HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 stu 2024, 14:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Mijo Kresic i Ubistvo u Tuzli?
PostPostano: 20 stu 2010, 22:13 

Kako sam od onih kojima "TRECI" ne znaci nista ..pitam VAS zasto nije objavljena ova informacija

Zamjenik ministra sigurnosti BIH Mijo Krešić u subotu 6. novembra je u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Par Selo, proslavljao svoj novi poslanički mandat u Skupštini TK, te je organizirao zabavu koja je završila kobno.

Kako nezvanično saznajemo na zabavi je došlo do masovne tuče u kojoj je učestvovalo oko 40 osoba, a povrede je zadobio tajnik Udruge hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata Bosne i Hercegovine Božo Čajić, koji je preminuo.

O ovom slučaju ni Ministarstvo unutrašnjih poslova ni Tužilaštvo TK nisu objavili nikakve informacije. Kako saznajemo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK izašli su na lice mjesta radi obavljanja uviđaja, no o tome nisu izvijestili javnost, dok kantonalni tužilac nije uopće obaviješten o slučaju.

Iz HDZ-a 1990 traže da se prestane sa zataškavanjem ovog slučaja i da se objavi pravi razlog smrti Čajića. Nezvanično, obdukcija preminulog nije izvršena, sahranjen je dan nakon smrti.

Kopija jednog od komentara sa rtv slon
DALI JE MIJO KRESIC VRIJEDAN JEDNOG BOZICE JEDNOG MLADOG ZIVOTA DA SACUVA SVOJU POZICIJU NARODE PAR SELA ZAR SE NISTE DOVOLJNO NAPATILI OD OVOG JEBENOG RATA MIJO JE BIO PORUCNIK U JNA U PRISTINI ZAR VI NEMATE NIKOGA DA VAS VODI

Ja sam sa tih krajeva i poznajem cijelu situaciju....Samo jos jedna konstatacija! Da li HRVATI znaju koliko je vremena doticni gospodin bio na ratistu u oko Knina( u srpskoj odori). Kada su Srpska *** porazena doticni gospodin je sa Hasanom Muratovicom i Armijom BiH """"""""UNISTIO"""""" Vares i onda je sa pizdom Zivinickom Ivom Andric "Luzanskim" (nadam se da znate o kome je rijec) usao u HDZ i sada je "GDJE JE".....Volim sve sto dise HRVATSKI ali mrzim neke koji zbog osobnih interesa to zloupotrebljavaju....I to dalje od "Medjugorja i "Srednje Bosne".....

Bog i Hrvati :herceg_bosna

Vrh

Naslov: Re: Mijo Kresic i Ubistvo u Tuzli?
PostPostano: 21 stu 2010, 01:22 

Ova vijest pojavila se prvo na portalu tuzlanske TV Slon. Pozivali su se na priopćenje HDZ 90 i dopunili je "neslužbenim saznanjima". Kasnije su je prenijeli drugi portali i mediji, tako kako je bila i napisana. Nitko, ama baš niti jedan mediji nije našao za shodno kontaktirati još nekoga u vezi te informacije, osim Dnevnog lista:

TUZLA – Iz Županijskog odbora HDZ-a 1990. Soli Tuzla jučer su šokirali javnost optužbama da je na zabavi koju je organizirao zamjenik ministra sigurnosti BiH i predsjednik tuzlanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH Mijo Krešić u restoranu “Timun”, uslijed opće tučnjave od posljedica opasnih po život preminuo Božo Čajić, tajnik Županijskog odbora HVIDR-e, a da je tu informaciju iz nepoznatih razloga “zataškao” MUP Tuzlanske županije.
“Tog dana je Mijo Krešić organizirao zabavu za veći broj ljudi kojom je proslavljao svoj izbor u skupštinu Tuzlanske županije. U tijeku zabave došlo je do teškog incidenta u kojem je sudjelovao veliki broj ljudi. U tučnjavi je ozljede opasne po život zadobio Božo Čajić, koji je uslijed istih preminuo na putu do bolnice. Zahtijevamo od MUP-a TŽ-a da javnost informira o okolnostima i razlozima premlaćivanja na smrt dugogodišnjeg tajnika HVIDR-e”, stoji u priopćenju ove stranke, pored niza drugih, pokazalo se, netočnih informacija.

Evidentirana tučnjava

“To nema nikakvog smisla. Žalosno je čime se ljudi služe. Ne želim komentirati niti jedan njihov dopis, pa ni ovaj. U cijeloj kampanji sam se trudio ne komentirati njihove ispade. Onaj tko takvu optužbu prihvati 'zdravo za gotovo', krajnje je neozbiljan čovjek. U pitanju su laži, doista ne znam čime izazvane”, kratko je kazao Krešić istaknuvši kako mu je drago što su izvješća policije i bolnice dokazala netočnost tih navoda.
U MUP-u TŽ-a su nam potvrdili da je do incidenta doista došlo, ali da se Čajićeva smrt nikako ne može smatrati posljedicom istog.
“Dana 6. studenoga u Par Selu, općina Tuzla, ophodnja Policijske postaje oko 23.25 sati intervenirala je u navedenom ugostiteljskom objektu, i tom prilikom identificirala pet osoba, koje se mogu dovesti u kontekst narušavanja javnog reda i mira. Radi se o osobama inicijala Ž. K., M. P., J. P., I. Š. i M. P., protiv kojih će biti podnesena prijava o narušavanju javnog reda i mira”, kazao nam je Miralem Malkić, glasnogovornik MUP-a TŽ-a.
Na osnovi službene zabilješke policijske ophodnje, inspektor Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla je nastavio rad na provjeri navoda, te je tom prilikom utvrđeno da je spomenutog dana između 23.30 i 00.00 sati u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla izvršen pregled Bože Čajića zbog uganuća desnog lakta.
“Čajić je nakon pregleda upućen u UKC Tuzla, gdje je izvršen ponovni pregled, tijekom kojeg mu je pozlilo, te je prebačen u kirurški šok radi reanimacije. Nažalost, oko 00.47 sati konstatirana je smrt Bože Čajića te su liječnici s obzirom da isti nije imao nikakvih drugih vidnih ozljeda na tijelu, koje bi ukazivale na nasilje, predložili obdukciju, koju je njegova obitelj odbila”, kazao nam je Malkić.
Isto su nam potvrdili i u obje zdravstvene ustanove koje se spominju u policijskom izvješću.

Čajić bio ozlijeđen

Adis Nišić, glasnogovornik Doma zdravlja Tuzla, potvrdio nam je da je u noći 6. studenoga Čajić zatražio liječničku pomoć.
“Čajić je u hitnu pomoć došao u ponoć u pratnji dvojice odraslih muškaraca. Svoju ozljedu lakta opravdao je padom sa stolice. Od strane naših liječnika konstatirano mu je uganuće lakta pa su ga uputili na kliničku ortopediju”, kazao nam je Nišić.
Iz Ureda za odnose s javnošću UKC-a Tuzla su nam potvrdili da je Čajić kod njih primljen i preminuo, te da je slučaj prebačen na Tužiteljstvo, što znači da nisu u mogućnosti dati više informacija. U Tužiteljstvu Tuzlanske županije potvrđeno je da se vodi istraga o ovom slučaju.

Otac: Božo je umro prirodnom smrću

Na zvono telefona u ožalošćenoj obitelji Čajić javio se Božin otac koji nam je kazao kako njegov sin nije bio pretučen, niti je od toga preminuo.
“Liječnici su nam rekli da mu je pozlilo i da je umro od nekog ugruška, prirodnom smrću. On je cijeli rat bio na ratištu, moguće da su to neke posljedice ranjavanja koje je doživio”, kazao je Čajić.

Piše: Minja Pejanović (Dnevni list, Petak, 19 Studeni 2010 15:14)

http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... i&Itemid=2

Tko god da je plasirao ovu vijest, s bilo kojom namjerom, kompletni je kreten koji nema nimalo poštovanja prema bilo kome, a posebno prema obitelji pokojnika. Sramota.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2010, 02:25 

De nam objasnite o čemu se radi. Čovjek koji je otvorio temu sugerira da se radi o nekom skandalu, zataškavanju. Iz novinskog članka bi se dalo zaključiti da je sve izmišljeno? Je li ovo opet Hrvat na Hrvata?

Vrh

PostPostano: 21 stu 2010, 03:12 

Iz pouzdanih izvora a i od osoba iz Par Sela stoji cinjenica da je doslo do masovne tuce...Pokojnik je bio "tajnik Županijskog odbora HVIDR-e"....Pazite "HVIDR-e"..... Njegovom ocu je "plasirana" informacija da je umro od infarkta i sahranjen je odmah sutra....Sve se desavalo 06. 11... a HDZ1990 je nakon 12 dana poslao dopis rtvslon.tv o ovom slucaju....Da li je moguce da ni jedan HRVATSKI MEDIJ nije mogao 07.11 objaviti vijest da je BOZO CAJIC tajnik Županijskog odbora HVIDRE-e UMRO.....Gospoda iz HDZ je to trebala saopciti...( Ne ulazim u to da HDZ-kadar (jebote jos i zamjenik ministra sigurnosti) pravi festu za 400 ljudi ..Bivsi porucnik JNA sa iskustvom na Kninskom ratistu sa Ustasama..pa i na "Vareskom" zajedno sa Hasanom Muratovicem (BiH) )...Nije valjda bitniji udes, da mediji opisu nasiroko,(primjer na relaciji Orasje- Tuzla ili Sarajevo - Zenica sa nekom materijalnom stetom) nego od necijoeg zivota.....!!!
Gospodine Ministry of Sound...Nije ovo Hrvat na Hrvata.....U pitanju je "mrtva glava"....Da si imalo REALAN, ne samo ti VEC i ostali dali bi sucut obitelji pokojnika (oni koji ga poznaju ce ti o njemu reci sve najbolje).....
Sramota HDZ-a i onih koji gaze po "lesevima"

Bog!

Vrh

PostPostano: 21 stu 2010, 03:35 

bik u podznaku je napisao/la:
Ova vijest pojavila se prvo na portalu tuzlanske TV Slon. Pozivali su se na priopćenje HDZ 90 i dopunili je "neslužbenim saznanjima". Kasnije su je prenijeli drugi portali i mediji, tako kako je bila i napisana. Nitko, ama baš niti jedan mediji nije našao za shodno kontaktirati još nekoga u vezi te informacije, osim Dnevnog lista:

TUZLA – Iz Županijskog odbora HDZ-a 1990. Soli Tuzla jučer su šokirali javnost optužbama da je na zabavi koju je organizirao zamjenik ministra sigurnosti BiH i predsjednik tuzlanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH Mijo Krešić u restoranu “Timun”, uslijed opće tučnjave od posljedica opasnih po život preminuo Božo Čajić, tajnik Županijskog odbora HVIDR-e, a da je tu informaciju iz nepoznatih razloga “zataškao” MUP Tuzlanske županije.
“Tog dana je Mijo Krešić organizirao zabavu za veći broj ljudi kojom je proslavljao svoj izbor u skupštinu Tuzlanske županije. U tijeku zabave došlo je do teškog incidenta u kojem je sudjelovao veliki broj ljudi. U tučnjavi je ozljede opasne po život zadobio Božo Čajić, koji je uslijed istih preminuo na putu do bolnice. Zahtijevamo od MUP-a TŽ-a da javnost informira o okolnostima i razlozima premlaćivanja na smrt dugogodišnjeg tajnika HVIDR-e”, stoji u priopćenju ove stranke, pored niza drugih, pokazalo se, netočnih informacija.

Evidentirana tučnjava

“To nema nikakvog smisla. Žalosno je čime se ljudi služe. Ne želim komentirati niti jedan njihov dopis, pa ni ovaj. U cijeloj kampanji sam se trudio ne komentirati njihove ispade. Onaj tko takvu optužbu prihvati 'zdravo za gotovo', krajnje je neozbiljan čovjek. U pitanju su laži, doista ne znam čime izazvane”, kratko je kazao Krešić istaknuvši kako mu je drago što su izvješća policije i bolnice dokazala netočnost tih navoda.
U MUP-u TŽ-a su nam potvrdili da je do incidenta doista došlo, ali da se Čajićeva smrt nikako ne može smatrati posljedicom istog.
“Dana 6. studenoga u Par Selu, općina Tuzla, ophodnja Policijske postaje oko 23.25 sati intervenirala je u navedenom ugostiteljskom objektu, i tom prilikom identificirala pet osoba, koje se mogu dovesti u kontekst narušavanja javnog reda i mira. Radi se o osobama inicijala Ž. K., M. P., J. P., I. Š. i M. P., protiv kojih će biti podnesena prijava o narušavanju javnog reda i mira”, kazao nam je Miralem Malkić, glasnogovornik MUP-a TŽ-a.
Na osnovi službene zabilješke policijske ophodnje, inspektor Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla je nastavio rad na provjeri navoda, te je tom prilikom utvrđeno da je spomenutog dana između 23.30 i 00.00 sati u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla izvršen pregled Bože Čajića zbog uganuća desnog lakta.
“Čajić je nakon pregleda upućen u UKC Tuzla, gdje je izvršen ponovni pregled, tijekom kojeg mu je pozlilo, te je prebačen u kirurški šok radi reanimacije. Nažalost, oko 00.47 sati konstatirana je smrt Bože Čajića te su liječnici s obzirom da isti nije imao nikakvih drugih vidnih ozljeda na tijelu, koje bi ukazivale na nasilje, predložili obdukciju, koju je njegova obitelj odbila”, kazao nam je Malkić.
Isto su nam potvrdili i u obje zdravstvene ustanove koje se spominju u policijskom izvješću.

Čajić bio ozlijeđen

Adis Nišić, glasnogovornik Doma zdravlja Tuzla, potvrdio nam je da je u noći 6. studenoga Čajić zatražio liječničku pomoć.
“Čajić je u hitnu pomoć došao u ponoć u pratnji dvojice odraslih muškaraca. Svoju ozljedu lakta opravdao je padom sa stolice. Od strane naših liječnika konstatirano mu je uganuće lakta pa su ga uputili na kliničku ortopediju”, kazao nam je Nišić.
Iz Ureda za odnose s javnošću UKC-a Tuzla su nam potvrdili da je Čajić kod njih primljen i preminuo, te da je slučaj prebačen na Tužiteljstvo, što znači da nisu u mogućnosti dati više informacija. U Tužiteljstvu Tuzlanske županije potvrđeno je da se vodi istraga o ovom slučaju.

Otac: Božo je umro prirodnom smrću

Na zvono telefona u ožalošćenoj obitelji Čajić javio se Božin otac koji nam je kazao kako njegov sin nije bio pretučen, niti je od toga preminuo.
“Liječnici su nam rekli da mu je pozlilo i da je umro od nekog ugruška, prirodnom smrću. On je cijeli rat bio na ratištu, moguće da su to neke posljedice ranjavanja koje je doživio”, kazao je Čajić.

Piše: Minja Pejanović (Dnevni list, Petak, 19 Studeni 2010 15:14)

http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... i&Itemid=2

Tko god da je plasirao ovu vijest, s bilo kojom namjerom, kompletni je kreten koji nema nimalo poštovanja prema bilo kome, a posebno prema obitelji pokojnika. Sramota.

LAZES

Dileme oko smrti tajnika HVIDRA: Premlaćivanje ili uganuće zgloba?
Tuzla
Piše: Almir Šećkanović
18/11/10 09:59
Iz devedesetke ističu da se kobna tuča dogodila tokom proslave koju je organizovao Mijo Krešić, čelnik HDZ-a BiH Soli, zbog izbornog uspjeha

Županijski odbor HDZ-a 1990 Tuzla u četvrtak je saopštenjem za javnost zatražio od MUP-a Tuzlanskog kantona da informira tu istu javnost o tuči koja se prije desetak dana dogodila u restoranu Timun, smještenom u naselju Par Selo kod Tuzle, u kojoj je, kako tvrde iz devedesetke, nasmrt pretučen tajnik Županijskog odbora HVIDRA Božo Čajić.

Krešić slavio

Iz devedesetke ističu da se tuča dogodila tokom proslave koju je organizovao Mijo Krešić, čelnik HDZ-a BiH Soli, zbog izbornog uspjeha i ulaska u Skupštinu TK-a. Navodno je nekoliko osoba, u jednom trenutku, započelo tuču u kojoj je teške tjelesne povrede zadobio Čajić.

slika

Vrh

PostPostano: 21 stu 2010, 17:02 

Ministry of Sound je napisao/la:
De nam objasnite o čemu se radi. Čovjek koji je otvorio temu sugerira da se radi o nekom skandalu, zataškavanju. Iz novinskog članka bi se dalo zaključiti da je sve izmišljeno? Je li ovo opet Hrvat na Hrvata?

Iskreno sam se nadao da je ova vijest podvala HDZu 90, ali kako ni nisu reagirali na to, očigledno je da je zbilja ta stranka poslala priopćenje. Dakle, ovo bi se moglo nazvati napadom Hrvat na Hrvata. Samo mi nije jasan razlog i zbog čega baš sada.
HDZ 90 nije jak u TŽ, njihova na izborima su osvojili manje od 400 glasova, s druge strane HDZBiH je napravio fantastičnu stvar osvojivši preko 6500 glasova, što je najbolji rezultat u posljednjih 14 godina. Svakako im treba čestitati na trudu.
Ja sam iz Tuzle i znam kako je teško ovdje promijeniti mišljenje građana (povjerenje je najteže obnoviti) i zbog toga je uspjeh HDZ-a trostruko veći nego što brojke pokazuju. I nakon svega toga, nakon što su konačno Hrvati shvatili i da jednino jedinstveni možemo nešto promijeniti (i jesmo), pojavi se informacija o ubojstvu. Krenulo je od tuče, a kako je vrijeme prolazilo u nekim medijima se moglo pročitati i da je 400 ljudi ubilo čovjeka na zabavi. :eek i to sve zataškalo.
mam daaaaaj, tko je još uspio ušutkani 4 čovjeka, a kamo li 400! I to o tako delikatnoj stvari.

Muslimanskim medijima vijest je perfektno sjela, nisu se ni potrudili istražiti. Jedan dan su izvještavali o hrvatskom jedinstvu, sutradan o hrvatskom ubojstvu. Neka se budala tome smijala i zadovoljavala svoje jadne komplekse.

Da se razumijemo, ne branim ja ovdje ni HDZ, ni Krešića. Ja sam sretan i ponosan što su Hrvati u TŽ konačno shvatili što je SDP i kako je SDP do sada manipulirao njihovim glasovima. Ova vijest je puna promašaja, ako ih netko želi vidjeti, ali zbog te vijesti Hrvati u Tuzli više nisu samo ustaše i nacionaliste (što smo postali odmah po objavljivanju preliminarnih rezultata), sada smo i članovi mafijaške organizacije. Nije se lako nositi sa svime time u komunističko-muslimanskoj Tuzli.

Kardinal je napisao/la:
Iz pouzdanih izvora a i od osoba iz Par Sela stoji cinjenica da je doslo do masovne tuce...

Vidi ga, opet ti pouzdani izvori!
Daj više, koji je to pouzdan izvor? Njegovi roditelji, poznanici, prijatelji s kojima je bio te noći? Doktor koji ga je pregledao u bolnici? Policijska patrola koja je bila na mjestu događaja?

Kardinal je napisao/la:
Njegovom ocu je "plasirana" informacija da je umro od infarkta i sahranjen je odmah sutra....

Kako misliš plasirana??? Tko još plasira ocu vijest da mu je sin umro? I koji bi još otac prihvatio da mu se plasira takva vijest? Pa nije to reklama za niske kamate kredita!!
Stvarno, koliko moraš biti utjecajan da uspiješ (u sred noći, u subotu) dogovoriti zataškavanje ubojstva s policijom, liječnicima, tužiteljstvom, svim svjedocima... Ma ni Sarkozi ne bi to uspio!

Kardinal je napisao/la:
Sve se desavalo 06. 11... a HDZ1990 je nakon 12 dana poslao dopis rtvslon.tv o ovom slucaju....

dok je pouzdan izvor prikupio "podatke" od još pouzdanijih izvora. Toliko su pouzdani, da ih još nitko nije imenovao.

Kardinal je napisao/la:
Nije ovo Hrvat na Hrvata.....

jok, eto što je onda?

Kardinal je napisao/la:
Da si imalo REALAN, ne samo ti VEC i ostali dali bi sucut obitelji pokojnika

trebao bi i taj koji je sve ovo izmislio, jer
Kardinal je napisao/la:
(oni koji ga poznaju ce ti o njemu reci sve najbolje).....[
i zato nije zaslužio da se njegovom i nesrećom njegove obitelji liječe tuđe frustracije.
Kardinal je napisao/la:
Sramota HDZ-a
1990
Kardinal je napisao/la:
i onih koji gaze po "lesevima"

Vrh

PostPostano: 21 stu 2010, 19:35 

Šta obdukcija veli ?
Ako je ukopan neka traže da ga iskopaju i obave što imaju ...

Vrh

PostPostano: 22 stu 2010, 03:13 

Bas cudno da se na ovoj temi javljaju "BIKOVI" i to jos u podznaku!!!!
copy
Dakle, ovo bi se moglo nazvati napadom Hrvat na Hrvata. Samo mi nije jasan razlog i zbog čega baš sada.

Razlog sto bas sada..Za tebe je smrt naseg covjeka razlog za nasu svadju....JA SAM IZ TUZLE GOSPODINE I ZAMJENIK MINISTRA I POKOJNIK SU MI RODJACI.....JEDAN OD OCA A DRUGI PO MAJCI....I NE JEDI *** i ne KARIKIRAJ cinjenjice...Nasao si se picko ovdje od 100% istine da je bila tuca..a ti napravi od 40.....400 ljudi da su bili u tuci.

Ako si toliki Tuzlak (HRVAT) reci mi gospodine koliko HRVATA u Tuzli je za "TRECI".....Moj odgovor je 1%....
Razumijem Tvoj komentar na izvjesce nekih glasila...Ali cinjenice su tu....ZASTO? ZASTO????
Ja imam odgovore ali nije to za TEBE!

Da si mi replicirao za ono sto je porucnik JNA radio Hrvatima u Hrvatskoj i nekako bi te razumio....Da si na moj komentar gospodine rekao da LAZEM da je pod dirigentskom palicom "UNISTEN" Hrvatski narod u Varesu i tu bi mogli diskutirati....Bio je rat ..reci ces!!!!
BIKU....
Koliko je Podrinjaca stiglo u TZ......Koliko mundjosa je sa fakulteta u Tuzli tjedno islo braniti Srebrenicu.....Demilitizirana zona ??? Prica za udzbenike malih "bosnjaka"....Da ne idemo u off.....Moj SAVJET ti je da "BIK" stavis u ""Adacta"

:dinamo1

Vrh

PostPostano: 22 stu 2010, 03:47 

PCM je napisao/la:
Šta obdukcija veli ?
Ako je ukopan neka traže da ga iskopaju i obave što imaju ...

GDJE...KAKO....?
Svi znaju u Par Selu i Spreci......da je Bozica UBIJEN....PCM....Ovo ti je isto traziti smrt Mije Baresica...ili zlocina ZUKE u Bugojnu....ili Konjicu....Pozzz

Vrh

PostPostano: 22 stu 2010, 11:07 

Ovo sve tako lijepo lici na udbasko razbijanje hrvatskih interesa sada kad je jedinstvo najpotrebnije. Puno "pouzdanih" izvora a nista zvanicno. Da nije torbar svoje prste upetljao u ovu pricu kako bi razbio jedinstvo hrvata i napravio neku koaliciju sa debilnim lijanom i zubatim hsp-om. Polako treba sve sagledati, da je istine u tome vjerujem da bi se torbarov potrcko bakir ukljucio i obradio da je bilo jos gore.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2010, 23:05 

Kardinal je napisao/la:
JA SAM IZ TUZLE GOSPODINE I ZAMJENIK MINISTRA I POKOJNIK SU MI RODJACI.....JEDAN OD OCA A DRUGI PO MAJCI....

Ma kako možeš tako o o familiji pričati?! Hajde idi umij se, sav si zapjenio!

Vrh

PostPostano: 23 stu 2010, 01:07 

Youpine, složio bih se s tobom da je posrijedi urota, i to po udbaškoj matrici. Čuo sam da je ovdašnja 90-tka puna takvih likova. To sam čuo, a znam da za ove zadnje izbore HDZBiH nije "u usta uzimao" 90-tku, dok je 90-tka dva, tri puta pljunula po Borjani. Čoviću i Miji Krešiću na takav način da su od torbara dobili aplauz. Mislim da su to Hrvati ovoga puta znali razlučiti, pa je HDZBiH dobio 6.500 glasova, a 90-tka 350.
Mislim da je taj poraz i bio motiv da se čelni dvojac Marinović-Banović iz 90-tke tako hinjski oglase i u muslimansku arenu na glabanje gurnu glavu nekoga tko je po prvi puta nakon 14 godina lutanja politički okupio Hrvate Tuzlanske županije.
Nesretnog Božu Čajića su uzeli kao kolateralnu štetu, još više njegove roditelje, suprugu i sestru da dodatno pate.
Po logici stvari, na proslavu izborne pobjede su pozvani prijatelji, stranački članovi i simpatizeri.. pa tako i pokojni Božo (njegova sestra i nekoliko rođaka). A po ovome kako se u javnosti hoće proširiti priča, ispadne da je Božo bio pozvan da bi ga se ubilo. I k tome još da su u tu zavjeru uključeni i Božini roditelji???!!! jer nisu pristali na obdukciju i jer su požurili pokopati sina da se prikriju tragovi?!. (Sprovod je bio sutradan, kao i što je uobičajeno).
Pozivati medije u BiH da nešto istraže je isto što i pozivati slijepca da progleda. I onda se dogodi da je RTV Slon na svome portalu, bezmalo uživo, iz minute u minutu, prenosio svoje "istraživanje". To mi prije dođe kao naručena hajka (naravno, o istraživanju ne može biti ni riječi). Tako recimo, dok je na portalu MUP-a stajalo da je Božo došao u Hitnu, pa odatle u bolnicu (nekoliko kilometara udaljenu), na portalu RTV Slona je stajalo da policija šuti i prikriva da je Božo podlegao na mjestu događaja. Dok na portalu MUP-a stoji izjava doktora da "nije bilo vidljivih tragova tjelesnih ozljeda", na portalu RTV Slona stoji da je Božo podlegao od posljedica premlaćivanja. Uz nekoliko institucija koje su mogle ponuditi neke odgovore, uz barem 50 ili 100 pojedinaca s te proslave koji su mogli na neka pitanja odgovoriti, uz svu Božinu rodbinu i prijatelje koji su mogli odgovoriti na neka pitanja... RTV Slon se odlučio za neslužbena saznanja, navodne spoznaje i slično. Mislim da iza takvog "novinarskog" rada ne stoje čiste namjere. Otuda su i prljave namjere onoga tko je proturio priču i usmjerio je na nekoga koga želi unesrećiti.
Ne vidim ni da će rezultati (ma kakvi bili) istrage, koju je Tužiteljstvo najavilo, išta promijeniti u suštini stvari. Od čega je Božo umro malo će koga zanimati. Svi će tražiti još međuhrvatskog klanja. Upravo mi zato sve ovo naginje na udbašku montažu.

Vrh

PostPostano: 23 stu 2010, 10:38 

Kardinal je napisao/la:
Ja sam sa tih krajeva i poznajem cijelu situaciju....Samo jos jedna konstatacija! Da li HRVATI znaju koliko je vremena doticni gospodin bio na ratistu u oko Knina( u srpskoj odori). Kada su Srpska *** porazena doticni gospodin je sa Hasanom Muratovicom i Armijom BiH """"""""UNISTIO"""""" Vares i onda je sa pizdom Zivinickom Ivom Andric "Luzanskim" (nadam se da znate o kome je rijec) usao u HDZ i sada je "GDJE JE".....Volim sve sto dise HRVATSKI ali mrzim neke koji zbog osobnih interesa to zloupotrebljavaju....I to dalje od "Medjugorja i "Srednje Bosne".....

Bog i Hrvati :herceg_bosna

Eh kardinal i Ante Jelavic je bio na palama i glancao granate dok je razvaljivan vukovar a kasnije je bio predsjednik HDZ-a, pa me ne cudi za Kresica mada nisam znao navedene podatke. Za vrijeme rata imao sam jako mudrog zapovjednika brigade koji je pocistio sve bivsa jna grla iz iste i daleko lakse smo radili svoj posao. Nije mi namjera da nikoga branim, kao sto rekoh treba sve provjeriti i onda iznositi "zakljucke" sada je najpotrebnije JEDINSTVO HRVATA A KUKOLJA IMA SIGURNO. Valjda ce jednom doci vrijeme da ga se rijesi. A i ti si izabrao pravi udbaski nikname ili ti alias. Ako nemas konkretne podatke onda nemoj siriti ni takve kakve sada imas.

JEDINSTVO HRVATA JE SADA POTREBNO !!!!!!

Vrh

PostPostano: 24 stu 2010, 01:27 

Kakve se to ovdje pizdarije pišu?

Čitav slučaj je rekla-kazala, ja osobno poznajem vlasnika objekta gdje se skup održao, gužva jest bila, no nije bila masovna tuča kako se priča, već je par desetaka osoba ustalo da smiri zategnutu situaciju između par pijanih gostiju.

Pokojnik se čitavu večer veselio, da bi se u jednom trenutku požalio da se loše osjeća, tj da ga boli lijeva ruka. Njegovi prijatelji i rođaci su ga odveli u hitnu, odakle je upućen na ortopediju, gdje je izvršeno snimanje ruke. Na toj istom katu rade i ljudi koji su dobro poznavali pokojnika.

Pokojniku je nakon snimanja ruke pozlilo, pokuššaji oživljavanja nisu pomogli.

Mogu primijetit da je bol i slabost u lijevoj ruci prateća pojava pred infarkt. Ostaje nejasno kako je došlo do uganuća ruke. Moguće da je pokojniku pozlilo i da se srušio/naslonio na nekoga od gostiju čime je izazvao 'tuču', nakon par minuta on je bio a putu prema hitnoj.

Mijo Krešić bio u jna i arbih? I Tito je bio austrougarski i kraljevski vojnik. Tuđman partizan,...

Hajd ne *erite više selo i oni koji nisu nazočili skupu više znaju od onih što su sjedili sa pokojnikom.

Sram vas bilo. I nije istina da je pokojnik ukopan odmah sutra dan, Umro je iza ponoci sa subote na nedjelju, sahranjen je u Ponedjeljak iza podne, 36 sati nakon smrti.

Vrh

PostPostano: 25 stu 2010, 05:44 

Kardinal je napisao/la:
JA SAM IZ TUZLE GOSPODINE I ZAMJENIK MINISTRA I POKOJNIK SU MI RODJACI.....JEDAN OD OCA A DRUGI PO MAJCI....

biku....bas me tjeras da se umijem.....

Hoces da pricam?.......Pricacu o svim *** iz Tuzle.....Husina...Ljubaca...Gornjih Zivinica...Doknja...Bresaka...Luga...Visce....Dubrava....Bukinja...Lipnice....Mramora...Obodnice.....Svojtine...Krizana....
O NASIM .....Samo ti biku i ostali tako nastavite.....Nemas pojma sa kime pises?

Svi ste komunjare bili....a i sada ste....

mozemo i telefonski pricati ako zelis ..a mozemo i na msn...biraj !!!!

:dinamo1 :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 26 stu 2010, 13:18 

Prije svega poznato je da u hrvatskom puku županije Soli postoji mali broj onih koji nisu jedinstveni sa svojim narodom pokazuje i gore navedeni,"kardinal"vjerojatnost je da je u SDP i da se uvlaci u du.. lokalnim moćnicima u tk da bi dobio neki poslić vezan za općinu,recimo predsjednik mz i sl .Vezano za poslednja desavanja u restoranu Timun,koja se dovode u svezi s smću gosp. Marka Cajica,vidno je da neko iz tog sela a ko je protiv HDZ-a bih zeli da prilikom najobicnijih lazi narusi ugled te sranke i samog gosp.Krešića. Osobno sam prisustovao druženju u restoranu Timu i mogu vam reći da su Hrvati i svi gosti kojih je bilo u velikom broju (bosnjaci i srbi) docekani s velikim gostoprinstvom,jelo se pilo slavilo,do male rasprave došlo je u grupici ljudi,kolko znam zbog naručivanja pjesmi,nikakva tuča nije se desila,nego je došlo do naguravanja,sve se smirilo a gosp.Cajic koji je sjedio u drustvu sa mojim rodjacima je i prija u toku veceri žalio na bol u lijevoj ruci,sto je nažalost bila vjerojatno naznaka infarkta miokarda koji je nedugo zatim uslijedio u UKC tuzla. Ovim putem želim da pozdravim sve one koji pokušavaju da skrenu pažnju na rad HDZ-a i dovedu i oblate ime gosp.MIJE KREŠIĆA,te im poruč2ujem neka se bave problemima u svojo obitelji,svom domu,mi Hrvati tuzlanske županije smo izabrali njega jer mu vjerujemo a u njegovo poštenje i dobrotu MI ,njegovi susjedi nesumnjamo.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2010, 19:37 

Ma ovaj naš kardinalčić je obična "buranija" što laje na mjesec. Veći je problem tuzlanska devedestka. Njih predvode Ivica Marinović i Pejo Banović koji su i u predsjedništvu HDZ 1990. Stvarno glup potez devedestke, a to je danas potvrdilo i Tužiteljstvo TŽ :

Povodom neformalnih saznanja koje je Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona dobilo 15.11.2010. godine o sumnji da je smrt Bože Čajića nastupila od posljedica tuče u Ugostiteljskom objektu “Timun” u Par selu, gdje se 06.11.2010. godine održala svećana sjednica Županijskog odbora HDZ-a Tuzla, Tužilaštvo je preduzelo niz radnji s ciljem rasvijetljavanja događaja.

Utvrđeno je da Božo Čajić nije bio direktni učesnik incidenta u kojem je došlo do remećenja javnog reda i mira, a protiv kojih je MUP TK podnio i prekršajne prijave.

Postupajući tužilac je saslušao svjedoke događaja koji su dali identične iskaze na osnovu kojih je nesporno utvrđeno da je Čajić povredu lakta zadobio prilikom pada, nakon nehatne i nesmotrene radnje jednog od učesnika događaja.

U nalazu vještaka sudske medicine dato je mišljenje da smrt Čajića nije prouzrokovala povreda lakta, te je Tužilaštvo utvrdilo da ne postoje osnovi sumnje koji bi upućivali na zaključak da je smrt nastupila kao posljedica izvršenja krivičnog djela, radi čega je donesena naredba da se neće provoditi istraga.

Ovakav stav je podržan i od strane porodice, koji od samog događaja pa i na dan 26.11.2010. godine kada su saslušani kao svjedoci, ne zahtijevaju ekshumaciju, niti izražavaju bilo kakvu sumnju u pogledu nastupanja prirodne smrti kod njihovog srodnika.

RTV Slon, naravno, ovo nije objavi niti u programu, niti na svome portalu.
Svejedno, ako vijest i bude objavljena, javnost će uglavnom zapamtiti samo onu prvu.

Vrh

PostPostano: 05 pro 2010, 19:40 

Kardinal je napisao/la:

biku....bas me tjeras da se umijem.....

Hoces da pricam?.......Pricacu o svim *** iz Tuzle.....Husina...Ljubaca...Gornjih Zivinica...Doknja...Bresaka...Luga...Visce....Dubrava....Bukinja...Lipnice....Mramora...Obodnice.....Svojtine...Krizana....
O NASIM .....Samo ti biku i ostali tako nastavite.....Nemas pojma sa kime pises?

Svi ste komunjare bili....a i sada ste....

mozemo i telefonski pricati ako zelis ..a mozemo i na msn...biraj !!!!

:dinamo1 :herceg_bosna

Ti si kardinal nista drugo nego jedan licemjer koji je zavidan prvenstveno mladim ljudima koji su se okupili oko hrvatske stranke u ovom slucaju HDZ BiH,iz tvog izlaganja se vidi kakav si covjek kad NEISTINU, koje si i ti sam svjestan, zelis prikazati na ovom portalu,oblatiti tamosnji HDZ,Par SELO,gosp.Kresica i obitelj Cajic,skloni ovu svoju objavu jer naknadno je objavljeno od strane istraznog povjerenstva da je smrt pokojnog Boze Cajica nastupila od posljedica Srcanog udara.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2010, 13:48 

Kardinal je napisao/la:
Da li HRVATI znaju koliko je vremena doticni gospodin bio na ratistu u oko Knina( u srpskoj odori). Kada su Srpska *** porazena doticni gospodin je sa Hasanom Muratovicom i Armijom BiH """"""""UNISTIO"""""" Vares i onda je sa pizdom Zivinickom Ivom Andric "Luzanskim" (nadam se da znate o kome je rijec) usao u HDZ i sada je "GDJE JE"

Zanimljivo, kod nas takva smeća često dobro prođu. A ne manjka ni onih koji su ih spremni braniti samo zato što su u Kradeze-u. :kava

Vrh

PostPostano: 06 pro 2010, 15:14 

divlja svinja je napisao/la:
Kardinal je napisao/la:
Da li HRVATI znaju koliko je vremena doticni gospodin bio na ratistu u oko Knina( u srpskoj odori). Kada su Srpska *** porazena doticni gospodin je sa Hasanom Muratovicom i Armijom BiH """"""""UNISTIO"""""" Vares i onda je sa pizdom Zivinickom Ivom Andric "Luzanskim" (nadam se da znate o kome je rijec) usao u HDZ i sada je "GDJE JE"

Zanimljivo, kod nas takva smeća često dobro prođu. A ne manjka ni onih koji su ih spremni braniti samo zato što su u Kradeze-u. :kava

Mi Hrvati u župi SOLI smo okupljeni oko HDZ BiH,jednostavno je to volja naroda,netvrdimo niti u jednom momentu da je to stranka bez grešaka ali je jedina stranka koja nas ozbiljno moze zastupati u političkom zivotu,evo recite mi gosp Divlja svinja, oko koje stranke da se okupimo,vidno je da je SDP većinski Bošnjacka stranka i smatram da bi vecina Hrvata prije glasali za SDA nego za SDP,oni nam bar nebi podmetali predstavnika Hrvata kojeg su oni izabrali a da odlucuje u ime nas HRVATA,drugi kandidat kojeg mozda forsiras bi bili gospoda LIJANOVIĆ koji obecavaju Hrvatima oko tuzle otkup svinja i pilica i nude neke programe za razvoj poljoprivrede a bogate svoj džep obecavajuci otkup koji se nikad ne desi. Vidno je ,da misljenje ,kako i Vase tako i svih onih koji se prdstavljaju kao Hrvati Soli a kritikuju RAD HDZ-a Soli ne doprinosi jedinstvu hrvatskoga puka na ovim prostorima i da ste vi oni koji ste u drugim strankama nazovi multi-kulti samo zbog osobnih interesa.HDZ Soli je u svoje redove privukla mlad skolovane ljude koji imaju nadu u bolje sutra,koji zele nesto napraviti za zupaniju,za opcinu,za svoje selo,koga da cekaju ti mladi ljudi,vas starce sto se "šepurite po mjesnim zajednicama a imate zavrsenu vecernju skolu,pogledaj te malo ko su nam presjednici mjesni zajednica,neskolovani ljudi koji se vise neznaju izboriti niti za osobne interese,penzioneri.Napravite malo statistiku po hrvatskim selima nadomak tuzle pa ce teuvjeriti u moje tvrdnje,to vise HDZ nece dozvoliti,cekamo lokalne izbore i obecavam jos upecatljivije rezultate u nasim HRVATSKIM selima. :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 06 pro 2010, 15:51 

Ma nisam tako mislio. Mene samo smeta što kod nas (mislim na sve hrvatske krajeve) prolaze likovi koji nisu imali časnu prošlost, bilo da su imali antihrvatski background ili da su bili umješani u kriminal. Takvih primjera ima od najviših do najnižih razina. Za tog Krešića nikad nisam čuo, ali nitko nije demantirao ono što je napisano o njegovoj ratnoj prošlosti pa to uzimam za istinito. Na tvoje pitanje oko koje stranke da se okupite ja nemam pravo odgovoriti zato što ne živim u takvoj sredini kao što je Tuzla. Ali bih volio da se Hrvati u svim krajevima, uključujući one gdje su očita manjina okupe oko hrvatskih stranaka. Naravno, ne bi zamjerao ako iz pragmatičnih razloga odluče drugačije jer je to njihov izbor, ali bi me žalostilo. Mene inače smeta monoplistički položaj HDZ-a, ali isto tako shvaćam da se ljudi boje rasipanja glasova. Ovdje se inače dosta hvalilo HSS, meni se čine ok, mada su u Hrvatskoj grubo izigrali povjerenje svojih birača.

Vrh

PostPostano: 25 pro 2010, 16:18 

ManInBlack je napisao/la:
Kakve se to ovdje pizdarije pišu?

Čitav slučaj je rekla-kazala, ja osobno poznajem vlasnika objekta gdje se skup održao, gužva jest bila, no nije bila masovna tuča kako se priča, već je par desetaka osoba ustalo da smiri zategnutu situaciju između par pijanih gostiju.

Pokojnik se čitavu večer veselio, da bi se u jednom trenutku požalio da se loše osjeća, tj da ga boli lijeva ruka. Njegovi prijatelji i rođaci su ga odveli u hitnu, odakle je upućen na ortopediju, gdje je izvršeno snimanje ruke. Na toj istom katu rade i ljudi koji su dobro poznavali pokojnika.

Pokojniku je nakon snimanja ruke pozlilo, pokuššaji oživljavanja nisu pomogli.

Mogu primijetit da je bol i slabost u lijevoj ruci prateća pojava pred infarkt. Ostaje nejasno kako je došlo do uganuća ruke. Moguće da je pokojniku pozlilo i da se srušio/naslonio na nekoga od gostiju čime je izazvao 'tuču', nakon par minuta on je bio a putu prema hitnoj.

Mijo Krešić bio u jna i arbih? I Tito je bio austrougarski i kraljevski vojnik. Tuđman partizan,...

Hajd ne *erite više selo i oni koji nisu nazočili skupu više znaju od onih što su sjedili sa pokojnikom.

Sram vas bilo. I nije istina da je pokojnik ukopan odmah sutra dan, Umro je iza ponoci sa subote na nedjelju, sahranjen je u Ponedjeljak iza podne, 36 sati nakon smrti.

Ti poznajes vlasnika objekta? Andrica (Tarzu)sa a Orasja! Jebiga ja poznajem Ivu Kresica (oca od ministra) i koiji kaze da je pokojnik dobio sto je zasluzio------Ko´je Dijana Milic....Kada vidite imate i odgovor! za lijepu nasu SFRJ......pardon SDP.pardon ??????.

BOG I KARDINAL!

Vrh

PostPostano: 25 pro 2010, 19:06 

Kardinale, pazi da ne praviš kardinalne greške. Ako misliš da znaš pravu istinu, izvoli nazvati krimolovce, sipu itd, i svjedočiti.

Kako ti iz busovače možeš poznavati nekoga u sjeveroistočnoj bosni?

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 02:09 

ManInBlack je napisao/la:
Kardinale, pazi da ne praviš kardinalne greške. Ako misliš da znaš pravu istinu, izvoli nazvati krimolovce, sipu itd, i svjedočiti.

Kako ti iz busovače možeš poznavati nekoga u sjeveroistočnoj bosni?

Za tebe !!! Mozda mi je zena iz Tuzle, mozda mi je sestra udata u Tuzli, a mozda je i brat mi ozenjen Tuzlankom... mozda sam i ja jedan od onih iz Viteza koji su ****** sa Vjetrenica vozili traktorima mozda, mozda niko od mojih nije bio u Stupnom Dolu.. ....mozda mi je i rodjak onaj sa OBN (Mato Djakovic)...mozda mi je i Ante Kordic "rodjak"..mozda zivim u Deutschland....mozda u svakom svojem postu lazem.....mozda SHVATIS da "OPERACIJA RADUSA" je odnijela moje ...

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 12:34 

1000 zašto, 1000 zato :)

Kardinale, kao što sam ranije napisao, ako znaš da je istina ono što tvrdiš izvoli prijaviti i svjedočiti, u suprotnom ne laprdaj.

Kakve veze ima bugojanska skupina sa ovim topicom?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: