|
|
Stranica: 240/468.
|
[ 11687 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Skeletor
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 17:41 |
|
|
Bošnjak_007 je napisao/la: Pa i Egipćani nekad nisu bili muslimani, jel treba da se odreknu piramide i Sfigne jer nije muslimanska? Da znaš išta o Egiptu, kao što na svoju sramotu ne znaš, ne bi ti padalo na pamet da tako pišeš. Egipatski muslimani su se do skoro bojali piramida, zovu piramide haram (هرم), a Sfingu su u jednom trenutku gađali topovima i dodatno oštetili. Odnos se naravno promenio od kako je krenuo turizam pa su videli da je unosno.
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 17:49 |
|
|
Turci su nastali od robova u Egiptu koji su konvertirali na islam. A ti isti bivši robovi su mame i tate bosanskih sunita. Teška i mučna geneza nastanka turskog otpatka na Balkanu. Srećom, ološ bježi brzinom svjetlosti izbosne i nećemo ih morati dugo gledati.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 17:51 |
|
|
retardirani mujo jos nije naucio razliku izmedju religije i nacije, a vi ocekujete od njih dublje teme
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 17:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60631 Lokacija: DAZP HQ
|
sev je napisao/la: Bošnjak_007 je napisao/la: Kažem ja Srbi, klasična mitomanija. Vrijeme mjerite od kad vama odgovara. Pa i Egipćani nekad nisu bili muslimani, jel treba da se odreknu piramide i Sfigne jer nije muslimanska? Jel Grci koji su sad pravoslavci treba da se odreknu helenske kulture i mitologije zato što tada nisu bili pravoslavci?  Mešate babe i žabe. Nije stvar u promeni religije per se, već o uzimanju vere okupatora i zločinca. Ne mora nužno ni biti vera, već jezik, simboli, šta god hoćeš što je strano, a što je došlo silom. Ne znam za Egipat, ali hrišćanstvo Srbi, a ni Grci, nisu primili pod prisilom okupatora. Evo zamisli da su Srbi ognjem i mačem preveli tuzlanski kanton u pravoslavlje i da za 50 godina Tuzlaci počnu da pričaju kako kanton nije nikakva Bosna, već Tuzlija sa svojim istorijskim i kulturnim posebnostima. Al dobro, bilo pa prošlo, što se mene tiče nema mnogo smisla kriviti nekog danas za nešto od pre 500 godina, problem je u tome kad krenete da nam solite pamet oko nečeg što je ceo svet prihvatio kao istorijsku činjenicu. Ha ja, srpska mitomanija, a svi vas zovu Bosniam Muslims i svi govore o islamizaciji, nekad prisilnoj, a nekad iz ličnog interesa, Srba, Hrvata, Grka, Bugara, Albanaca i drugih na Balkanu. radi se zapravo o tome da je njihova sramota aktualna i danas. da smo se svi islamizirali nema što, to bi bila neka fusnota u povijesti, nebitno. međutim, velika većina se nije islamizirala i ostala je vjerna Crkvi i narodu i mi smo danas živi svjedoci i dok je nas takvih njihova sramota je vječna.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 18:05 |
|
|
dudu je napisao/la: sev je napisao/la: Mešate babe i žabe. Nije stvar u promeni religije per se, već o uzimanju vere okupatora i zločinca. Ne mora nužno ni biti vera, već jezik, simboli, šta god hoćeš što je strano, a što je došlo silom. Ne znam za Egipat, ali hrišćanstvo Srbi, a ni Grci, nisu primili pod prisilom okupatora. Evo zamisli da su Srbi ognjem i mačem preveli tuzlanski kanton u pravoslavlje i da za 50 godina Tuzlaci počnu da pričaju kako kanton nije nikakva Bosna, već Tuzlija sa svojim istorijskim i kulturnim posebnostima. Al dobro, bilo pa prošlo, što se mene tiče nema mnogo smisla kriviti nekog danas za nešto od pre 500 godina, problem je u tome kad krenete da nam solite pamet oko nečeg što je ceo svet prihvatio kao istorijsku činjenicu. Ha ja, srpska mitomanija, a svi vas zovu Bosniam Muslims i svi govore o islamizaciji, nekad prisilnoj, a nekad iz ličnog interesa, Srba, Hrvata, Grka, Bugara, Albanaca i drugih na Balkanu.
radi se zapravo o tome da je njihova sramota aktualna i danas. da smo se svi islamizirali nema što, to bi bila neka fusnota u povijesti, nebitno. međutim, velika većina se nije islamizirala i ostala je vjerna Crkvi i narodu i mi smo danas živi svjedoci i dok je nas takvih njihova sramota je vječna. Džaba vama debilima govoriti da su se sve religije širile ratom, daj mi jednu da nije.
_________________ Britanski dnevni list “Manchester Guardian” od 03. kolovoza 1914. donio je: “Kad bi se Srbiju moglo odvući na sredinu oceana i potopiti, tada bi se Europski zrak pročistio.”
|
|
Vrh |
|
 |
sev
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 18:05 |
|
|
dudu je napisao/la: sev je napisao/la: Mešate babe i žabe. Nije stvar u promeni religije per se, već o uzimanju vere okupatora i zločinca. Ne mora nužno ni biti vera, već jezik, simboli, šta god hoćeš što je strano, a što je došlo silom. Ne znam za Egipat, ali hrišćanstvo Srbi, a ni Grci, nisu primili pod prisilom okupatora. Evo zamisli da su Srbi ognjem i mačem preveli tuzlanski kanton u pravoslavlje i da za 50 godina Tuzlaci počnu da pričaju kako kanton nije nikakva Bosna, već Tuzlija sa svojim istorijskim i kulturnim posebnostima. Al dobro, bilo pa prošlo, što se mene tiče nema mnogo smisla kriviti nekog danas za nešto od pre 500 godina, problem je u tome kad krenete da nam solite pamet oko nečeg što je ceo svet prihvatio kao istorijsku činjenicu. Ha ja, srpska mitomanija, a svi vas zovu Bosniam Muslims i svi govore o islamizaciji, nekad prisilnoj, a nekad iz ličnog interesa, Srba, Hrvata, Grka, Bugara, Albanaca i drugih na Balkanu.
radi se zapravo o tome da je njihova sramota aktualna i danas. da smo se svi islamizirali nema što, to bi bila neka fusnota u povijesti, nebitno. međutim, velika većina se nije islamizirala i ostala je vjerna Crkvi i narodu i mi smo danas živi svjedoci i dok je nas takvih njihova sramota je vječna. Ma ne verujem da osećaju sramotu. Niti treba da je osećaju, nisu oni odgovorni za postupke svojih predaka. Ako iko treba da oseća sramotu, to je onda neki Ante ili Radovan jer je 1578. obrezao sinu kitu da bi mogao da ima više privilegija od komše Milovana. Al to ne treba nekome danas nametati kao krivici, ne bi bilo pošteno. Svako od nas ima hiljadu predaka i neko od njih je morao napraviti neko sranje u životu. Sve je to ljudski. Nego mi ide na živce ovaj infantilni istorijski revizionizam. Kao da ja kažem da Srbija nikad nije bila pod turskom vlašću. Bila je, svidelo se to meni ili ne. Tako je i islam na Balkanu plod islamizacije lokalnog stanovništva koje je u tom momentu bilo mahom grčko, albansko ili slovensko (srpsko, hrvatsko i, kroz slavizaciju Bugara, bugarsko). Jebiga, tako je ne jer ja hoću nekom nešto da nametnem, već jer istorija tako kaže. Svetska istorija, ne srpska.
|
|
Vrh |
|
 |
sev
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 18:08 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: dudu je napisao/la: radi se zapravo o tome da je njihova sramota aktualna i danas.
da smo se svi islamizirali nema što, to bi bila neka fusnota u povijesti, nebitno. međutim, velika većina se nije islamizirala i ostala je vjerna Crkvi i narodu i mi smo danas živi svjedoci i dok je nas takvih njihova sramota je vječna.
Džaba vama debilima govoriti da su se sve religije širile ratom, daj mi jednu da nije. Nisu se svuda širile ratom. Postojale su misije sveštenih lica koje su u miru uspevale da prebace stanovništvo u neku religiju. Hrišćanstvo u većem delu Evrope je mirno preuzelo primat od grčkih, rimskih i slovenskih božanstava. Širenje hrišćanstva na druge kontinente je već druga priča. Tu ima misija, ali ima i nasilnog širenja.
|
|
Vrh |
|
 |
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 18:10 |
|
|
sev je napisao/la: HusoBaznijek je napisao/la: Džaba vama debilima govoriti da su se sve religije širile ratom, daj mi jednu da nije. Nisu se svuda širile ratom. Postojale su misije sveštenih lica koje su u miru uspevale da prebace stanovništvo u neku religiju. Hrišćanstvo u većem delu Evrope je mirno preuzelo primat od grčkih, rimskih i slovenskih božanstava. Širenje hrišćanstva na druge kontinente je već druga priča. Tu ima misija, ali ima i nasilnog širenja. Pa ima i siutacija gdje su skupine dobrovoljno prelazile na islam, mada moram priznati islam je pobjednik što se tiče nasilnog širenja religije.
_________________ Britanski dnevni list “Manchester Guardian” od 03. kolovoza 1914. donio je: “Kad bi se Srbiju moglo odvući na sredinu oceana i potopiti, tada bi se Europski zrak pročistio.”
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 18:10 |
|
|
kod "bosnjaka" je sve, tradicija, religija, kultura, gastronomija, sve im je tursko ali sve.
Sta to on kao "bosnjak" njeguje a da nije ostavstina turaka, na bosanskim dvorovima se nije jeo loj, nisu se sluzile baklave, jela se prasetina i prije jela se molio Oce nas, nisu se nosile dimije, nije se pjevala ilahija, nije se lupalo celom od pod, nista ne veze šnjoka i sredjevjekovnu Bosnu, ali bas nista.
Logicno je da lazu petljaju i izmisljaju neku svoju alternativnu "historiju".
|
|
Vrh |
|
 |
sev
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 18:12 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: sev je napisao/la: Nisu se svuda širile ratom. Postojale su misije sveštenih lica koje su u miru uspevale da prebace stanovništvo u neku religiju. Hrišćanstvo u većem delu Evrope je mirno preuzelo primat od grčkih, rimskih i slovenskih božanstava. Širenje hrišćanstva na druge kontinente je već druga priča. Tu ima misija, ali ima i nasilnog širenja.
Pa ima i siutacija gdje su skupine dobrovoljno prelazile na islam, mada moram priznati islam je pobjednik što se tiče nasilnog širenja religije. Pa ima, ali ako nasilno osvojiš neku teritoriju i onda napraviš klasnu razliku između muslimana i ostalih, onda onaj koji pređe na islam jer ne može da se prehrani nije baš u punom smislu dobrovoljno prešao. Drugačije je nego kad ti neko otme dete i pošalje u janjičare, ali opet nije 100% dobrovoljno.
|
|
Vrh |
|
 |
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 18:12 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: kod "bosnjaka" je sve, tradicija, religija, kultura, gastronomija, sve im je tursko ali sve.
Sta to on kao "bosnjak" njeguje a da nije ostavstina turaka, na bosanskim dvorovima se nije jeo loj, nisu se sluzile baklave, jela se prasetina i prije jela se molio Oce nas, nisu se nosile dimije, nije se pjevala ilahija, nije se lupalo celom od pod, nista ne veze šnjoka i sredjevjekovnu Bosnu, ali bas nista.
Logicno je da lazu petljaju i izmisljaju neku svoju alternativnu "historiju". Njegujemo ljiljane, stećke itd. Istina dosta toga smo preuzeli od turaka ali i vi ste.
|
|
Vrh |
|
 |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 18:13 |
|
|
radi se zapravo o tome da je njihova sramota aktualna i danas. da smo se svi islamizirali nema što, to bi bila neka fusnota u povijesti, nebitno. međutim, velika većina se nije islamizirala i ostala je vjerna Crkvi i narodu i mi smo danas živi svjedoci i dok je nas takvih njihova sramota je vječna. Duki, ne potcenjuj privlacnost islama i njegovu moc amalgamacije i asimilacije. Mnogi muslimani, pa i ovi nasi, i kad je nastupila nevolja po njih, izabrali da ostanu muslimani, iako bi ih napustanje islama spaslo. A to vec nije sramota. To je odvaznost, da ne kazem uzvisenost.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 18:14 |
|
|
Kako to "njegujes stecke" a kopas mrtve ispod nisana sa arapskim natpisima.
Glup si mujo.
|
|
Vrh |
|
 |
HusoBaznijek
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 18:15 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Kako to "njegujes stecke" a kopas mrtve ispod nisana sa arapskim natpisima.
Glup si mujo. Zato što tako islam nalaže.
|
|
Vrh |
|
 |
sev
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 18:15 |
|
|
Al ajde za Bošnjake u Bosni i mogu nekako da razumem tu alternativnu istoriju. Ali po kojoj logici su Muslimani Sandžaka Bošnjaci? Sandžak je doslovno srce srpske srednjevekovne države. Ako je nešto srpsko otkako su Srbi spustili na Balkan u 7. veku, onda je to Raška oblast, ili Sandžak.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 18:20 |
|
|
To su mentalne vratolomije, prije 1993 Alija je striktno odbijao Tunjinu i Zulfikarovu ideju da im se narod zove bosnjaci, govoreci im da onda gubi muslimane ostatka Jugoslavije.
A tunjavi dvolicni Tunjo mu je objasnio, nije da gubi muslimane Srbije ili Makedonije, nego "bosnjaci" dobijaju temeljnu drzavu i preko noci Hamdija iz Skopja koji nikada nije bio u Bosni, postaje temeljni a Franjo kojem je praprapradjed zivio u Bosni, nije + bosnjaci = bosna = pravoslavci i katolici mrs iz bosne ona je nasa baaaa.
To se jos zove i takyya.
|
|
Vrh |
|
 |
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 19:00 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: retardirani mujo jos nije naucio razliku izmedju religije i nacije, a vi ocekujete od njih dublje teme Pa naravno da nije kad su se vekovima zvali po religiji (Bosanski Muslimani). Sve je to njima isto, zavrsni cilj je kalifat.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 19:06 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Kako to "njegujes stecke" a kopas mrtve ispod nisana sa arapskim natpisima.
Glup si mujo. Vjerska skupina.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Mystic C
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 19:13 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 19:39 |
|
|
Pokusavaju se bandwagonirati na "slava ukraini" vlak, u vraga se stvorise da zapadu objasne kako "ne bi bilo hagresije rusije, da je ukinuta RS", Bucha je nova srebrenica, Putin i Karadzic ko jaje jajetu.
Ocigledno su uvidjeli da ih hukrajina satire kao ekskluzivnu "zrtvu dzenosajda". Zapad ih zaboravlja.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 20:13 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: kod "bosnjaka" je sve, tradicija, religija, kultura, gastronomija, sve im je tursko ali sve.
Logicno je da lazu petljaju i izmisljaju neku svoju alternativnu "historiju". Njegujemo ljiljane, stećke itd. Istina dosta toga smo preuzeli od turaka ali i vi ste. Tvrtkove ljiljne? Tvrtko kaže da ste sluge Sotone, podli neprijatelji hristovog imena i čitavog ljudskog roda. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 20:15 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: HusoBaznijek je napisao/la: Njegujemo ljiljane, stećke itd. Istina dosta toga smo preuzeli od turaka ali i vi ste. Tvrtkove ljiljne? Tvrtko kaže da ste sluge Sotone, podli neprijatelji hristovog imena i čitavog ljudskog roda.  Da se koji od srednjovjekovnih bosanskih vladara digne iz groba i stvori ispred npr. Kavazovića, on bi potegao mač na njega.
|
|
Vrh |
|
 |
Harezm
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 12 srp 2022, 20:59 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: kod "bosnjaka" je sve, tradicija, religija, kultura, gastronomija, sve im je tursko ali sve.
Logicno je da lazu petljaju i izmisljaju neku svoju alternativnu "historiju". Njegujemo ljiljane, stećke itd. Istina dosta toga smo preuzeli od turaka ali i vi ste. Vaši su preci stećke zvali kaurskim grobljima. Ne može se spojiti nespojivo.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnjak_007
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 13 srp 2022, 07:54 |
|
|
Njemačka prelomila: Ruski ugalj prestajemo kupovati 1. augusta, a naftu 31. decembra http://www.klix.ba/clanak/220713002Evo uglja iz Banovića i Kreke u Njemačkoj. Živi bili pa vidjeli.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 13 srp 2022, 09:13 |
|
|
Bošnjak_007 je napisao/la: Njemačka prelomila: Ruski ugalj prestajemo kupovati 1. augusta, a naftu 31. decembra http://www.klix.ba/clanak/220713002Evo uglja iz Banovića i Kreke u Njemačkoj. Živi bili pa vidjeli. Nemate ni za sebe nego kupujete od Srba. Kakvi vi, ćuti pokrij se nečim po glavi.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|