HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 svi 2025, 05:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Istraživanja: Inteligencija i europski narodi
PostPostano: 02 lis 2010, 20:17 

Osobno imam stav da su svi narodi i rase jednako pametni, ter o tome kakav će biti koji pojedinac, najviše ovisi o odgoju, ter mogućnosti saznavanja novih znanja.

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 02:29 

Vuco je napisao/la:
Jerbo da nisu gluposti danas bi svi narodi i sve rase u svijetu bile jednako razvijene. A to nije slučaj... prema tome.

Vuco tebi svaka čast, ali ovaj post ti je...

slika

Vrh

PostPostano: 03 lis 2010, 11:17 

Burruchaga je napisao/la:
Vuco tebi svaka čast, ali ovaj post ti je...

A zašto? Pa u cijeloj povijesti čovječanstva uvijek su postojale velike razlike u razvoju po kontinentima. Tako je današnji čovjek, Homo sapiens (podrijetlom iz Afrike), bio daleko razvijeniji od ondašnjih stanovnika Europe, Neandertalci, tj. Krapinski čovjek itd. Zato je Homo sapiens preživio, a neandertalci su nestali.
I da je kojim slučajem Homo sapiens ostao u Africi, danas bi Afrikanci letjeli na mjesec i tipkali po forumu, a mi bismo kopljem lovili zeca.
Vidi, kao što danas govorimo o Homo sapiensima, Homo neandertalicus, Homo ovi oni ima ih desetak, tako će ljudi koji budu živjeli u vrijeme Deep Space-a govoriti o, šta ja znam, Homo europeus, Homo afrikus itd., a Benjamin Sisko će biti ono što smo mi danas... najrazvijeniji Homo.
Sve to sa rasizmom nema veze. Rasizam bi bio kad netko kaže da je jedna rasa manje vrijedna. To nije slučaj. Dijete rođeno u Africi, a odraste u Europi ima istu vjerojatnost da bude pametno, glupo, profesor ili smetljar. O tome ne moramo ni pričati. Sve je stvar obrazovanja. I naravno da će to dijete, za razliku od dijeteta u Africi, znati na primjer šta je mobitel. Normalno, otkud će ovo jedno znati? Kad ga Afrikanci nisu znali izmisliti. Isto kao što Neandertalci nisu znali naoštriti koplje, a sapiensi su znali.
Znači, jedno je rasizam, a drugo je evolucija.

Vrh

PostPostano: 08 lis 2010, 20:57 

zapovjednik je napisao/la:
Vuco je napisao/la:
Ne slažem se da su gluposti. Jerbo da nisu gluposti danas bi svi narodi i sve rase u svijetu bile jednako razvijene. A to nije slučaj... prema tome.

Puno je zemalja bilo nekad razvijeno,a sad su druge,kasnije ce biti druge zavisi ko je na vlasti, zato su po meni svi narodi isto inteligentni.

U BiH su na vlasti stranci, najbolji intelektualci iz najbogatijih zemalja - i sta su napravili?

Ne moze iz nicega nastati nesto ako nema blagoslova.

Vrh

PostPostano: 26 stu 2010, 12:42 

Narodi koji su u svojoj povijesti trpjeli najviše imaju i najveći IQ. Židovi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: