|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 17 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Amiđa
|
Naslov: Kosa kod južnih slavena Postano: 01 kol 2022, 17:49 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Zašto se južni slaveni rode sa svijetlom kosom, često jako plavom? Kosa potamni kako odrastu.
Je li to znači da nam je porijeklo šaroliko, mješavina svega i svačega od naroda što su ovdje živili? Genetika? Nešto drugo?
Diskutirajte ali bez mitomanije moliti ću lijepo.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 01 kol 2022, 18:23 |
|
|
Kosa potamni iz sasvim jednostavnog razloga. Recesivni, jači gen ne preuzima odmah po rođenju glavnu ulogu, postepeno prevladava. Desi se sa beba odmah po rođenju lici na jednog roditelja, ali vremenom jaci geni prevladaju, te ce sličnost s drugim roditeljem biti veća.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 01 kol 2022, 19:59 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Kosa potamni iz sasvim jednostavnog razloga. Recesivni, jači gen ne preuzima odmah po rođenju glavnu ulogu, postepeno prevladava. Desi se sa beba odmah po rođenju lici na jednog roditelja, ali vremenom jaci geni prevladaju, te ce sličnost s drugim roditeljem biti veća. Recesivni i jači (dominantni) su riječi suprotnog značenja.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 01 kol 2022, 20:03 |
|
|
Harezm je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Kosa potamni iz sasvim jednostavnog razloga. Recesivni, jači gen ne preuzima odmah po rođenju glavnu ulogu, postepeno prevladava. Desi se sa beba odmah po rođenju lici na jednog roditelja, ali vremenom jaci geni prevladaju, te ce sličnost s drugim roditeljem biti veća. Recesivni i jači (dominantni) su riječi suprotnog značenja. Recesivni je onaj koji se vraća, ponavlja. Šta je pogresni? Jači je i ponavlja se ,,u lozi,,!?
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 01 kol 2022, 20:05 |
|
|
...valjda i klima prije svega sunce utječu skandinavci su većinom plavi...
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 01 kol 2022, 20:35 |
|
|
fenotip = gen + okolina... to je slucaj kod mene, bio sam plav do neke 9-10, pa onda polako potamneo do punoletstva... mada nisam crn ni dalje.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 01 kol 2022, 21:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59981 Lokacija: DAZP HQ
|
Skoro sam do 30.te godine bio uvjeren da sam svijetlo smeđ dok mi cura nije rekla ti si crn, pogledam se u ogledalo, u vidi jebote crnokos sam. Ostalo mi neko uvjerenje iz vremena osnovne škole.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 01 kol 2022, 23:40 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Zašto se južni slaveni rode sa svijetlom kosom, često jako plavom? Kosa potamni kako odrastu.
Je li to znači da nam je porijeklo šaroliko, mješavina svega i svačega od naroda što su ovdje živili? Genetika? Nešto drugo?
Diskutirajte ali bez mitomanije moliti ću lijepo. Nema to veze sa slavenima, takva pojava je česta diljem svijeta. Slična stvar je s očima, hrpa beba ima plave oči koje zatim postanu tamnije boje.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 02 kol 2022, 15:11 |
|
|
weasel je napisao/la: Amiđa je napisao/la: Zašto se južni slaveni rode sa svijetlom kosom, često jako plavom? Kosa potamni kako odrastu.
Diskutirajte ali bez mitomanije moliti ću lijepo. Nema to veze sa slavenima, takva pojava je česta diljem svijeta. Slična stvar je s očima, hrpa beba ima plave oči koje zatim postanu tamnije boje. Kaj nisu sve bebe takve? Mi tamnimo, ja sam kao klinac imao kestenastu kosu, danas je crna. Lagano već srebrim, no
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 02 kol 2022, 17:01 |
|
|
Da poguram Amiđinu temu o kosi u južnih Slavena
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Jiv
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 02 kol 2022, 18:00 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2103 Lokacija: Južna Bosna
|
Većinom je kod Srba genetika takva da kosa potamni postupno. Još jedan dokaz da smo isti narod i argument za zajedničku BiH.
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 02 kol 2022, 18:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24031 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Bio sam svijetlo smedj do 12.-13. sad sam dosta tamniji. Cak mi je u to vrijeme kosa vukla na plavkastu. Isti mi slucaj sad kod sina.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 02 kol 2022, 22:03 |
|
|
Ceha je napisao/la: weasel je napisao/la: Nema to veze sa slavenima, takva pojava je česta diljem svijeta.
Slična stvar je s očima, hrpa beba ima plave oči koje zatim postanu tamnije boje. Kaj nisu sve bebe takve? Mi tamnimo, ja sam kao klinac imao kestenastu kosu, danas je crna. Lagano već srebrim, no Ja sam kao klinac imao potpuno bijelu kosu koja je sad kestenaste boje.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 02 kol 2022, 22:11 |
|
|
Jiv je napisao/la: Većinom je kod Srba genetika takva da kosa potamni postupno. Još jedan dokaz da smo isti narod i argument za zajedničku BiH. ..mislim da kod Srba ima turski gena il romski i zato su Srpkinje mrak..
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 02 kol 2022, 22:22 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
Plav ( žut ) u ranom djetinjstvu , u mladosti smeđ , pa crn ( i dan- danas bez sjedih ) Otac ko Rus , plav , plavook ..a majka crna ( ona u dubokoj starosti ima pet, šest sjedih ..neobično za vidjeti ) Mislim da je Lapo - lapo u pravu . Ima neki sat u nama koji određuje kad će koji gen ustartati i napraviti promjenu .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 03 kol 2022, 12:25 |
|
|
Kaoi svi na temi , udetinjstvu žut i plave oči , a kasnije tamno smeđ sa zelenim očima(kao Đoković imam one šućmuraste zelene).
Po mom ličnom viđenju stvari primetio sam da plavi ljudi su ćelaviji nego tamniji.
Jeste li primetili one ljude sa jako gustom kosom i to sa onom debelom dlakom kao u konjskog repa?! , ali najzanimljiviji fenomen mi je kad vidim starijeg čoveka(dedu) od 60 i 70 godina koji ima gustu kosu kao da mu je 18 , međutim glavna fora je što su takvi uglavnom ćosavi ili sa jako retkom bradom.
Na Balkanu a posebno u Bosni što mogu potvrditi sa mojim komšijom Neđom Bosancem da oni imaju tu jako gustu kosu i ćosavi su , ali Neđo Bosanac pokoj mu duši je imao tu gustu kosu ali plavu , međutim nije to klasičnna plava nego neka čudna tamno zlatna(možda kao uglačana bronza ili mesing) , i naravno bio je ćosav , pa je izgledao kao neka stara lezibejka.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Kosa kod južnih slavena Postano: 08 kol 2022, 11:17 |
|
|
Jiv je napisao/la: Većinom je kod Srba genetika takva da kosa potamni postupno. Još jedan dokaz da smo isti narod i argument za zajedničku BiH. to se zove neotenija, nema veze s genetikom, tak oje više manje svugdje, više se djece rodi plavokoso i plavooko nego što ih bude takvo kad odrastu. ja sam do pete, šeste godine blještao čak kod Arapa imaš djece koja se rode plavokosa. zanimljivo je da jedno od neotenskih obilježja i tzv. bademaste oči, kakv eimaju Azijci. i one su često raširene među djecom drugih rasa, pa s vremenom isčeznu.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 17 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|