HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 vel 2025, 00:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33903 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 09 kol 2022, 19:17 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:

Je l moguce da ja vise verujem tvom akademiku Durakovicu nego ti. Po njemu vasa situacija nije dobra, a po tebi nasa!

Realno situacija nijednog naroda u BiH nije sjajna. No da ćete vi nekad u skorijoj budućnosti u čvrstom zagrljaju NATO zemalja, smjeti bilo što vojno poduzeti totalno je iluzorno i pomisliti. Ja bi lično voljela da pokušate. I to sada. Dok je ovo stanje u Ukrajini. Neki dan Kosovari se popišaše po Vučku i Vulinu i naprašiše onu srpsku manjinu na sjeveru Kosova. A Vi? Ništa! Tenzije! Vučko u pola noći u šlafroku u stožeru i?

N

I

S

T

A
:sega

:D
Buduci da ubacujes nato u celu pricu ja bih da ponovim svoj prethodni upis:
Sarajkice, ko priziva prisutvo stranaca i nada se njihovoj pomoci, neka taj bude vagina (da se ne izrazavam vulgarno kako ti :D )!
Je l' vazi ovaj kriterijum?

Napravi analogiju, juce ste Visokog predstavnika kovali u zvezde, danas ga psujete.
Nije van pameti ocekivati da danas racunate na nato, a sutra cete ga proklinjati jer vas ne stiti.

Svet se mena, za vas zabrinjavajuce brzo. :cool

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 19:19 

novovrijeme je napisao/la:

Da niste pičke, kao što jeste ne bi od mrlje bila ni tačkica. A od Kosova ni K. Lol

Pa mi smo svoju polovinu Bosne uzeli.
Šta će biti sa drugom polovino to je do Hrvata.

A Kosovo je Srbija. I dan danas.

Jeste. Uzeli ste. 30 godina nakon rata niste ni 1cm bliže samostalnosti RŠ. A Kosovo je Srbija u vašim vijestima kad čitaju prognozu iskljucivo. Pa kaže… Kosovo i Metohija lol

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 19:24 

Realno situacija nijednog naroda u BiH nije sjajna. No da ćete vi nekad u skorijoj budućnosti u čvrstom zagrljaju NATO zemalja, smjeti bilo što vojno poduzeti totalno je iluzorno i pomisliti. Ja bi lično voljela da pokušate. I to sada. Dok je ovo stanje u Ukrajini. Neki dan Kosovari se popišaše po Vučku i Vulinu i naprašiše onu srpsku manjinu na sjeveru Kosova. A Vi? Ništa! Tenzije! Vučko u pola noći u šlafroku u stožeru i?

N

I

S

T

A
:sega

Sarajkice, ko priziva prisutvo stranaca i nada se njihovoj pomoci, neka taj bude vagina (da se ne izrazavam vulgarno kako ti :D )!
Je l' vazi ovaj kriterijum?

Napravi analogiju, juce ste Visokog predstavnika kovali u zvezde, danas ga psujete.
Nije van pameti ocekivati da danas racunate na nato, a sutra cete ga proklinjati jer vas ne stiti.

Ti svjetsku političku scenu banaliziraš do po…

I uvidiš nepotrebno Švabu i IZ u priču. Švabo i IZ su dio lokalne političke scene. A NATO savez i njegove članice svjetske. Da ne kažem planetarne.

Pa mi mozemo na lokalnoj razini ispušiti možda taj IZ. Ali vi na svjetskoj u trenutno geopolitičkoj situaciji ne možete biti na dobitku nikako. Prije možete poslužiti za oštrenje K NATO-u zbog propasti neke u Ukrajini.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 19:30 

I uvidiš nepotrebno Švabu i IZ u priču. Švabo i IZ su dio lokalne političke scene. A NATO savez i njegove članice svjetske. Da ne kažem planetarne.

Pa mi mozemo na lokalnoj razini ispušiti možda taj IZ. Ali vi na svjetskoj u trenutno geopolitičkoj situaciji ne možete biti na dobitku nikako. Prije možete poslužiti za oštrenje K NATO-u zbog propasti neke u Ukrajini.

Imam razloga da sve to gledam spojeno!

Ko je glavni sef Svabi?
Ko je glavni sef natu?
Ko je glavni sef na Kosovu?

Dakle SAD! Onaj koji je Kurtiju naredio povlacenje. Onaj koji Smita cera da donese IZ. Onaj koji Dritana cera da Mila smakne zbog korupcije.
Dakle, ako je jedan centar, nema razloga da ce politike da bude rastimovana, tj. da vas nagazi na lokalu kako kazes, ali globalno da vam da na znacaju.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 19:35 

Ja se sa nasim talentom za medjunarodnu politiku ne bih zezao.

Mi smo u stanju, kao sto rekoh, da priznamo Jerusalim za glavni grad Izraela i da ostanemo dobri sa Arapima!
Mi smo ustanju da ne uvedemo sankcije Rusima, a da ostanemo dobri sa zapadom.

Zasto bi bilo nemoguce da cemo sutra isposlovati da se nato ne mesa u nase baklanske poslove. :neznam

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 19:35 

Imam razloga da sve to gledam spojeno!

Ko je glavni sef Svabi?
Ko je glavni sef natu?
Ko je glavni sef na Kosovu?

Dakle SAD! Onaj koji je Kurtiju naredio povlacenje. Onaj koji Smita cera da donese IZ. Onaj koji Dritana cera da Mila smakne zbog korupcije.
Dakle, ako je jedan centar, nema razloga da ce politike da bude rastimovana, tj. da vas nagazi na lokalu kako kazes, ali globalno da vam da na znacaju.

Zaboravio si samo pitanje svih pitanja. Ko je Kosovu dao samostalnost kao AP(iako po MZ nisu imali pravo na to)? :no
Da ne idem dalje i ne solim rane o onom bombardiranju Srbije zbog šačice Šiptara? Pa onda ko i dalje podržava Kosovo u samostalnosti? Ko dozvoljava da vas provociraju do posranja? Puškaranja po sjeveru?
Ja mislim da vi nikad nećete postati miljenici MZ. A Rusiji služite kao moneta za podkusurivanje. Susjedima neprijatelji… NATO-u meta! I buduća meta.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 19:39 

Lutorčino, osim BL, Trebinja i BN, RS je prazna ljuštura. To što ti ublazavaš krah nekim polovičnim uspjesima navedenih mjesta poput Zvornika, Milića, Bratunca, Foče i sl su notorne nebuloze.

Evo neću o KS. I okolici. Jer ćete reći tamo je bazen i Bošnjaci se slivaju. Mozemo o TK. I okolici. Zivinice i Kalesija za sve pobrojano, izuzev ovih par gore navedenih mjesta su „bosanski megaPoLjisi. LOL Pa Gradačac, Gračanica? O čemu ti pričaš? Da ne govorim o bogastvu sela na putnom pravcu prema Orašju. Pa Srebrenik je grad u odnosu na Gacko. A Sokolac i Rudo? Čajniče? Pa i Bileća? Kad su to bili gradovi? :sega

Zvornik, Višegrad, Foča, izgledaju kao da si vremeplovom zapao u osamdesete. O Vlasenici i Milićima da ne govorimo. Kladanj, Olovo i taj dio (djeluju ruralno) no recimo tamo posluje AlmaRaS. I ljudi rade i privredjuju. U Kladnju ima i odmaralište „Muška voda“. Zatim niz privatnih srednjih pilana, peletara i sl.
Dakle ja vozim tim putem najmanje 4 puta godišnje. I zbilja kad je magla Olovo djeluje katastrofalno u onoj udolini. No opet za bilo što pobrojano u RS, gradić. Sto bi ti rekao onako poluzivotan :zubati

A ovaj zadnji dio posta :sega

1. Nevesinje
2. Berkovići
3. Kalinovik
4. Trnovo
5. Han Pijesak

Osim Za Nevesinje 98% forumaša nije čulo za Berkoviće, Kalinovik Trnovo i Han Pijesak jesu ali ni 5% ne bi te pripizdine nazvao nekim općinama. Mislim u administrativnom smislu vi jeste njima dali da budu općine, no prije rata zna se sta su ta mjesta predstavljala. A poslje rata situacija je samo još gora.
Ekonomski propale opštine :
1. Višegrad
2. Rogatica
3. Vlasenica
4. Srebrenica
5. Šekovići

Ovo si jedino pošteno napisao.

Ja nisam pisao za gradove već za opštine. Sve što je opština ja sam napisao. Vlasenica ima dvije grčke firme 140 zaposlenih i 30 zaposlenih u kojima je plata preko 1200KM ali to je kap u moru. Bolje od tekstila u Olovu Alma Ras ali to je ponavljam kap u moru.

Kad već spominješ Gradačac,Gračanicu koje su ekonomski uspješne opštine u FBiH ja isto tako mogu da navedem ekonomski uspješne Derventu i Kotor Varoš u kojima je veći broj radnika nego penzionera. Ovdje je priča o istoku Republike Srpske a ne o sjevero zapadnom dijelu FBiH.

Zvornik,Miliće,Vlasenicu,Višegrad i Foču ne možeš u isti koš staviti jer se dobro razlikuju.
Milići su malo mjesto koje za standard malih mjesta u BiH iznad prosječan standard zbog rudnika Boksita i kompanije Boksit Milići. Početna plata rudara u rudniku boksita 2019 bila 1600KM a danas 2022 je 2300KM. Pored boksita proizvode namještaj,betonsku galanteriju...
https://www.fokus.ba › biznis › kom...
Kompanija u BiH traži veći broj radnika, nude platu 1.600 maraka - Fokus.ba
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... r4HiVKLezk
Ovo vaš sajt Fokus prenosi.
I evo ti sajt Boksit Milići i vidi šta sve proizvode i kolko zaposlenih ima. Riječ je o opštini sa 14 000 stanovnika.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... Tie3zQoF1Z

Zvornik se izgradio dosta poslije rata ako meni ne vjeruješ zbog svoje zlobe,imaš sajt o građevinarstvu Skyscrapercity.
Ukucaj na Google Zvornik Skyscrapercity. Alumina Zvornik je jedan od najvećih izvoznika u BiH. Nova industrijska zona je u Šepku.

Što se tiče Foče u odnosu na broj stanovnika ona je daleko ispred Vlasenice i Višegrada,ali iza Trebinja i Istočnog Sarajeva.
Vozači u rudniku uglja Miljevina imaju 1800KM.
Radnici u drvnoj industriji od 950 - 1300KM.
Foča ima oko 20 rafting kampova i pošto živiš u EU znaš da već to košta. Jedno noćenje radnim danom je 70 evra a vikendom 85 evra. Od 1 maja do 1 oktobra je sezona i skoro je sve puno ko šibica.
Plata konobara na rafting kampu je od 600 - 700 evra. Plata kuhara od 1000 - 1750 evra. Ovu platu od 1750 evra dobiješ ako noćiš tamo i na raspolaganju si 16h. Što je za standard Foče više nego odlično,a veoma je iznenađujuće s obzirom da su Fočaci velike škrtice.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 19:45 

Mi smo u stanju, kao sto rekoh, da priznamo Jerusalim za glavni grad Izraela i da ostanemo dobri sa Arapima!

Zasto bi bilo nemoguce da cemo sutra isposlovati da se nato ne mesa u nase baklanske poslove. :neznam

Ne bi ni ja. Shebali ste sebi RSK i Hrvati su vas isfurali na traktorima. Pri tome, Gotovina i Markač su u potpunosti oslobođeni svake odgovornosti. Oluja je vojno redarstvena akcija izvedena da se RH riješi srpskog remetilačkog faktora. Pri tome odbrambeno domovinski rat u RH nema po svim vojnim konvencijama nijednu mrlju.
Ne znam znas li to? Neki dan je bila obljetnica. Moj kum je visoki časnik. Pa sam prisustvovala. :zubati

U BiH ste odlično počeli. Ali sheba vas megalomanija. Uglavnom za 49% države koja 2022 gubi stanovništvo brzinom svjetlosti, vi ste zbog nekih pripizdina očistili, pobili i napravili genocid. Te zaradili hiljade godina robije. I to na medjunarodno priznatom sudu u Hagu. Ukucaj Genocid u pretraživač. Ruanda i BiH. Znaci nivo oni Tutsa plemenskih bolesnika. Utvrdili smo na u pripizdinama koje ste čistili nema ni Srba. Grandiozno!

Da pišem o Kosovu? Ili je ovo dovoljno? Da te ne bacam u Crnjak.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 19:49 

Visegrad propao a budžet mu 11 miliona.
Po stanovniku više od Banja Luke.
Luturčin... =))

Eto ti budzet pa ga jedi. Preseli u Višegrad pa traži posao. Od budžeta koristi imaju samo opštinara. Je li može čitav Višegrad biti na budžetu :laugh . Kolko Blučana za poslom otišlo u Višegrad ? Pa iz Ilijaša i sa Ilidze nisu htjeli tu ostati nego otišli za Ist. Sarajevo,Bijeljinu ili vani.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 19:54 

Lutorčina je napisao/la:
Lutorčino, osim BL, Trebinja i BN, RS je prazna ljuštura. To što ti ublazavaš krah nekim polovičnim uspjesima navedenih mjesta poput Zvornika, Milića, Bratunca, Foče i sl su notorne nebuloze.

Evo neću o KS. I okolici. Jer ćete reći tamo je bazen i Bošnjaci se slivaju. Mozemo o TK. I okolici. Zivinice i Kalesija za sve pobrojano, izuzev ovih par gore navedenih mjesta su „bosanski megaPoLjisi. LOL Pa Gradačac, Gračanica? O čemu ti pričaš? Da ne govorim o bogastvu sela na putnom pravcu prema Orašju. Pa Srebrenik je grad u odnosu na Gacko. A Sokolac i Rudo? Čajniče? Pa i Bileća? Kad su to bili gradovi? :sega

Zvornik, Višegrad, Foča, izgledaju kao da si vremeplovom zapao u osamdesete. O Vlasenici i Milićima da ne govorimo. Kladanj, Olovo i taj dio (djeluju ruralno) no recimo tamo posluje AlmaRaS. I ljudi rade i privredjuju. U Kladnju ima i odmaralište „Muška voda“. Zatim niz privatnih srednjih pilana, peletara i sl.
Dakle ja vozim tim putem najmanje 4 puta godišnje. I zbilja kad je magla Olovo djeluje katastrofalno u onoj udolini. No opet za bilo što pobrojano u RS, gradić. Sto bi ti rekao onako poluzivotan :zubati

A ovaj zadnji dio posta :sega

1. Nevesinje
2. Berkovići
3. Kalinovik
4. Trnovo
5. Han Pijesak

Osim Za Nevesinje 98% forumaša nije čulo za Berkoviće, Kalinovik Trnovo i Han Pijesak jesu ali ni 5% ne bi te pripizdine nazvao nekim općinama. Mislim u administrativnom smislu vi jeste njima dali da budu općine, no prije rata zna se sta su ta mjesta predstavljala. A poslje rata situacija je samo još gora.
Ekonomski propale opštine :
1. Višegrad
2. Rogatica
3. Vlasenica
4. Srebrenica
5. Šekovići

Ovo si jedino pošteno napisao.

Ja nisam pisao za gradove već za opštine. Sve što je opština ja sam napisao. Vlasenica ima dvije grčke firme 140 zaposlenih i 30 zaposlenih u kojima je plata preko 1200KM ali to je kap u moru. Bolje od tekstila u Olovu Alma Ras ali to je ponavljam kap u moru.

Kad već spominješ Gradačac,Gračanicu koje su ekonomski uspješne opštine u FBiH ja isto tako mogu da navedem ekonomski uspješne Derventu i Kotor Varoš u kojima je veći broj radnika nego penzionera. Ovdje je priča o istoku Republike Srpske a ne o sjevero zapadnom dijelu FBiH.

Zvornik,Miliće,Vlasenicu,Višegrad i Foču ne možeš u isti koš staviti jer se dobro razlikuju.
Milići su malo mjesto koje za standard malih mjesta u BiH iznad prosječan standard zbog rudnika Boksita i kompanije Boksit Milići. Početna plata rudara u rudniku boksita 2019 bila 1600KM a danas 2022 je 2300KM. Pored boksita proizvode namještaj,betonsku galanteriju...
https://www.fokus.ba › biznis › kom...
Kompanija u BiH traži veći broj radnika, nude platu 1.600 maraka - Fokus.ba
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... r4HiVKLezk
Ovo vaš sajt Fokus prenosi.
I evo ti sajt Boksit Milići i vidi šta sve proizvode i kolko zaposlenih ima. Riječ je o opštini sa 14 000 stanovnika.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... Tie3zQoF1Z

Zvornik se izgradio dosta poslije rata ako meni ne vjeruješ zbog svoje zlobe,imaš sajt o građevinarstvu Skyscrapercity.
Ukucaj na Google Zvornik Skyscrapercity. Alumina Zvornik je jedan od najvećih izvoznika u BiH. Nova industrijska zona je u Šepku.

Što se tiče Foče u odnosu na broj stanovnika ona je daleko ispred Vlasenice i Višegrada,ali iza Trebinja i Istočnog Sarajeva.
Vozači u rudniku uglja Miljevina imaju 1800KM.
Radnici u drvnoj industriji od 950 - 1300KM.
Foča ima oko 20 rafting kampova i pošto živiš u EU znaš da već to košta. Jedno noćenje radnim danom je 70 evra a vikendom 85 evra. Od 1 maja do 1 oktobra je sezona i skoro je sve puno ko šibica.
Plata konobara na rafting kampu je od 600 - 700 evra. Plata kuhara od 1000 - 1750 evra. Ovu platu od 1750 evra dobiješ ako noćiš tamo i na raspolaganju si 16h. Što je za standard Foče više nego odlično,a veoma je iznenađujuće s obzirom da su Fočaci velike škrtice.

Neki dan sam se vratila iz obilaska drage nam BiH. Sva “mjesta” koja si ti pomenuo u svom prvom upisu, uz izuzetke koje sam ja navela realno nisu vrijedne ni spomena. I to ne po nekim EU standardima, nego usporedbom koju sam ti ja prezentirala. I nema tu nikakve zlobe. Ja Zvornik poznajem iskljucivo nakon rata. To je jedna mala učmala, poluzaspala sredina kojoj je jedini spas Srbija i granica. Takodjer i naša dijaspora u ljetnjim mjesecima. Odlično poznajem bošnjačka sela. Iz Šepka sam išla u Loznicu. Kao lojalna BH gradjanka.
U pravu si jedino da se ja u svojim poredjenjima nisam precizno držala kojim dijelovima FBIH pripadaju pojedini gradovi koje sam pominjala. Ali mislim da je bilo dovoljno naglasiti Kantone i okolica. Jer je takva administrativno teritorijalna podjela.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 19:58 

Lutorčina je napisao/la:
Visegrad propao a budžet mu 11 miliona.
Po stanovniku više od Banja Luke.
Luturčin... =))

Eto ti budzet pa ga jedi. Preseli u Višegrad pa traži posao. Od budžeta koristi imaju samo opštinara. Je li može čitav Višegrad biti na budžetu :laugh . Kolko Blučana za poslom otišlo u Višegrad ? Pa iz Ilijaša i sa Ilidze nisu htjeli tu ostati nego otišli za Ist. Sarajevo,Bijeljinu ili vani.

Budžet je indikator stanja u opštini.
Na pada budžet sa neba nego ga pune stanovnici Višegrada.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 20:03 

Ne bi ni ja. Shebali ste sebi RSK i Hrvati su vas isfurali na traktorima. Pri tome, Gotovina i Markač su u potpunosti oslobođeni svake odgovornosti. Oluja je vojno redarstvena akcija izvedena da se RH riješi srpskog remetilačkog faktora. Pri tome odbrambeno domovinski rat u RH nema po svim vojnim konvencijama nijednu mrlju.
Ne znam znas li to? Neki dan je bila obljetnica. Moj kum je visoki časnik. Pa sam prisustvovala. :zubati

U BiH ste odlično počeli. Ali sheba vas megalomanija. Uglavnom za 49% države koja 2022 gubi stanovništvo brzinom svjetlosti, vi ste zbog nekih pripizdina očistili, pobili i napravili genocid. Te zaradili hiljade godina robije. I to na medjunarodno priznatom sudu u Hagu. Ukucaj Genocid u pretraživač. Ruanda i BiH. Znaci nivo oni Tutsa plemenskih bolesnika. Utvrdili smo na u pripizdinama koje ste čistili nema ni Srba. Grandiozno!

Ja ukucao Ruanda i oduševijo se.
Napredovali su više i od Srpskog sveta. Svemirski program imaju. Neverovatno.

Izgleda da se đemosajd isplati. :neznam

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 20:06 

Ja ukucao Ruanda i oduševijo se.
Napredovali su više i od Srpskog sveta. Svemirski program imaju. Neverovatno.

Izgleda da se đemosajd isplati. :neznam

Jedino se vama izgleda onaj u Jasenovcu nije isplatio i meleoni pobijenih. Jbg :neznam

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 21:07 

Lutorčina je napisao/la:

Najmanje ti ga pune stanovnici Višegrada. Jedan dio budzeta puni HE Višegrad,a drugi dio budžeta pune turisti koji se zadrže 2h popiju kafu pojedu kolač i produže do mora. Od privrede imaju fabriku čeličnih užadi i neka mala fabrikica alata.
Višegrađani i turizam ko Bog i šeširdžija. Nisu u stanju renovirati banju Vilina Vlas koja je napravljena prije rata a kamoli da vode Andrićgrad. Sreća pa ga preuzima OC Jahorina pa će biti nešto od toga. Inače Višegradski SDS-ovci su protestovali zbog gradnje Andrićgrada (prije desetak godina) ,projekta od kojeg danas zavisi njihova egzistencija :smijeh .

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 21:12 

Lutorčina je napisao/la:

Najmanje ti ga pune stanovnici Višegrada. Jedan dio budzeta puni HE Višegrad,a drugi dio budžeta pune turisti koji se zadrže 2h popiju kafu pojedu kolač i produže do mora. Od privrede imaju fabriku čeličnih užadi i neka mala fabrikica alata.
Višegrađani i turizam ko Bog i šeširdžija. Nisu u stanju renovirati banju Vilina Vlas koja je napravljena prije rata a kamoli da vode Andrićgrad. Sreća pa ga preuzima OC Jahorina pa će biti nešto od toga. Inače Višegradski SDS-ovci su protestovali zbog gradnje Andrićgrada (prije desetak godina) ,projekta od kojeg danas zavisi njihova egzistencija :smijeh .

Pa ti reče da je Višegrad mrtav pa nabroji aktivnosti ko da je Beograd. :neznam

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 21:25 

Kakve aktivnosti ? Dvije - tri mini fabrike i nešto malo turizma? Od toga se ne može živjeti. Višegrad nema sadržaja ko Trebinje da se može živjeti od turizma.U poređenju sa Čelincem koji ima malo više stanovnika nego Višegrad grad je više nego mrtav.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 21:29 

Višegrad izgleda ima veći budzet nego Gračanica. Nije Gračanica nešto al ima hiljadu fabrika pa mi čudno. Možda je do načina raspodjele nova u RS i FBiH.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 21:33 

Lutorčina je napisao/la:
Kakve aktivnosti ? Dvije - tri mini fabrike i nešto malo turizma? Od toga se ne može živjeti. Višegrad nema sadržaja ko Trebinje da se može živjeti od turizma.U poređenju sa Čelincem koji ima malo više stanovnika nego Višegrad grad je više nego mrtav.

Čelinac ima manji budzet od Višegrada. A više stanovnika.
Da se ti nisi nešto zajebao?
Možda si mislio reći da je Višegrad jedna od najbogatijih opština u RS? :neznam

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 21:47 

Lutorčina je napisao/la:

Džabe budžet ako se ne ulaže u privredu. Ukucaj fabrike u Čelincu pa će ti izbaciti najmanje jedno 7 - 8 fabrika i to sve izvozno orjentisane. Za jednu tako malu opštinu toliki broj fabrika zadržava lokalno stanovništvo da ne seli vani. Kakve koristi od budzeta 11 miliona kada nema realnog sektora. Svaka čast Čelinčanima kad imaju preduzetničkog duha. Višegrađani su ograničeni ko njihova kasaba na Drini među brdima.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 22:04 

Haram je napisao/la:
Da nema HE Visegrad bi mogo „zatvoriti“. A i tu ako radi stotinjak ljudi (citaj familija)…

Citav taj kraj je zapostavljen. A Bileca tek..upm ako me po noci u centru nebi bilo strah.

Ima slika, postavio bi je kad bi mi beskorisna moderacija napokon poslala lozinku, sa fb sajta grada Cajnica. Na slici su samo putevi pokazani, i to na zapadu i istoku. Kao sinonim za ulaganje u zapad RSa tj neulaganje u istok. Nisu ljudi travu pasli.

Bileća je daleko bolja od Višegrada ili nekih drugih podrinjskih opština. Nema neke novogradnje izuzev kuća. Većina mladih vozari u Trebinje na posao ili preseli u Trebinje. Jedan dio Bilećana radi u termi u Gacku,drugi dio u HET-u,jedan dio u mljekari. Ima i Henkel fabriku tu i to sa jakim platama. Ostalo je mala privreda i poljoprivreda.
Čajniče je najgore od svih opština sa istoka iako ima potencijal u zimskom turizmu. Ja opet mislim da je to do ljudi,a manje od vlasti u BL.

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 22:13 

Lutorčina je napisao/la:

Džabe budžet ako se ne ulaže u privredu. Ukucaj fabrike u Čelincu pa će ti izbaciti najmanje jedno 7 - 8 fabrika i to sve izvozno orjentisane. Za jednu tako malu opštinu toliki broj fabrika zadržava lokalno stanovništvo da ne seli vani. Kakve koristi od budzeta 11 miliona kada nema realnog sektora. Svaka čast Čelinčanima kad imaju preduzetničkog duha. Višegrađani su ograničeni ko njihova kasaba na Drini među brdima.

Pa ne živimo u komunizmu da opština ulaže u privredu. :neznam
Što mrziš Višegrad? Svi Muslimani mrze Višegrad. Kažu da se osjećaju užasno u njemu. :neznam

Višegrad je prelep. :wub

Vrh

PostPostano: 09 kol 2022, 22:20 

Haram je napisao/la:
Lutorcino, sta fali Podrinjcima? :)

A mnogo što šta. Iako je Podrinje svega 70 - 80km od Sarajeva različit su od nas. Život u tim malim kanjonskim mjestima sužava vidokrug ljudi,i tu ljudi postani sitničavi i ograničeni u razmišljanju. Evo ti primjer ministra Klošarca tipična seoska varalica iz učmale kasabe,gdje mu je smisao života prevara. Fočaci ? Ispričano stotine viceva o njima :zubati . Opet su im oni od svi Podrinjaca najdraži.Ja sam mislio da je to neka fora,ali marka ko tepsija.
Sjećam se poslije rata Muslimani iz Sarajeva su kukali na izbjeglice iz Podrinja; zadrti,bahati,bezobrazni...tuš nazivaju sitna voda... Kontam asimilovaće se,grad pretapa,ali slabo :neznam .
Elem dođe vrijeme da Srbi iz Podrinja počeše naseljavati Lukavicu. Meni nikako nije jasno da oni ovdje nalaze poslove s lakoćom. Da li su ti poslovi u Ist. Sarajevu,Sarajevu,budzet ili strane kompanije ne bitno. Uglavnom dođu iskeširaju stan bez kredita,vjerovatno kupe i radno mjesto. Mi koji ovdje kuburimo s poslom i parama gledamo i ne vjerujemo kako prodiru i "gaze preko mrtvih".
Imam osjećaj da će nas "istočnjaci" pojesti za doručak jednog dana. :mellow

Vrh

PostPostano: 10 kol 2022, 08:38 

Oduvijek je razlika između Trebinja bila nebo i zemlja.

Trebinje je vijekovima bilo mali Dubrovinik a Višegrad muslimanska kasaba.
Ali daleko od tog da je Višegrad top 5 najgorih gradova u RS kako Luturčin piše.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2022, 09:24 

Lutorčina je napisao/la:
Haram je napisao/la:
Lutorcino, sta fali Podrinjcima? :)

A mnogo što šta. Iako je Podrinje svega 70 - 80km od Sarajeva različit su od nas. Život u tim malim kanjonskim mjestima sužava vidokrug ljudi,i tu ljudi postani sitničavi i ograničeni u razmišljanju. Evo ti primjer ministra Klošarca tipična seoska varalica iz učmale kasabe,gdje mu je smisao života prevara. Fočaci ? Ispričano stotine viceva o njima :zubati . Opet su im oni od svi Podrinjaca najdraži.Ja sam mislio da je to neka fora,ali marka ko tepsija.
Sjećam se poslije rata Muslimani iz Sarajeva su kukali na izbjeglice iz Podrinja; zadrti,bahati,bezobrazni...tuš nazivaju sitna voda... Kontam asimilovaće se,grad pretapa,ali slabo :neznam .
Elem dođe vrijeme da Srbi iz Podrinja počeše naseljavati Lukavicu. Meni nikako nije jasno da oni ovdje nalaze poslove s lakoćom. Da li su ti poslovi u Ist. Sarajevu,Sarajevu,budzet ili strane kompanije ne bitno. Uglavnom dođu iskeširaju stan bez kredita,vjerovatno kupe i radno mjesto. Mi koji ovdje kuburimo s poslom i parama gledamo i ne vjerujemo kako prodiru i "gaze preko mrtvih".

Balkanski ruralni mentalitet ,uvjek krivca za svoju nesposobnost i probleme traze u nekom drugom
U SAD imas raznih kultura i naroda,migranata sa svih strana svijeta ,naprimer Siki iz Indije jako su sposoban narod bave se biznisom uglavnom trgovinom ,nekretninama itd
ali nikad neces cuti od nekog Amera da kaze on doso iz Indije ebo mater svoju i milioner a mi jedva krpimo kraj sa krajem ..Svako gleda svoja posla i bori se za sebe
Zbog takvog mentaliteta i jeste septicka jama

Vrh

PostPostano: 10 kol 2022, 09:28 

GradjanskaBosna je napisao/la:
Lutorčina je napisao/la:

Balkanski ruralni mentalitet ,uvjek krivca za svoju nesposobnost i probleme traze u nekom drugom
U SAD imas raznih kultura i naroda,migranata sa svih strana svijeta ,naprimer Siki iz Indije jako su sposoban narod bave se biznisom uglavnom trgovinom ,nekretninama itd
ali nikad neces cuti od nekog Amera da kaze on doso iz Indije ebo mater svoju i milioner a mi jedva krpimo kraj sa krajem ..Svako gleda svoja posla i bori se za sebe
Zbog takvog mentaliteta i jeste septicka jama

Zato se trebamo za sva vremena podijeliti da ne tražimo krivce u drugom i drugačijem. :zivili
Mi nismo Ameri. I nemamo sposobne Sikije iz Indije nego dvozube Muslimane koji prijete da će nas zaklati sa 2 zuba. :neznam
Ljudi nisu isti. Niti smo mi Ameri niti ste vi Sikiji.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33903 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1136, 1137, 1138, 1139, 1140, 1141, 1142 ... 1357  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: kily, Naša Kvačica, Srpsčanin i 59 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: