|
|
Stranica: 82/100.
|
[ 2493 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 19:15 |
|
|
Ako su Srbi došli do konsenzusa da je stvaranje zajedničke države južnih Slavena promašaj stoljeća koji ih je košta života, vremena, novaca, degradacije duha i slično...gdje je tu onda u sadašnjoj Srbiji mjesto za monarhiju? Zar nije srpska monarhija, tj. dinastija bila predvodnik tog procesa koji je retroaktivno imenovan "sahranjivanje Srbije i Srba" od strane mnogih sadašnjih srpskih domoljuba?
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 19:17 |
|
|
Radi se o kurcenju, mi mozemo i kralja, vi ne :P
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 19:19 |
|
|
Kakvo kurčenje? Kako se može tako ozbiljne odluke o ustrojstvu vlastite države donositi na račun kurčenja?
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 19:21 |
|
|
Kralj ce se pitati isto kao i ja. To je dekor, prestiž
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 19:29 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Kralj ce se pitati isto kao i ja. To je dekor, prestiž Jasno, ali opet je velika stvar u pitanju. Osobno nisam monarhist (razmišljao o tome jesam) u slučaju Hrvatske. Mislim da kod nas to nema smisla jer Habsburgovci koji bi jedini došli u obzir to jednostavno nisu zaslužili. Nijedan hrvatski domoljub ne može biti monarhist, kao što ne može ni npr. slovački ili irski. Kad se jednom ta nit prekine, teško je opet to spajati. U srpskom slučaju npr. problem je i činjenica što je posljednji kralj doslovno pozvao svoje vojnike da se stave pod Titovu komandu, tj. prijeđu na drugu stranu.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 19:43 |
|
|
To ce biti trik Vucica, kada dosadi narodu. Kljucno nam je da ne menjamo rezim decenijama, kako bi nastavili da napredujemo.
Mozemo vam dati Karadjordjevice, a mi cemo uzeti Obrenovice ili Petrovice.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 19:50 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: To ce biti trik Vucica, kada dosadi narodu. Kljucno nam je da ne menjamo rezim decenijama, kako bi nastavili da napredujemo.
Mozemo vam dati Karadjordjevice, a mi cemo uzeti Obrenovice ili Petrovice. Pa mislim da je u današnje vrijeme (široko shvaćen pojam), ne samo u Srbiji, jedini način da monarhija bude ponovno uspostavljena to da bude instalirana u prijenosu vlasti s nekog diktatora, kao što se dogodilo u Španjolskoj. Da je Franco samo raspisao referendum, kakvi bi bili rezultati? Dakle, moguće je da takav čin bude dio Vučićeve izlazne strategije.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 19:54 |
|
|
Videcemo, nece to jos 10-15 godina.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 19:56 |
|
|
Ako si monarhist, pratiš li te pokrete i situacije širom Europe ili te zanima samo tvoja domaća situacija, odnosno mogućnost da Srbija postane opet monarhija?
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 20:07 |
|
|
Nisam monarhista, svejedno mi je sta ce biti po tom pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:01 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Ako su Srbi došli do konsenzusa da je stvaranje zajedničke države južnih Slavena promašaj stoljeća koji ih je košta života, vremena, novaca, degradacije duha i slično...gdje je tu onda u sadašnjoj Srbiji mjesto za monarhiju? Zar nije srpska monarhija, tj. dinastija bila predvodnik tog procesa koji je retroaktivno imenovan "sahranjivanje Srbije i Srba" od strane mnogih sadašnjih srpskih domoljuba? Od kojih domoljuba? Od Šešelja? To je budala. Jeste, ta dinastija je stvorila Kugoslaviju, a mogla je Veliku Srbiju, ali je isto tako ta dinastija i oslobodila Srbiju. Ta dinastija je imala Karadjordja i Kralja Petra I Oslobodioca. BTW, Srpstvo nisu uništili Karadjordjevići, nego Brozovići. Srbija je u ovim granicama ušla u WWII..A ovo je ostalo nakon komunista...
_________________ Srbijanski ukruh
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:03 |
|
|
Kad vidim kako vas je Tito srezao u pašaluk odmah mi je miliji
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:06 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
JNA je napisao/la: Josip Filipović je napisao/la: Ako su Srbi došli do konsenzusa da je stvaranje zajedničke države južnih Slavena promašaj stoljeća koji ih je košta života, vremena, novaca, degradacije duha i slično...gdje je tu onda u sadašnjoj Srbiji mjesto za monarhiju? Zar nije srpska monarhija, tj. dinastija bila predvodnik tog procesa koji je retroaktivno imenovan "sahranjivanje Srbije i Srba" od strane mnogih sadašnjih srpskih domoljuba? Od kojih domoljuba? Od Šešelja? To je budala. Jeste, ta dinastija je stvorila Kugoslaviju, a mogla je Veliku Srbiju, ali je isto tako ta dinastija i oslobodila Srbiju. Ta dinastija je imala Karadjordja i Kralja Petra I Oslobodioca. BTW, Srpstvo nisu uništili Karadjordjevići, nego Brozovići. Srbija je u ovim granicama ušla u WWII..A ovo je ostalo nakon komunista... Ali su ga Karađorđevići načeli.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:08 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
weasel je napisao/la: Kad vidim kako vas je Tito srezao u pašaluk odmah mi je miliji Crveni Ustaša.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:13 |
|
|
Srbija mora da vrati Monarhiju. 1.Zato što smo mi uvek bili Monarhija (osim u periodu od 45-te do danas) 2.Zato što je to prestiž 3.Zato što je Monarhija jednostavnije političko uredjenje (parlament postaje sve i svja, besmisleno predsedništvo ne postoji više) 4.Zato što vraćanjem Monarhije štedimo 20 miliona evra za besmislene predsedničke izbore na svakih 5 godina (Pirke ) Dakle, hoćemo da vratimo Monarhiju zato što je to bolje za nas od Republike. .
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:26 |
|
|
Što će vam monarhija kad već imate monarha, Vučićev ego to ne bi podnjeo
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:29 |
|
|
Objasnio sam iznad što će nam.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:31 |
|
|
Kako ce se zvati vojska? Vojska Kraljevine Srbije (VKS)? Srpska kraljevska vojska, armija kraljevine srbije?!
Mora se promeniti domen RS u SR ili KS?
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:33 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7747 Lokacija: Сарај Чадор
|
Demokratija je nastala u sukobu sa monarhijom. Demokratija i monarhija ne idu zajedno. Ima li ko u srbiji da je za demokratiju i istovremeno normalan?
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:36 |
|
|
JNA je napisao/la: Objasnio sam iznad što će nam. Nikad vi kralja više imati nećete. Srbija je autoritarna i nedemokratska država, sa čovjekom na čelu koji nikada ne bi dopustio da se vrati itko tko može ugroziti njegovu vlast. A ti objašnjavaj do mile volje...
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:38 |
|
|
Jesi li cuo za parlamentarnu monarhiju?
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:39 |
|
|
Recimo, da li je demokratska narodna republika koreja demokratija?
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:40 |
|
|
weasel je napisao/la: JNA je napisao/la: Objasnio sam iznad što će nam. Nikad vi kralja više imati nećete. Srbija je autoritarna i nedemokratska država, sa čovjekom na čelu koji nikada ne bi dopustio da se vrati itko tko može ugroziti njegovu vlast. A ti objašnjavaj do mile volje... Pa od 1918. Nije vise samo nas kralj. Tako stoji u tituli
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:41 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Kako ce se zvati vojska? Vojska Kraljevine Srbije (VKS)? Srpska kraljevska vojska, armija kraljevine srbije?!
Mora se promeniti domen RS u SR ili KS? Zvaće se kraljevska vojska, a vojnici će se zvati kraljevi.. :) Zvaće se kao što se i zvala u Kraljevini. Vojska Kraljevine Srbije. A panduracija će se zvati Žandari Kraljevine Srbije, a Ministarstvo će biti Ministarstvo Žandara.. :) .
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 15 kol 2022, 23:44 |
|
|
weasel je napisao/la: JNA je napisao/la: Objasnio sam iznad što će nam. Nikad vi kralja više imati nećete. Srbija je autoritarna i nedemokratska država, sa čovjekom na čelu koji nikada ne bi dopustio da se vrati itko tko može ugroziti njegovu vlast. A ti objašnjavaj do mile volje... LOL Upravo Vučić vraća Monarhiju da ne bi morao da razmišlja kog kandidata da gurne za predsedničke izbore, kad mu istekne ovaj poslednji mandat.. :) Monarhija nikako ne ugrožava njegovu vlast, jer je to parlamentarna Monarhija, a ne ona Habzburška u kojoj ste sedlali ponije.. :) .
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|