|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 29 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 17:00 |
|
|
Tema o nekretninama, cijeni, lokaciji, pogodnostima, manama i utjecaju na društvo.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 17:00 |
|
|
Gdje trenutno griješimo kao društvo, imamo tisuće praznih nekretnina, populaciju u padu, a većina mladih je u probelmu pronalaska životnog prostora.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 17:01 |
|
|
Stvarno si se potrudio oko uvodnog posta.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 17:07 |
|
|
..otkad je crka dp a most odumire lasica izgubio na energiji…
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 17:12 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1999 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
weasel je napisao/la: Gdje trenutno griješimo kao društvo, imamo tisuće praznih nekretnina, populaciju u padu, a većina mladih je u probelmu pronalaska životnog prostora. Griješimo što ne postoji alternativa u vidu stabilnog dugoročnog najma, a na što je trebalo potaknuti privatne investitore. PNN ne bih uvodio.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 17:13 |
|
|
…Hrvatska druga u EU po posjedovanju nekretninama…cemu tema..??
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 17:16 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1999 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 17:21 |
|
|
…slučaj spominjes ko praksu iznajmljivanje ima svoje dobre i loše strane…onaj u Cetinju pobio cilu obitelj..nedavno sam čita članak stranci pokupovali u Slavoniji kuće po kunu..doslovno..samo face oce more ..
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 17:26 |
|
|
laganini je napisao/la: …slučaj spominjes ko praksu iznajmljivanje ima svoje dobre i loše strane…onaj u Cetinju pobio cilu obitelj..nedavno sam čita članak stranci pokupovali u Slavoniji kuće po kunu..doslovno..samo face oce more .. Ima takvih kuća svugdje ne samo u Slavoniji, i po Zagori vašoj, Lici Banovini, Kordunu... Što će ti doduše kuća u mjestu gdje nema žive duše, a o poslu da ne govorim.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 17:47 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8378 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
U velkim gradovima su nekretnine uglavnom ne priuštive.
Cijene od 2.500 ili 3.000 EUR su jednostavno prevelike za priuštiti si veći, obiteljski stan sa 3 spavaće sobe.
Ovo je jedan od najvećih demografskih utega, ako se uzme u obzir izražena gravitacija stanovništva u velike gradove.
Nedavno sam pročitao da su u 2021. 2 od 3 kupca bili stranci. Nimalo optimistično, jer su to nekretnine koje služe samo za turizam, ili kao vikendice ili za iznajmljivanje. Recimo, ja kad sam studirao u Splitu, nije bilo teško naći stan za živjeti, i to po nekim normslnim cijenama, a danas čujem da je nemoguće naći stan iza 01.06. do 01.10.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 18:39 |
|
|
Treba educirat ljude na izbor kod kupovine nekretnine ili parcele.
Recimo tu kod mene većinom "purgeri" imaju neke nekretnine na moru... Ja sam im pokušao objasnit par stvari - prvo na bilo kakvu kuću (ne pričam o Villama ili kućama za odmor, apartmanima) ćeš potrošit 50.000€ - svake godine imaš komunalije (koje su ubiti porez) to ti je barem 1000€ godišnje - na kući uvijek imaš nešto za radit, pokosit travu, provjerit da ti ne provale itd. - tu su građevinski troškovi, većina tih kuća je loše napravljena (ne pričam o skupim nekretninama) tako da imaš popravke, kupaonica, pločice, vodovod, odvod, instalacije, klimatizacija
Uzmimo da si momak od neki 30god. sa obitelji, (ma moš bit i sam opet će ti doć ćaća/mater brat/sestra il prijatelji) ti za te pare možeš ljetovat sljedeći 30 godina + ovo što ulažeš u kuću možeš pokrit još 20 godina. Ti možeš za 2000€ ako planiraš unaprijed i rezerviraš (kod nas ljudi uvijek čekaju pred ljeto kad je najskuplje) ljetovat 15 dana di god oćeš u Hrvatskoj ili Europi. Znači svake godine možeš change-at lokaciju.
Da ne pričam o tome da moš otić ti na Euro il SP a žena s djecom negdje drugdje di joj paše.
Ne trebam ni govorit da neko u toj kući morat kuvat, čistit, kupovat hranu itd. većinom te žene i nisu na odmoru, jer odrade dobar dio odmora.
Bilo bi zanimljivo da neko od ovi iz ZG-a koji imaju kuću na moru, otprilike stave troškove i ostalo.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 19:33 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20848 Lokacija: među zvijezdama
|
Brane je napisao/la: Treba educirat ljude na izbor kod kupovine nekretnine ili parcele.
Recimo tu kod mene većinom "purgeri" imaju neke nekretnine na moru... Ja sam im pokušao objasnit par stvari - prvo na bilo kakvu kuću (ne pričam o Villama ili kućama za odmor, apartmanima) ćeš potrošit 50.000€ - svake godine imaš komunalije (koje su ubiti porez) to ti je barem 1000€ godišnje - na kući uvijek imaš nešto za radit, pokosit travu, provjerit da ti ne provale itd. - tu su građevinski troškovi, većina tih kuća je loše napravljena (ne pričam o skupim nekretninama) tako da imaš popravke, kupaonica, pločice, vodovod, odvod, instalacije, klimatizacija
Uzmimo da si momak od neki 30god. sa obitelji, (ma moš bit i sam opet će ti doć ćaća/mater brat/sestra il prijatelji) ti za te pare možeš ljetovat sljedeći 30 godina + ovo što ulažeš u kuću možeš pokrit još 20 godina. Ti možeš za 2000€ ako planiraš unaprijed i rezerviraš (kod nas ljudi uvijek čekaju pred ljeto kad je najskuplje) ljetovat 15 dana di god oćeš u Hrvatskoj ili Europi. Znači svake godine možeš change-at lokaciju.
Da ne pričam o tome da moš otić ti na Euro il SP a žena s djecom negdje drugdje di joj paše.
Ne trebam ni govorit da neko u toj kući morat kuvat, čistit, kupovat hranu itd. većinom te žene i nisu na odmoru, jer odrade dobar dio odmora.
Bilo bi zanimljivo da neko od ovi iz ZG-a koji imaju kuću na moru, otprilike stave troškove i ostalo. Za stan su manji troškovi, mada ni odrzavanje zgrada nije jeftino. U Splitu recimo u onim “vojnim zgradama” bivšim, ugradjuju upravo po još jedan lift. Da pojasnim, dakle zgrada ima lift koji funkcionira za 4 osobe, no pred kraj je ugradnja i novog prostranijeg. Ne kužim zašto. Dok su fasade recimo u lošem stanju. Zar nije bolje da se u fasadu ulozi lova. Klime su postavljene užas. Ne znam ko je dozvolio ono, no voda iz onog crijeva kod susjeda iznad kapa u plastičnu bocu od 5l. I ako nisu kuci, kad se boca napuni voda se počne slijevati nadolje. Ispred zgrade ima restoran brze hrane, kontejner bude pretrpan smećem. A počesto na stubama bude takodjer otpadaka. Grafita nema gdje nema. Ne govorim o strogom centru Splita, no opet.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 19:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59960 Lokacija: DAZP HQ
|
Brane je napisao/la: Treba educirat ljude na izbor kod kupovine nekretnine ili parcele.
Bilo bi zanimljivo da neko od ovi iz ZG-a koji imaju kuću na moru, otprilike stave troškove i ostalo. moji burazi imaju kuće na moru. vezani za tu lokaciju, troškova more, to je rupa bez dna. stavljao sam im x puta na papir koliko je to neisplativo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 19:39 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Dudu koliko košta kvadratni metar u strogom centru Agrama?
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 19:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59960 Lokacija: DAZP HQ
|
Amiđa je napisao/la: Dudu koliko košta kvadratni metar u strogom centru Agrama? ne znam iskreno, nakon potresa i nije baš na cijeni, znam da se uzimaju veliki stanovi i po 2000 eura. ako pričamo u novogradnji tik oko strogog centra onda je oko 4000 eura, a baš u centru ide i do 8000 eura. međutim u Zagrebu centar nije najskuplji sam po sebi, niti su sad lokacije nešto ekstra bitne, više se gleda tko je investitor, isti investitor tipa VMD (vidi čuda Duvnjak vlasnik) digod da sagradi stan prodaje za 3500+ eura. nema Zagreb neke loše kvartove pa da cijena pada zbog pozicije, sve je to vrlo slično.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 20:26 |
|
|
weasel je napisao/la: laganini je napisao/la: …slučaj spominjes ko praksu iznajmljivanje ima svoje dobre i loše strane…onaj u Cetinju pobio cilu obitelj..nedavno sam čita članak stranci pokupovali u Slavoniji kuće po kunu..doslovno..samo face oce more .. Ima takvih kuća svugdje ne samo u Slavoniji, i po Zagori vašoj, Lici Banovini, Kordunu... Što će ti doduše kuća u mjestu gdje nema žive duše, a o poslu da ne govorim. .:.al sve vise se i takva mista komercijaliziraju ako nista niču kuće za odmor za osobne potrebe ne mos virovat kolko se plaća zaboravak u nedirnutoj prirodi ja osobno imam sad jedan takav projekt ….dnevno se plaća od 1000 do 2000 kuna…
|
|
Vrh |
|
|
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 18 kol 2022, 21:10 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 20:55 Postovi: 958 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
Bježi se iz grada u predgrađe...
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 19 kol 2022, 06:55 |
|
|
Jedan gradi montažnu kuću u Rieci (Drenova), na solidnoj poziciji. Govori da će ga ukupni troškovi do podpuno sređene kuće doći 1500 EURa po m2. Sve više znam ljudi koji su si napravili montažne, ter budu zadovoljni s njima. Što je također važno, budu puno brže gotove od zidanih.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 19 kol 2022, 08:29 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8378 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
gang_moslavina je napisao/la: Bježi se iz grada u predgrađe... Ne bježi se, nego se grad više ne može priuštiti. Predgrađe još uvijek nema što za ponuditi više od grada, osim cijene nekretnine.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 24 kol 2022, 15:41 |
|
|
Sto se tice mora kuca je rupa bez dna. Pogotovo ako ce ti koristiti za mjesec dana ljetovanja. Kad sve saberes i oduzmes s tim parama koje ce ona progutati mozes ljetovati jednom godisnje (+obitelj) gdje zelis i da se ne brines ni o cemu. Mislim da je najisplativije imati kucu u Istri gdje se moze dati agencijama na iznajmljivanje. Istra je po tom pitanju puno uredjenija od Dalmacije recimo
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 24 kol 2022, 15:51 |
|
|
Može se i u Dalmaciji dati agenciji na iznajmljivanje.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1071 of 2558 - 41.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 24 kol 2022, 15:56 |
|
|
Agencije za iznajmljivanja posreduju pri iznajmljivanju. Uzimaju provizije debele za sve vrste usluga. Svaka prijava i odjava košta. Plus posredstvo za pronalazak turista. Mozes dogovoriti s pojedinim odrzavanje (cišćenje) uz nadoknade, ali o popravci i renovacijama objekata se ne brinu. Mozda postoje ugovori zasitne popravke tipa zamjena tuš baterije, no ostalo ne.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 24 kol 2022, 15:59 |
|
|
Pa ok, mora i agencija zaraditi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1071 of 2558 - 41.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 24 kol 2022, 16:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Može se i u Dalmaciji dati agenciji na iznajmljivanje. Znam da imaju ali Istra je sto se svega tice stvarno sredjena. Dalmacija tu u svemu zaostaje 30 godina. Prijatelji imaju kucu u Istri i daju je u najam agenciji koja se oko svega brine. Oni uzmu odredjeni iznos i ne zanima ih sta agencija radi i s tim su u dobitku. Moja u Makarskoj je bila stvarno rupa bez dna
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Nekretnine u Hrvatskoj Postano: 24 kol 2022, 16:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pa ok, mora i agencija zaraditi. Oguliše lijepo oni. Najbolje uz malo vještina za kućanske radove i onako porodicno o tome brinuti. I najisplativije.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|