|
|
Stranica: 5/5.
|
[ 108 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: DEBATNI KLUB: titoizam=fašizam Postano: 05 pro 2010, 04:07 |
|
|
Odjava s teme. Laku noć gospođice Real gone, lijepo spavajte i mene sanjajte "Laku" noć i lažnim antifašistima diljem bivše Yuge, posebno onim u Čedomirovoj Srbiji. Malo ih je (relativno) ali su dobro raspoređeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Real gone
|
Naslov: Re: DEBATNI KLUB: titoizam=fašizam Postano: 05 pro 2010, 04:20 |
|
|
Laku noć i tebi Agsy..  Ne daj da te toliko mori šmrkavac Čeda, evo curi iz wikileaks-a i o njemu, uskoro će na sveopšte slavlje nas koji nacionalne interese shvatamo malo drugačije od podguznih-EU/SAD-muva, ali i od ratnika na jeziku i navijačkih huligana..i on da zaćuti. 
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: DEBATNI KLUB: titoizam=fašizam Postano: 05 pro 2010, 10:53 |
|
|
OldSkul je napisao/la: Real gone je napisao/la: Ja bi se da sam na mestu levog Sarajeva, Zagreba ili Beograda, debelo zabrinula nad činjenicom da ih sve više napuštaju tzv. nezavisni intelektualci i apologete balkanski-iskrivljene antifašističke misli. :) Jedan veći broj zbog presahlih donacija iz inostranstva, a manji broj jer sazreva u opštekritičkoj misli (u koji spada i Oldica ;)). Znaš kako bi moja baba rekla - od guzice do glave, najduži je metar na svijetu ;) nemoj tako oldice, nije to trajalo tako dugo. doduše tvoji negdašnji stavovi, slični stavovima sarajevske čaršije, jesu, ali sam prijelaz nije tako dugo trajao. od "nacionalističke bagre", preko neugode da budeš viđena kako na laptopu gledaš stranicu gdje je grb hercegbosne, pa sve do neuspješnih pokušaja da skineš antu s njegovog trona, vrlo brzo si postala omraženi lik urbano čaršijske provenijencije a radost i dika novoprobuđenih hrvata kao i onih koji se još traže u kaosu političkih kretanja a svjesni su da po defaultu moraju biti nekako hrvatski orijentirani. uostalom vidjela si sama kako su opće pokude i kritike vrlo brzo prešle u svepojedinačno privatno izražavanje divljenja i čak sugeriranje tema i konačno u opće obožavanje. uostalom, ljudi se mijenjaju i prilagođavaju pa tako ne bi ni bilo ljudski ostati u istoj čahuri cijeli život. promjena je prirodna. bitno je da je iskreno, kao što je sve kod tebe što radiš iz duše i iskreno, zar ne? uostalom, zera fašizma nikome nije previše zla donijela. eno vam i njemačke i italije kroz tridesete. neviđeni gospodarski bum.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: DEBATNI KLUB: titoizam=fašizam Postano: 05 pro 2010, 12:00 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6191 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
seherzada je napisao/la: Uh, to bi bilo bas smjelo definirati svaki oblik kolektivizma kao fasizam. Medjutim ono sto ja tvrdim (argumentirano) jeste da insistiranje na kolektivizmu u politickoj sferi (desnicarenje) vodi u fasizam (pogle prethodne postove). Drugim rijecima realizacija kolektivizma u politickoj sferi, njegovo uspostavljanje i odrzavanje, se moze postici samo kroz fasizam (fasisticki sistem, fasisticko djelovanje). Ne nudiš nikakve argumente. Ono što nudiš je niz kontradikcija. Kolektivizam je i osobina ljevice. Dakle, inzistiranje na njemu vodi i u komunizam (titoizam) i fašizam. I dalje tvrdiš da je Tito fašist. Realizacija kolektivizma su i Flamanska zajednica (Vlaamse Gemenschap) i Flamanska regija (Vlaams Gewest) u Belgiji. I dalje tvrdiš da je Herman Van Rompuy, Predsjednik EU, fašist. Realizacija kolektivizma za koju izjavljuješ da se može postići samo fašizmom je i posebna autonomija Walesa i Škotske. Dakle, britanski laburisti su fašisti po tebi. Realizacija kolektivizma bio je i titoistički režim u FNRJ/SFRJ. U prijevodu seherzada tvrdi da je Tito=fašist. seherzada je napisao/la: Znaci jedan vodja (ein fuhrer), jedna partija (eine partei), jednan narod (ein volk), jedna drzava (ein reich) - samo Covic vodja, samo HDZ partija, samo Hrvati narod, samo Hrvatistan drzava - pomalo se osjeca, onako, hm... miris fasizma...  U prvom postu smo definirali što su kontrolne varijable za raspravu, kako bi se spriječilo bulažnjenje poput tvoga. "Ein Volk, ein Reich, ein Führer" su nacionalsocijalističke parole, a pravilo je da debate da moraš argumentirati iz teorije i prakse talijanskog fašizma. Opet lažeš - navedi jedan jedini izborni plakat ili proglas gdje stoji "samo Covic vodja, samo HDZ partija, samo Hrvati narod, samo Hrvatistan drzava" - naravno nema ga, pa podliježeš definiciji iz prvog posta - samo šljam rabi klevetu fašizam za hrvatske parlamentarne stranke u BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: DEBATNI KLUB: titoizam=fašizam Postano: 05 pro 2010, 12:11 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 12:19 Postovi: 6191 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Glazbenik je napisao/la: osa je napisao/la: međutim teško je uspoređivati fašizam i titoizam, Pokušajmo: titoizam i fašizam - kult ličnosti Trebam li stvarno elaborirati ovaj navod? Glazbenik je napisao/la: - korporativizam Skupština Socijalsitičke Republike Bosne i Hercegovine bila je podijeljena na 3 doma: 1. Vijeće udruženog rada (160 delegata) 2. Vijeće općina (80 delegata) 3. Društveno-političko vijeće (80 delegata) U Vijeće udruženog rada delegati su birani iz: a) oblasti privrede b) oblasti obrazovanja i odgoja, nauke, kulture i fizičke kulture c) oblasti zdravstva i socijalne zaštite d) oblasti ličnog rada e) oblasti državnih organa Ako to nije korporativizam, ne znam što je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada
|
Naslov: Re: DEBATNI KLUB: titoizam=fašizam Postano: 05 pro 2010, 17:49 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Teško je vjerovati u tvoje namjere za povratak negdje Bogu iza nogu, gdje se još ide na čučavac, sa obzirom da su ti puna usta Ajfona  i putovanja po Egiptu (pomislio bi netko da si guzonjina kći). Pa valjda bi me ti pridrzao, da ne padnem u rupu, kada cucnem. Posilije egipatskih krempita... Hahahahaha Citat: Prenapuhala si te postotke, vraćali bi se samo stariji, generacija mojih roditelja, i postavila si previše kondicijala (AKO nemaju posla u šeheru i AKO bi dobili posao u Foči) PS: Kakva su ovo suluda rasporedanja djece po strateškim teritorijima, jel ti ovo neki Sim Civilization ili Sim Family  Ma nista, zaboravi, glupa metafora sa moje strane.....
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: DEBATNI KLUB: titoizam=fašizam Postano: 05 pro 2010, 18:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Lipa ko anđeo, opaka ko sam šejtan, teško nama sa tobom :)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: DEBATNI KLUB: titoizam=fašizam Postano: 05 pro 2010, 21:39 |
|
|
|
Sačuvaj me Bože talijanskog fašizma, srbskog četničtva, ,,hrvatskog'' komunizma i bošnjačke neopredjeljenosti... Ja samo znam to da nas Hrvate, a također i Bošnjake nitko nije toliko poubijao i ponizio koliko titoisti.
A što se tiče same Bosne i Hrvatske, ja sam samo za to da Hrvati i Bošnjaci budu kano jedan čovjek protiv svih, kano što su bili 1941. i u velikoj mjeri 1991./92., a onda će nam biti svejedno koji sustav vlada. Inače moj uzor kano sustav vladavine jest pravaštvo, koje ne uzpoređujem niti s fašizmom niti s komunizmom. Pravaštvo je takvo da kupi samo najbolje i iz lievoga i iz desnoga, a sve loše odbacuje. Tako je jedino u pravaškom sustavu moguć suživot više vjera, i to tako da se ponosno uzdižu sve vjere, a ne da se kano u liberalizmu ili komunizmu na sve vjere jednako pljuje.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|