|
|
Stranica: 5/11.
|
[ 273 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 13:55 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Zajedničku političku prošlost nemamo i to je svima jasno. Od 1463 mi smo se politički,društveno i kulturno razdvojili. Djelimo isti jezik i kuhinju i to je sve. Mentalitet Muslimani pokušavaju da mjenjaju ali trebaće vremena i vremena dok od Slavenskih muslimana napraviš u glavi Arape koji govore SH jezik...bar nekih 100 godina. Imamo zajedničku sadašnjost a to je da su sve tri zajednice poprilično osiromašile. Živimo u poremećenom sustemu vrijednosti gdje je devastirano zdravstvo,obrazovanje ,privreda. Što si pokvareniji,neobrazovaniji i bahatiji šanse da uspiješ su velike. To možda kod vas. Hrvati najbolje žive. Kad se oslobodimo barbara vjerojatno ćemo ekspresno dostići standard Hrvatske.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:00 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Tufahija je kuvana jabuka probušena u sredini pa napunjena orasima. Poslije se zalije agdom( šećernom vodom). Odozgo može i nekad šlag. Ima je u RS svugdje naručiti. Od Ist. Sarajeva do Foče. Ukratko, šećer sa šećerom i onda preliveno šećerom da bude slađe. Fuj. Kod nas se to zove "ono njihovo", samo da im je šećer uvalit u sve, baklava, rahat lokum, ne zna se što je grđe.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:02 |
|
|
Haram je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Bome bi ti meni izletijo kroz prozor sve sa šlapama kad bi mi u čarapicama hodao po kući. Pogotovo ako bi ponijo flašu da opereš guzicu ako ti ne legnu čvarci. Vako Šnjoko seljačina 1.40 Elem, toliko o onome što nas spaja... Ništa. Predji na ekavicu bilmezu, pitam se sto nisi do sad. Što na ekavicu? Čuvam srpsku ijekavicu. Mada volim nekad da pišem i ekavicom. Sve je to Srpski svet.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:04 |
|
|
Haram je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Ne takijaj ovdje narod da ne znaš šta je to . Muslimani iz tvog kraja na potezu Gračanica - Gradačac pojedu više svinjetine nego prosječan Srbin u Hercegovini . Znam par ljudi iz Petrova što suše klempu za Gračanlije . Nikako mi u glavu nece ta radost koju Srbi osjete kad vide da Bosnjo hapa krmetne proizvode. Mislim ono, koga boli *** ko sta jede. Sta je to, jel to moze neko objasniti? Isto ko onomad kad ste vi uživali dok ste gledali Halal Srbe i Hrvate kako alahuegberaju i ratuju za šerijat.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Zajedničku političku prošlost nemamo i to je svima jasno. Od 1463 mi smo se politički,društveno i kulturno razdvojili. Djelimo isti jezik i kuhinju i to je sve. Mentalitet Muslimani pokušavaju da mjenjaju ali trebaće vremena i vremena dok od Slavenskih muslimana napraviš u glavi Arape koji govore SH jezik...bar nekih 100 godina. Imamo zajedničku sadašnjost a to je da su sve tri zajednice poprilično osiromašile. Živimo u poremećenom sustemu vrijednosti gdje je devastirano zdravstvo,obrazovanje ,privreda. Što si pokvareniji,neobrazovaniji i bahatiji šanse da uspiješ su velike. To možda kod vas. Hrvati najbolje žive. Kad se oslobodimo barbara vjerojatno ćemo ekspresno dostići standard Hrvatske. Koja je prosečna plata u Mostaru, Čapljini, Livnu, Širokom? Za Žepče i hrvatske enklave u SBK kontam da nije mnogo bolje nego u muslimanskim delovima Federacije i Srpskoj?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:07 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ozbiljno? Mi Srbi smo inače poznati kao jedan od najbogatijih naroda na planeti pa svi imamo posebne prostorije za različite događaje. Naročiti mi u BL. Kad kupimo stan od npr. 60 m2 onda uz njega kupimo i posebnu prostoriju od 100m2 samo za slave. Fata... E, dočepao se stana poslijeratnom kradjom. Malo je Srba živjelo u stanovima. Obično su živjeli na selu ili periferiji gradića. Imali su tu ,,prostoriju za slavu,, Nekada odvojeno od kuće, koja je ljeti služila za ljetnu kuhinju, a poslije ta slavu . Poslije su predvorje zastaklivali i tako imali slavsku prostoriju. Nekada u sklopu kuće. Oni ,,stanari,, su bili komunisti. Nisu ni slavili, da ne uvrijede partiju. Jaranice prije rata niko živ slavu nije slavio. Srbi su živili u stanovima u BL. Kad smo došli sa Manjače smjestili su nas u stanove. Muje su živile u mahalama u kućama. Sad sve Srbi. Vi u Norveškoj. Elem, prostorije za slavu su postale popularne nakon rata. Al nema to svako, možda 5% Srba. Pitaj Ture, ne lupaj.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:08 |
|
|
Inače mislim kako nam ni jezik nije isti. Istina ima riječi koje se isto pišu, ali imaju sasvim druga značenja što kasnije uzrokuje gomilu nesporazuma.
1044 of 2558 - 40.81%
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Tufahija je kuvana jabuka probušena u sredini pa napunjena orasima. Poslije se zalije agdom( šećernom vodom). Odozgo može i nekad šlag. Ima je u RS svugdje naručiti. Od Ist. Sarajeva do Foče. Ukratko, šećer sa šećerom i onda preliveno šećerom da bude slađe. Fuj. Kod nas se to zove "ono njihovo", samo da im je šećer uvalit u sve, baklava, rahat lokum, ne zna se što je grđe. Svi su im takvi kolači. Bijelo brašno i šećer na 100 načina. I onda svi čim pređu 40u, izgledaju ko nana Fata.
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:14 |
|
|
Citat: Što spaja BH H/M/S? Kladionica
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:17 |
|
|
Haram je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Ne takijaj ovdje narod da ne znaš šta je to . Muslimani iz tvog kraja na potezu Gračanica - Gradačac pojedu više svinjetine nego prosječan Srbin u Hercegovini . Znam par ljudi iz Petrova što suše klempu za Gračanlije . Nikako mi u glavu nece ta radost koju Srbi osjete kad vide da Bosnjo hapa krmetne proizvode. Mislim ono, koga boli *** ko sta jede. Sta je to, jel to moze neko objasniti? To znači da se zdravo hranite i da ćete biti vitalniji. Ako budete jeli suvu govedinu krvni pritisak će vam skakati i nerviraćete se za svaku glupost. Onda možete krenuti putem radikalizma i praviti razno razne terorističke akcije. Od suve svinjetine pritisak slabije skače. Pogledaj Vojvođane kako su staloženi i smireni ljudi,onda pogledati vaše ludake iz javnog političkog miljea sve fanatik do fanatika; Bajrović,Suljagić,Bećirević,pokojni Duraković,Bakira,Softić... Nađi mi takve likove u RS ? Nema ih.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:18 |
|
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:20 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Haram je napisao/la:
Nikako mi u glavu nece ta radost koju Srbi osjete kad vide da Bosnjo hapa krmetne proizvode.
Mislim ono, koga boli *** ko sta jede.
Sta je to, jel to moze neko objasniti?
To znači da se zdravo hranite i da ćete biti vitalniji. Ako budete jeli suvu govedinu krvni pritisak će vam skakati i nerviraćete se za svaku glupost. Onda možete krenuti putem radikalizma i praviti razno razne terorističke akcije. Od suve svinjetine pritisak slabije skače. Pogledaj Vojvođane kako su staloženi i smireni ljudi,onda pogledati vaše ludake iz javnog političkog miljea sve fanatik do fanatika; Bajrović,Suljagić,Bećirević,pokojni Duraković,Bakira,Softić... Nađi mi takve likove u RS ? Nema ih. Promovišemo čvarke kao zdravu hranu
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:20 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: E, dočepao se stana poslijeratnom kradjom. Malo je Srba živjelo u stanovima. Obično su živjeli na selu ili periferiji gradića. Imali su tu ,,prostoriju za slavu,, Nekada odvojeno od kuće, koja je ljeti služila za ljetnu kuhinju, a poslije ta slavu . Poslije su predvorje zastaklivali i tako imali slavsku prostoriju. Nekada u sklopu kuće. Oni ,,stanari,, su bili komunisti. Nisu ni slavili, da ne uvrijede partiju.
Jaranice prije rata niko živ slavu nije slavio. Srbi su živili u stanovima u BL. Kad smo došli sa Manjače smjestili su nas u stanove. Muje su živile u mahalama u kućama. Sad sve Srbi. Vi u Norveškoj. Elem, prostorije za slavu su postale popularne nakon rata. Al nema to svako, možda 5% Srba. Pitaj Ture, ne lupaj. Habab, ne serekaj. U mojoj zgradi sa 50-ak stanova, bilo je možda 5 srpskih porodica Svi slavili slavu. Bijeli luk se osjetio od prizemlja do osmog kata. U pravu si za te slavske prostorije. Bile su kod imućnijih samo, a sada ih ima ne tako mali broj, jer se pošteno radilo i zaradilo. Imalu su oni muslimani slične prostorije, zvali ih ,,mutvak,, Ti nisi iz BiH.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:21 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Jaranice prije rata niko živ slavu nije slavio. Srbi su živili u stanovima u BL. Kad smo došli sa Manjače smjestili su nas u stanove. Muje su živile u mahalama u kućama. Sad sve Srbi. Vi u Norveškoj. Elem, prostorije za slavu su postale popularne nakon rata. Al nema to svako, možda 5% Srba. Pitaj Ture, ne lupaj. Habab, ne serekaj. U mojoj zgradi sa 59-ak stanova, bilo je možda 5 porodica Svi slavili slavu. Bijeli luk se osjetio od prizemlja do osmog kata. U pravu si za te slavsje prostorije. Bile su kod imućnijih samo, a sada ih ima ne tako mali broj, jer se pošteno radilo i zaradilo. Imalu su oni muslimani slične prostorije, zvali ih ,,mutvak,, Ti nisi iz BiH. Nije ni Srbin.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:22 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: E, dočepao se stana poslijeratnom kradjom. Malo je Srba živjelo u stanovima. Obično su živjeli na selu ili periferiji gradića. Imali su tu ,,prostoriju za slavu,, Nekada odvojeno od kuće, koja je ljeti služila za ljetnu kuhinju, a poslije ta slavu . Poslije su predvorje zastaklivali i tako imali slavsku prostoriju. Nekada u sklopu kuće. Oni ,,stanari,, su bili komunisti. Nisu ni slavili, da ne uvrijede partiju.
Jaranice prije rata niko živ slavu nije slavio. Srbi su živili u stanovima u BL. Kad smo došli sa Manjače smjestili su nas u stanove. Muje su živile u mahalama u kućama. Sad sve Srbi. Vi u Norveškoj. Elem, prostorije za slavu su postale popularne nakon rata. Al nema to svako, možda 5% Srba. Pitaj Ture, ne lupaj. Krajina je bila komunistička i niko ništa tamo nije slavio. Crkvu i Boga si mogao samo u psovci da spomeneš pred Krajišnicima. Pjevali su neku pjesmu: nosim kapu sa tri roga i ne vjerujem u Boga. Uzmi suve stelje i manje pjeni ovdje.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:26 |
|
|
..a sve vele Hercegovci lukavi i dovitljivi. Nisi se sjetio da ju isprzis u tavi :) Turski npr je mnogo „obradjeniji“ i losijeg kvaliteta, isjecen i mnogo mastan pa tako i napuhan. Kad ga stavis u tavu, drugacije se i ne jede, spadne na manje od pola. Seljak.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:27 |
|
|
Ustvari mi na istoku to zovemo sudzuka. Turci vele suCuk - citaj suDZuk.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:31 |
|
|
To nešto na moj račun? Nisam je kupovao, bio sam u gostima i jeo radi reda.
1044 of 2558 - 40.81%
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:33 |
|
|
Haram je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Ne takijaj ovdje narod da ne znaš šta je to . Muslimani iz tvog kraja na potezu Gračanica - Gradačac pojedu više svinjetine nego prosječan Srbin u Hercegovini . Znam par ljudi iz Petrova što suše klempu za Gračanlije . Nikako mi u glavu nece ta radost koju Srbi osjete kad vide da Bosnjo hapa krmetne proizvode. Mislim ono, koga boli *** ko sta jede. Sta je to, jel to moze neko objasniti? I meni neshvatljivo. Ta krmetina ima haman neki uzvišeni status, kao nacionalni simbol.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:37 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Haram je napisao/la:
Nikako mi u glavu nece ta radost koju Srbi osjete kad vide da Bosnjo hapa krmetne proizvode.
Mislim ono, koga boli *** ko sta jede.
Sta je to, jel to moze neko objasniti?
I meni neshvatljivo. Ta krmetina ima haman neki uzvišeni status, kao nacionalni simbol. To je više simbolično, pomislimo vjerojatno nije toliko zadrt. Tko izbjegava svinjetinu može pričati stotine razloga, svima je jasno to je zbog džamije. Taj ti samo čeka "kad vakat dođe".
1044 of 2558 - 40.81%
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:42 |
|
|
Meni je prva asocijacija na krmetinu- rakija, čvarci, šator, cajke i dodik. Taman da ima ukus ne znam ti kakav, odmah mi ova slika u glavi
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:43 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Jaranice prije rata niko živ slavu nije slavio. Srbi su živili u stanovima u BL. Kad smo došli sa Manjače smjestili su nas u stanove. Muje su živile u mahalama u kućama. Sad sve Srbi. Vi u Norveškoj. Elem, prostorije za slavu su postale popularne nakon rata. Al nema to svako, možda 5% Srba. Pitaj Ture, ne lupaj. Habab, ne serekaj. U mojoj zgradi sa 50-ak stanova, bilo je možda 5 srpskih porodica Svi slavili slavu. Bijeli luk se osjetio od prizemlja do osmog kata. U pravu si za te slavske prostorije. Bile su kod imućnijih samo, a sada ih ima ne tako mali broj, jer se pošteno radilo i zaradilo. Imalu su oni muslimani slične prostorije, zvali ih ,,mutvak,, Ti nisi iz BiH. Kakve veze ima bjeli luk ima sa slavom? Aj da si rekla tamjan al što bijeli luk? To ti hodža nešto pričao? Nena lažljiva lagala? Kako Ćetnici smrde na rakiju i bijeli luk? A jaranice? Tačno je. Nisam ja iz zločinačke BiH. Ja sam iz RS.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:44 |
|
|
I meni je prva asocijacija na zamotane da ne bi imale ništa protiv da dođe Sabahudin iz Rijada da nam otkida glave ovde. Taman da je ne znam kakva riba ispod, odmah mi je ta slika u glavi.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:47 |
|
|
Pa jeli ga u nenormalnim količinama. Imala sam drugaricu iz zgrade, lijepa, pametna, ali je moraš držati na rastojanja tri metra. Ja sam imala babu i baku. Spekinjavi.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:47 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Habab, ne serekaj. U mojoj zgradi sa 50-ak stanova, bilo je možda 5 srpskih porodica Svi slavili slavu. Bijeli luk se osjetio od prizemlja do osmog kata. U pravu si za te slavske prostorije. Bile su kod imućnijih samo, a sada ih ima ne tako mali broj, jer se pošteno radilo i zaradilo. Imalu su oni muslimani slične prostorije, zvali ih ,,mutvak,, Ti nisi iz BiH.
Kakve veze ima bjeli luk ima sa slavom? Aj da si rekla tamjan al što bijeli luk? To ti hodža nešto pričao? Nena lažljiva lagala? Kako Ćetnici smrde na rakiju i bijeli luk? A jaranice? Tačno je. Nisam ja iz zločinačke BiH. Ja sam iz RS. Kome smeta bijeli luk? Zar muslimani ne smiju jesti bijeli luk?
1044 of 2558 - 40.81%
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Ceha, lider30 i 39 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|