|
|
Stranica: 6/11.
|
[ 273 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:50 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: To nešto na moj račun? Nisam je kupovao, bio sam u gostima i jeo radi reda. Kako te nije stid u goste ici a Komsic… Ne, ozbiljno, ni meni nesto ne prija kad nije isprzeno. Prije jeste.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kakve veze ima bjeli luk ima sa slavom? Aj da si rekla tamjan al što bijeli luk? To ti hodža nešto pričao? Nena lažljiva lagala? Kako Ćetnici smrde na rakiju i bijeli luk? A jaranice?
Tačno je. Nisam ja iz zločinačke BiH. Ja sam iz RS.
Kome smeta bijeli luk? Zar muslimani ne smiju jesti bijeli luk? I meni je to novost. Bijeli luk, krst... da se nisu povampirili. Sunca i onako nikad ne vide od smoga.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:55 |
|
|
Stvar je vaspitanja. Ne ides u civilizaciju sa 1/2 kilograma bijelog luka u sebi. Ako si priuštitis uživanje u luku, ostani medju svoja 4 zida.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 14:59 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Stvar je vaspitanja. Ne ides u civilizaciju sa 1/2 kilograma bijelog luka u sebi. Ako si priuštitis uživanje u luku, ostani medju svoja 4 zida. Kome smeta krst i beli luk taj je otišao u Norvešku. Dakle svi Muslimani. Drži se ti svojih 24% zida i uživaj.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 15:00 |
|
|
Kad god sam jeo bijelog luka, iliti cesnjaka (i zlicu vegete), vazda bi mi govorile da mi je sperma cudnog ukusa.
Lapo, sta ti mislis o tome?
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 15:11 |
|
|
sev je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Habab, ne serekaj. U mojoj zgradi sa 59-ak stanova, bilo je možda 5 porodica Svi slavili slavu. Bijeli luk se osjetio od prizemlja do osmog kata. U pravu si za te slavsje prostorije. Bile su kod imućnijih samo, a sada ih ima ne tako mali broj, jer se pošteno radilo i zaradilo. Imalu su oni muslimani slične prostorije, zvali ih ,,mutvak,, Ti nisi iz BiH.
Nije ni Srbin. Tačno ni ti je Srbin ni ti je iz BiH. @Lapo većina kuća ima te prostorije za slavu. U sarajevskoj regiji za slavu žene sjede u posebnim sobama koje su namjenjene za njih kad je slava. Muškarci sjede odvojeno od žena,soba pored. Novovrijeme ne živi u BiH i nije Srbin. Možda je dijete iz miješanog braka pa nije religijski praktikant...mada bih ja rekao da je Musliman koji trola ovdje.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 15:27 |
|
|
Haram je napisao/la: Kad god sam jeo bijelog luka, iliti cesnjaka (i zlicu vegete), vazda bi mi govorile da mi je sperma cudnog ukusa.
Lapo, sta ti mislis o tome? Šta ti mama misli, to ti i ja mislim
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 15:29 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: sev je napisao/la: Nije ni Srbin.
Tačno ni ti je Srbin ni ti je iz BiH. @Lapo većina kuća ima te prostorije za slavu. U sarajevskoj regiji za slavu žene sjede u posebnim sobama koje su namjenjene za njih kad je slava. Muškarci sjede odvojeno od žena,soba pored. Novovrijeme ne živi u BiH i nije Srbin. Možda je dijete iz miješanog braka pa nije religijski praktikant...mada bih ja rekao da je Musliman koji trola ovdje. I ja to mislim. NovoMujo.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 15:35 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Jedina zajednička točka je da nijedan od ta 3 naroda ne želi živjeti sa drugima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 15:36 |
|
|
Puca vas islamofobija. 99 posto da lik nije Hrvat a 100 posto da jest.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 15:48 |
|
|
Lik je po nacionalnosti ,,bot,, Klasični bot iz bukvara. Ali pristojan je, ne vrijeđa i ne psuje, barem mene. Kulturni bot.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 15:49 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Lik je po nacionalnosti ,,bot,, Klasični bot iz bukvara. Ali pristojan je, ne vrijeđa i ne psuje, barem mene. Kulturni bot. Jel to o novovrijemenu govoriš? Novovrijeme pristojan?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 15:53 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Tačno ni ti je Srbin ni ti je iz BiH. @Lapo većina kuća ima te prostorije za slavu. U sarajevskoj regiji za slavu žene sjede u posebnim sobama koje su namjenjene za njih kad je slava. Muškarci sjede odvojeno od žena,soba pored. Novovrijeme ne živi u BiH i nije Srbin. Možda je dijete iz miješanog braka pa nije religijski praktikant...mada bih ja rekao da je Musliman koji trola ovdje. I ja to mislim. NovoMujo. Što niko neće da ude Šnjoko? Kakva je to sramna nacija kad se svi od nje gnušaju i preko nje vrijeđaju? Ti si Šnjoko? NE TI SI! Nisam, ti si. TI SI! Tako se kad sam ja bijo malo prepucavalo preko Švaba. Neću da budem Švabo. Nekad. Neću da budem Šnjoko. Danas.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 15:54 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Naša Kvačica je napisao/la: Inače mislim kako nam ni jezik nije isti. Istina ima riječi koje se isto pišu, ali imaju sasvim druga značenja što kasnije uzrokuje gomilu nesporazuma. Koje su to reči . ?
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 15:55 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: sev je napisao/la: Nije ni Srbin.
Tačno ni ti je Srbin ni ti je iz BiH. @Lapo većina kuća ima te prostorije za slavu. U sarajevskoj regiji za slavu žene sjede u posebnim sobama koje su namjenjene za njih kad je slava. Muškarci sjede odvojeno od žena,soba pored. Novovrijeme ne živi u BiH i nije Srbin. Možda je dijete iz miješanog braka pa nije religijski praktikant...mada bih ja rekao da je Musliman koji trola ovdje. To hoćeš da kažeš kao da Muslimane i Srbe povezuje to što smještaju žene u posebne prostorije da ne budu sa muškarcima? Jao Mujo što lažeš... strašno lažeš. Samo vi to radite.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 15:59 |
|
|
storarare je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Inače mislim kako nam ni jezik nije isti. Istina ima riječi koje se isto pišu, ali imaju sasvim druga značenja što kasnije uzrokuje gomilu nesporazuma. Koje su to reči . ? Ima ih par, Hrvati npr. kažu "slovenski" da označe nešto što pripada Sloveniji ili Slovencima, dok ga mi goristimo za nešto što pripada svim Slovenima (a za šta oni kažu "slavenski"). Al opet, filozofsko je pitanje kada razlike u jeziku postaju dovoljne da se napravi podela na dva jezika. Razlike nekad postoje čak i na opštinskom nivou, postojanje bilo kakve razlike per se nije dovoljno, potrebno je da postoje značajne razlike. Inače bi odavno postojali austrijski ili argentinski jezik.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 16:03 |
|
|
sev je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Habab, ne serekaj. U mojoj zgradi sa 59-ak stanova, bilo je možda 5 porodica Svi slavili slavu. Bijeli luk se osjetio od prizemlja do osmog kata. U pravu si za te slavsje prostorije. Bile su kod imućnijih samo, a sada ih ima ne tako mali broj, jer se pošteno radilo i zaradilo. Imalu su oni muslimani slične prostorije, zvali ih ,,mutvak,, Ti nisi iz BiH.
Nije ni Srbin. Kako zaključi to ?
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 16:04 |
|
|
sev je napisao/la: storarare je napisao/la: Koje su to reči . ? Ima ih par, Hrvati npr. kažu "slovenski" da označe nešto što pripada Sloveniji ili Slovencima, dok ga mi goristimo za nešto što pripada svim Slovenima (a za šta oni kažu "slavenski"). Al opet, filozofsko je pitanje kada razlike u jeziku postaju dovoljne da se napravi podela na dva jezika. Razlike nekad postoje čak i na opštinskom nivou, postojanje bilo kakve razlike per se nije dovoljno, potrebno je da postoje značajne razlike. Inače bi odavno postojali austrijski ili argentinski jezik. Jezik nisu riječi nego gramatika. Mi i Hrvati smo kroz vijekove stvorili zajednički jezik koji se razlikuje u nekim riječima. Mujo je slušao kako mi pričamo i dodao par tucizama. Može se reći da je jezik jedino što spaja S/H/M na ovim prostorima. Nažalost. Da je sreće pa da se ne razumijemo.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 16:06 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Tačno ni ti je Srbin ni ti je iz BiH. @Lapo većina kuća ima te prostorije za slavu. U sarajevskoj regiji za slavu žene sjede u posebnim sobama koje su namjenjene za njih kad je slava. Muškarci sjede odvojeno od žena,soba pored. Novovrijeme ne živi u BiH i nije Srbin. Možda je dijete iz miješanog braka pa nije religijski praktikant...mada bih ja rekao da je Musliman koji trola ovdje. To hoćeš da kažeš kao da Muslimane i Srbe povezuje to što smještaju žene u posebne prostorije da ne budu sa muškarcima? Jao Mujo što lažeš... strašno lažeš. Samo vi to radite. Da, upravo je to ostalo od turcizma. Nemaju svi srbi takav običaj, ali ovi iz Donjeg Vakufa, okolina Jajca i dr. odvajaju žene od muškaraca, u zasebne prostorije. Vjerojatno da se često događalo da kada se muškarci naroljaju da gledaju u tuđe žene ili dobace nešto, a kako se rakija tocila i pila u potocima, tu je vjerojatno dolazilo i do tuče i vađenja hladnog oružja. I prilikom sahrane cučnu ispred kuće dok iznose pokojnika. I rašire dlanove. Krajisnici su bili blago rečeno zapanjeni.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 16:12 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: To hoćeš da kažeš kao da Muslimane i Srbe povezuje to što smještaju žene u posebne prostorije da ne budu sa muškarcima? Jao Mujo što lažeš... strašno lažeš. Samo vi to radite. Da, upravo je to ostalo od turcizma. Nemaju svi srbi takav običaj, ali ovi iz Donjeg Vakufa, okolina Jajca i dr. odvajaju žene od muškaraca, u zasebne prostorije. Vjerojatno da se često događalo da kada se muškarci naroljaju da gledaju u tuđe žene ili dobace nešto, a kako se rakija tocila i pila u potocima, tu je vjerojatno dolazilo i do tuče i vađenja hladnog oružja. I prilikom sahrane cučnu ispred kuće dok iznose pokojnika. I rašire dlanove. Krajisnici su bili blago rečeno zapanjeni. Srbi iz Donjeg Vakufa? Fato da se nisi dočepala neke brlje otprošle godine?
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 16:15 |
|
|
Nisam, ne pijem kada vozam.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 16:15 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Habab, ne serekaj. U mojoj zgradi sa 50-ak stanova, bilo je možda 5 srpskih porodica Svi slavili slavu. Bijeli luk se osjetio od prizemlja do osmog kata. U pravu si za te slavske prostorije. Bile su kod imućnijih samo, a sada ih ima ne tako mali broj, jer se pošteno radilo i zaradilo. Imalu su oni muslimani slične prostorije, zvali ih ,,mutvak,, Ti nisi iz BiH.
Kakve veze ima bjeli luk ima sa slavom? Aj da si rekla tamjan al što bijeli luk? To ti hodža nešto pričao? Nena lažljiva lagala? Kako Ćetnici smrde na rakiju i bijeli luk? A jaranice? Tačno je. Nisam ja iz zločinačke BiH. Ja sam iz RS. Pa ako je posna slava trebati beli luk ,
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 16:33 |
|
|
sev je napisao/la: storarare je napisao/la: Koje su to reči . ? Ima ih par, Hrvati npr. kažu "slovenski" da označe nešto što pripada Sloveniji ili Slovencima, dok ga mi goristimo za nešto što pripada svim Slovenima (a za šta oni kažu "slavenski"). Al opet, filozofsko je pitanje kada razlike u jeziku postaju dovoljne da se napravi podela na dva jezika. Razlike nekad postoje čak i na opštinskom nivou, postojanje bilo kakve razlike per se nije dovoljno, potrebno je da postoje značajne razlike. Inače bi odavno postojali austrijski ili argentinski jezik. Ne, to su nebitne razlike. Spomenuo sam riječi koje se isto pišu, znači isto izgledaju kad ih se napiše, ali imaju različita značenja ovisno na kojem jeziku se čitaju, što onda dovodi do nesuglasica. Evo nekoliko primjera: Riječ mir.Za Hrvate, riječ mir znači kad bez sukoba živiš pored susjeda. Za muslimane, riječ mir prevedena na hrvatski znači "kad islam zavlada". Muslimani po islamu svijet dijele na dva dijela: svijet rata gdje se pitaju nevjernici, i svijet mira gdje vlada islam. Sve se to može vrlo lako provjeriti, npr. bošnjačka wikipedija https://bs.wikipedia.org/wiki/Darul-islamOnda se možeš složiti sa muslimanom da ste oba za mir, i naivni kjafir može misliti da su se dogovorili. Ali u stvari niste se složili jer riječi u dva jezika imaju različita značenja, dok ti misliš da ste u miru, musliman misli da je mir kad islam zavlada. Riječ dobro. Za Hrvate, riječ dobro je nešto što koristi svakome. Za muslimana, dobro znači "bilo koja radnja ako pomaže širenju islama". Tako da musliman pod riječi dobro može smatrati i laž, krađu, nasilje itd., sve je to dobro ako je rezultat čina širenje islama. Riječ izdajnik.Za Hrvate, izdajnik je netko s kim se dogovoriš, misliš da ti je prijatelj, a on kasnije izda. Za muslimane, izdajnik je onaj tko god se iskreno dogovori sa nevjernicima. Eventualno se može postići dogovor kao taktički potez i dio neke veće strategije rata. Ali iskreni dogovor sa nevjernicima koji je sam sebi cilj je za muslimane izdaja. Zato svaki muslimanski političar je u opasnosti ako misli potpisati neki dogovor. Izdajnik bi bio sad Bakir da potpiše, potencijalni izdajnici su Konaković i Radončić jer sumnjivo izgledaju da bi mogli potpisati dogovor, prije njih je bio Tihić jer se dogovarao u Prudu. Izdajnik je naravno i Alija jer je potpisao RS. Ovih nekoliko primjera pokazuje kako i zašto dolazi do velikih nesporazuma i problema u međusobnoj komunikaciji.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 17:11 |
|
|
Isto tako postoje riječi koje u jeziku bošnjačkog naroda nemaju nikakvo značenje.
Npr. potpis, data riječ, poštenje, obraz i sl.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Ono što spaja beha Srbe,behaHrvate i beha Muslimane Postano: 22 kol 2022, 18:04 |
|
|
storarare je napisao/la: sev je napisao/la: Nije ni Srbin.
Kako zaključi to ? Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Mi i Hrvati mi i Hrvati mi i Hrvati Itd. :)
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Ceha, lider30 i 38 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|