|
|
Stranica: 6/16.
|
[ 388 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
burpee
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:30 |
|
|
[/quote] zato je *** i završilo odsječene glave[/quote]
ostao je bez glave jer ste lazovi i prevaranti od samoga pocetka... LAZOVI, VARALICE i LOPOVI..!!
|
|
Vrh |
|
|
sokacveseli
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:30 |
|
|
Tankosic je napisao/la: sokacveseli je napisao/la: Nemaš ti pojma ni o Hrvatskoj, a još manje o BiH.
Bavi se Kosovom.
Kosovo je medjunarodno priznato kao deo Srbije, najveci pravnim aktom koji postoji na svetu, obavezna rezolucija 1244 SB UN. FBIH nije priznata medjunarodno kao deo Hrvatske, niti najvaznijim pravnim aktom. Tema je podela Federacije, a ne sta o tome misle Srbi, Srpska, Srbija, ili Hrvatska. Tema je podela izmedju BiH Hrvata i BiH Muslimana. Na zelenim stolom, Hrvati sa svojom pasivnoscu poslednjih 20 godina, nema sta da traze drugo nego da sacuvaju svoj narod u svojim opstinama, a da ustupke daju Muslimanima tamo gde Hrvata nema. A njima treba konekcija sa USK kao najbitnija stavka. A to znaci preko vecinski srpskih opstina. I to ti je realno, a ako dodje do rata, to onda svako moze da pravi kako oce mape, na osnovu rezultata rata. A opet Hrvatska ne bi ucestvovala u tome direktno I to je realnost, sve drugo je gnev, bes, i puste zelje. Srbijanac. Taj tvoj koridor nema nikakvog smisla. A da jesi koji put prošao tim krajevima bilo bi ti i jasno. Od tuda sve kreće i to je elementarno. A o tome nemaš ni najmanje pojma. Zato i ne vrijedi raspravljati.
|
|
Vrh |
|
|
NikolaZagreb
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:32 |
|
|
Tankosic je napisao/la: Nemoj neko da se naljuti, meni kao Srbinu stvarno svejedno kako cete da se delite, ali ono sto mislim da je realno:
Bosnjaci dobijaju USK, "srpska mesta" koridor u Federaciji kao nadoknadu, preko Drvara/Grahova/Glamoca poveznica sa Bugojnom, i dalje sa ostatkom Bosnjakistana.
Hrvati dobijaju Hercegovinu, i uz neku razmenu Posavske kantone.
Jbg, ja se slazem sa Babovcem, da su Srbi pobedili Muslimane, Muslimani Hrvate, a Hrvati Srbe u proslom ratu, i od toga polazim
Kako bi to izgledalo na mapi ne znam, ali to je to otprilike. Ko je sta uneo je nebitno u 2022. Navedi jednu cinjenicu dismo izgubili. Prava rijec bi bilo pevareni
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:32 |
|
|
Podjela:
Nama HBŽ, PŽ, ZHŽ, HNŽ bez Konjica Umjesto Konjica uzmemo Bugojno i Uskoplje Naravno organiziramo humano preseljenje da naši ljudi ne žive pod turskim zulumom Mirna Bosna
|
|
Vrh |
|
|
sokacveseli
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:33 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: burpee je napisao/la: od mjesovitih opcina formirati distrikt u diskontinuitetu? Imali bi najveći perzijski tepih na svijetu. Mislim, jednostavno se ne radi o 2-3 opštine, već puno više. Nikakvi tepisi. sokacveseli je napisao/la: Lako.
Pola muslimanima i pola Hrvatima.
Realno bi bilo od Rame naviše njima + Bihać, dolje ispod Hrvatima + Posavska. Muslimane koje ostanu hrvatskom dijelu pozitivno diskriminirati odnosno uvesti takve zakone, isto s Hrvatima koji ostanu s muslimanima.
Svi sretni i zadovoljni. Još neka Hrvatska svakome s entitetskim državljanstvom Federacije pokloni putovnicu i vi bi trebali biti prezadovoljni. Demo mag je napisao/la: sokacveseli je napisao/la: Nemaš ti pojma ni o Hrvatskoj, a još manje o BiH.
Bavi se Kosovom.
Ako nećeš liječniku popij sam koji apaurin.
pa da, kmetu nepsimeni kad sam te sjebo do jaja i nemas nikakav protuargument ostali su ti samo očajni sjebani odgovori kmetu nepismeni Ako nema apaurina u tamo tvojem inostranstvu ima valjda nešto zamjensko. Preporučam duplu dozu. Popij koji prašak.
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:34 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Podjela:
Nama HBŽ, PŽ, ZHŽ, HNŽ bez Konjica Umjesto Konjica uzmemo Bugojno i Uskoplje Naravno organiziramo humano preseljenje da naši ljudi ne žive pod turskim zulumom Mirna Bosna Kojom logikom vi polažete bilo kakvu pravo na "kompenzaciju" za Konjic?! Prije će biti da treba kompenzacija za Mostar, Stolac, Jablanicu... I btw. Vitez, Kiseljak i Busovača i tkd., gdje smo ionako između trećine i pola stanovništva (ili više), nisu dovoljni.
|
|
Vrh |
|
|
Demo mag
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:35 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Demo mag je napisao/la: ha ha koje srbovanje ne valja im sad Kukanjac koji im je odmah okupiro u aprulu 92 2/3 Bosne sa JNA dok domaća četnička *** kasnije niau bila sposobna nizašta Kukanjac nije guzicom mrdnuo iz Sarajeva pa su ga naši morali izvlačiti jer nije znao na vrijeme ni sebe izvući. Degen. Više je Arkan uradio za 1 dan nego Kukaknjac za mjesec dana. Nije Kukanjac = JNA. Poslije je srao po Srbima jer je izbačen iz vojske odmah kad smo ga spasili iz Sarajeva. Tipičan primjer nesposobnog JNA oficirčića. jel moguće da si toliko glup ko *** pa bez oružja JNA i njihovim stratesko taktičkim zauzimanjem svih važnih tačaka vi bi bili obična karina jebote te Arkan, bio bi sjeban kao i ostala četnička *** da vam nije bilo JNA i oružja za leđima jel moguće da ste toliko retardirano glupi al nema vezsad nema JNA pa hajd sad dodi sa eaznim kurcika rakanima, majnune, da te sad vidimo
_________________ svaki uništeni ruski tenk i ubijeni ruski vojnik, jedna je iluzija manje o ruskom i srpskom svetu Slava Ukrajini i HIMARS-ima
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:35 |
|
|
sokacveseli je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Kosovo je medjunarodno priznato kao deo Srbije, najveci pravnim aktom koji postoji na svetu, obavezna rezolucija 1244 SB UN.
FBIH nije priznata medjunarodno kao deo Hrvatske, niti najvaznijim pravnim aktom.
Tema je podela Federacije, a ne sta o tome misle Srbi, Srpska, Srbija, ili Hrvatska.
Tema je podela izmedju BiH Hrvata i BiH Muslimana.
Na zelenim stolom, Hrvati sa svojom pasivnoscu poslednjih 20 godina, nema sta da traze drugo nego da sacuvaju svoj narod u svojim opstinama, a da ustupke daju Muslimanima tamo gde Hrvata nema.
A njima treba konekcija sa USK kao najbitnija stavka.
A to znaci preko vecinski srpskih opstina.
I to ti je realno, a ako dodje do rata, to onda svako moze da pravi kako oce mape, na osnovu rezultata rata.
A opet Hrvatska ne bi ucestvovala u tome direktno
I to je realnost, sve drugo je gnev, bes, i puste zelje.
Srbijanac. Taj tvoj koridor nema nikakvog smisla. A da jesi koji put prošao tim krajevima bilo bi ti i jasno. Od tuda sve kreće i to je elementarno. A o tome nemaš ni najmanje pojma. Zato i ne vrijedi raspravljati. To ti nije argumentacija nikakva, prosao sam ja vise puta tuda nego ti seres napamet o Srbijancu. Fizicka povezanost znaci sve, pa sve da ne mogu da autoput spuste tu vec moraju preko Mrkonjica, njima je najbitnije da vezu USK sa ostatkom Bosnjacke teritorije. Sve drugo je tvoja histerija i bes, ali to je tako realno na terenu. A u slucaju rata koji pominjes nista vise nije bitno.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:36 |
|
|
Demo mag je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kukanjac nije guzicom mrdnuo iz Sarajeva pa su ga naši morali izvlačiti jer nije znao na vrijeme ni sebe izvući. Degen. Više je Arkan uradio za 1 dan nego Kukaknjac za mjesec dana. Nije Kukanjac = JNA. Poslije je srao po Srbima jer je izbačen iz vojske odmah kad smo ga spasili iz Sarajeva. Tipičan primjer nesposobnog JNA oficirčića.
jel moguće da si toliko glup ko *** pa bez oružja JNA i njihovim stratesko taktičkim zauzimanjem svih važnih tačaka vi bi bili obična karina jebote te Arkan, bio bi sjeban kao i ostala četnička *** da vam nije bilo JNA i oružja za leđima jel moguće da ste toliko retardirano glupi al nema vezsad nema JNA pa hajd sad dodi sa eaznim kurcika rakanima, majnune, da te sad vidimo Gdje da dođem? U Kakanj? Da neku šugu zaradim. Vaših ušljivih 24% ne vrijedi ni jednog srpskog života.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:38 |
|
|
Tankosic je napisao/la: sokacveseli je napisao/la: Srbijanac. Taj tvoj koridor nema nikakvog smisla. A da jesi koji put prošao tim krajevima bilo bi ti i jasno.
Od tuda sve kreće i to je elementarno. A o tome nemaš ni najmanje pojma. Zato i ne vrijedi raspravljati.
To ti nije argumentacija nikakva, prosao sam ja vise puta tuda nego ti seres napamet o Srbijancu. Fizicka povezanost znaci sve, pa sve da ne mogu da autoput spuste tu vec moraju preko Mrkonjica, njima je najbitnije da vezu USK sa ostatkom Bosnjacke teritorije. Sve drugo je tvoja histerija i bes, ali to je tako realno na terenu. A u slucaju rata koji pominjes nista vise nije bitno. A što bi neko Muslimanima pravio konekciju i koridore? Jesu li zaslužili? Nije ni nama niko poklonio koridor nego smo krv lili. Ko ih jebe, ne bi im ni ja dao koridor da sam na mjestu Hrvata.
|
|
Vrh |
|
|
burpee
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:40 |
|
|
...nema rata u BiH...!.... Nema rata bez benzina!.... Rat nece dozvoliti ni Hrvatska ni Srbija...
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:41 |
|
|
Demo mag je napisao/la: kakvo inostranstvo majmunčino četnička ovdje sam ja, čekam vas opet, na kapiji Bosne, da vam ipet jebeno majku kao što vam je tuzlanski korpus jebo i zadnji put.jebali smo vam mamaru na Ozrenu 95 i samo vas je Dejton spasio da se ne oslobodi Doboj ali ako bogda sad će drugo pokuvrijeme da vam ae mamice najebemo Odmah se vidi da si čovek ogromnog intelekta. Tolikog da nije mogao da stane u tvoju debelu glavu, pa te je napustio, otišao negde gde manje zaudara na loj.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:41 |
|
|
sokacveseli je napisao/la: Tankosic je napisao/la: To ti nije argumentacija nikakva, prosao sam ja vise puta tuda nego ti seres napamet o Srbijancu.
Fizicka povezanost znaci sve, pa sve da ne mogu da autoput spuste tu vec moraju preko Mrkonjica, njima je najbitnije da vezu USK sa ostatkom Bosnjacke teritorije.
Sve drugo je tvoja histerija i bes, ali to je tako realno na terenu.
A u slucaju rata koji pominjes nista vise nije bitno.
Bihać je naslonjen oduvijek na Hrvatsku. Nemaju oni veze sa Sarajevom niti je to nekome bitno. To o čemu ti govoriš je razina djeteta koji se igra bobicama po karti. Koga to od ozbiljnih političara zanima? Nikoga. Tebra, Gorazde je naslonjeno na Srbiju i CG vise nego na Bosnjakistan, to ne znaci da ce da zavrsi u Srbiji. Nisam ja dete, nego ti, koji odbija da shvata da cete srpska mesta SIGURNO da menjate za hrvatska mesta, kraj price. A ozbiljnih politicara nema, ali za zelenim stolom o kome pricamo, sve se gleda.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:42 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: Podjela:
Nama HBŽ, PŽ, ZHŽ, HNŽ bez Konjica Umjesto Konjica uzmemo Bugojno i Uskoplje Naravno organiziramo humano preseljenje da naši ljudi ne žive pod turskim zulumom Mirna Bosna Kojom logikom vi polažete bilo kakvu pravo na "kompenzaciju" za Konjic?! Prije će biti da treba kompenzacija za Mostar, Stolac, Jablanicu... I btw. Vitez, Kiseljak i Busovača i tkd., gdje smo ionako između trećine i pola stanovništva (ili više), nisu dovoljni. I mi smo u Mostaru, Odžaku i Stocu 60%, Čapljini velika većina, u Uskoplju nas ima trećina. Jedino Jablanica(makar nam ne treba Ostrožac, već samo grad i cesta za Ramu) i Bugojno su vaši Nisam rekao da želimo Konjic Sasvim logično i uravnoteženo rješenje
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:43 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Tankosic je napisao/la: To ti nije argumentacija nikakva, prosao sam ja vise puta tuda nego ti seres napamet o Srbijancu.
Fizicka povezanost znaci sve, pa sve da ne mogu da autoput spuste tu vec moraju preko Mrkonjica, njima je najbitnije da vezu USK sa ostatkom Bosnjacke teritorije.
Sve drugo je tvoja histerija i bes, ali to je tako realno na terenu.
A u slucaju rata koji pominjes nista vise nije bitno.
A što bi neko Muslimanima pravio konekciju i koridore? Jesu li zaslužili? Nije ni nama niko poklonio koridor nego smo krv lili. Ko ih jebe, ne bi im ni ja dao koridor da sam na mjestu Hrvata. Nije problem. ko jebe onda ostatak Hrvata u ostatku hrvatskih opstina po srednjoj Bosni i Posavini. Razlika izmedju tebe i mene sto si ti ostrascen makimalno anti-Bosnjacki, a ja gledam da se drzim teme, a to je kako bi se podeila Federacij izmedju BiH Hrvata i BiH Muslimana, a ne sta ja , ti, HRvatska, Srbija, ili SOkoli misli o tome.
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:43 |
|
|
burpee je napisao/la: ...nema rata u BiH...!.... Nema rata bez benzina!.... Rat nece dozvoliti ni Hrvatska ni Srbija... I prošli put je jedna strana ratovala bez goriva. Naravno da rata može biti. Onog momenta kada bilo ko traži podjelu Federaciju, bit će rata. Ne zato što to neko hoće, već po nekom automatizmu.
|
|
Vrh |
|
|
gang_moslavina
|
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 20:55 Postovi: 958 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
oni neće biti spojeni s bihaćem jer nisu nikad ni bili.
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:44 |
|
|
Vrlo jednostavno, a nadasve legalno i politički opravdano.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:46 |
|
|
Tankosic je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: A što bi neko Muslimanima pravio konekciju i koridore? Jesu li zaslužili? Nije ni nama niko poklonio koridor nego smo krv lili. Ko ih jebe, ne bi im ni ja dao koridor da sam na mjestu Hrvata.
Nije problem. ko jebe onda ostatak Hrvata u ostatku hrvatskih opstina po srednjoj Bosni i Posavini. Razlika izmedju tebe i mene sto si ti ostrascen makimalno anti-Bosnjacki, a ja gledam da se drzim teme, a to je kako bi se podeila Federacij izmedju BiH Hrvata i BiH Muslimana, a ne sta ja , ti, HRvatska, Srbija, ili SOkoli misli o tome. USK enklava. Hrvatski dio SB enklava. Jednostvano. Zašto bi bili povezani koridorom? Ni prva ni posljednja država bez kontinuiteta. Muslimanim treba malo skresati krila da poštuju komšije. Ako ništa onda zbog toga da ih pustimo preko naše teritorije do USK. Ne treba nam jaka Islamska država u regionu.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:46 |
|
|
beskarakterni peksini koji su presli sa katolicanstva na tursku vjeru i zadrzali peksinstvo,nered i nekarakter do dana danasnjeg. i dan danas nijedan nema karaktera uvažit povjesne zapise istih tih srednjevjekovnih ljudi koji su pobrojali u bosni katolike,pravoslavce i nesto sitno krstjana!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:49 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Pejtonac sa juga je napisao/la: Kojom logikom vi polažete bilo kakvu pravo na "kompenzaciju" za Konjic?!
Prije će biti da treba kompenzacija za Mostar, Stolac, Jablanicu...
I btw. Vitez, Kiseljak i Busovača i tkd., gdje smo ionako između trećine i pola stanovništva (ili više), nisu dovoljni.
I mi smo u Mostaru, Odžaku i Stocu 60%, Čapljini velika većina, u Uskoplju nas ima trećina. Jedino Jablanica(makar nam ne treba Ostrožac, već samo grad i cesta za Ramu) i Bugojno su vaši Nisam rekao da želimo Konjic Sasvim logično i uravnoteženo rješenje To što vama treba ili ne je vaš problem. U Mostaru ste većina na 30-40% teritorije grada. Ako je grad uređen po istom principu kao Federacija, logično je da se podjelom FBiH podjeli i Mostar. To što si u nekom mjestu 50% plus ti ne daje pravo da uzmeš cijelu opštinu. Za tako nešto broj drugog naroda mora biti baš minoran.
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:50 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Tankosic je napisao/la: Nije problem. ko jebe onda ostatak Hrvata u ostatku hrvatskih opstina po srednjoj Bosni i Posavini.
Razlika izmedju tebe i mene sto si ti ostrascen makimalno anti-Bosnjacki, a ja gledam da se drzim teme, a to je kako bi se podeila Federacij izmedju BiH Hrvata i BiH Muslimana, a ne sta ja , ti, HRvatska, Srbija, ili SOkoli misli o tome. USK enklava. Hrvatski dio SB enklava. Jednostvano. Zašto bi bili povezani koridorom? Ni prva ni posljednja država bez kontinuiteta. Muslimanim treba malo skresati krila da poštuju komšije. Ako ništa onda zbog toga da ih pustimo preko naše teritorije do USK. Ne treba nam jaka Islamska država u regionu. Zato sto su Hrvati izgubili rat od Muslimana, za zelenim stolom.Kao sto su Srbi u Istocnoj Slavoniji izgubili rat od Hrvata, za zelenim stolom.To ne znaci da Hrvati ne bi pobedili nad Srbima, ili nad Muslimanima, vec da je to rezultat na semaforu.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:50 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: I mi smo u Mostaru, Odžaku i Stocu 60%, Čapljini velika većina, u Uskoplju nas ima trećina. Jedino Jablanica(makar nam ne treba Ostrožac, već samo grad i cesta za Ramu) i Bugojno su vaši Nisam rekao da želimo Konjic Sasvim logično i uravnoteženo rješenje To što vama treba ili ne je vaš problem. U Mostaru ste većina na 30-40% teritorije grada. Ako je grad uređen po istom principu kao Federacija, logično je da se podjelom FBiH podjeli i Mostar. To što si u nekom mjestu 50% plus ti ne daje pravo da uzmeš cijelu opštinu. Za tako nešto broj drugog naroda mora biti baš minoran. U pravu si.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:52 |
|
|
Tankosic je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: USK enklava. Hrvatski dio SB enklava. Jednostvano. Zašto bi bili povezani koridorom? Ni prva ni posljednja država bez kontinuiteta. Muslimanim treba malo skresati krila da poštuju komšije. Ako ništa onda zbog toga da ih pustimo preko naše teritorije do USK. Ne treba nam jaka Islamska država u regionu.
Zato sto su Hrvati izgubili rat od Muslimana, za zelenim stolom.Kao sto su Srbi u Istocnoj Slavoniji izgubili rat od Hrvata, za zelenim stolom.To ne znaci da Hrvati ne bi pobedili nad Srbima, ili nad Muslimanima, vec da je to rezultat na semaforu. Ma ok. Al za zelenim stolom su im Muslimani potpisali Hrvatima 3 kantona među kojima je i onaj sa DGG. Hrvati su njima potpisali 5. Sporna su samo 2 mješovita kantona.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 23 kol 2022, 22:53 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: I mi smo u Mostaru, Odžaku i Stocu 60%, Čapljini velika većina, u Uskoplju nas ima trećina. Jedino Jablanica(makar nam ne treba Ostrožac, već samo grad i cesta za Ramu) i Bugojno su vaši Nisam rekao da želimo Konjic Sasvim logično i uravnoteženo rješenje To što vama treba ili ne je vaš problem. U Mostaru ste većina na 30-40% teritorije grada. Ako je grad uređen po istom principu kao Federacija, logično je da se podjelom FBiH podjeli i Mostar. To što si u nekom mjestu 50% plus ti ne daje pravo da uzmeš cijelu opštinu. Za tako nešto broj drugog naroda mora biti baš minoran. Oprosti, ali logika ti ne radi... Prvo si vadio argument stanovništva, sad teritorija S druge strane isto vrijedi rođeni onda i za čitavu Srednju Bosnu u vašem slučaju pa je svojatate
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Banya, mrnjav i 42 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|