|
|
Stranica: 10/16.
|
[ 388 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 24 kol 2022, 12:28 |
|
|
Jao, ne samo nadrealisti, podsjeti me ovo i na jedan citat Stambolica (nesudjeni predsjednik Srbije kojeg je smako Slobo onomad pa poveo bracu Srbe u rat protiv koNshia), ali mogu samo parafrazirati kako se covjek ibretio nad "citavom hrpom besmrtnika" koja "bdije nad mapama Jugoslavije samo da bi pronasla pa makar i kozju stazu" kojom ce povezati "sve srBske zemlje".
Niste nimalo evoluirali. Razocaran sam.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 24 kol 2022, 12:30 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne moraju biti granični prijelazi ni kontrole. Čisto administrativna granica. Da se ne žalite da vladamo nad ugroženim Bošnjacima. Vladajte sami sobom i ne smarajte. Dakle nevidljiva granica ko i sad. Jebo, dakle, car fajdu. :) Hocu reci, cemu onda trud.. Pa da imate svoju državu i da ne možete drugim narodima birati predstavnike. Da ne blokiramo mi vas i vi nas. Da vas ne gledamo u Dnevniku i da nam se skinete sa kurca. Nevidljiva je granica i između Belgije i Francuske. Što jača granica to slabija država. Eno ti Kosova.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 24 kol 2022, 12:34 |
|
|
Haram je napisao/la: Podsjecate me na nadrealiste kad su u zgradama i kvartovima postavljali granicne prelaze i kontrole pasosa.
Normalno za plemena. I indijanci su svojevremeno tako to radili, samo sto oni nisu imali institucije i administracije, ali se znalo: dovde lovi ono pleme, donde ono. I tako. Hrvati su narod. Srbi su narod. Gdje vidiš pleme? Ne možete od Srba i Hrvata napraviti Bošnjake.Regionalno se mogu nazivati svakako ali ostaju Srbi i Hrvati. Vi Muslimani budite što hoćete.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 24 kol 2022, 12:37 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne moraju biti granični prijelazi ni kontrole. Čisto administrativna granica. Da se ne žalite da vladamo nad ugroženim Bošnjacima. Vladajte sami sobom i ne smarajte. Dakle nevidljiva granica ko i sad. Jebo, dakle, car fajdu. :) Hocu reci, cemu onda trud.. Čitaš li uopće što pišem? Zato da se ne žalite kako Hrvati vladaju nad jadnim Bošnjacima. Vladate sami sobom i ako vam nešto slučajno ne valja onda ne krivite nas, nego Bakira ili Bećirovića.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 24 kol 2022, 12:39 |
|
|
Haram je napisao/la: Jao, ne samo nadrealisti, podsjeti me ovo i na jedan citat Stambolica (nesudjeni predsjednik Srbije kojeg je smako Slobo onomad pa poveo bracu Srbe u rat protiv koNshia), ali mogu samo parafrazirati kako se covjek ibretio nad "citavom hrpom besmrtnika" koja "bdije nad mapama Jugoslavije samo da bi pronasla pa makar i kozju stazu" kojom ce povezati "sve srBske zemlje".
Niste nimalo evoluirali. Razocaran sam. Je, kozje staze raznih koridora su bezveze. Drago mi je da uviđaš civiliziranost enklava.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 24 kol 2022, 12:45 |
|
|
Prelijepa Livija. Španija okružena Francuskom. Probosnaci da su na mjestu Francuza bi godinama kontali kako da se tamo nasele, kako da hin poklope, da hin zajebu, prevare... Probosanci su izuzetno loši ljudi. Probosanci ne znaju kako bi bilo lijepo imati dio Hrvatske pored Sarajeva. Loši ljudi, vrlo loši...
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 24 kol 2022, 12:54 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Imas brojne primjere kako podijeliti unutar jedne drzave, a tu je i nekoliko drzava sa diskonituitetom teritorija / enklavama. Belgija / Nizozemska, Rusija, Hrvatska, Spanija, Francuska,..
Za primjer mogu posluziti i oba BH entiteta koja se sastoje iz dva-tri dijela, tzv federacija ima odzacku i orasku enklavu, rs je podijeljena na zapadni i istočni dio. Dakle funkcionira, i nema potrebe brinuti se kako ce se podijeliti, samo pitati rejska i kardinala.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 24 kol 2022, 13:25 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 20:55 Postovi: 958 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
Haram je napisao/la: Podsjecate me na nadrealiste kad su u zgradama i kvartovima postavljali granicne prelaze i kontrole pasosa.
Normalno za plemena. I indijanci su svojevremeno tako to radili, samo sto oni nisu imali institucije i administracije, ali se znalo: dovde lovi ono pleme, donde ono. I tako. čestitam, otkrio si koncept granica.
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 16:20 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7130 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Demo mag je napisao/la: BBC je napisao/la: Ništa se čovjek sa vama ne može dogovoriti. Onda rat. rat negi jašta jedva i čekamo hajte ne budite više pićketine daj proglasite ocepljenje i nezavisnost kao rusi u Dombasu, sto ste pičketine da vas konačno otpuše ovaj put bosanska okuja preko Drine odakle su vas turci doveli kao vlaške čobane i kmetove vrijeme je da se vratite preko Drine Dejton vas je spasio 95. sad čisto sumnjam da će vas Ameri opet spasiti eno ka Kosovu su vas otpisali Aplaudira onih 8000 i još malo više bejha patriJota koji su kao sardinice spakovani u Potoćarima i tako sjedinjeni sa bosanskom zemljom u svoj svojoj punoći dok ih srpski bager opet ne nadje.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Stecak
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 18:37 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 18:50 |
|
|
Sad bi muslimanci rekli, ali Gagauzia počinje sa Ga, dok Herceg-Bosna počinje sa He, ni slično. Neusporedivi primjeri, potpuno različito, zbog toga mora se BiH centralizirati. He he.
1044 of 2558 - 40.81%
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 19:32 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7130 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
U hiljadugodišnjoj državnosti Bosne ,Bosna nikad nije podijeljena.Multietničarilo se i komšijalo najviše za vrijeme kalifata .Tražio se fildžan viška.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 19:44 |
|
|
Dokle god je ovih u Zagrebu što jedino brinu za svoj ugledu Briselu, budimo sretni da smo i u Širokom Al u budućnosti, tko zna...
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 21:09 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: U hiljadugodišnjoj državnosti Bosne ,Bosna nikad nije podijeljena.Multietničarilo se i komšijalo najviše za vrijeme kalifata .Tražio se fildžan viška. U tih hiljadu godina Bosna je bila drzava nesto malo vise od sto godina.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 21:31 |
|
|
ja jebote LOL!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 21:46 |
|
|
NSOS je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: U hiljadugodišnjoj državnosti Bosne ,Bosna nikad nije podijeljena.Multietničarilo se i komšijalo najviše za vrijeme kalifata .Tražio se fildžan viška. U tih hiljadu godina Bosna je bila drzava nesto malo vise od sto godina. Pogrešno je neke oblike javne vlasti u feudalizmu upodobljavati pojmu država.država je prije svega pravna tvorevina.ono što je bilo prije nešto je drugo.ovo kako je sad počelo da se oblikuje krajem 18 vijeka u Holandiji i Francuskoj. U javnom diskursu muslimana prisutan je pojam hiljadugodišnja državnost bosne.Rumenko na primjer to često spominje Missm šta reći ludilo mozga
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 21:53 |
|
|
da to je ludost ako se mene pita. Jedino cu reci da republike dubrovnik,venecija.... jesu drzave :)
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 21:55 |
|
|
al onda ako pogledaš XD sve sto imaju te republike kao diplomacija,zakone,vojske imaju i kraljevstva :)
znaci i nauka je podjeljena oko toga. neki smatraju da drzave tek postoje od 19: stoljeca a neki smatraju i ovo ranije drzavama.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 21:57 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Ja bi pristao na podjelu kad bi bošnjački entitet imao i 20 % ali da ta drzava/entitet ima najjaču vojsku u Evropi, ili da ima međunardni garant da ako bi ili Srpska ili Hrvatska strana izvrsile agresiju na taj teritorij, da se sravne i Zagreb i Beograd.
I da nema ekonomskih blokada nabijanja cijena uvoza u taj entitet, a smanjenja cijena izvoza iz tog "entiteta".
I lud vidi da se ne radi o teritoriju nego da se radi o mrznji prema svemu bošnjačkom.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 22:07 |
|
|
korrisnik je napisao/la: I da nema ekonomskih blokada nabijanja cijena uvoza u taj entitet, a smanjenja cijena izvoza iz tog "entiteta".
hrvatski entitet s enklavama je jamstvo Bošnjacma za ekonomski prosperitet.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 22:10 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Ja bi pristao na podjelu kad bi bošnjački entitet imao i 20 % ali da ta drzava/entitet ima najjaču vojsku u Evropi, ili da ima međunardni garant da ako bi ili Srpska ili Hrvatska strana izvrsile agresiju na taj teritorij, da se sravne i Zagreb i Beograd.
I da nema ekonomskih blokada nabijanja cijena uvoza u taj entitet, a smanjenja cijena izvoza iz tog "entiteta".
I lud vidi da se ne radi o teritoriju nego da se radi o mrznji prema svemu bošnjačkom. A ko će ti to dati? Moraš kupovati oružje da bi imao vojsku. Ne znam zaista odakle vama ideja da je vama neko dužan napraviti vojsku garantovati sigurnost i sl. BTW Kakva vam je sad sigurnost kad vam mi blokiramo naoružavanje i uništavamo državu inznutra. Morate se odvojiti od nas da bi počeli praviti državu i vojsku. Težak put je pred vama a vi se zajebavate.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 22:11 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Ja bi pristao na podjelu kad bi bošnjački entitet imao i 20 % ali da ta drzava/entitet ima najjaču vojsku u Evropi, ili da ima međunardni garant da ako bi ili Srpska ili Hrvatska strana izvrsile agresiju na taj teritorij, da se sravne i Zagreb i Beograd.
I lud vidi da se ne radi o teritoriju nego da se radi o mrznji prema svemu bošnjačkom. Citat: Ja bi pristao na podjelu kad bi bošnjački entitet imao i 20 % ali da ta drzava/entitet Ja u 22:09 h i 10 sec. dok čitam ovo Citat: ima najjaču vojsku u Evropi Ja u 22:09 h i 10 sec. i jedna stotinka.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 22:16 |
|
|
I lud vidi da se ne radi o teritoriju nego da se radi o mrznji prema svemu bošnjačkom. Najjacu vojsku bas ne moze ali ovo drugo moze. Povezati podelu BiH (kakvi entiteti i slicne gluposti) sa ulaskom buduce muslimanske drzave u NATO. Ne znam koji drugi garant bi mogao da bude.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 22:24 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ja bi pristao na podjelu kad bi bošnjački entitet imao i 20 % ali da ta drzava/entitet ima najjaču vojsku u Evropi, ili da ima međunardni garant da ako bi ili Srpska ili Hrvatska strana izvrsile agresiju na taj teritorij, da se sravne i Zagreb i Beograd.
I lud vidi da se ne radi o teritoriju nego da se radi o mrznji prema svemu bošnjačkom. A ko će ti to dati? Moraš kupovati oružje da bi imao vojsku. Ne znam zaista odakle vama ideja da je vama neko dužan napraviti vojsku garantovati sigurnost i sl. BTW Kakva vam je sad sigurnost kad vam mi blokiramo naoružavanje i uništavamo državu inznutra. Morate se odvojiti od nas da bi počeli praviti državu i vojsku. Težak put je pred vama a vi se zajebavate. Kako nije ? U Sarajvu bila olimpijada,Sarajvo olimpijski grad
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 22:24 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ja bi pristao na podjelu kad bi bošnjački entitet imao i 20 % ali da ta drzava/entitet ima najjaču vojsku u Evropi, ili da ima međunardni garant da ako bi ili Srpska ili Hrvatska strana izvrsile agresiju na taj teritorij, da se sravne i Zagreb i Beograd.
I lud vidi da se ne radi o teritoriju nego da se radi o mrznji prema svemu bošnjačkom. A ko će ti to dati? Moraš kupovati oružje da bi imao vojsku. Ne znam zaista odakle vama ideja da je vama neko dužan napraviti vojsku garantovati sigurnost i sl. BTW Kakva vam je sad sigurnost kad vam mi blokiramo naoružavanje i uništavamo državu inznutra. Morate se odvojiti od nas da bi počeli praviti državu i vojsku. Težak put je pred vama a vi se zajebavate. Kako nije ? U Sarajvu bila olimpijada,Sarajvo olimpijski grad
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|