BBC je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:
Sto se tice mora kuca je rupa bez dna. Pogotovo ako ce ti koristiti za mjesec dana ljetovanja. Kad sve saberes i oduzmes s tim parama koje ce ona progutati mozes ljetovati jednom godisnje (+obitelj) gdje zelis i da se ne brines ni o cemu.
Mislim da je najisplativije imati kucu u Istri gdje se moze dati agencijama na iznajmljivanje. Istra je po tom pitanju puno uredjenija od Dalmacije recimo
Ke ? Uništit će je vlaga u Dalmaciji ako stoji ?
Nece je unistiti vlaga. Hoce sol i bura... U kucu se uvjek mora ulagati plus dadzbine su velike... Najgori su mi oni koji imaju namjestaj od pokojne pratetke, zelene plocice iz drugog svjetskog rata i jos se zale da gosti izvoljevaju da trebaju biti zadovoljni itd...
Ako je koristis ti malo preko ljeta i sva rodbina treba to sve poplacati. Onda ta nesredjenost u drzavi gdje ti svako malo inspekcija dolazi na vrata tko ti je u kuci jer moras sve prijavljivati cak i vlastite roditelje, rodbinu itd... Meni je osobno uzimala previse para. Toliko da sada mogu kako sam napisao godisnje ici na ljetovanje gdje zelim (nisam vezan za nekretninu). Druga stvar zivaca. Ne moram traziti ko ce kucu odrzavati niti se ja o tome moram brinuti na godisnjem. Stan bi mozda bio laksi (iako su trosarine i za stan velike) osobno vise ne razmisljam o tome jer kazem za te pare radije ljetujes gdje zelis bez brige i vremena.
Ja sam vrlo jednostavno izracunao 50 godina puta 2000 eura je 100 000 eura za ljetovanje. U 50 godina ako ne zelis da ti kuca izgleda kao rusevina plus sve dadzbine, rezije itd. itd. morat ces dati 3 puta toliko. Kad sve to stavis na papir ako ne zivis u njoj i ne mozes je sam iznajmljivati i koristi ti samo za ljetovanje je sasvim neisplativo osim ako nisi milijunas