|
|
Stranica: 12/56.
|
[ 1387 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
JNA
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:28 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ma vaša povjest je blago rečeno neutemeljena. Da ne kazem lazirana i to od 1300 i neke. Tako da u ove spiskove sto izvlaciš vjerujem, kao što vjerujem da se Vlatka Pokos udala za Dikana iz Ljubavi. Plus kako su vas zvali 1300 i neke? Servi? hahahahaha.. A Sv. Sava je Stefan, nije Rastko. Znamo da si paglu.. :) .
_________________ Srbijanski ukruh
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:30 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: To je po njima nevazno. Nikopolj i Olivera odredjuju srpskog turske odnose i nista vise. Da se ne forum da poznajem ovu vašu dalju povjest i raspravljam o „bitkama s srpske vikipedije“ glupo mi je. Uzecu primjer iz vaše skorije „antifašističke prošlosti“ i drugog svjetskom rata. Dakle vi ste i četalji i partizani furate da ste bili na savezničkoj strani? O onim „ofanzivama“ koje pominjete i erojima poput Save Kovačevića, nema riječi kod Švaba. Vjeruj. I pitaj turbotakijaša. Znaci 2svj. rat na prostorima EX YU, isto kao da nije vodjen. Koliko ste vi preuveličavali vasu antifa ulogu i sva povjesna sranja. Ljudi tvrde da desavanja na prostorima YU nisu nijednim djelićem utjecala na izhod drugog svjetskom rata. Nijednim. Tako je i sa Turcima. Pokrhaju se s protivnicima, od vas se očešu negdje i vi to upišete kao bitku. A ljudi ne vode uopće to da su se borili. Srbija je morala neke bitke protiv Turaka da vodi i dobija. Nece biti da je nastala ni iz cega. Truman odlikovao Drazu za doprinos saveznickoj pobedi nad fasizmom.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:30 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
aleksije radicevic je napisao/la: storarare je napisao/la: Ako to kažu u džamij mora da je istina . Nije to dzamijska propaganda. Sarajka se sluzim pravaskom, ustaskom propagandom. Ljudi obozavaju da kazu Kako su Srbi 500 godina sluzili Turke, a s druge strane ne vole da pretresaju sve dogadjaje Koji se ticu srpsko-turskih odnosa kroz istoriju. Čuj ustaška? Zaboga Aleksej, kako mozes? Evo priznacu da ste 1900 i neke Turke potjerali s tamdzarama iz Srbije!
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:31 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Čuj ustaška? Zaboga Aleksej, kako mozes? Evo priznacu da ste 1900 i neke Turke potjerali s tamdzarama iz Srbije! Ne samo iz Srbije, nego smo ih vratili nazad u Aziju. Još su tamo gde smo ih mi ostavili.. :) .
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:33 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
aleksije radicevic je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Da se ne forum da poznajem ovu vašu dalju povjest i raspravljam o „bitkama s srpske vikipedije“ glupo mi je. Uzecu primjer iz vaše skorije „antifašističke prošlosti“ i drugog svjetskom rata. Dakle vi ste i četalji i partizani furate da ste bili na savezničkoj strani? O onim „ofanzivama“ koje pominjete i erojima poput Save Kovačevića, nema riječi kod Švaba. Vjeruj. I pitaj turbotakijaša. Znaci 2svj. rat na prostorima EX YU, isto kao da nije vodjen. Koliko ste vi preuveličavali vasu antifa ulogu i sva povjesna sranja. Ljudi tvrde da desavanja na prostorima YU nisu nijednim djelićem utjecala na izhod drugog svjetskom rata. Nijednim. Tako je i sa Turcima. Pokrhaju se s protivnicima, od vas se očešu negdje i vi to upišete kao bitku. A ljudi ne vode uopće to da su se borili.
Srbija je morala neke bitke protiv Turaka da vodi i dobija. Nece biti da je nastala ni iz cega. Truman odlikovao Drazu za doprinos saveznickoj pobedi nad fasizmom. Kazem ja tebi, vi vjerovatno jeste vodili Te neke bitke. Turci izmedju ozbiljnih i vaznih bitaka nalete na vas, vi to upisete kao znacajnu povjesnu pobjedu. A oni nemaju zive veze o tome u svojoj povjesti. Isto je i sa Drazom „geriöcem“.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:35 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Nije to dzamijska propaganda. Sarajka se sluzim pravaskom, ustaskom propagandom.
Ljudi obozavaju da kazu Kako su Srbi 500 godina sluzili Turke, a s druge strane ne vole da pretresaju sve dogadjaje Koji se ticu srpsko-turskih odnosa kroz istoriju.
Čuj ustaška? Zaboga Aleksej, kako mozes? Evo priznacu da ste 1900 i neke Turke potjerali s tamdzarama iz Srbije! Pa tvoji trube o proterivanju i genocidu na Cetinju 200 godina pre te 1900. Pa I u Sjenici sto godina pre 1900.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:35 |
|
|
JNA je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Čuj ustaška? Zaboga Aleksej, kako mozes? Evo priznacu da ste 1900 i neke Turke potjerali s tamdzarama iz Srbije! Ne samo iz Srbije, nego smo ih vratili nazad u Aziju. Još su tamo gde smo ih mi ostavili.. :) . Čak u Aziju? Ovo je novi momenat srpske guslarske povjesti! Kadaaaaaaa Vukkkk iz Pirotaaaas potjera pet iljada Turakaaasaa….. Treba se rimovati ovo?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:36 |
|
|
Da ovde sam navodio samo "srbijanske" bitke. Sa "crnogorskim" i prečanskim ide to do 70 opušteno.. :)
.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:36 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Nije to dzamijska propaganda. Sarajka se sluzim pravaskom, ustaskom propagandom.
Ljudi obozavaju da kazu Kako su Srbi 500 godina sluzili Turke, a s druge strane ne vole da pretresaju sve dogadjaje Koji se ticu srpsko-turskih odnosa kroz istoriju.
Čuj ustaška? Zaboga Aleksej, kako mozes? Evo priznacu da ste 1900 i neke Turke potjerali s tamdzarama iz Srbije! Nema ti šta da priznaješ ili ne priznaješ. Istorija je takva kakva je, priznavao je neko ili ne. Za nas na prvom mestu tragična, pa onda sve ostalo. Jebe mi se da te ubeđujem u bilo šta, veruj u šta hoćeš, ali dokle god sve naše ponižavate, umanjujete, obezvređujete, dokle god se rugate srpskim stradanjima, možete da zaboravite na bilo kakvu empatiju s moje strane kad je reč o događajima iz devedesetih. Ja da lijem suze zbog Srebrenice da bih bio prihvaćen kao normalan u vašim krugovima (a vama nikad nije dovoljno, uvek tražite nove potvrde pravovernosti), a da mi se onda neka polupismena žgadija posere po događajima tokom kojih je moja familija izgubila dvocifreni broj članova (kao što je Prvi svetski rat), ne pada mi na pamet.
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:37 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Čak u Aziju? Ovo je novi momenat srpske guslarske povjesti! Kadaaaaaaa Vukkkk iz Pirotaaaas potjera pet iljada Turakaaasaa….. Treba se rimovati ovo? Pa da, nazad u Aziju. Tamo odakle su i krenili. Dočekali ih mačem na Galipolju i ispratili ih mačem u balkanskim ratovima. Dok ste se vi turčili, tj. neki od nas... .
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:38 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Čuj ustaška? Zaboga Aleksej, kako mozes? Evo priznacu da ste 1900 i neke Turke potjerali s tamdzarama iz Srbije! Pa tvoji trube o proterivanju i genocidu na Cetinju 200 godina pre te 1900. Pa I u Sjenici sto godina pre 1900. Vidiš da vam je genocid u venama. Vi ste prije švaba patentirali tu vrstu istrebljivanja. Sto se na takve dijelove svoje povjesti ne skoncentrirate? Masovna ubojstva, etnička čišćenja, progoni, silovanja. Genocidi. U mnozini molim. A vi o Turcima. Oni veze nemaju da su se borili protiv vas.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:42 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Pa oni su bili uljezi .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:43 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Srbija je morala neke bitke protiv Turaka da vodi i dobija. Nece biti da je nastala ni iz cega. Truman odlikovao Drazu za doprinos saveznickoj pobedi nad fasizmom.
Kazem ja tebi, vi vjerovatno jeste vodili Te neke bitke. Turci izmedju ozbiljnih i vaznih bitaka nalete na vas, vi to upisete kao znacajnu povjesnu pobjedu. A oni nemaju zive veze o tome u svojoj povjesti. Isto je i sa Drazom „geriöcem“. Svuda u svetu je znacajno kad posle bitke zadobijes drzavu I teritoriju. Trumanova medalja Drazi je smesna, Ali je tvoja ocena, Bez citata - ozbiljna? Evo u "tvojoj drzavi" americka I britanska vojna delegacija, u drustvu Dodika, odaju postu Drazinoj vojsci. Prosle godine. Interesantno da nikad niko od vas, od politicara preko medija, do forumasa, nije se osmelio da da neki komentar na ovaj dogadjaj.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:43 |
|
|
sev je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Čuj ustaška? Zaboga Aleksej, kako mozes? Evo priznacu da ste 1900 i neke Turke potjerali s tamdzarama iz Srbije! Nema ti šta da priznaješ ili ne priznaješ. Istorija je takva kakva je, priznavao je neko ili ne. Za nas na prvom mestu tragična, pa onda sve ostalo. Jebe mi se da te ubeđujem u bilo šta, veruj u šta hoćeš, ali dokle god sve naše ponižavate, umanjujete, obezvređujete, dokle god se rugate srpskim stradanjima, možete da zaboravite na bilo kakvu empatiju s moje strane kad je reč o događajima iz devedesetih. Ja da lijem suze zbog Srebrenice da bih bio prihvaćen kao normalan u vašim krugovima (a vama nikad nije dovoljno, uvek tražite nove potvrde pravovernosti), a da mi se onda neka polupismena žgadija posere po događajima tokom kojih je moja familija izgubila dvocifreni broj članova (kao što je Prvi svetski rat), ne pada mi na pamet. Ja sam se školivala u Beču. I samo sam vam „iznijela“ vidjenje povjesnih dogadjanja civiliziranih Europljana. Pri tome, ne mozes tvrditi da Austrija nije bila pivjesna sila. Plus svega toga na suprotnoj strani od Turaka. E sada, ako oni lazu, lazem i ja. Prvo sto sam naucila je Vindobona u povjesti. Izgooglaj sto je.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:45 |
|
|
sev je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Čuj ustaška? Zaboga Aleksej, kako mozes? Evo priznacu da ste 1900 i neke Turke potjerali s tamdzarama iz Srbije! Nema ti šta da priznaješ ili ne priznaješ. Istorija je takva kakva je, priznavao je neko ili ne. Za nas na prvom mestu tragična, pa onda sve ostalo. Jebe mi se da te ubeđujem u bilo šta, veruj u šta hoćeš, ali dokle god sve naše ponižavate, umanjujete, obezvređujete, dokle god se rugate srpskim stradanjima, možete da zaboravite na bilo kakvu empatiju s moje strane kad je reč o događajima iz devedesetih. Ja da lijem suze zbog Srebrenice da bih bio prihvaćen kao normalan u vašim krugovima (a vama nikad nije dovoljno, uvek tražite nove potvrde pravovernosti), a da mi se onda neka polupismena žgadija posere po događajima tokom kojih je moja familija izgubila dvocifreni broj članova (kao što je Prvi svetski rat), ne pada mi na pamet. Seve jarane, žali se kad si žalostan a ne kad treba ili ne treba. Ne može se planirati žalost. Jel ti žao Srebrenice? Ako jeste plači a ako nije ne seri.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:45 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: A vi o Turcima. Oni veze nemaju da su se borili protiv vas. Svaki turčin zna, svaka buuula zna Da je Obilić, srpski sin zaklaooo, Murataaa... ooOOooOoo.. .
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:46 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Pa tvoji trube o proterivanju i genocidu na Cetinju 200 godina pre te 1900. Pa I u Sjenici sto godina pre 1900.
Vidiš da vam je genocid u venama. Vi ste prije švaba patentirali tu vrstu istrebljivanja. Sto se na takve dijelove svoje povjesti ne skoncentrirate? Masovna ubojstva, etnička čišćenja, progoni, silovanja. Genocidi. U mnozini molim. A vi o Turcima. Oni veze nemaju da su se borili protiv vas. To ste genocidima nazvali vi. A sto se tice obavestenosti Turaka, pa mnoge narode jednostavno ne zanima istoriju. Ne znaju. Kao u seriji Friends. Koga smo pobedili I WW1? Meksiko?
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:46 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: sev je napisao/la: . Nema ti šta da priznaješ ili ne priznaješ. Istorija je takva kakva je, priznavao je neko ili ne. Za nas na prvom mestu tragična, pa onda sve ostalo. Jebe mi se da te ubeđujem u bilo šta, veruj u šta hoćeš, ali dokle god sve naše ponižavate, umanjujete, obezvređujete, dokle god se rugate srpskim stradanjima, možete da zaboravite na bilo kakvu empatiju s moje strane kad je reč o događajima iz devedesetih. Ja da lijem suze zbog Srebrenice da bih bio prihvaćen kao normalan u vašim krugovima (a vama nikad nije dovoljno, uvek tražite nove potvrde pravovernosti), a da mi se onda neka polupismena žgadija posere po događajima tokom kojih je moja familija izgubila dvocifreni broj članova (kao što je Prvi svetski rat), ne pada mi na pamet. Ja sam se školivala u Beču. I samo sam vam „iznijela“ vidjenje povjesnih dogadjanja civiliziranih Europljana. Pri tome, ne mozes tvrditi da Austrija nije bila pivjesna sila. Plus svega toga na suprotnoj strani od Turaka. E sada, ako oni lazu, lazem i ja. Prvo sto sam naucila je Vindobona u povjesti. Izgooglaj sto je. Videla je moja porodicau Mačvi civiliziranost tih Austrijanaca. Dovoljno civilizacije za narednih 1000 godina. Izguglaj ti ko je Arčibald Rajs, znam ja šta je Vindobona.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:47 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Kazem ja tebi, vi vjerovatno jeste vodili Te neke bitke. Turci izmedju ozbiljnih i vaznih bitaka nalete na vas, vi to upisete kao znacajnu povjesnu pobjedu. A oni nemaju zive veze o tome u svojoj povjesti. Isto je i sa Drazom „geriöcem“. Svuda u svetu je znacajno kad posle bitke zadobijes drzavu I teritoriju. Trumanova medalja Drazi je smesna, Ali je tvoja ocena, Bez citata - ozbiljna? Evo u "tvojoj drzavi" americka I britanska vojna delegacija, u drustvu Dodika, odaju postu Drazinoj vojsci. Prosle godine. Interesantno da nikad nikood vas, od politicara preko medina, do forumasa, nije se osmelio da da neki komentar na ovaj dogadjaj. Ma više nas cene , jer im nismo krpa . Uvek se više ceni neprijatelj od sluge . Hoće da isprave greške iz prošlosti .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:47 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Pa tvoji trube o proterivanju i genocidu na Cetinju 200 godina pre te 1900. Pa I u Sjenici sto godina pre 1900.
Vidiš da vam je genocid u venama. Vi ste prije švaba patentirali tu vrstu istrebljivanja. Sto se na takve dijelove svoje povjesti ne skoncentrirate? Masovna ubojstva, etnička čišćenja, progoni, silovanja. Genocidi. U mnozini molim. A vi o Turcima. Oni veze nemaju da su se borili protiv vas. Pa što živite sa đenocidašima? Mi nikad ne bi živili sa nacistima. Dakle lažeš bulo. Da vi mislite da su Srbi genocidni nikad ne bi živili sa nama. Lažovčine. Vaši hrabri vojnici su žene i djecu ostavili Mladiću. Znaš zašto? Jer su znali da im neće biti ništa.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:49 |
|
|
sev je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja sam se školivala u Beču. I samo sam vam „iznijela“ vidjenje povjesnih dogadjanja civiliziranih Europljana. Pri tome, ne mozes tvrditi da Austrija nije bila pivjesna sila. Plus svega toga na suprotnoj strani od Turaka. E sada, ako oni lazu, lazem i ja. Prvo sto sam naucila je Vindobona u povjesti. Izgooglaj sto je. Videla je moja porodicau Mačvi civiliziranost tih Austrijanaca. Dovoljno civilizacije za narednih 1000 godina. Izguglaj ti ko je Arčibald Rajs, znam ja šta je Vindobona. Pa ti koji su Srbe vešali , posle rata im je oprošteno zarad bratsva i jedinstva .
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:50 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ja sam se školivala u Beču. Aaaaa.. Sad znamo gde si naučila da se Sv. Sava zvao Stefan.. .
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:50 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: sev je napisao/la: Nema ti šta da priznaješ ili ne priznaješ. Istorija je takva kakva je, priznavao je neko ili ne. Za nas na prvom mestu tragična, pa onda sve ostalo. Jebe mi se da te ubeđujem u bilo šta, veruj u šta hoćeš, ali dokle god sve naše ponižavate, umanjujete, obezvređujete, dokle god se rugate srpskim stradanjima, možete da zaboravite na bilo kakvu empatiju s moje strane kad je reč o događajima iz devedesetih. Ja da lijem suze zbog Srebrenice da bih bio prihvaćen kao normalan u vašim krugovima (a vama nikad nije dovoljno, uvek tražite nove potvrde pravovernosti), a da mi se onda neka polupismena žgadija posere po događajima tokom kojih je moja familija izgubila dvocifreni broj članova (kao što je Prvi svetski rat), ne pada mi na pamet.
Seve jarane, žali se kad si žalostan a ne kad treba ili ne treba. Ne može se planirati žalost. Jel ti žao Srebrenice? Ako jeste plači a ako nije ne seri. Govorim o izražavanju empatije i poštovanja u političkom kontekstu, na ljudskom nivou mi je žao svake nevine osobe nezavisno od toga šta koja guba govori.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:51 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Kazem ja tebi, vi vjerovatno jeste vodili Te neke bitke. Turci izmedju ozbiljnih i vaznih bitaka nalete na vas, vi to upisete kao znacajnu povjesnu pobjedu. A oni nemaju zive veze o tome u svojoj povjesti. Isto je i sa Drazom „geriöcem“. Svuda u svetu je znacajno kad posle bitke zadobijes drzavu I teritoriju. Trumanova medalja Drazi je smesna, Ali je tvoja ocena, Bez citata - ozbiljna? Evo u "tvojoj drzavi" americka I britanska vojna delegacija, u drustvu Dodika, odaju postu Drazinoj vojsci. Prosle godine. Interesantno da nikad nikood vas, od politicara preko medina, do forumasa, nije se osmelio da da neki komentar na ovaj dogadjaj. Gerlicima? Amnestiranim četaljima? Koji su ubijali i neduzne Srbe? Neki stariji srpski glumac svjedocio je da su mu cetnici ubili kompletnu porodicu? Kako te nije blam ove jajare i Dodika degena upotrijebiti kao argument. Na kraju ako je Čiča fakat bio dobar čiko i nasavezničkoj strani, sto su Titu i partiji dozvolili da zasluznog odlikovanog Srbina ubije poput psa? Nije ti čitava ta priča humoristična? Mislim amnestirajte vi koga hocete. No tvrditi ovakve nebuloze je u najmanju ruku nepzbiljno. Da ne kazem glupo.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpska specijalna operacija na Kosovu i Metohiji Postano: 25 kol 2022, 19:57 |
|
|
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyy ... ersion=ampCitat: "Sećam se dobro tog dаnа četrdeset treće godine. Kolonа nаših je izlаzilа iz Pljevаljа. Kolonа pаrtizаnа. Išli smo zа njom. Isprаćаli je. A kаd smo žurili uz brdo, kа kući Đenisijevićа, u kojoj smo stаnovаli, nа drugoj strаni, u Pljevljа je ulаzilа kolonа Nemаcа.I dаnаs ih vidim nа motociklimа. Vidim njihove šlemove. I mаšinke. I čizme. Moj otаc, Rаdomir, bio je u pаrtizаnimа. Bio je komаndаnt bаtаljonа. Mаjku su bili uhvаtili četnici. I u Kolаšinu osudili je nа dvаdeset i jednu godinu robije. Milenu (sestru) i mene čuvаlа je strinа. Pа nаs je jednog dаnа uhvаtilа zа ruke i odvelа u Kolаšin. Prаvo pred čuvenog Pаvlа Đurišićа. I reklа: "Evo ti, vojvodo, ovo dvoje dece Rаdomirovo. Ti si ih ostаvio bez mаjke, pа ih ti čuvаj!" Miša Janketić Srbin. O četnicima. Mozete vi kolektivno ikako pomiriti u sebi da su cetalji i četrdesetih i devedesetih bili ološ srpskog naroda. I ograditi se od tog zla. Ili makar prestati da potencirate vašu antifa borbu i zasluge u drugom svjetskom ratu. Kao nacija iz EX YU koja je bila na savezničkoj/povjestičkoj strani. Jebo Turke. Vi ovu povjest ne kuzite. Sopstvenu. Kao podvojene licnosti ste.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|