|
|
Stranica: 11/16.
|
[ 388 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 22:27 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Ja bi pristao na podjelu kad bi bošnjački entitet imao i 20 % ali da ta drzava/entitet ima najjaču vojsku u Evropi, ili da ima međunardni garant da ako bi ili Srpska ili Hrvatska strana izvrsile agresiju na taj teritorij, da se sravne i Zagreb i Beograd.
I da nema ekonomskih blokada nabijanja cijena uvoza u taj entitet, a smanjenja cijena izvoza iz tog "entiteta".
I lud vidi da se ne radi o teritoriju nego da se radi o mrznji prema svemu bošnjačkom. Prihvatite da hrvatske enklave budu u hrvatskom entitetu i ne može biti blokada.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 22:48 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
NSOS je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ja bi pristao na podjelu kad bi bošnjački entitet imao i 20 % ali da ta drzava/entitet ima najjaču vojsku u Evropi, ili da ima međunardni garant da ako bi ili Srpska ili Hrvatska strana izvrsile agresiju na taj teritorij, da se sravne i Zagreb i Beograd.
I da nema ekonomskih blokada nabijanja cijena uvoza u taj entitet, a smanjenja cijena izvoza iz tog "entiteta".
I lud vidi da se ne radi o teritoriju nego da se radi o mrznji prema svemu bošnjačkom. Najjacu vojsku bas ne moze ali ovo drugo moze. Povezati podelu BiH (kakvi entiteti i slicne gluposti) sa ulaskom buduce muslimanske drzave u NATO. Ne znam koji drugi garant bi mogao da bude. Bio je garant i UN pa se desi Srebrenica. Treba nešto jače nešto kao Izrael ali Evropski da bude. Al mislim da tu ne igra ulogu Islam , ni da Bošnjaci odjednom postanu protestanti, opet ne bi uvazavali nekakvu posebnu zastitu.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 22:50 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Moj je odgovor bio hipotetički, ali vidi se sprskohrvatska namjera, dakle laz je da bi se zaustavili na 24%.
Nekako bitno je uguštiti taj narod na ovaj (migracijama) ili onaj (potpisivanjem podjele BIH) način.
Pa ono dobra je opcija i da se većina Bošnjaka iseli van BIH, ali da se ne odustane od podjele BIH makar na papiru.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 22:52 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ja bi pristao na podjelu kad bi bošnjački entitet imao i 20 % ali da ta drzava/entitet ima najjaču vojsku u Evropi, ili da ima međunardni garant da ako bi ili Srpska ili Hrvatska strana izvrsile agresiju na taj teritorij, da se sravne i Zagreb i Beograd.
I lud vidi da se ne radi o teritoriju nego da se radi o mrznji prema svemu bošnjačkom. A ko će ti to dati? Moraš kupovati oružje da bi imao vojsku. Ne znam zaista odakle vama ideja da je vama neko dužan napraviti vojsku garantovati sigurnost i sl. BTW Kakva vam je sad sigurnost kad vam mi blokiramo naoružavanje i uništavamo državu inznutra. Morate se odvojiti od nas da bi počeli praviti državu i vojsku. Težak put je pred vama a vi se zajebavate. A jebi ga drzimo se mirovnog sporazuma onoga sto je sprijecilo rat,dalje rusenje dejtona samo nas vraca na 1992 kad postaje ponovo vazenje postojanja Republike Bosne i Hercegovine, sta pise u dejtonu? "Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada “Bosna i Hercegovina”, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama. Ona ostaje država članica Ujedinjenih naroda i može kao Bosna i Hercegovina zadržati članstvo ili zatražiti prijem u organizacijama unutar sistema Ujedinjenih naroda, kao i u drugim međunarodnim organizacijama. Ustav Bosne i Hercegovine Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske (u daljem tekstu “entiteti”). A šta će nam vojska ako nas neće niko napadati.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 22:59 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Bio je garant i UN pa se desi Srebrenica. Treba nešto jače nešto kao Izrael ali Evropski da bude.
Al mislim da tu ne igra ulogu Islam , ni da Bošnjaci odjednom postanu protestanti, opet ne bi uvazavali nekakvu posebnu zastitu.
UN i NATO ne mogu da se porede. Kao ni BiH Muslimani i Jevreji. Srbi a verujem ni Hrvati ne mrze Muslimane. Sem pojedinacnih slucajeva kojih ima na svim stranama. Kada bi se razgranicili vremenom bi toga nestalo. Srbi su vekovima bili neoprijatelji sa Bugatrima, Madjarima, Turcima itd. Danas vise nisu. I sa Hrvatima ce biti isto kada poratne generacijepreuzmu primat u odnosu na ratne.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 22:59 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ja bi pristao na podjelu kad bi bošnjački entitet imao i 20 % ali da ta drzava/entitet ima najjaču vojsku u Evropi, ili da ima međunardni garant da ako bi ili Srpska ili Hrvatska strana izvrsile agresiju na taj teritorij, da se sravne i Zagreb i Beograd.
I lud vidi da se ne radi o teritoriju nego da se radi o mrznji prema svemu bošnjačkom. Prihvatite da hrvatske enklave budu u hrvatskom entitetu i ne može biti blokada. Zasto blokade ako se izdvoji Herceg Bosna? Dakle ne radi se tu o 24 ni 30% nego se radi o tome da bi tjerali svoje i ucjenjivali i kad bi Bošnjaci imali 15% . Zato jbga
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:00 |
|
|
NSOS je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Bio je garant i UN pa se desi Srebrenica. Treba nešto jače nešto kao Izrael ali Evropski da bude.
Al mislim da tu ne igra ulogu Islam , ni da Bošnjaci odjednom postanu protestanti, opet ne bi uvazavali nekakvu posebnu zastitu.
UN i NATO ne mogu da se porede. Kao ni BiH Muslimani i Jevreji. Srbi a verujem ni Hrvati ne mrze Muslimane. Sem pojedinacnih slucajeva kojih ima na svim stranama. Kada bi se razgranicili vremenom bi toga nestalo. Srbi su vekovima bili neoprijatelji sa Bugatrima, Madjarima, Turcima itd. Danas vise nisu. I sa Hrvatima ce biti isto kada poratne generacijepreuzmu primat u odnosu na ratne. Tesko je to za povjerovati. A i kod BOšnjaka nije samo narod koji vodi porijeklo iz većinski Bošnjačkog dijela, mislim boli mene briga za Vlasenicom jer nisam tamo rođen, dok mog komsije koji je doselio odatle nesto vuce.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:32 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Moj je odgovor bio hipotetički, ali vidi se sprskohrvatska namjera, dakle laz je da bi se zaustavili na 24%.
Nekako bitno je uguštiti taj narod na ovaj (migracijama) ili onaj (potpisivanjem podjele BIH) način.
Pa ono dobra je opcija i da se većina Bošnjaka iseli van BIH, ali da se ne odustane od podjele BIH makar na papiru. Pa ne možeš moj Mujo nikom vjerovati. Nema garancija. Ne možemo ti mi danas garantovati da se neće za 50 godina pojaviti na sceni neki Šešelj koji će imati ideju da vas razbuca. Morate se naoružati. Ni NATO vam nije garancija. Sutra može propasti a vi ostati ko riba na suhom. Htjeli ste da budete nacija, nazavisni, ponašajte se tako.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:35 |
|
|
korrisnik je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: A ko će ti to dati? Moraš kupovati oružje da bi imao vojsku. Ne znam zaista odakle vama ideja da je vama neko dužan napraviti vojsku garantovati sigurnost i sl. BTW Kakva vam je sad sigurnost kad vam mi blokiramo naoružavanje i uništavamo državu inznutra. Morate se odvojiti od nas da bi počeli praviti državu i vojsku. Težak put je pred vama a vi se zajebavate. A jebi ga drzimo se mirovnog sporazuma onoga sto je sprijecilo rat,dalje rusenje dejtona samo nas vraca na 1992 kad postaje ponovo vazenje postojanja Republike Bosne i Hercegovine, sta pise u dejtonu? "Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada “Bosna i Hercegovina”, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama. Ona ostaje država članica Ujedinjenih naroda i može kao Bosna i Hercegovina zadržati članstvo ili zatražiti prijem u organizacijama unutar sistema Ujedinjenih naroda, kao i u drugim međunarodnim organizacijama. Ustav Bosne i Hercegovine Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske (u daljem tekstu “entiteti”). A šta će nam vojska ako nas neće niko napadati. Ne držimo se. Ni mastilo se nije osušilo vi ste već zakmečali kako ste u luđačkoj košulji i kako treba razbucati Dejton i RS. Vratite nam nadležnosti pa ćemo viditi (lažem svejedno ćemo vam podijeliti BiH, 27 godina vaše zajebancije i nepoštovanja dogovora se ne može oprostiti) RBiH može al tamo gdje je bila 1995.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:36 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Prihvatite da hrvatske enklave budu u hrvatskom entitetu i ne može biti blokada. Zasto blokade ako se izdvoji Herceg Bosna? Dakle ne radi se tu o 24 ni 30% nego se radi o tome da bi tjerali svoje i ucjenjivali i kad bi Bošnjaci imali 15% . Zato jbga Zašto blokade? Zato što si pitao u svom komentaru na koji odgovaram "da nema ekonomskih blokada". Ti si pitao za ekonomske blokade, i kad ti odgovorim na tvoje pitanje, ti pitaš zašto spominjem blokade? Gori sam ja što razgovaram s tobom.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:38 |
|
|
Nema ništa od toga, nema tih garancija koje se mogu dati na 50, 70 ili 100 godina.
Pa Makedonija je dobila isto garancije za NATO, EU i tkd, pa su ih opet u Briselu izradili.
A mržnje će svakako vazda biti. Nismo mi na tom intelektualnom nivou da bi prevazišli nacionalizam.
Moraš uzeti što više da bi imao snagu, svijet tako jednostavno funkcioniše. Kasnije se vazda da vidjeti za neke garancije, međusobne odnose i šta sve ne.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:42 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Nema ništa od toga, nema tih garancija koje se mogu dati na 50, 70 ili 100 godina.
Pa Makedonija je dobila isto garancije za NATO, EU i tkd, pa su ih opet u Briselu izradili.
A mržnje će svakako vazda biti. Nismo mi na tom intelektualnom nivou da bi prevazišli nacionalizam.
Moraš uzeti što više da bi imao snagu, svijet tako jednostavno funkcioniše. Kasnije se vazda da vidjeti za neke garancije, međusobne odnose i šta sve ne. Nema to veze sa nacionalizmom. U pitanju je islamizam sa kojim nitko u svijetu nije uspio uspostaviti normalne odnose.
1048 of 2558 - 40.97%
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:44 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Ja bi pristao na podjelu kad bi bošnjački entitet imao i 20 % ali da ta drzava/entitet ima najjaču vojsku u Evropi, ili da ima međunardni garant da ako bi ili Srpska ili Hrvatska strana izvrsile agresiju na taj teritorij, da se sravne i Zagreb i Beograd.
I lud vidi da se ne radi o teritoriju nego da se radi o mrznji prema svemu bošnjačkom. A Bošnjaci nikog ne mrze? Apsolutne dobrice....
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:45 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Nema ništa od toga, nema tih garancija koje se mogu dati na 50, 70 ili 100 godina.
Moraš uzeti što više da bi imao snagu, svijet tako jednostavno funkcioniše. Kasnije se vazda da vidjeti za neke garancije, međusobne odnose i šta sve ne. Ja i? Šta si skonto? Rahat patnja i dalje?
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:46 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pejtonac sa juga je napisao/la: Nema ništa od toga, nema tih garancija koje se mogu dati na 50, 70 ili 100 godina.
Moraš uzeti što više da bi imao snagu, svijet tako jednostavno funkcioniše. Kasnije se vazda da vidjeti za neke garancije, međusobne odnose i šta sve ne. Nema to veze sa nacionalizmom. U pitanju je islamizam sa kojim nitko u svijetu nije uspio uspostaviti normalne odnose. Ok, nisam znao da si studirao islamsku teologiju. Kako god, ako se ne mogu uspostaviti normalni odnosi, jedina opcija je da se uzme što više teritorije.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:46 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Ja bi pristao na podjelu kad bi bošnjački entitet imao i 20 % ali da ta drzava/entitet ima najjaču vojsku u Evropi, ili da ima međunardni garant da ako bi ili Srpska ili Hrvatska strana izvrsile agresiju na taj teritorij, da se sravne i Zagreb i Beograd.
I lud vidi da se ne radi o teritoriju nego da se radi o mrznji prema svemu bošnjačkom. A Bošnjaci nikog ne mrze? Apsolutne dobrice.... Hoće čovjek podjelu ali da imaju najjaču vojsku u Europi. U Europi. Računa li Rusiju u Europu. I tko bi to trebao financirati. Hrvatska sigurno nema novca, da ima napravili bi sebi. Sadaka iz Amerike. Amerika treba napraviti vojsku jaču od britanske i francuske, da bi oni nešto pristali... kakve nebuloze. Zapravo kad razmislim, zaista rijetko sretnem u priliku normalnog muslimana. Sve neki psiho slučajevi.
1048 of 2558 - 40.97%
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:47 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nema to veze sa nacionalizmom. U pitanju je islamizam sa kojim nitko u svijetu nije uspio uspostaviti normalne odnose.
Ok, nisam znao da si studirao islamsku teologiju. Kako god, ako se ne mogu uspostaviti normalni odnosi, jedina opcija je da se uzme što više teritorije. Naravno.
1048 of 2558 - 40.97%
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:49 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nema to veze sa nacionalizmom. U pitanju je islamizam sa kojim nitko u svijetu nije uspio uspostaviti normalne odnose.
Ok, nisam znao da si studirao islamsku teologiju. Kako god, ako se ne mogu uspostaviti normalni odnosi, jedina opcija je da se uzme što više teritorije. Sa čim jarane? Opet vodovodne cijevi i starke pa kolji hriščane pomoći će nam alah? Da li si retardiran? Ne mogu se uspostaviti normalni odnosi. Možda su mogli u godinama nakon rata al vi ste lažovi i pravaranti tako da nije bilo moguće. Pogotovo je nemoguće 27 godina nakon rata.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:49 |
|
|
Nijedan narod, nijedna država, nema garancije od bilo koga da će opstati za 100 godina. To je poenta države. Da gradi ekonomiju, jača vojsku, razvija diplomatiju. Imati svoju nacionalnu, nezavisnu državu jeste privilegija s jedne strane, ali i odgovornost i obaveza s druge. Tražite saveze, sklapajte bilateralne sporazume, razvijajte se, trgujte, lobirajte. Ništa od toga ne možete u punom kapacitetu dok ste u sklepotini u kojoj tri glave vuku na tri strane, doduše. To je ujedno i najjači argument zašto biste trebali da težite i vi ka raspadu. Ovako ste zarobljeni u zemlji koja ne zna gde je došla i kud je pošla.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:51 |
|
|
korrisnik je napisao/la: NSOS je napisao/la: UN i NATO ne mogu da se porede. Kao ni BiH Muslimani i Jevreji. Srbi a verujem ni Hrvati ne mrze Muslimane. Sem pojedinacnih slucajeva kojih ima na svim stranama. Kada bi se razgranicili vremenom bi toga nestalo. Srbi su vekovima bili neoprijatelji sa Bugatrima, Madjarima, Turcima itd. Danas vise nisu. I sa Hrvatima ce biti isto kada poratne generacijepreuzmu primat u odnosu na ratne. Tesko je to za povjerovati. A i kod BOšnjaka nije samo narod koji vodi porijeklo iz većinski Bošnjačkog dijela, mislim boli mene briga za Vlasenicom jer nisam tamo rođen, dok mog komsije koji je doselio odatle nesto vuce. Cuj, bit ce tako jedno vrijeme sigurno, ali s vremenom će se ljudi navići. Recimo, Šokci u Slavoniji su iselili iz Podrinja u 17. stoljeću. S vremenom su se navikli na Slavoniju i postali Slavonci I što na kraju? U 20. stoljeću reverzibilnim inženjeringom otkrili da su oni zapravo katoličko stanovništvo izgnano iz Podrinja Isto i s Muslimanima Cazinske Krajine(većina izgnani iz Like i Cetingrada)
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:51 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: A Bošnjaci nikog ne mrze? Apsolutne dobrice.... Hoće čovjek podjelu ali da imaju najjaču vojsku u Europi. U Europi. Računa li Rusiju u Europu. I tko bi to trebao financirati. Hrvatska sigurno nema novca, da ima napravili bi sebi. Sadaka iz Amerike. Amerika treba napraviti vojsku jaču od britanske i francuske, da bi oni nešto pristali... kakve nebuloze. Zapravo kad razmislim, zaista rijetko sretnem u priliku normalnog muslimana. Sve neki psiho slučajevi. Predsedniče Bajden, imamo predlog za rešavanje političke situacije u BiH. Vi nama stvorite najjaču vojsku u Evropi, a mi pustimo Srbe i Hrvate da idu.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 25 kol 2022, 23:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: estoyAqui je napisao/la: A Bošnjaci nikog ne mrze? Apsolutne dobrice.... Hoće čovjek podjelu ali da imaju najjaču vojsku u Europi. U Europi. Računa li Rusiju u Europu. I tko bi to trebao financirati. Hrvatska sigurno nema novca, da ima napravili bi sebi. Sadaka iz Amerike. Amerika treba napraviti vojsku jaču od britanske i francuske, da bi oni nešto pristali... kakve nebuloze. Zapravo kad razmislim, zaista rijetko sretnem u priliku normalnog muslimana. Sve neki psiho slučajevi. U Donjem Vakufu novi Dubai niče ;)
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 26 kol 2022, 00:32 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: U Donjem Vakufu novi Dubai niče ;) Ako ima mjesta za novi Dubai bit ce mjesta za nove Potočare
_________________ BiH je turd.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 26 kol 2022, 01:53 |
|
|
Pa valjda iz mog posta se vidjelo zasto Bošnjaci ne zele podjelu.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Kako podijeliti Federaciju na dva entiteta? Postano: 26 kol 2022, 01:54 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: korrisnik je napisao/la: A jebi ga drzimo se mirovnog sporazuma onoga sto je sprijecilo rat,dalje rusenje dejtona samo nas vraca na 1992 kad postaje ponovo vazenje postojanja Republike Bosne i Hercegovine, sta pise u dejtonu? "Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada “Bosna i Hercegovina”, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama. Ona ostaje država članica Ujedinjenih naroda i može kao Bosna i Hercegovina zadržati članstvo ili zatražiti prijem u organizacijama unutar sistema Ujedinjenih naroda, kao i u drugim međunarodnim organizacijama. Ustav Bosne i Hercegovine Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske (u daljem tekstu “entiteti”). A šta će nam vojska ako nas neće niko napadati. Ne držimo se. Ni mastilo se nije osušilo vi ste već zakmečali kako ste u luđačkoj košulji i kako treba razbucati Dejton i RS. Vratite nam nadležnosti pa ćemo viditi (lažem svejedno ćemo vam podijeliti BiH, 27 godina vaše zajebancije i nepoštovanja dogovora se ne može oprostiti) RBiH može al tamo gdje je bila 1995. Kakve su to muslimanske izreke.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Pribina, Tomba17 i 25 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|