|
|
Stranica: 1/7.
|
[ 167 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 19:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82469 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Vrlo zanimljiv podatak za kojeg nije naveo izvor, izjavio danas ambasador Amerike u BiH https://www.slobodnaevropa.org/a/32006040.htmlPred kraj prve minute. I to su mladi ljudi.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 19:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61849 Lokacija: DAZP HQ
|
Muslimani bolje da vas nema HV se u prazni Bihać sprema
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 19:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82469 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Inače ovo se slaže s mojim procjenama, a koje se temelje na podacima koje EU daje o godišnjim novim radnim vizama, i kad se na to doda nešto migracije kao zemljama koje nisu u EU (Amerika, Kanada, Švica, Norveška, Australija, ...) to je negdje bila i moja realistična procjena.
Dakle, SVAKE 2-3 GODINE BiH gubi onoliko mladih, koliko je mladih Hrvata u BiH.
Svakih 6.5 godina gubi populaciju jednaku svim Hrvatima u BiH.
Iz toga je jasno da danas emigracija Hrvata čini samo malecni, po meni ispodprosječni, dio ukupne migracije BiH. Vjerujem da mi imamo i najveće vraćanje nazad, prosto jer imamo najveću dijasporu koja je već zaradila penziju i najrazvijenije krajeve u BiH, ujedno najljepše krajeve u BiH za boravak u penziji (mediteranska klima).
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 19:51 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21675 Lokacija: među zvijezdama
|
Robbie MO je napisao/la: Inače ovo se slaže s mojim procjenama, a koje se temelje na podacima koje EU daje o godišnjim novim radnim vizama, i kad se na to doda nešto migracije kao zemljama koje nisu u EU (Amerika, Kanada, Švica, Norveška, Australija, ...) to je negdje bila i moja realistična procjena.
Iz toga je jasno da danas emigracija Hrvata čini samo malecni, po meni ispodprosječni, dio ukupne migracije BiH. Vjerujem da mi imamo i najveće vraćanje nazad, prosto jer imamo najveću dijasporu koja je već zaradila penziju i najrazvijenije krajeve u BiH. I? Je li to po tvojim predvidjanjima znaci da ovo preostalo mladih Hrvata, 2035 dočekaće da se bošnjačka mlada populacija spusti na (bubam cifre) 10%, 2037 8% dok se ne nulira, negdje 2040? Bajke su na podforumu knjizevnost na Robi. Daj malo realnosti.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 19:53 |
|
|
Napokon se i muslimanima svanulo. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
sev
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 19:53 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Inače ovo se slaže s mojim procjenama, a koje se temelje na podacima koje EU daje o godišnjim novim radnim vizama, i kad se na to doda nešto migracije kao zemljama koje nisu u EU (Amerika, Kanada, Švica, Norveška, Australija, ...) to je negdje bila i moja realistična procjena.
Iz toga je jasno da danas emigracija Hrvata čini samo malecni, po meni ispodprosječni, dio ukupne migracije BiH. Vjerujem da mi imamo i najveće vraćanje nazad, prosto jer imamo najveću dijasporu koja je već zaradila penziju i najrazvijenije krajeve u BiH. I? Je li to po tvojim predvidjanjima znaci da ovo preostalo mladih Hrvata, 2035 dočekaće da se bošnjačka mlada populacija spusti na (bubam cifre) 10%, 2037 8% dok se ne nulira, negdje 2040? Bajke su na podforumu knjizevnost na Robi. Daj malo realnosti. Realnost je ta da će jedan radnik izdržavati dva penzionera već krajem sledeće decenije.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 19:54 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Inače ovo se slaže s mojim procjenama, a koje se temelje na podacima koje EU daje o godišnjim novim radnim vizama, i kad se na to doda nešto migracije kao zemljama koje nisu u EU (Amerika, Kanada, Švica, Norveška, Australija, ...) to je negdje bila i moja realistična procjena.
Iz toga je jasno da danas emigracija Hrvata čini samo malecni, po meni ispodprosječni, dio ukupne migracije BiH. Vjerujem da mi imamo i najveće vraćanje nazad, prosto jer imamo najveću dijasporu koja je već zaradila penziju i najrazvijenije krajeve u BiH, ujedno najljepše krajeve u BiH za boravak u penziji (mediteranska klima). došao jedan Švicarac u Tomislavgrad sa ženom, bio za Veliku Gospu u Seonici i kad je to vidio naredio ženi da odmah kupi grobno mjesto. i umro je prije neku godinu, ukopan na gradskom groblju. što je najgore, umro od visokog tlaka kao i većina naših muških, nije se htio liječiti skoro nikako, niti ići u Švicarsku, sve je odjebao i do zadnje išao po duvanjskim dernecima. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
sev
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 19:55 |
|
|
Sledi uvoz Bangladežana i Somalijaca.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 19:56 |
|
|
novem je napisao/la: Napokon se i muslimanima svanulo.  Ništa bolje što bi doprinijelo kvaliteti diskusije osim te slike?Pa razocarao si me. Idem gledati Ozark i pranje love. Korisnije mi je 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 19:58 |
|
|
sev je napisao/la: Sledi uvoz Bangladežana i Somalijaca. možda ovih potonjih, ali čak ni u bangladešu nisu tako jdni da bi migrirali u BIH
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:11 |
|
|
Ovo bi mogli biti približno pouzdani podatci.
Naime, Eurostat u svojoj statistici zadnjih godina ima ove podatke:
"Prve dozvole prema razlogu, duljini valjanosti i državljanstvu"
BiH
2017.- 36.041 2018.- 53.599 2019.- 56.363 2020.- 35.194 2021.- 33.212
(Last update: 09-08-2022)
Dakle, to su sve s bh državljanstvom i samo zemlje EU, bez N, CH, UK, prekoceanskih zemlja. Vidiljiv je pad zbog korone. Mislim da će ova godina biti sigurno na razini 2019.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:12 |
|
|
novem je napisao/la: Napokon se i muslimanima svanulo.  Gdje inače Hrvati i Srbi čekaju za vize u Njemačku?
_________________ Sviće zora hadžija, neka tužna pjesma ti i ja Sviće zora s našim sjenama
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:13 |
|
|
ovi i u snu govore viza, vize, vizi, vizu, vizama... Hrvati nemaju vizu, Hrvati su EU građani.
samo će Komšić morati u red kod evakuacije. iako mislim da će se on loviti za avion u uzletanju.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:14 |
|
|
Karabaja je napisao/la: novem je napisao/la: Napokon se i muslimanima svanulo.  Gdje inače Hrvati i Srbi čekaju za vize u Njemačku? Šta će Hrvatima viza? Srbi slabo idu u Švabiju. Više u Austriju. Isti kurac a bliže. Al neuporedivo je to sa Muslimanima. Što pokauje pad živorođenih, katastroalan pad od 2017.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
Karabaja
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:14 |
|
|
dudu je napisao/la: ovi i u snu govore viza, vize, vizi, vizu, vizama... Hrvati nemaju vizu, Hrvati su EU građani. Vidi se  Ali i Srbi cekaju u ovim redovima u Sarajevu? Ne postoji konzulat u BL
_________________ Sviće zora hadžija, neka tužna pjesma ti i ja Sviće zora s našim sjenama
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:15 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 42137 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Hrvati ne čekaju vizu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:17 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:17 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Gdje inače Hrvati i Srbi čekaju za vize u Njemačku? Hrvati u Njemčku idu s osobnom, ko ti kriv što nisi htio biti cvijeće pa moraš se ovako ponižavat pred hambasadom
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:23 |
|
|
novem je napisao/la: Ovo bi mogli biti približno pouzdani podatci.
BiH
Dakle, to su sve s bh državljanstvom i samo zemlje EU, bez N, CH, UK, prekoceanskih zemlja. Vidiljiv je pad zbog korone. Mislim da će ova godina biti sigurno na razini 2019. Daj nam cijeli link. Ovo „prema razlogu“ i „duljini valjanosti“me zanima. A ulazi u ukupnu cifru.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:24 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Inače ovo se slaže s mojim procjenama, a koje se temelje na podacima koje EU daje o godišnjim novim radnim vizama, i kad se na to doda nešto migracije kao zemljama koje nisu u EU (Amerika, Kanada, Švica, Norveška, Australija, ...) to je negdje bila i moja realistična procjena.
Iz toga je jasno da danas emigracija Hrvata čini samo malecni, po meni ispodprosječni, dio ukupne migracije BiH. Vjerujem da mi imamo i najveće vraćanje nazad, prosto jer imamo najveću dijasporu koja je već zaradila penziju i najrazvijenije krajeve u BiH. I? Je li to po tvojim predvidjanjima znaci da ovo preostalo mladih Hrvata, 2035 dočekaće da se bošnjačka mlada populacija spusti na (bubam cifre) 10%, 2037 8% dok se ne nulira, negdje 2040? Bajke su na podforumu knjizevnost na Robi. Daj malo realnosti. Hrvata je mladih "preostalo" više nego vas, procentualno. Inače ZHŽ ne bi bio jedini kanton s pozitivnim priraštajem. Pridjev "preostalo" više paše vama. Nas ima 4 milijuna, Hrvatska nam je pripijena uz leđa cijelom dužinom i žestoko udara za nas, a najvitalniji smo u BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:26 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
I? Je li to po tvojim predvidjanjima znaci da ovo preostalo mladih Hrvata, 2035 dočekaće da se bošnjačka mlada populacija spusti na (bubam cifre) 10%, 2037 8% dok se ne nulira, negdje 2040?
Bajke su na podforumu knjizevnost na Robi. Daj malo realnosti.
Hrvata je mladih "preostalo" više nego vas, procentualno. Inače ZHŽ ne bi bio jedini kanton s pozitivnim priraštajem. Pridjev "preostalo" više paše vama. Nas ima 4 milijuna, i najvitalniji smo u BiH. Robbie samo sabura. sve je naše, sve je naše i zenička polja i Tuzla ako nas je volja
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:26 |
|
|
novem je napisao/la: Ovo bi mogli biti približno pouzdani podatci.
BiH
Dakle, to su sve s bh državljanstvom i samo zemlje EU, bez N, CH, UK, prekoceanskih zemlja. Vidiljiv je pad zbog korone. Mislim da će ova godina biti sigurno na razini 2019. Bez korone, brojka iz naslova ide na 70 000.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:29 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
I? Je li to po tvojim predvidjanjima znaci da ovo preostalo mladih Hrvata, 2035 dočekaće da se bošnjačka mlada populacija spusti na (bubam cifre) 10%, 2037 8% dok se ne nulira, negdje 2040?
Bajke su na podforumu knjizevnost na Robi. Daj malo realnosti.
Hrvata je mladih "preostalo" više nego vas, procentualno. Inače ZHŽ ne bi bio jedini kanton s pozitivnim priraštajem. Pridjev "preostalo" više paše vama. Nas ima 4 milijuna, Hrvatska nam je pripijena uz leđa cijelom dužinom i žestoko udara za nas, a najvitalniji smo u BiH. Moze link neki kao prilog toj argumentaciji? Koliki je bio PP u ZHŽ? 5000? Ne znam kome paše preostalo, no na cifru od 350.000 UKUPNE preostale hrvatske populacije u BiH, da ti barataš tako “pozitivnim podatcima” meni lično treba neki argument. Pa ako ti nije teško, molim lijepo.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:32 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Hrvata je mladih "preostalo" više nego vas, procentualno.
Inače ZHŽ ne bi bio jedini kanton s pozitivnim priraštajem.
Pridjev "preostalo" više paše vama. Nas ima 4 milijuna, Hrvatska nam je pripijena uz leđa cijelom dužinom i žestoko udara za nas, a najvitalniji smo u BiH.
Moze link neki kao prilog toj argumentaciji? Koliki je bio PP u ZHŽ? 5000? Ne znam kome paše preostalo, no na cifru od 350.000 UKUPNE preostale hrvatske populacije u BiH, da ti barataš tako “pozitivnim podatcima” meni lično treba neki argument. Pa ako ti nije teško, molim lijepo. Vas je preostalo 1 milijun nakon povlačenja Turaka. Okruženi ste sa 11 milijuna ljudi protiv kojih ste ratovali, i očekivano izgubili rat. Nemate 1 kilometra prijateljske granice. U takvoj situaciji čak ni Armenija nije. Čak i Palestinci imaju 10 km granice s Egiptom lol.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje Postano: 26 kol 2022, 20:32 |
|
|
"Američka ambasada procjenjuje: 50 do 55 tisuća ljudi napušta BiH godišnje"
Takve su i moje procjene. To su sve radno sposobni ljudi. BiH se gasi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1245 of 2558 - 48.67%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|