|
|
Stranica: 2905/3591.
|
[ 89765 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:44 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Evo slike 440 tuzlanskih maturanata medicine Ja bih odokativno rekao da je 75% žena.Neće Muslimani imati šta jebati. Dobro je da imaju jak gay pokret. Valjda... Zato je mujo nervozan, dok on sabura do građanske hanuma mu pobježe na zapad
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:44 |
|
|
Marko80 je napisao/la: Mozda su Mustafe jednostavno prirodno telentirani za medicinu? mi smo hečšnjaci!
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:45 |
|
|
Rodiš dete, odgajiš, obrazuješ, da bi ga poslao za Nemačku da rmbači i da ti unuci budu Švabe. Da se čovek zapita koji si ga moj i rađao.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:45 |
|
|
Ovo je savremeni danak u krvi.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:46 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21249 Lokacija: među zvijezdama
|
novovrijeme je napisao/la: JNA je napisao/la:
Ma znam, nego sprdam Saru. Sto puta joj je napisano ko koliko ima i šta.. :)
. Vi ste cetaljski debili koji ne citate dalje od naslova. A upravo ste vi postavljali ovaj tekst s kliksa. Samo ste se radovali naslovu i ovom padu od 3800. Ja pošteno postavim i ovu cifru koja je pala kad su osnovci u pitanju. A i link ću na tekst. Sto da ne? Citat: Srednje škole u Tuzlanskom kantinu u februaru ove godine resornom kantonalnom ministarstvu su dostavile svoje potrebe, prema kojima je planirano formiranje 222 odjeljenja, uz upisanih pet i po hiljada učenika.
Međutim, već tada se moglo naslutiti da sve neće biti zadovoljeno shodno činjenici da je u minuloj školskoj godini bilo svega 3.800 maturanata u osnovnim školama. Nakon javne rasprave, raspisan je konkurs za upis novih srednjoškolaca, a u dosadašnja dva upisna roka svoje mjesto u nekoj od obrazovnih ustanova pronašao je 3.041 učenik, uz formiranih 150 odjeljenja. Preostali broj učenika, koji je završio osnovnu školu, prema pojašnjenju iz resornog kantonalnog ministarstva, izvjesno nije prošao na prvom dijelu konkursa te svoje mjesto tražiti u trećem upisnom roku. "Ovogodišnji plan je bio zahtjevniji jer se očekivalo da će iz okolnih mjesta Republike Srpske i Brčko distrikta učenici doći i upisati srednje škole. Nakon upisnih rokova vidimo da je najveći interes bio za medicinsku školu, a nažalost gimnazija još uvijek budi slabiji interes kod učenika. S druge strane, pokazalo se da su plodom urodili napori Vlade TK, koja već nekoliko godina stimuliše učenike za upis na neko od deficitarnih zanimanja, putem stipendija za koje se redovno izdvaja 100.000 KM", kaže za Klix.ba ministar obrazovanja TK Elvis Baraković
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:47 |
|
|
sev je napisao/la: Rodiš dete, odgajiš, obrazuješ, da bi ga poslao za Nemačku da rmbači i da ti unuci budu Švabe. Da se čovek zapita koji si ga moj i rađao. Pa da im šalju pare iz Njemačke. Tako Muslimani razmišljaju. "Ćeri moja nema ti ovdje života nego aj ti završi školu pa idi u Njemačku da živiš ko begica."
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:48 |
|
|
sev je napisao/la: Ovo je savremeni danak u krvi. Oni to ne gledaju tako, kače slike na Instagramu u skupim kolima da se qurče i oteraju i ove preostale u "Bosni" koji to vide, ali zato ljiljani na profilu. Dok Fate se slikaju u nemačkim medicinskim uniformama i provodima. Niti oni to vide kao nešto negativno, niti roditelji, pa najčešće ih oni i podstiču na to.
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:48 |
|
|
Sarajko, što se ne vratiš u Bosnu? Ozbiljno pitanje. Kad ti je već toliko stalo do nje, zar to nije logičan korak?
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:49 |
|
|
storaB je napisao/la: .... da se dopunim, dakle u 2 srednjoškolska centra se upiše nekih 45 učenika bošnjačke nacionalnosti. Od toga za njih 12 izbor je Medicinski smjer, tj. skoro 30% svih upisanih. Taj procenat bi bio i veći da su taj smjer uspjeli upisati svi koji su željeli. E sad, ostaje pitanje a gdje je ostatak te djece, tih osnovaca? I da li su ovih 45 isključivo zvornički osnovci? Nisu. Desetak učenika je iz Kalesije i Sapne, uglavnom medicinski smjer. A jedno 15-ak do 20 učenika bošnjačke nacionalnosti školu nastavlja u Tuzli. Pogađate, uglavnom Medicinski smjer. Kao što rekoh, u 2 srednjoškolska centra ove godine upisano je cca 450 učenika...
Podaci se odnose na predstojeću 2022/2023 godinu.
Ujedno savršeno se uklapaju u demografsku sliku o kojoj sam pisao proteklih godina. Zvorniku? Lol jesi ti svjestan da takve pripizdine ste dzaba čistili. Tu ni Srbi ne ostaju. A ti degenu iz udobnog Sarajeva preselio u šumu. Gdje i Bog rekao vam laku noć. Oteto prokleto!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:49 |
|
|
Medicina je strogo motivirana Germanijom, slicno je i sa tehnickim skolama, vozaci kamiona ili varioci tokari, sve ce to napolje jer posao nadju vec u Hrvatskoj.
Jadan vozac kamiona u Hrvatskoj zaradi oko 2 tisuce eura, na medjunarodnoj spediciji, u bih tvrtkama ako dobije 1000 eura, cudo.
Slovenija, Austrija, Njemacka, sto zapadnije to bolja placa. I do 3 tisuce, neka zanimanja i preko toga, i to su netto place.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:50 |
|
|
sev je napisao/la: Sarajko, što se ne vratiš u Bosnu? Ozbiljno pitanje. Kad ti je već toliko stalo do nje, zar to nije logičan korak? Ja ću uskoro sebi moći priuštiti da živim pola godine u Sarajevu, pola u Splitu :)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:50 |
|
|
Dakle, Mujguri se vraćaju na "istorijske osnove" demostrirane u filmu Boj na Kosovu gdje onaj medikus prihvati islam i postane hećim? To je iz stvarnog života?
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:52 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: sev je napisao/la: Sarajko, što se ne vratiš u Bosnu? Ozbiljno pitanje. Kad ti je već toliko stalo do nje, zar to nije logičan korak? Ja ću uskoro sebi moći priuštiti da živim pola godine u Sarajevu, pola u Splitu :) Šta te je dosad sprečavalo?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:52 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: sev je napisao/la: Rodiš dete, odgajiš, obrazuješ, da bi ga poslao za Nemačku da rmbači i da ti unuci budu Švabe. Da se čovek zapita koji si ga moj i rađao. Pa da im šalju pare iz Njemačke. Tako Muslimani razmišljaju. "Ćeri moja nema ti ovdje života nego aj ti završi školu pa idi u Njemačku da živiš ko begica." Prilog primjer 4.50
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: sev je napisao/la: Sarajko, što se ne vratiš u Bosnu? Ozbiljno pitanje. Kad ti je već toliko stalo do nje, zar to nije logičan korak? Ja ću uskoro sebi moći priuštiti da živim pola godine u Sarajevu, pola u Splitu :) +1 antin Cvijet
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:53 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: sev je napisao/la: Rodiš dete, odgajiš, obrazuješ, da bi ga poslao za Nemačku da rmbači i da ti unuci budu Švabe. Da se čovek zapita koji si ga moj i rađao. Pa da im šalju pare iz Njemačke. Tako Muslimani razmišljaju. "Ćeri moja nema ti ovdje života nego aj ti završi školu pa idi u Njemačku da živiš ko begica." Četo evo ti linka. No uključi moždane vijuge u petu pa da se mozes skoncentrirati dalje od naslova. I negativnosti. https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzlans ... /210813153
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:54 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: storaB je napisao/la: .... da se dopunim, dakle u 2 srednjoškolska centra se upiše nekih 45 učenika bošnjačke nacionalnosti. Od toga za njih 12 izbor je Medicinski smjer, tj. skoro 30% svih upisanih. Taj procenat bi bio i veći da su taj smjer uspjeli upisati svi koji su željeli. E sad, ostaje pitanje a gdje je ostatak te djece, tih osnovaca? I da li su ovih 45 isključivo zvornički osnovci? Nisu. Desetak učenika je iz Kalesije i Sapne, uglavnom medicinski smjer. A jedno 15-ak do 20 učenika bošnjačke nacionalnosti školu nastavlja u Tuzli. Pogađate, uglavnom Medicinski smjer. Kao što rekoh, u 2 srednjoškolska centra ove godine upisano je cca 450 učenika...
Ujedno savršeno se uklapaju u demografsku sliku o kojoj sam pisao proteklih godina. Zvorniku? Lol jesi ti svjestan da takve pripizdine ste dzaba čistili. Tu ni Srbi ne ostaju. A ti degenu iz udobnog Sarajeva preselio u šumu. Gdje i Bog rekao vam laku noć. Oteto prokleto! Pa vama i Sarajevo ima tolike padove rodjenih, kakve nema niti jedan drugi "glavni grad" u Evropi, ja ne razumem, šta ti imaš u toj bosanskoj debeloj tikvi koju zoveš glavom pa si tako osiona, prvo gledaj svoje dvorište.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:54 |
|
|
weasel je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ja ću uskoro sebi moći priuštiti da živim pola godine u Sarajevu, pola u Splitu :)
+1 antin Cvijet Starčevićev više!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8173 Lokacija: Republic of Srpska
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: storaB je napisao/la: .... da se dopunim, dakle u 2 srednjoškolska centra se upiše nekih 45 učenika bošnjačke nacionalnosti. Od toga za njih 12 izbor je Medicinski smjer, tj. skoro 30% svih upisanih. Taj procenat bi bio i veći da su taj smjer uspjeli upisati svi koji su željeli. E sad, ostaje pitanje a gdje je ostatak te djece, tih osnovaca? I da li su ovih 45 isključivo zvornički osnovci? Nisu. Desetak učenika je iz Kalesije i Sapne, uglavnom medicinski smjer. A jedno 15-ak do 20 učenika bošnjačke nacionalnosti školu nastavlja u Tuzli. Pogađate, uglavnom Medicinski smjer. Kao što rekoh, u 2 srednjoškolska centra ove godine upisano je cca 450 učenika...
Ujedno savršeno se uklapaju u demografsku sliku o kojoj sam pisao proteklih godina. Zvorniku? Lol jesi ti svjestan da takve pripizdine ste dzaba čistili. Tu ni Srbi ne ostaju. A ti degenu iz udobnog Sarajeva preselio u šumu. Gdje i Bog rekao vam laku noć. Oteto prokleto! Može i tako, a može i da su Bošnjaci zauvijek izgubili najveći grad Podrinja. Zauvijek. Njihov broj se rapidno smanjuje. Procentualno više samo u USK. I možda zaista ta šuma i svoju čar, ali strateški puno važnija je rijeka Drina. Ta čarobna, zelena, bistra i kriva. U svakom slučaju, lijepo je što ste se udostojili na kulturan način uputiti digresiju, bez toliko karakterističnih uvreda. Frapantno je blaga riječ, kada je iseljavanje Bošnjaka iz Bih u pitanju. Ne amputira da se iseljavaju i Srbi i Hrvati, ali u daleko manjoj mjeri.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:55 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Vi ste cetaljski debili koji ne citate dalje od naslova. A upravo ste vi postavljali ovaj tekst s kliksa. Samo ste se radovali naslovu i ovom padu od 3800. Ja pošteno postavim i ovu cifru koja je pala kad su osnovci u pitanju. A i link ću na tekst. Sto da ne? Citat: Srednje škole u Tuzlanskom kantinu u februaru ove godine resornom kantonalnom ministarstvu su dostavile svoje potrebe, prema kojima je planirano formiranje 222 odjeljenja, uz upisanih pet i po hiljada učenika.
Međutim, već tada se moglo naslutiti da sve neće biti zadovoljeno shodno činjenici da je u minuloj školskoj godini bilo svega 3.800 maturanata u osnovnim školama. Nakon javne rasprave, raspisan je konkurs za upis novih srednjoškolaca, a u dosadašnja dva upisna roka svoje mjesto u nekoj od obrazovnih ustanova pronašao je 3.041 učenik, uz formiranih 150 odjeljenja. Preostali broj učenika, koji je završio osnovnu školu, prema pojašnjenju iz resornog kantonalnog ministarstva, izvjesno nije prošao na prvom dijelu konkursa te svoje mjesto tražiti u trećem upisnom roku. "Ovogodišnji plan je bio zahtjevniji jer se očekivalo da će iz okolnih mjesta Republike Srpske i Brčko distrikta učenici doći i upisati srednje škole. Nakon upisnih rokova vidimo da je najveći interes bio za medicinsku školu, a nažalost gimnazija još uvijek budi slabiji interes kod učenika. S druge strane, pokazalo se da su plodom urodili napori Vlade TK, koja već nekoliko godina stimuliše učenike za upis na neko od deficitarnih zanimanja, putem stipendija za koje se redovno izdvaja 100.000 KM", kaže za Klix.ba ministar obrazovanja TK Elvis Baraković Pa što nisi pročitala Fatima šta piše Mogli ste isplanirati i 10.000 Al nema...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:56 |
|
|
storaB je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Zvorniku? Lol jesi ti svjestan da takve pripizdine ste dzaba čistili. Tu ni Srbi ne ostaju. A ti degenu iz udobnog Sarajeva preselio u šumu. Gdje i Bog rekao vam laku noć. Oteto prokleto!
Može i tako, a može i da su Bošnjaci zauvijek izgubili najveći grad Podrinja. Zauvijek. Njihov broj se rapidno smanjuje. Procentualno više samo u USK. I možda zaista ta šuma i svoju čar, ali strateški puno važnija je rijeka Drina. Ta čarobna, zelena, bistra i kriva. U svakom slučaju, lijepo je što ste se udostojili na kulturan način uputiti digresiju, bez toliko karakterističnih uvreda. Frapantno je blaga riječ, kada je iseljavanje Bošnjaka iz Bih u pitanju. Ne amputira da se iseljavaju i Srbi i Hrvati, ali u daleko manjoj mjeri. Dozvoli “digresiju” kao sto bi ti rekao. Vi rastete! Nadolje! Prema pola milijuna!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
JNA
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:57 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Vi ste cetaljski debili koji ne citate dalje od naslova. A upravo ste vi postavljali ovaj tekst s kliksa. Samo ste se radovali naslovu i ovom padu od 3800. Ja pošteno postavim i ovu cifru koja je pala kad su osnovci u pitanju. A i link ću na tekst. Sto da ne? Pa što nisi pročitala Fatima šta piše Mogli ste isplanirati i 10.000 Al nema... hahaha Došla po novu porciju blamiranja.. :) .
_________________ Srbijanski ukruh
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:58 |
|
|
Ujedno savršeno se uklapaju u demografsku sliku o kojoj sam pisao proteklih godina. Zvorniku? Lol jesi ti svjestan da takve pripizdine ste dzaba čistili. Tu ni Srbi ne ostaju. A ti degenu iz udobnog Sarajeva preselio u šumu. Gdje i Bog rekao vam laku noć. Oteto prokleto! Fata voli Bosnu a Zvornik joj pripizdina? Koliko ti Bosne voliš Fatima? 24%?
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 18 kol 2022, 23:59 |
|
|
JNA je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa što nisi pročitala Fatima šta piše Mogli ste isplanirati i 10.000 Al nema... hahaha Došla po novu porciju blamiranja.. :) . Pa je li vi vidite da ima i treći upisni rok debili. Pa ne mora biti pet hiljada ali nije ni hiljada. Kretenčine.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 19 kol 2022, 00:00 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8173 Lokacija: Republic of Srpska
|
SarajkaDjevojka je napisao/la:
Dozvoli “digresiju” kao sto bi ti rekao. Vi rastete! Nadolje! Prema pola milijuna!
Demantuju te podaci. Zvanični, preliminarni. Kako ti drago. Mogu razumjeti antipatije, ali toliko bježanje od stanja na terenu i ne baš. Svačije je pravo da idealizuje i vjeruje u neke sopstvene projekcije. Jedino relevantno je stanje na terenu. Sa sve imenom i prezimenom. Pretpostavka da Srbi idu ka pola miliona je komparativno kvalitativno realistična kao i ona da je Bošnjaka ne više od 850k... u BiH. Kapiram da to razumiješ.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 57 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|