HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 ožu 2026, 15:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Kain pljuje po Handžar-diviziji iz Istre
PostPostano: 07 pro 2010, 12:23 

OPTUŽBA DAMIRA KAJINA

http://www.vecernji.hr/vijesti/kajin-zl ... nak-221460

Jedna od najsramnijih stranica Domovinskog rata vezuje se uza zločine u Sisku. Građani Istre ne znaju da su tom zločinu veliku ulogu imali ljudi iz Istre. Odlučio sam o tome govoriti u ime tisuće Istrijana koji su uniformu dostojanstveno nosili. Zato moramo govoriti i o zločinima u kojima su neki sudjelovali kako ne bi ljaga pala na sve nas - kazao je danas u Puli na konferenciji za novinare Damir Kajin objasnivši da je policija sve znala, ali da on do prekjučer o sudjelovanju ljudi iz Istre u zločinima u Sisku nije znao.

- Mnogi su ljudi u Istru stigli iz Bosne i Hercegovine i Sandžaka, a Istrijani su ih primili kao braću. Oni su osnovali su Handžar diviziju, takozvanu “nož-diviziju“ - rekao je danas Kajin.

- Na čelu te divizije bio je izvjesni Ekrem Mandal koji je umro prije nekoliko godina, a bio je zadužen za odvođenje bogatijih Srba sa sisačkog područja na stratišta. Ova grupa Labinjana, uglavnom bivših rudara, njih 80-ak, osramotila je Istru, Domovinski rat , Hrvatsku i svoj rod. Isto je tako Domovinski rat, Istru i Hrvatsku osramotilo nekoliko Porečana koji su se proglasili skupinom Maksa Luburića u sklopu jedne od istarskih brigada - kazao je Kajin navodeći da je do prekjučer bio siguran da nitko iz Istre nije počinio zločin u Domovinskom ratu. Do saznanja je došao na temelju javnog istupa jednog od sudionika tih događaja i na temelju podataka da DORH pokreće istragu o zločinima u Sisku.

- Tražim da policija i DORH istraže tu sramotu. Ti isti ljudi koji su bili sudionici zločina, digli su u zrak i Narodni dom u Nedešćini, ali je policija morala, zbog viših interesa, odšutjeti kao i u slučaju dizanja u zrak Hrvatske ptice. Labinština je i danas puna svjedoka, a Labinštinom i danas šeta Muhamed Kličić, pripadnik Handžar divizije koji o tome danas javno govori. Jasno je da su sve znali prvi ljudi Siska, a i hrvatske policije pa i države. Po mojim saznanjima, ovaj slučaj istražuje DORH zbog likvidacije 36 sisačkih Srba, a Stipe Šuvar govorio je o 107 ubijenih Srba, uglavnom imućnih i uglednih ljudi - rekao je Kajin.

Poručio je da su događaji u Sisku sramota onodobne hrvatske politike, kako ratni zločin ne zastarijeva i počinitelji moraju odgovarati.

- Oni koji su o svemu znali, a šutjeli, neka žive u svojoj sramoti - zaključio je Kajin. "

Vrh

Naslov: Re: Kain pljuje po Handžar-diviziji iz Istre
PostPostano: 07 pro 2010, 12:25 

ODGOVOR KAJINU IZ SDA-Hrvatske

http://www.labin.com/web/vijest.asp?id=12608
Komentirajući izjavu Damira Kajina o zločinima koje su za vrijeme Domovinskog rata na području Siska počinili Labinjani doseljeni iz BiH, potpredsjednik Stranke demokratske akcije Hrvatske (SDA) i predsjednik pulskog ogranka Kemal Velagić rekao je da ti ljudi nemaju nikakve veze s Bošnjacima.

- Čudi me izjava Damira Kajina o zločinima Handžar divizije jer to sigurno nisu činili Bošnjaci. Naime, poznato je da je u Sisku djelovala takozvana Handžar divizija, koju je vodio sada već pokojni Ekrem Mandal, i to apsolutno nema doticaja s pripadnicima našeg naroda u Istri. Iznenađuje me ta izjava, iz koje se može tumačiti da su upravo Bošnjaci osramotili Istru. To nije istina. Mi nismo sramotili Istru, bili smo na strani onih koji su legalno branili Hrvatsku, rekao je Velagić.

Iznenađen je i time što se Kajin poziva na izjave Muhameda Kličića.

- To je čovjek iz kriminalnog miljea, kojeg se teretilo za napad na jedan diskoklub u Istri. Bošnjaci s njime nemaju nikakve veze te se od njega ograđuju i pripadnici našeg naroda u Labinu. Također, takozvana Handžar divizija nema veze s Bošnjacima u Labinu. Radilo se o paravojnoj jedinici koja je na ratištu u Sisku koristila isti naziv vojne formacije iz Drugog svjetskog rata, rekao je Velagić. Naglasio je da se Bošnjaci u Istri oštro ograđuju i od samog Ekrema Mandala, koji je, dodao je, bio komandant te Handžar divizije.

Međutim, sasvim oprečno mišljenje ima prvi čovjek SDA-e Šemso Tanković, pojasnivši da je stranka kao ogranak za Hrvatsku osnovana 1990. godine, a nju je činio i ogranak u Labinu.

- Tada je taj ogranak vodio gospodin Ekrem Mandal. Kada je počela agresija na Hrvatsku, tri naša ogranka, među kojima i labinski, obratili su mi se riječima: "Predsjedniče, sada nije vrijeme da se bavimo politikom, sada ćemo sav svoj angažman posvetiti u obrani Hrvatske". Labinski se ogranak doista uključio u obranu zemlje i na području Siska, gdje su s hrvatskim snagama sudjelovali u liniji razdvajanja pobunjenika. U tome su sudjelovali i pripadnici bošnjačkog naroda iz Labina. Oni su bili ti koji su branili Sisak da ga pobunjenici ne preuzmu. To je bila kvalitetna i vrlo časna uloga. Ponosan sam na ulogu tih ljudi u obrani Hrvatske, rekao je Tanković.

Komentar od predsjednika labinskog Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Mehmeda Džekića nismo dobili jer o slučaju o kojem je na presici govorio potpredsjednik IDS-a nije imao saznanja. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 12:26 

poznat mi je taj slučaj iz prve ruke, ekrema sam imao prilike poznavati, kajin je u pravu, 100%.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 12:28 

nema pametnijeg posla , bolje bi mu bilo da se bavi unutarstranačkim problemima jer nema većih krimosa od njih na političkoj sceni . U Istri ne možeš ići pišat bez da pitaš jakovčića i ekipu autonomaša ...

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 12:30 

ZADRANIN je napisao/la:
nema pametnijeg posla , bolje bi mu bilo da se bavi unutarstranačkim problemima jer nema većih krimosa od njih na političkoj sceni . U Istri ne možeš ići pišat bez da pitaš jakovčića i ekipu autonomaša ...

nemoj ti o lobijima, majke ti...

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 12:38 

ma pljujem ja i po svojima radi sličnih stvari da se razumijemo ...

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 12:39 

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 12:43 

ma i da hrče u saboru, tema je njegova izjava o tzv. handžar diviziji, a ja reko da je 100% u pravu, samo čovjek malo zna o tom, nedorečen je, radi se u ekipi lopova i hohštaplera, koji prave bojišnice nisu ni vidjeli, a operirali su po gradu, naravno neprijatelji su im bili viđeniji, preciznije bolje stojeći srbi a ponekad i bošnjaci...

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 12:58 

osa slažem se da bandu treba procesuirati , ali me nervira što u ovom slučaju kriminalac proziva kriminalce ...

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 13:01 

ZADRANIN je napisao/la:
osa slažem se da bandu treba procesuirati , ali me nervira što u ovom slučaju kriminalac proziva kriminalce ...

zašto te to živcira, nije li to najbolji način borbe protiv kriminala, iznutra...

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 13:56 

Kajin je govno. Sve što on kaže uziman s apsolutnom rezervom. Ako se provede istraga i neke stvari dokažu i time izađu na vidjelo svakako da ću takve osuditi jer nam ljaga na Domovinskom ratu ne triba radi pojedinaca ili malih grupacija ljudi.

Ali Kajinu ne virujen ni kad kaže da je nebo plavo jer s tim istim SDA je bija u koaliciji na lokalnoj razini, a ovog se sitija kad je ljubav pukla...

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 14:02 

osa je napisao/la:
ma i da hrče u saboru, tema je njegova izjava o tzv. handžar diviziji, a ja reko da je 100% u pravu, samo čovjek malo zna o tom, nedorečen je, radi se u ekipi lopova i hohštaplera, koji prave bojišnice nisu ni vidjeli, a operirali su po gradu, naravno neprijatelji su im bili viđeniji, preciznije bolje stojeći srbi a ponekad i bošnjaci...

slicno ko i HOS u gorazdu..dosli..i uradili nista..pa otisli.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 14:32 

Taj Kajin je zapravo neka Židovčina

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 14:36 

Ako su ljude odvodili i likvidirali na pravdi Boga, nek ih sude ko ih j**e

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 16:14 

osa je napisao/la:

Tacno da se radilo o mahom ljudima sumnjivih moralnih nacela,ali oni su formalno (Handzar) bili pripadnici rezervnog sastava MUP-a Sisak taj podatak sve govori...druga stvar ,nije tacno da nisu vidjeli ratishte ,ratovali su u Posavini i tamo napravili zijan,kao npr izivljavanje na civilima sto im nikako ne sluzi na cast,dobar poznanik moj inace rodom iz Srebrenika je bio u toj jedinici MUP-a,i kaze da su imali totalnu autonomiju,u prevodu zmirilo im se na oba oka sta god da su uradili...

ustavari to su manje vise bili ljudi kalibra Nijaza Causevica i slicnih tj obicni ljudi rudari,NKV radnici koji su u datom momentu isplivali u javnost medijskog prostora imali trenutak pozornosti i zatim zauvijek zavrsili u ropotarnici povijesti...

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 16:48 

drugim rijecima..stoka

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 16:53 

teskera je napisao/la:
drugim rijecima..stoka

Ne bi rek'o tako,al drustveni talog, socijalno neprihvatljivi likovi ,cast izuzetcima koji su zalutali...

moj veliki,al bas veliki haver je bio u HOS-u u Posavini tacnije Sijekovcu pricao mi je sta su tamo radili,strasno za slusati,prica iz prve ruke autenticno ...

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 17:04 

To se zna već jako dugo. A to što nije nikome u interesu da priča, je druga stvar. Bacanje tijela u Savu, pucanje po kućama, pljačke, heh.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2010, 23:03 

zlatni_ljiljan je napisao/la:
osa je napisao/la:

Tacno da se radilo o mahom ljudima sumnjivih moralnih nacela,ali oni su formalno (Handzar) bili pripadnici rezervnog sastava MUP-a Sisak taj podatak sve govori...druga stvar ,nije tacno da nisu vidjeli ratishte ,ratovali su u Posavini i tamo napravili zijan,kao npr izivljavanje na civilima sto im nikako ne sluzi na cast,dobar poznanik moj inace rodom iz Srebrenika je bio u toj jedinici MUP-a,i kaze da su imali totalnu autonomiju,u prevodu zmirilo im se na oba oka sta god da su uradili...

ustavari to su manje vise bili ljudi kalibra Nijaza Causevica i slicnih tj obicni ljudi rudari,NKV radnici koji su u datom momentu isplivali u javnost medijskog prostora imali trenutak pozornosti i zatim zauvijek zavrsili u ropotarnici povijesti...

istina bili su pričuva mup-a, znaš li tko je to sve 1991 mogao biti, svatko, primali i one bez jedne noge, a o moralnim kvalitetima ne treba ni govoriti, kad kažem da rata nisu vidjeli mislim na rat, ne na likvidiranje civila, reketarenje i trgovinu oružjem. šta misliš kako su mogli ratovati kad ih nikad nije bilo ni za jedan dobar vod. sjećam se jednom prilikom na sastanku kod tadašnjeg načelnika p.u. đure brodarca, kad je isti rekao kako će ekrem sa svojima pokrpati jednu rupu u mošćenici, zbog odmaranja voda koji je dotad bio na položajima, jedan učesnik sastanka je rekao, "nema ekrem dosta ljudi", a na to će đuro-"kako nema pa svaki mjesec diže plaće za 70 ljudi i dnevnice", a tada nije imao ni 20 ljudi, prava divizija.
inače dotični ekrem je umro prije nekog vremena u beču, odsijeklo mu obe noge zbog šećera, patio se gadno čujem. e kad to čujem, ponekad pomislim, možda stvarno ima boga....

Vrh

PostPostano: 10 pro 2010, 16:52 

http://www.prvimaj.hr/index.php?option= ... &Itemid=40

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 10 pro 2010, 17:26 

Znači Handžar divizija osramotila Istru, domovinski rat i Hrvatsku... :placipicka

I čuj ove, ova je za zapisat:

Citat:
kazao je Kajin navodeći da je do prekjučer bio siguran da nitko iz Istre nije počinio zločin u Domovinskom ratu.

:smijeh

Vrh

PostPostano: 10 pro 2010, 17:35 

Jah moj Nermine :kava

Vrh

PostPostano: 10 pro 2010, 20:55 

ManInBlack je napisao/la:
Jah moj Nermine :kava

Nije Nemin, već Nerin :wink

Vrh

PostPostano: 10 pro 2010, 22:07 

I da, koji je smisao teme?

Vrh

PostPostano: 11 pro 2010, 15:30 

Zepce Jugend je napisao/la:
I da, koji je smisao teme?

ne znam, vjerojatno je postavljač htio ukazati kako jedan političar iz opcije koja mu se ne sviđa pljuje po "hrvatskim herojima", islamske vjeroispovjesti.....

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Patriota i 49 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: