|
|
Stranica: 947/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 18:41 |
|
|
Jedna stvar mi pade na pamet, DNR mora da strelja sve strane plaćenike pre ujedinjenja jer Rusija nema smrtnu kaznu.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 18:44 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Skeletor je napisao/la: Jedna stvar mi pade na pamet, DNR mora da strelja sve strane plaćenike pre ujedinjenja jer Rusija nema smrtnu kaznu. Zločinačkim umovima samo takvo nešto može i pasti na um.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 18:47 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Pa ni ja ne navijam za nuklearni rat ali govorim ono što mislim da će se dogoditi. Referendumi se nisu trebali dogoditi dok se ne uspostavi kontrola nad cijelim regijama. Nakon ovog imamo samo 2 opcije, doduše ova nuklearna je manje vjerojatna jer u doktrina podrazumijeva da je ugrožena samo postojanje Rusije. A možda će upravo zato kroz referendume prvo pripojiti te oblasti a onda više ne napadaju Ukrajinu nego brane Rusiju? To je genijalna ideja, ne samo sada nego i inače i trebali svi tako raditi u ratu. Kako se samo niko dosad nije toga sjetio.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 18:52 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: A možda će upravo zato kroz referendume prvo pripojiti te oblasti a onda više ne napadaju Ukrajinu nego brane Rusiju? To je genijalna ideja, ne samo sada nego i inače i trebali svi tako raditi u ratu. Kako se samo niko dosad nije toga sjetio. Pa će Ukrajina pristupiti NATOu, pa mogu reći da je savez napadnut, a može i USA proglasiti Ukrajinu američkom državom...
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 18:54 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
DrMag je napisao/la: Skeletor je napisao/la: Jedna stvar mi pade na pamet, DNR mora da strelja sve strane plaćenike pre ujedinjenja jer Rusija nema smrtnu kaznu. Zločinačkim umovima samo takvo nešto može i pasti na um. Šta je drug? Ti više voliš onako sado mazo kao iz Guantanama i Iraka?
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 18:54 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Nego drugovi ima li link da pratim druga Putina?
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 18:59 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:01 |
|
|
Haha, Dodik je tamo, možda i Republika Srpska upadne u RF kad već ulaze svi.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:07 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Mar-kan je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Zar tebi ovi potezi imaju ikakvu logku? Ali zaista te pitam, nije me briga šta ćeš odgovoriti ali onako realno, zaboravi Rusiju i Ukrajinu, da ti neko priča o nekoj hipotetičkoj situaciji u kojoj jedna zemlja napravi rat na području druge pa onda taj okupirani i iseljeni dio pripoji SEBI na osnovu referenduma? Tebi to ima logike? Moguće je da se nekad i desilo i dešavalo ali meni je ovo samo za smijanja... A što misliš zašto navijaju za ruse? Ustvari oni navijaju za pristup rješavanju geopolitičkih odnosa. Štenci koji rata nisu okusili. Sve bi ja to moj Markane, pohvatao i na banderu.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:11 |
|
|
Inače Putin-ov otac u 2 svj. ratu je bio NKVD, strijeljao je ljude kod povlačenja..i egzekucije. Putinov djed po majci Maria Ivanovnovoj Shelomova-ovoj(ili Schlomova po nekima), 30ih godina isto bio NKVD, egzekucije seljaka i protivnika Staljina.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:16 |
|
|
Putinov baaaabo je bio ratni heroj iz Lenjingrada, a engleski tabloidi i njemacki vojni analiticari su priglupi idioti kao i njihovi citatelji.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:20 |
|
|
Fascinantni su, prde o nekakvom medjunarodnom pravu i nepovredivosti granica, a u isto vrijeme podrzavaju americku politiku sa Kosovom.
Jel vas sramota samih sebe.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:23 |
|
|
Kome treba pripasti Odessa i Jajce? Rusima i Hrvatima 84% [ 31 ] Ukrajincima i muslimanima 16% [ 6 ] topic22111.htmlNarod je rekao svoje!
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:27 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Zar tebi ovi potezi imaju ikakvu logku? Ali zaista te pitam, nije me briga šta ćeš odgovoriti ali onako realno, zaboravi Rusiju i Ukrajinu, da ti neko priča o nekoj hipotetičkoj situaciji u kojoj jedna zemlja napravi rat na području druge pa onda taj okupirani i iseljeni dio pripoji SEBI na osnovu referenduma? Tebi to ima logike? Moguće je da se nekad i desilo i dešavalo ali meni je ovo samo za smijanja... Primer Juznog Sudana, gde zive hriscani crnci, i imaju nafte... Prvo je generisan ratni sukob, a posle su sve zapadne zemlje priznale proglasenu nezavisnost... ista stvar je i sa Kosovom. Praviti od Ukrajine neki strasan napad na svetski poredak...to moze samo neko ko ostale smatra maloumnicima, sto vecina plebsa i jeste, ne pamte dalje od prosle godine...neki sto nemaju kapacitet, a neki namerno. Ovi referendumi su najavljivani odavno, tako da nisu iznenadjenje... to je samo politicki i ratni medjukorak, kako bi posle njega imali alibi da udare jace, jer brane granice svoje zemlje.
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:37 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Zar tebi ovi potezi imaju ikakvu logku? Ali zaista te pitam, nije me briga šta ćeš odgovoriti ali onako realno, zaboravi Rusiju i Ukrajinu, da ti neko priča o nekoj hipotetičkoj situaciji u kojoj jedna zemlja napravi rat na području druge pa onda taj okupirani i iseljeni dio pripoji SEBI na osnovu referenduma? Tebi to ima logike? Moguće je da se nekad i desilo i dešavalo ali meni je ovo samo za smijanja... Primer Juznog Sudana, gde zive hriscani crnci, i imaju nafte... Prvo je generisan ratni sukob, a posle su sve zapadne zemlje priznale proglasenu nezavisnost... ista stvar je i sa Kosovom. Praviti od Ukrajine neki strasan napad na svetski poredak...to moze samo neko ko ostale smatra maloumnicima, sto vecina plebsa i jeste, ne pamte dalje od prosle godine...neki sto nemaju kapacitet, a neki namerno. Ovi referendumi su najavljivani odavno, tako da nisu iznenadjenje... to je samo politicki i ratni medjukorak, kako bi posle njega imali alibi da udare jace, jer brane granice svoje zemlje. Ne znam i nisam nikad znao šta se dešava u Sudanu ali nisam ni spominjao to. Situacija ipak nije uporediva, čak nije ni Kosovo. Nije Amerika proglasila Kosovo dijelom USA na osonvu referenduma, nije otela SEBI. Pravljenje referenduma na vojno osvojenoj teritoriji druge nezavisne i od tebe priznate države nakon što si protjerao ljude je cirkus. Kosovo je ipak cijena vašeg cirkusiranja po Jugoslaviji i vaših referenduma i iste te vaše logike. Jedina greška svijeta u vezi sa bombardovanjem Srbije je što je previše čekao, sačuvali bi desetine hiljada srpskih žrtava rata, između ostalog.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:41 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Jedina greška svijeta u vezi sa bombardovanjem Srbije je što je previše čekao, sačuvali bi desetine hiljada srpskih žrtava rata, između ostalog. Jedina greška VRS u vezi sa granatiranjem Sarajeva je što je nedovoljno granatirano, sačuvali bi desetine hiljada muslimanskih žrtava rata da je na vreme smožden islamista Ilija Živković Smederevac.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:44 |
|
|
Pravite se mutavim nevinašcima.
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:47 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ne znam i nisam nikad znao šta se dešava u Sudanu ali nisam ni spominjao to. Situacija ipak nije uporediva, čak nije ni Kosovo. Nije Amerika proglasila Kosovo dijelom USA na osonvu referenduma, nije otela SEBI. Pravljenje referenduma na vojno osvojenoj teritoriji druge nezavisne i od tebe priznate države nakon što si protjerao ljude je cirkus. Kosovo je ipak cijena vašeg cirkusiranja po Jugoslaviji i vaših referenduma i iste te vaše logike. Jedina greška svijeta u vezi sa bombardovanjem Srbije je što je previše čekao, sačuvali bi desetine hiljada srpskih žrtava rata, između ostalog.
Nisu fizicki prikucili jer je to nemoguce, ali su napravili jednu marionetsku paradrzavu na kojoj su posadili najvecu vojnu bazu u ovom delu Evrope... i to je jos 8 puta gore, jer u istocnoj Ukrajini zive Rusi i proruski Ukrajinci koji pricaju ruskim jezikom... Ovo kako pravdas svinjac oko Kosova, gde su prvi put pogazene sve norme medjunarodnog prava, bez odluke Saveta Bezbednosti je napadnuta jedna drzava koja niti jednu drzavu nije ugrozavala... tu je prvi put uveden koncept "humanitarnih intervencija" a posle toga su slican recept primenili jos nekoliko puta. Pismen si valjda na engleskom...ovo je glavnokomandujuci general NATO na Kosovu... sta on tu kaze, o cemu svedoci...i to bez i malo blama, prica kao anegdotu... Posle ovoga, price o uzasu krsenja medjunarodnog prava u Ukrajini, iz ustiju bas ovakvih, a posle ostali ponavljaju kao papagaji... smesno je...
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:50 |
|
|
Haj ne seri sa tim, ne znam mozda o Sudanu ali nisam dijete da mi ti pricas o Jugoslaviji i ratovima i jednoj drzavi koja nikog nije ugrozavala. Radili ste sve sto rade Rusi sada.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:53 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Lebowski je napisao/la: To je genijalna ideja, ne samo sada nego i inače i trebali svi tako raditi u ratu. Kako se samo niko dosad nije toga sjetio.
Pa će Ukrajina pristupiti NATOu, pa mogu reći da je savez napadnut, a može i USA proglasiti Ukrajinu američkom državom... Može svašta teoretski, samo Amerikanci nisu ludi da podmeću leđa kad imaju druge za to. To možda Hrvatska ili Poljska da šalju ljude, a Amerikanci oni će već naglasiti da oni nisu umiješani u sukob s Rusima i baš ništa krivi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1076 of 2558 - 42.06%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 19:55 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Haj ne seri sa tim, ne znam mozda o Sudanu ali nisam dijete da mi ti pricas o Jugoslaviji i ratovima i jednoj drzavi koja nikog nije ugrozavala. Radili ste sve sto rade Rusi sada. Ova prva recenica nastupa kad nestanu argumenti... isterao sam te na cistinu... Jasno sam napisao da nije ugrozavala 1999. godine niti jednu nezavisnu drzavu, sto bi mogao da bude povod za vojnu intervenciju, ali tek posle odluke Saveta Bezbednosti UN... Radili smo...npr ono sto Ukrajinci u svojim glavama rade... cistili zemlju od terorista... ako cemo vec tako da se igramo... Al tebe bas briga za to, dohvatis se prvo prava, pa kad vidis da ne ide, onda spinujes u drugom pravcu... a to moze nekaznjeno da prodje samo na klixu... Pogledaj video koji sam ti postavio, pa se vrati sa komentarom...
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 20:06 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Haj ne seri sa tim, ne znam mozda o Sudanu ali nisam dijete da mi ti pricas o Jugoslaviji i ratovima i jednoj drzavi koja nikog nije ugrozavala. Radili ste sve sto rade Rusi sada. Ova prva recenica nastupa kad nestanu argumenti... isterao sam te na cistinu... Jasno sam napisao da nije ugrozavala 1999. godine niti jednu nezavisnu drzavu, sto bi mogao da bude povod za vojnu intervenciju, ali tek posle odluke Saveta Bezbednosti UN... Radili smo...npr ono sto Ukrajinci u svojim glavama rade... cistili zemlju od terorista... ako cemo vec tako da se igramo... Al tebe bas briga za to, dohvatis se prvo prava, pa kad vidis da ne ide, onda spinujes u drugom pravcu... a to moze nekaznjeno da prodje samo na klixu... Pogledaj video koji sam ti postavio, pa se vrati sa komentarom... Isterao si *** moj niti ja imam ikakve veze sa klixom. Nemam nadu da cu promijeniti vasa razmisljanja, a znam vas 10 godina valjda, mozda i duze, neke od 2009.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 20:09 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Zar tebi ovi potezi imaju ikakvu logku? Ali zaista te pitam, nije me briga šta ćeš odgovoriti ali onako realno, zaboravi Rusiju i Ukrajinu, da ti neko priča o nekoj hipotetičkoj situaciji u kojoj jedna zemlja napravi rat na području druge pa onda taj okupirani i iseljeni dio pripoji SEBI na osnovu referenduma? Tebi to ima logike? Moguće je da se nekad i desilo i dešavalo ali meni je ovo samo za smijanja... Države osvajaju jedna drugu od kad postoje države. Nevjerojatno kako nisi čuo za to. Zasto ne raspravis o tome sa markanom, sto si se uhvatio muslimana?
|
|
Vrh |
|
|
Zeta Reticuli
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 20:11 |
|
|
Ako Putin danas nakon što najavi referendum proglasi mobilizaciju, onda je to pušing rođo! Onda ide all in u Ukrajinu i to je siguran put u poraz, može računat na eventualnu Pirovu pobjedu. Svakako će sada zapad navalit još jače i odvažnije.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 20 ruj 2022, 20:11 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Putin završio govor. Rekao je da je Bitcoin sranje i da se ulaže u Ethereum. I da se pazi na zdravlje i izbjegava stres.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|