Ako Putin danas nakon što najavi referendum proglasi mobilizaciju, onda je to pušing rođo! Onda ide all in u Ukrajinu i to je siguran put u poraz, može računat na eventualnu Pirovu pobjedu. Svakako će sada zapad navalit još jače i odvažnije.
Ti si uvijek "korak ispred" zar ne ? Čuj "Pirova pobjeda". Neđto kao muslimanske dnevne slamke spasa.
Ne, ja sam u životu pročitala nešto s koricama i ozbiljnije od postova na twitteru i telegramu, pa sam sposobna sama donositi zaključke utemeljene na zdravoj logici, al ti se ne daj smesti i čekaj da ti Intel Z dojavi što treba misliti.
Ako Putin danas nakon što najavi referendum proglasi mobilizaciju, onda je to pušing rođo! Onda ide all in u Ukrajinu i to je siguran put u poraz, može računat na eventualnu Pirovu pobjedu. Svakako će sada zapad navalit još jače i odvažnije.
Neće biti proglašena mobilizacija jer za tim nema potrebe.
Ako mi budemo ikad fini ko vi prema drugima 90-ih i kosovarima bombardujte nas zajedno sa amerikancima a bih podijelite na 100 dielova, napola, zaboli me.. Najozbiljnije.
Rusi su losi momci u ovoj prici i ne mozete ih saprati, ne znate ni sami da li ovo Rusi rade zbog pravde ili zbog sile... Ako Rusi rade pravedno i ispravno nemate sta to porediti sa Kosovom i ici pricom ako su oni mogli tada mogu i Rusi...nepotrebno je ako su bas pravedni.
Ima smisla , svima su znane tradicionalne hiljadugodišnje veze amerikanaca sa tim ruskim prostorima , još od SV kneza Vladimira i Kijevske Rusije.
(tadašnji USA Kongres)
Sve moguće. Povijest se izvrće kako kome paše...Kad može Srbija do Tokija, što fali Amerika do Moskve Btw, moj upis je bio zajebancija.
Stanovnici srednjovjekovnog Kijeva su svoju zemlju zvali "роусьскаѧ землѧ" odnosno "ruskaja zemlja". Uostalom su mnoge drzave/nacije imale premjestaj glavnog grada, Poljska n.p. iz Krakova u Varsavu.
Sve moguće. Povijest se izvrće kako kome paše...Kad može Srbija do Tokija, što fali Amerika do Moskve Btw, moj upis je bio zajebancija.
Stanovnici srednjovjekovnog Kijeva su svoju zemlju zvali "роусьскаѧ землѧ" odnosno "ruskaja zemlja". Uostalom su mnoge drzave/nacije imale premjestaj glavnog grada, Poljska n.p. iz Krakova u Varsavu.
Sta cemo sad?
Čekam neke bre da se jave i krenu sa ovom pričom, a prvi se javi osip...a tko će drugi nego naša češa E moj j osipe...
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
Markane prijatelju moj Gradec ili tiga Zagreb prvo spominjanje 1094. godine Tomislavgrad 925.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
Izgleda da je obraćanje Putina odgođeno za sutra.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
Stanovnici srednjovjekovnog Kijeva su svoju zemlju zvali "роусьскаѧ землѧ" odnosno "ruskaja zemlja". Uostalom su mnoge drzave/nacije imale premjestaj glavnog grada, Poljska n.p. iz Krakova u Varsavu. Sta cemo sad?
Današnje značenje imena Rusi odnosi se samo na Velikoruse. Malorusi (Ukrajinci) i Bjelorusi također imaju kontinuitet s Kijevskom Rusijom.
Što se tiče najavljenih referenduma u zaporoškoj, herskonskoj, luganskoj i donjeckoj oblasti to će biti najobičnija farsa. U tim oblastima su još 1991. godine održani legitimni referendumi u kojima se velika većina građana tih oblasti odlučila za neovisnu Ukrajinu i odjebala Moskvu i Sovjetski Savez. U svakom slučaju ti referendumi neće utjecati na ukrajinsku odlučnost, a niti na rusku odlučnost bolje rečeno neodlučnost.
Kaos dasta, dok Bajdeonovo padanje sa bicikla, trabunjanje nepoznatih rijeci, spavanje na sastancima kao i pad engleske vlade, sugeriraju snagu anglosaksonskih pacova.
Što se tiče najavljenih referenduma u zaporoškoj, herskonskoj, luganskoj i donjeckoj oblasti to će biti najobičnija farsa. U tim oblastima su još 1991. godine održani legitimni referendumi u kojima se velika većina građana tih oblasti odlučila za neovisnu Ukrajinu i odjebala Moskvu i Sovjetski Savez.
Lažeš bre!
Narod je posvuda rekao da želi moderni SSSR odnosno Majku Rusiju.
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10165 Lokacija: Banja Luka
Dutch01 je napisao/la:
Što se tiče najavljenih referenduma u zaporoškoj, herskonskoj, luganskoj i donjeckoj oblasti to će biti najobičnija farsa. U tim oblastima su još 1991. godine održani legitimni referendumi u kojima se velika većina građana tih oblasti odlučila za neovisnu Ukrajinu i odjebala Moskvu i Sovjetski Savez. U svakom slučaju ti referendumi neće utjecati na ukrajinsku odlučnost, a niti na rusku odlučnost bolje rečeno neodlučnost.
Farsa ? Ne bih rekao . Seckati će ih Rusi parče po parče , organizovati referendume i pripajati sebi . Cijelo Zaporožje , Odesa i njena oblast itd.... Harkovska oblast će ponovo doći na red. Trajaće ovo .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
Isterao si kurac moj niti ja imam ikakve veze sa klixom. Nemam nadu da cu promijeniti vasa razmisljanja, a znam vas 10 godina valjda, mozda i duze, neke od 2009.
Ne mogu pravila da važe za neke a da ne važe za druge, međunarodno pravo je jednako za sve, pa se zato hamerikanci i ne pozivaju na međunarodno pravo nego na tzv. rules-based order, tj. poredak zasnovan na pravilima, e sad kojim pravilima ne kažu, ali očigledno je da ta pravila sami izmišljaju kako njima odgovara.
Sa Kosovom su napravili dva pravna presedana, jedan je bio sam zločinački rat i otimanje teritorije od suverene države, a drugi i možda značajniji je odluka međunarodnog suda pravde da proglašenje "nezavisnosti" tzv. "države Kosovo" nije prekršilo međunarodno pravo. Po istom tom pravilu su se odvojile od Gruzije Južna Osetija i Abhazija a od Ukrajine Republika Krim, Sevastopolj, DNR i LNR, a čini se da će za neki dan i Hersonska i Zaporoška oblast, samo što su ove države koje su se po tom zaključku međunarodnog suda pravde odvojile od Ukrajine ili već odlučile ili će se tek odlučiti da se pripoje Ruskoj Federaciji. Sve urađeno uz poštovanje presude međnarodnog suda pravde, tj. pravila koja je sam NATO postavio.
Mogu mislit koliko vi Srbi guštate ovih trenutaka kad se Americi sva njezina sranja po svijetu vračaju kao bumerang.
Oni su nakon raspada SSSR-a umislili da mogu raditi što god požele bez ikakvih posljedica, ponašanje na taj način prije ili kasnije dovodi do urušavanja svjetskog poretka i strašnog sukoba.
Oni su u suštini svojim djelovanjem dokazali, da države mogu što požele ako imaju tvrdu silu. Rusija i Kina samo to sada kopiraju.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.