|
|
Stranica: 1167/1357.
|
[ 33903 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 20:28 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Kratko i jasno, klevetas. "Bosanskim Srbima" ne nazivam Srbe iz RS, nego Srbe koji zive na prostoru jedne geografske celine, koja se prostire i izvan RS, a zove se jos uvek Bosna. Razlog: pa ako zelis da precizno da se izrazis, nema nacina nego tako. Već sam ti objasnio da ne postoji geografska cijelina Bosna, već da je to kolokvijalni naziv za neprecizno definisan teritorij, otprilike omeđen Unom, Savom, itd. Kao istorijsko-geografski pojam Bosna postoji, jer je postojala srednjovijekovna država otprilike na tom teritoriju, kasnije su taj teritorij kontrolisali Turci, itd. Kao geografski pojam, Bosna je beskorisan, jer ne označava ništa što bi se moglo geografski objasniti. Mogu da zamislim tri random grada u Japanu, Južnoj Africi i Kongu i dadnem ime toj "cijelini", ali to nema, s geografske tačke gledišta nikakvog smisla. Za razliku od pojmova "Posavina", "Himalaji", itd, koji imaju smisla i mogu se "geografski" objasniti. I šta tačno dobijaš nazivom bosanski Srbi, osim satisfakcije kad nekog uvrijediš? S naučne tačke gledišta, beskorisno. Što reče Kvačica, "sandžački Srbi". Ajde pojam Srbi iz BiH, i donekle istorijski ima smisla, ne previše, ali makar mali dio istorije je odvojen od ostatka Srba. Vidi, pripisivanje zelje da nekoga uvredim, smatram bezobraznom neutemeljenom optuzbom. Molim te da prestanes s tim. Sledeci put necu da molim. Van pameti je pripisivati mi zelju da vredjam svoj narod, svoje rodjake, familiju, pretke, pa i samog sebe... I otkad je kod Srba postalo moderno da se vredjaju na muslimanko-siptarski nacin "Ne zovite nas Turcima", "Ne zovite nas Siptarima" - a sami sebe tako zovu. To glumatanje uvredjenosti je ispod dostojanstva. To sto si ti objasnio da Bosna kao geografska celina ne postoji, uz svo uvazavanje tvoje genijalnosti, meni nije dovoljno. Mnogi upotrebljavaju izraz "Bosna", npr. Srbi Hercegovci iz RS, kad oce da naprave razliku. Pa i drugi Srbi isto tako. A onda i drugi mimo tih Srba. Postoji li geografska celina Hercegovina? Kako se zove onaj deo BiH koji nije Hercegovina?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 20:32 |
|
|
LacniFranc je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Treba li da postavim link gdje kažeš za sebe da si bosanski Srbin i promovišeš srpsko bosanstvo? Jel te sramota sebe? I treba te biti, upozoren si nekoliko puta. Bosanski Srbine, zašto sada koristiš bosanstvo da mene vrijeđaš? Kad si naučio da je to uvreda? Kad bi on mogao razumeti o čemu ti pišeš...a ovdje je sve tako lepo objašnjeno. No, zbog evidentnih intelektualnih nedostataka, on i dalje ne razume. Preostao mu je još jedan (zadnji) argument...vređanje. Međutim, uvredama čovek ne pokazuje koliko je pametan, nego koliko je primitivan. A kako da ga razumem, kad mu je tekst ledeniji od ledenih bregova apstrakcije kojima je ispunjena literatura Hegela i Kanta? Njih sam nekako savladao, ali novogvremenka, tesko. To bi mozda mogao ti.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 20:37 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Pa Hercegovina je više posebna, recimo krš je karakteriše. Ajde da ja tebi postavim pitanje, kako nazivaš ostatak balkanskog poluostrva, koji se ne nalazi u Hercegovini ?
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 20:39 |
|
|
LacniFranc je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Treba li da postavim link gdje kažeš za sebe da si bosanski Srbin i promovišeš srpsko bosanstvo? Jel te sramota sebe? I treba te biti, upozoren si nekoliko puta. Bosanski Srbine, zašto sada koristiš bosanstvo da mene vrijeđaš? Kad si naučio da je to uvreda? Kad bi on mogao razumeti o čemu ti pišeš...a ovdje je sve tako lepo objašnjeno. No, zbog evidentnih intelektualnih nedostataka, on i dalje ne razume. Preostao mu je još jedan (zadnji) argument...vređanje. Međutim, uvredama čovek ne pokazuje koliko je pametan, nego koliko je primitivan. Zasto ovaj Franc mesa ekavicu i ijekavicu? Neki ustaski smrad podstice svadje medju Srbima?! Pa ne morate novogvakta podsticati. Nema persone na forumu koja kao on voli da diskvalifikuje Srbe.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 20:45 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Pa Hercegovina je više posebna, recimo krš je karakteriše. Ajde da ja tebi postavim pitanje, kako nazivaš ostatak balkanskog poluostrva, koji se ne nalazi u Hercegovini ? Pa na Balkanu van Hercegovine postoji vise celina. Dalmacija, Raska oblast, Crna Gora, Sumadija, Peloponez itd. Moje pitanje je bilo, kako se zove ono u BiH sto nije Hercegovina? Mozda je i to vise celina: Podinje, Sarajevsko-zenicka kotlina, Krajina, Posavina - uglavnom nije Bosna. U tom smislu valjalp bi pokrenuti inicijativu da se politicki sistem zvani BiH preimenuje: Podinje, Sarajevsko-zenicka kotlina, Krajina, Posavina i Hercegovina.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 20:54 |
|
|
Ovo što aleksije radi je uvredljivo i nipodaštavajuće prema našem narodu u Republici Srpskoj koji apsolutno ne želi da na bilo koji način bude povezan sa tim pojmom. Ne bi bilo zgoreg fizički prevaspitati ljude koji Srbe iz Republike Srpske nazivaju nekakvim "Bosancima" ili "bosanskim Srbima".
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 20:56 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
aleksije radicevic je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Pa Hercegovina je više posebna, recimo krš je karakteriše. Ajde da ja tebi postavim pitanje, kako nazivaš ostatak balkanskog poluostrva, koji se ne nalazi u Hercegovini ? Pa na Balkanu van Hercegovine postoji vise celina. Dalmacija, Raska oblast, Crna Gora, Sumadija, Peloponez itd. Moje pitanje je bilo, kako se zove ono u BiH sto nije Hercegovina? Mozda je i to vise celina: Podinje, Sarajevsko-zenicka kotlina, Krajina, Posavina - uglavnom nije Bosna. U tom smislu valjalp bi pokrenuti inicijativu da se politicki sistem zvani BiH preimenuje: Podinje, Sarajevsko-zenicka kotlina, Krajina, Posavina i Hercegovina. I u BiH postoji više cijelina, te što si pobrojao. Evo, kakvog po tebi smisla ima pojam "bosanski Srbin"? "Krajiški Srbin", npr, ima smisla: recimo oni imaju posebne narodne nošnje, ojkača, zmijanjski vez je iz tog kraja, svi redom vole Petra Kočića i Branka Ćopića, itd.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 20:58 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Ovo što aleksije radi je uvredljivo i nipodaštavajuće prema našem narodu u Republici Srpskoj koji apsolutno ne želi da na bilo koji način bude povezan sa tim pojmom. Ne bi bilo zgoreg fizički prevaspitati ljude koji Srbe iz Republike Srpske nazivaju nekakvim "Bosancima" ili "bosanskim Srbima". Kratko i jasno, klevetas. "Bosanskim Srbima" ne nazivam Srbe iz RS, nego Srbe koji zive na prostoru jedne geografske celine, koja se prostire i izvan RS, a zove se jos uvek Bosna. Razlog: pa ako zelis da precizno da se izrazis, nema nacina nego tako. ------------------------------------------- I otkad je kod Srba postalo moderno da se vredjaju na muslimanko-siptarski nacin "Ne zovite nas Turcima", "Ne zovite nas Siptarima" - a sami sebe tako zovu. To glumatanje uvredjenosti je ispod dostojanstva.----------------------------------------- Vidi, pripisivanje zelje da nekoga uvredim, smatram bezobraznom neutemeljenom optuzbom. Molim te da prestanes s tim. Sledeci put necu da molim. Van pameti je pripisivati mi zelju da vredjam svoj narod, svoje rodjake, familiju, pretke, pa i samog sebe...Nakon ovih citiranja samog sebe, mogu samo da dodam nesto posebno za tebe: Pusi ga, idiote!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:02 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Pa na Balkanu van Hercegovine postoji vise celina. Dalmacija, Raska oblast, Crna Gora, Sumadija, Peloponez itd. Moje pitanje je bilo, kako se zove ono u BiH sto nije Hercegovina? Mozda je i to vise celina: Podinje, Sarajevsko-zenicka kotlina, Krajina, Posavina - uglavnom nije Bosna. U tom smislu valjalp bi pokrenuti inicijativu da se politicki sistem zvani BiH preimenuje: Podinje, Sarajevsko-zenicka kotlina, Krajina, Posavina i Hercegovina. I u BiH postoji više cijelina, te što si pobrojao. Evo, kakvog po tebi smisla ima pojam "bosanski Srbin"? "Krajiški Srbin", npr, ima smisla: recimo oni imaju posebne narodne nošnje, ojkača, zmijanjski vez je iz tog kraja, svi redom vole Petra Kočića i Branka Ćopića, itd. Ako npr. zelis jednom recju obuhvatis sve Srbe u BiH, koji nisu hercegovacki Srbi, kako? Ustvari, je l' bi se Srbi sa "nepostojece geografske celine" manje vredjali da ih se oslovljava sa "nehercegovacki Srbi'?
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:03 |
|
|
U svetlu Ministrove kampanje protv vređanja na forumu, uzdržaću se od izražavanja narodskim jezikom, samo ću zaključiti da okruženje svojstveno tvojoj fizičkoj lokaciji negativno utiče na tvoje kognitivne sposobnosti.
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:04 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Ovo što aleksije radi je uvredljivo i nipodaštavajuće prema našem narodu u Republici Srpskoj koji apsolutno ne želi da na bilo koji način bude povezan sa tim pojmom. Ne bi bilo zgoreg fizički prevaspitati ljude koji Srbe iz Republike Srpske nazivaju nekakvim "Bosancima" ili "bosanskim Srbima". O čemu pričaš ti Pa Srbi i dan-danas kažu "u Bosni", "ovdje u Bosni" i tkd. Istina, tu se misli na Bosnu kao geografsku odrednicu ili kao neku zemlju u kojoj je RS jasna kategorija, ali opet...
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:05 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: I u BiH postoji više cijelina, te što si pobrojao. Evo, kakvog po tebi smisla ima pojam "bosanski Srbin"? "Krajiški Srbin", npr, ima smisla: recimo oni imaju posebne narodne nošnje, ojkača, zmijanjski vez je iz tog kraja, svi redom vole Petra Kočića i Branka Ćopića, itd.
Ako npr. zelis jednom recju obuhvatis sve Srbe u BiH, koji nisu hercegovacki Srbi, kako? Ustvari, je l' bi se Srbi sa "nepostojece geografske celine" manje vredjali da ih se oslovljava sa "nehercegovacki Srbi'? Ne vidim smisla za to. Kad hoces da smislis pojam, prvo moras da nam objasnis zasto je taj pojam bitan. Kao sto ne vidim smisao da se dadne naziv ostatku balkanskog poluostrva koji nije u Hercegovini.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:06 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Skeletor je napisao/la: Ovo što aleksije radi je uvredljivo i nipodaštavajuće prema našem narodu u Republici Srpskoj koji apsolutno ne želi da na bilo koji način bude povezan sa tim pojmom. Ne bi bilo zgoreg fizički prevaspitati ljude koji Srbe iz Republike Srpske nazivaju nekakvim "Bosancima" ili "bosanskim Srbima". O čemu pričaš ti Pa Srbi i dan-danas kažu "u Bosni", "ovdje u Bosni" i tkd. Istina, tu se misli na Bosnu kao geografsku odrednicu ili kao neku zemlju u kojoj je RS jasna kategorija, ali opet... Ja boga mi čuh od Srba na Palama i Sokocu da pričaju "idem u Bosnu" kad treba da siđu dole u federalnu kotlinu, a kad bi ih neko uživo nazvao Bosancima rizikovao bi velike batine.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:06 |
|
|
Skeletor je napisao/la: U svetlu Ministrove kampanje protv vređanja na forumu, uzdržaću se od izražavanja narodskim jezikom, samo ću zaključiti da okruženje svojstveno tvojoj fizičkoj lokaciji negativno utiče na tvoje kognitivne sposobnosti. U svetlu Ministrove kampanje protiv vredjanja, trebalo je da izbegnes vredjanje pripisivanjem necega sto ocigledno ne stoji, ali shodno svojim kognitivnim sposobnostima, nisi to u stanju.
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:07 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Pejtonac sa juga je napisao/la: O čemu pričaš ti
Pa Srbi i dan-danas kažu "u Bosni", "ovdje u Bosni" i tkd.
Istina, tu se misli na Bosnu kao geografsku odrednicu ili kao neku zemlju u kojoj je RS jasna kategorija, ali opet...
Ja boga mi čuh od Srba na Palama i Sokocu da pričaju "idem u Bosnu" kad treba da siđu dole u federalnu kotlinu, a kad bi ih neko uživo nazvao Bosancima rizikovao bi velike batine. Eto, ja čuo po Gradišci drugačije. Možda se pred vama prave više Srbi nego što jesu.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:11 |
|
|
Pejtonac sa juga je napisao/la: Skeletor je napisao/la: Ja boga mi čuh od Srba na Palama i Sokocu da pričaju "idem u Bosnu" kad treba da siđu dole u federalnu kotlinu, a kad bi ih neko uživo nazvao Bosancima rizikovao bi velike batine.
Eto, ja čuo po Gradišci drugačije. Možda se pred vama prave više Srbi nego što jesu. A ništa, obuci BiH dres, uvij se u BiH zastavu i idi po Republici Srpskoj i pričaj ljudima da su oni "Bosanci" pa javi šta je bilo.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:11 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ako npr. zelis jednom recju obuhvatis sve Srbe u BiH, koji nisu hercegovacki Srbi, kako? Ustvari, je l' bi se Srbi sa "nepostojece geografske celine" manje vredjali da ih se oslovljava sa "nehercegovacki Srbi'? Ne vidim smisla za to. Kad hoces da smislis pojam, prvo moras da nam objasnis zasto je taj pojam bitan. Kao sto ne vidim smisao da se dadne naziv ostatku balkanskog poluostrva koji nije u Hercegovini. Pa vidi, nije bas da sam srecan zbog te cinjenice, ali postoji neka politicka celina koja se zove BiH. Pa ako ocu nesto specificno da naglasim unutar nje, npr. mentalitetske razlike izmedju hercegovackih Srba i bosanskih Srba, a buduci da ne smem da kazem "bosnaski Srbi"...
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:12 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Legionnaire je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Pa na Balkanu van Hercegovine postoji vise celina. Dalmacija, Raska oblast, Crna Gora, Sumadija, Peloponez itd. Moje pitanje je bilo, kako se zove ono u BiH sto nije Hercegovina? Mozda je i to vise celina: Podinje, Sarajevsko-zenicka kotlina, Krajina, Posavina - uglavnom nije Bosna. U tom smislu valjalp bi pokrenuti inicijativu da se politicki sistem zvani BiH preimenuje: Podinje, Sarajevsko-zenicka kotlina, Krajina, Posavina i Hercegovina. I u BiH postoji više cijelina, te što si pobrojao. Evo, kakvog po tebi smisla ima pojam "bosanski Srbin"? "Krajiški Srbin", npr, ima smisla: recimo oni imaju posebne narodne nošnje, ojkača, zmijanjski vez je iz tog kraja, svi redom vole Petra Kočića i Branka Ćopića, itd. Filozof.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:31 |
|
|
Imam jedno bitanje sa Srbe iz RS na forumu. Procitah od Legionara i vola novogvakta, da ne bi imali nista protiv da ih se zove "Srbi iz BiH" umesto "bosanski Srbi"! Zasto je to tako?
Mnogo veci problem bi trebalo da bude ako vas neko zove po politickoj zajednici (BiH) kojoj zelite da se raspadne. Vezati se za ime politicke zajednice, i vas nuzno politicki veze za tu zajednicu. Dok oblasna oznaka "bosanski Srbi" nuzno upucuje da ste (bosanska) oblast-deo jedne sire celine koja se zove "Srbi".
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:39 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7139 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Jesmo Bosanci i Balkanci i Evropljani ...i sve su to neki identiteti Ali slabašni.nevažni.Važan je samo osnovni kolektivni identitet a to nacionalni.taj identitet je kao koža a ostali su kao košulje i drugi odjevni predmeti. Koliko su drugi udaljeniji kolektivni identiteti nevažni najbolje govori primjer južnog slovenstva.Danas južno slovenstva niko i ne spominje. Pitanje je koliko smo sa Srbijom ili Srbima Srbije to jeste Srbijancima i jedna nacija I jesmo i nismo jedna nacija.U nekim bitnim elementima nismo .
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:43 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Jesmo Bosanci i Balkanci i Evropljani ...i sve su to neki identiteti Ali slabašni.nevažni.Važan je samo osnovni kolektivni identitet a to nacionalni.taj identitet je kao koža a ostali su kao košulje i drugi odjevni predmeti. Koliko su drugi udaljeniji kolektivni identiteti nevažni najbolje govori primjer južnog slovenstva.Danas južno slovenstva niko i ne spominje. Pitanje je koliko smo sa Srbijom ili Srbima Srbije to jeste Srbijancima i jesmo i nismo jedna nacija.U nekim bitnim elementima nismo . Zbog neceg slicnog prvim dvema recima ovog tvog upisa, mene je novivakat nazvao ni manje ni vise nego srbomrscem, drugom Naserom Oricem, probosancem i sl. Tako da - cuvaj se!
|
|
Vrh |
|
|
Pejtonac sa juga
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:46 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Jesmo Bosanci i Balkanci i Evropljani ...i sve su to neki identiteti Ali slabašni.nevažni.Važan je samo osnovni kolektivni identitet a to nacionalni.taj identitet je kao koža a ostali su kao košulje i drugi odjevni predmeti. Koliko su drugi udaljeniji kolektivni identiteti nevažni najbolje govori primjer južnog slovenstva.Danas južno slovenstva niko i ne spominje. Pitanje je koliko smo sa Srbijom ili Srbima Srbije to jeste Srbijancima i jesmo i nismo jedna nacija.U nekim bitnim elementima nismo . Zbog neceg slicnog prvim dvema recima ovog tvog upisa, mene je novivakat nazvao ni manje ni vise nego srbomrscem, drugom Naserom Oricem, probosancem i sl. Tako da - cuvaj se! novivakat
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:50 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
aleksije radicevic je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Jesmo Bosanci i Balkanci i Evropljani ...i sve su to neki identiteti Ali slabašni.nevažni.Važan je samo osnovni kolektivni identitet a to nacionalni.taj identitet je kao koža a ostali su kao košulje i drugi odjevni predmeti. Koliko su drugi udaljeniji kolektivni identiteti nevažni najbolje govori primjer južnog slovenstva.Danas južno slovenstva niko i ne spominje. Pitanje je koliko smo sa Srbijom ili Srbima Srbije to jeste Srbijancima i jesmo i nismo jedna nacija.U nekim bitnim elementima nismo . Zbog neceg slicnog prvim dvema recima ovog tvog upisa, mene je novivakat nazvao ni manje ni vise nego srbomrscem, drugom Naserom Oricem, probosancem i sl. Tako da - cuvaj se! Njega i Karadžića odavno zove mislimima. Izgleda da mu radar za zelene nije u redu . Mora radar na reglažu.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 27 ruj 2022, 21:56 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7139 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
aleksije radicevic je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Jesmo Bosanci i Balkanci i Evropljani ...i sve su to neki identiteti Ali slabašni.nevažni.Važan je samo osnovni kolektivni identitet a to nacionalni.taj identitet je kao koža a ostali su kao košulje i drugi odjevni predmeti. Koliko su drugi udaljeniji kolektivni identiteti nevažni najbolje govori primjer južnog slovenstva.Danas južno slovenstva niko i ne spominje. Pitanje je koliko smo sa Srbijom ili Srbima Srbije to jeste Srbijancima i jesmo i nismo jedna nacija.U nekim bitnim elementima nismo . Zbog neceg slicnog prvim dvema recima ovog tvog upisa, mene je novivakat nazvao ni manje ni vise nego srbomrscem, drugom Naserom Oricem, probosancem i sl. Tako da - cuvaj se! Vidio sam.ne slažem se ni ja svim što si napisao konkretno sa ocjenom da je BiH nekakva politička cjelina Ja sam mišljenja da je Bosna iako dugo postoji kao geografski pojam samo jedna slepljevina u pokušaju kad je političkoj dimenziji riječ.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 28 ruj 2022, 00:34 |
|
|
Citat: Za pripreme šampionke Sare Ćirković biće obezbijeđeno 20.000 KMSrpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ugostio je danas u Istočnom Sarajevu evropsku šampionku u boksu Saru Ćirković i trenera Mirka Ždralu, koji su svojim sjajnim rezultatima u reprezentaciji Srbije učinili Republiku Srpsku beskrajno ponosnim. On je izrazio želju da sportisti u Republici Srpskoj imaju dobre uslove za rad kako bi i dalje mogli da ostvaruju vrhunske rezultate na prestižnim takmičenjima. - Moja želja je da sala u Zvorniku nosi Sarino ime u znak zahvalnosti za njen izuzetan uspjeh - rekao je Dodik. https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=488066 Sve za Majku Srbiju. U Srbiji samo mali broj ljudi poput Alekseja i Čede mrzi Srbe iz RS.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|