HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ruj 2024, 14:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 88748 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 01 stu 2022, 20:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 23:25
Postovi: 5433
K..M je napisao/la:
Prokleti bili sotonisti Cincari Pasic i Karadokuovi.....sjeme im se zatrlo.


Karadokuovi?
Koji su to? Nikad čua.

P.S.
Vučić je iz Čipuljića, a ondi su bili Cincari.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 01 stu 2022, 21:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 23:25
Postovi: 5433
Robbie MO je napisao/la:
Sokolić je napisao/la:

Onda in i ne triba popis. Pa čak i takav okljaštreni popis bez najvažnijih podataka pokazatelj je civilizacijskog pada po radikalnin islamistiman uzurpirane države BiH.


Mi ne želimo etnički popis više.

Jer se među Muslimanima javljaju ideje lažnog izjašnjavanja da nam sjebu Dom naroda.


Je li to hoćeš reć da ćedu se na popisu izjasnit ka' Hrvati i katolici :smijeh :sega
Jo šta bih volia vidit lica onima gnjidama iz MZ kad bi tako ispalo da su Hrvati većina po BiH, a da Hrvatska nima nikakvu ulogu u tomen i da ju ne moredu okrivit ni za što :zubati
da masonskoj žgadiji trud bude uzaludan, toliko se u ratu angažirali da Hrvata i katolika općenito nestane iz sridnje Bosne i siverne Hercegovine, a ono osvane nacionalno kompaktno i čisto Hrvatsko od Bihaća do priko Drine :smijeh :sega


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 01 stu 2022, 21:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 23:25
Postovi: 5433
Novdan je napisao/la:
estoyAqui je napisao/la:
Slažem se sa Sokolićem. To se čini logičnim, s obzirom na autonomašku povijest ovog kraja i prgavosti
Treba napravit posao na mekoj moći u USK te okrenut ih protiv Sarajeva. Ostatak posla će njihova prgavost napravit pa nek budu naši ljuti Krajišnici
Isto i danas vidiš veće nezadovoljtvo SDA u tom kraju neg u ostalim. Nigdje nema više opcija kao u USK(Unatoč tome što su to većinom otpadci od SDA)

Što se tiče meke moći Hrvatska bi im mogla omogućit:
da dođu džabe studirat u ZG(Bliže nego SA)
da uloži novce u Unsku prugu uz redovnu brzu liniju ZG-SK-BI-KNN-ST
iskoristi zanemarivanje od strane SA u svoju korist na neki način
školovanje hodža u ZG

Nemam neku ideju kao što vidite, ali ima umnih ljudi

Moguće je ovo napravit. Imamo primjer u Bangladešu i Palestini

Ako bi se to uspilo na neki način
Potrebno bi bilo integrirat njih u hrvatsku nacionalnu misao
Za početak bi trebalo davat financije tom kraju iz ostalih dijelova Hrvatske. Uz to bi vrlo vjerojatno se dogodio egzodus u ostale krajeve Hrvatske i EU. Vjj bi odlazili u Rijeku i Istru ponajviše , gdje ih i sad ima kolko hoćeš
Ali za dugotrajniju integraciju bi bio potreban novi rat gdje bi se usmjerila ta energija koja bi nas ujedinila s njima. To je recimo Rusiji pošlo za rukom
Osim toga, trebalo bi nacionalno svijest razvit tako da i njih ukljulčuje
To je 200 000 muslimana, znači 8% stanovnika. Ne vjerujem da bi to bilo preteško

Dugotrajno taj prostor bi mogao cvati
Unska pruga, Brza cesta Karlovac-Kladuša-Cazin-Bihać-Korenica-Udbina, Bihać kao regionalno središte, poljoprivreda, mogućnost razvoja proizvodnih pogona europskih kompanija(niža plaća+)

Bilo bi mi drago kad bi se tamošnji stanovnici očitovali što misle o ovom svemu


Ja ne znam što je potrebno da konačno izumre cvjećarenje u Hrvata. Oružana agresija, etničko čišćenje, logori, teroristički napadi, ubojstva povratnika, optužbe za UZP, blokiranje TV-a, blokiranje pelješkog mosta, Komšić, negiranje povijesti, jezika itd.... ništa to nije dovoljno, i dalje imamo cvjećare. Neshvatljiv mentalitet
Sada pak neki wishful thinking o Bošnjacima iz USŽ. Imam za vas jednu novost. Muslimani USŽ su BOŠNJACI, kod njih nacionalni naboj nije ništa manji nego kod ostalih dijelova tog nacionalnog korpusa.

Masovno su glasovali za Komšiča u prethodnim izborima, a ni u ratu nisu bili bajni odnosi s Hrvatima (general Šantić, pokušaj krađe hrvatskog teritorija od Dudakovića, zabijanje noža u leđa tj. odustajanje od djelovanja prema Prijedoru zbog kojeg su Hrvati ostali sami na Uni itd..), a danas ako pitaš prosječnog Bošnjaka iz USŽ nije Hrvatska spasila USŽ, nego su oni spasili Hrvatsku 1995.
Navodite nezadovoljstvo SDA.... majko Isusova eee. To bi bilo kao da su se Srbijanci nadali iskoristiti nezadvoljstvo Slavonaca HDZ-om i okretanje HDSSB-u kao šansu da stvore neke prosrpske katolike u Slavoniji.

Autonomaška povijest? Ovo može važiti samo za Veliku Kladušu, pogledaj malo kakav je idenititet ljudi iz Bužima, Cazina itd. pa onda pričaj ovakve stvari. Inače i toj Kladuši SDA i Komšić dobivaju nemali broj glasova.

Evo jedna mala lekcija iz povijesti. Za čitavo vrijeme postojanja SFRJ SR BiH je bila PARAZITSKA tvorevina na grbači Hrvatske i Slovenije. Gospodarski rast SRH bio je čak 40% manji nego bi inače bio, a sve zahvaljujući fondu za nerazvijene. Taj novac naravno nije odlazio BH Hrvatima, nego Muslimanima i Srbima koji su lakše dolazili do poslova, kontrolirali urbane sredine i slično, dok su Hrvati bili duplo prezastupljeni među gastarbajterima. U ratu je Hrvatska opet imala silne troškove da zbrine, nahrani, školuje itd. stotine tisuća bošnjačkih izbjeglica, a uz to je vojno i financijski pomagala ARBiH, čak i usred hrvatsko-bošnjačkog rata.

Danas, kada smo se konačno riješili tih silnih izdataka, uz sve svoje probleme, vi ponovo želite da financiramo vaše „cvijeće“. Još bih shvatio da to radite iz neke ljubavi prema Bošnjacima, ali ne, nula. Ti si majstore čak postavio tezu da RASELIMO Bošnjake, a kada sam ja rekao da je etničko čišćenje ZLOČINAČKI PODUHVAT, nema nikakvog odgovora. Dakle, malo bi ih proganjali, malo bi ih pretvarali u cvijeće. Imajte poštovanja i za sebe i za njih. Ja stoga imam daleko više ljubavi i poštovanja za bošnjački narod, nego ti koji razmišljaš o protjerivanju.

Bangladeš i Palestina? Bangladeš je potpuno neusporediv sa USŽ. Potpuno. Govorimo o narodu koji se nalazi na drugom kraju Azije u odnosu na Pakistan, koji govori potpuno drugim jezikom, ima potpuno drugu kulturu itd.. Sukobi između Islamabada i Dake su bili ogromni i neusporedivi s navodnim zapostavljajenm USŽ. Kod Palestinaca nisam siguran na što točno ciljaš, ali Izraelci uglavnom NISU uspjeli asimilirati ili učiniti Palestince lojalnima. Izraelski državljani muslimani su prihvatili dokumente iz interesa (financijskog), ali njihova lojalnost je više nego upitna. Npr. imali smo prilike vidjeti prohamasovske i antiizraelske prosvjede upravo među tom populacijom, kao i sukobe sa Židovima. No, to je druga i šira tema.

„poljoprivreda, mogućnost razvoja proizvodnih pogona europskih kompanija(niža plaća+)“ – pa ovo sve važi za skoro bilo koji pedalj RH. Pa? Cvate li Banovina, Kordun, Lika, Slavonija izvan Osijeka? Da ne bismo možda trebali početi od svog dvorišta?
„Bilo bi mi drago kad bi se tamošnji stanovnici očitovali što misle o ovom svemu“ ... Oni stanovnici koje si razmatrao protjerati, pardon... RASELITI?!
Dosta više ove megalomanije. Što je sljedeće? Ideja da trebamo kupiti lojalnost Srba iz Republike Srpske pa i njih anektirati, iskorištavajući neslogu Banja Luke i Beograda?


Ovako, nije to cvjećarenje.
O tome je razmišljao i na svojim sjednicama govorio Tuđman. Govorio je, AKO se raspadne BiH, moramo misliti i na te krajeve za ih pridobiti u sastav Hrvatske. Nije mi poznato je li izvorno stanovništvo mislia zadržat ili sporazumno razminit stanovnike s Kalifaton.

Istina je, službeno su po rizultatima glasovanja glasovali za nametanje Komšoglua Hrvatima. Tko zna, možda su lažirani rizultati. Ka' da tega nima u nas. Možda se nisu htili zamirat nami. A možda ih je zatrovala retorika iz Vrhbosne.

Naglasia san ne one "ljute Krajišnike", nego prihvatljivo je područje AP Zapadne Bosne i 5. korpusa. Naime, područje Cazinske krajine primilo je Hrvate iz Slunja i ostalih naselja kad su za velikosrpske agresije na Hrvatsku bili poraženi. Nije bilo drugeg puta za se povuć pa su išli naši onuda. Dobili su od Muslimana osobne s lažnin (muslimanskin) imeniman i tako se izvukli. Dil je tih Hrvata bia proslidia dalje, dil je osta ondi tijekon rata, čak i za velikobošnjačke agresije po sridnjoj Bosni i sivernoj Hercegovini. Stoga, barem im toliko dugujemo zahvalnosti.

"Ljuti Krajišnici", ka šta su Pridor, Sandrova Zadužbina, Novosel (Dolnje Skoplje), i tako dalje) dokazali su svoje "ratničke sposobnosti" neborenjem za svoj kraj i fanatičnom borbom za otimanje hrvatskih kuća po Bugojnu, Zenici, Travniku... ono kad su Hrvatima zabili nož u leđa.

Cvjećarenje ili ne, mi smo tolerirali naseljavanje i koncentraciju Muslimana uz granicu s hrvatske strane granice, i to u prijašnjin hrvatskin seliman. I dopustili gradnju džamije (Bogovolja), i još in gradimo džamije drugdi po RH (Gunja, Sisak, Rika, Dubrovnik, Osijek, Zadar?) premda im je udil u stanovništvu RH, a u pojedinin naseljiman i apsolutni broj opa. Sve to po mistiman di nikad nisu postojali.

Muslimani pokazijedu nestalnost i nepridvidivost i naglost. Budu čas za jedno i naglo se priklonidu drugemu. Čini se da se onima u Cazinskoj krajini stalno provlači to jedno autonomaštvo. Ono postoji. Nisu svugdi lako prihvatili bošnjačko ime ka' nacionalnu oznaku. Dosta njih bidu radije ostali samo Muslimani.

O priklonjenosti kod muslobošnja Srbiman, iako su ih oni ubijali a mi dvorili i spasili, znamo. To je postojalo i pri. Izetbegović je bia reka Tuđmanu da bi, dok se još razmišljalo o raspadu SFRJ, da bi pustia Sloveniju otić, Hrvatskoj da nika konfederalna prava, a BiH (pri svega muslobošnje) da bude naslonjena na Srbiju.

Sâm Tuđman je reka da je priča o državi do Drine politička nerealnost i nepamet. Jer, kad bis dobia državu s još dva milijuna Srba i dva milijuna muslimana, čija bi to država bila? Bia je svistan da nikoji narod nije do kraja ostvaria nacionalne ciljeve, pa je nastoja da se u BiH Hrvati što je više moguće kompaktiradu i da ondi budu u kompaktnom entitetu, a reka je i o Cazinskoj krajini, koja, AKO se BiH raspadne, triba na niki način bit u hrvatskom okrilju.

Ovdi sam iznia jedan scenarij. Pa sad drugi neka rečedu svoj sud, može i na drugu temu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 01 stu 2022, 22:18 
Online
Avatar

Pridružen/a: 01 kol 2020, 12:37
Postovi: 17957
Jedna od strateških grana poljoprivrede – mljekarstvo na području Tuzlanskog kantona je pred gašenjem. Uzroka je mnogo, a vapaje mljekara proteklih godina kao da niko ne čuje. Zbog neprofitabilnosti i neisplativosti, poskupljenja repromaterijala za sjetvu, hrane, farme mlijeka na ovom području su pred gašenjem.

Jasmin Majdančić iz Donjih Vukovija kod Kalesije jedan je od 1.000 vlasnika farmi mlijeka na području Tuzlanskog kantona čiji obrt je pred gašanjem. Ovo je njegov posljednji vapaj:
“Situacija je katastrofalna na svim nivoima što se tiče proizvodnje, na svim farmama. Iz dana u dan dolazi sve više do pada proizvodnje sirovog mlijeka. Farme se masovno zatvaraju!”

https://crna-hronika.info/gase-se-farme ... lna/429525

_________________
Broj učenika u osnovnim školama u USK
2013/2014 - 25,758
2023/2024 - 15,503





Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 01 stu 2022, 22:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 svi 2020, 16:38
Postovi: 4966
Glazbenik je napisao/la:
Velebit je napisao/la:
Obnavljat oldtimere i satove? Za ovo tribas imas posebne vjestine a sumnjam da je to sredine s trzistem za to.

Bonsai i golubovi cu tretirat ka salu.

Ljudi koji pokricu nesto su u prosjeku stariji i imaju kapital, samouvjerenost i mrizu sposobnih ljudi.


Pažljivije čitaj.

Odgovorio sam na sev-ov post u kojem on tvrdi da mlad čovjek s poslom ne može ništa raditi, osim ubiti se od dosade.

Ja sam predložio oblike razonode, a ne pokretanje poslova.

Budući da je početna pretpostavka kako je mlad čovjek već zaposlen na normalnom poslu.

Može se baviti i maketarstvom.

Okej, to mi je promaklo. No mladi ja msn cesce idu zbog faksa i tog efekta rulje kad krene svi idu ko ovce. Danas je jednostavno 'in' ic na faks. Iako evo prva generacija u Hrvatskoj da je naglo skocia interes za strucne skole. Zenske najvise bize ca sa sela jer im moderno drustvo signalizira da je udat se i radit dicu te zivit skromnim ogranicenim zivotom nesto bas najgore za zenu. Grad nudi 'prilike'.

_________________
Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 01 stu 2022, 22:25 
Online
Avatar

Pridružen/a: 01 kol 2020, 12:37
Postovi: 17957
Odlazak radne snage iz BiH dobija na zamahu, a za osam mjeseci ove godine tržište Slovenije ojačano je sa čak 12.257 domaćih radnika, a Njemačke sa 463 medicinara.

https://radiosarajevo.ba/biznis/odlazak ... bih/473309

_________________
Broj učenika u osnovnim školama u USK
2013/2014 - 25,758
2023/2024 - 15,503





Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 01 stu 2022, 22:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 31 svi 2020, 16:38
Postovi: 4966
Rika sv Vida je napisao/la:
Jedna od strateških grana poljoprivrede – mljekarstvo na području Tuzlanskog kantona je pred gašenjem. Uzroka je mnogo, a vapaje mljekara proteklih godina kao da niko ne čuje. Zbog neprofitabilnosti i neisplativosti, poskupljenja repromaterijala za sjetvu, hrane, farme mlijeka na ovom području su pred gašenjem.

Jasmin Majdančić iz Donjih Vukovija kod Kalesije jedan je od 1.000 vlasnika farmi mlijeka na području Tuzlanskog kantona čiji obrt je pred gašanjem. Ovo je njegov posljednji vapaj:
“Situacija je katastrofalna na svim nivoima što se tiče proizvodnje, na svim farmama. Iz dana u dan dolazi sve više do pada proizvodnje sirovog mlijeka. Farme se masovno zatvaraju!”

https://crna-hronika.info/gase-se-farme ... lna/429525

Megle in je dosa a nema ko kupit mliko?

_________________
Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 01 stu 2022, 22:37 
Offline

Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46
Postovi: 7152
Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
Tuzlanski kanton ima najbolje izglede da slijedi Bihaćki kanton koji je do sad davao najveći doprinos iseljavanju gradjana.Ne moze Bihaćki kanton da ima tapiju to jeste monopol na prvo mjesto po broju iseljenih jer izmedju ostalog nije ni najmnogoljudniji.

_________________
The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 01 stu 2022, 22:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19
Postovi: 5856
Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
Velebit je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Pažljivije čitaj.

Odgovorio sam na sev-ov post u kojem on tvrdi da mlad čovjek s poslom ne može ništa raditi, osim ubiti se od dosade.

Ja sam predložio oblike razonode, a ne pokretanje poslova.

Budući da je početna pretpostavka kako je mlad čovjek već zaposlen na normalnom poslu.

Može se baviti i maketarstvom.

Okej, to mi je promaklo. No mladi ja msn cesce idu zbog faksa i tog efekta rulje kad krene svi idu ko ovce. Danas je jednostavno 'in' ic na faks. Iako evo prva generacija u Hrvatskoj da je naglo skocia interes za strucne skole. Zenske najvise bize ca sa sela jer im moderno drustvo signalizira da je udat se i radit dicu te zivit skromnim ogranicenim zivotom nesto bas najgore za zenu. Grad nudi 'prilike'.


Oldtimeri su svako vozilo starije od 30 godina. Ne mora biti Panhard Dynamic iz 1936.
Obični Golf II ili Opel Kadett se može za male novce dovesti u stanje da može sudjelovati na smotrama.

U Hrvatskoj za to postoje posebne porezne povlastice pri osiguranju i registraciji starodobnih vozila.

Poput tvog primjera s pokretačicom festivala i ja sam evoluirao do razine, da zahvaljujući stečenom životnom iskustvu i znanju sada svašta mogu. Pa tako zarađujem čak i na vlastitom hobbyju.

Praktično sve primjere koje sam dao znam iz vlastitog iskustva ili sebi bliskih.

Znam primjer električara od 20-ak godina koji živi na selu u iseljeničkom kraju u BiH. On crta portrete te frizira elektroniku na automobilima i traktorima iz hobbyja. A radi kao električar. Oženjen je i gradi si kuću.
Majka mu pjeva u crkvenom zboru i nastupa u folkloru. Ostala braća i sestre su mu isto uglavnom sposobni.

Također, imam primjer djevojke koja studira arhitekturu, a iz zabave istovremeno uzgaja egzotičnu perad. Živi u seoskom području nedaleko većeg grada u kojem studira. Već je i udana.

Sve je moguće uz čvrstu obitelj.

Nevezano za njih, hrvatski ruralni krajevi koji su potpune zabiti obiluju primjerima ljudi koji znaju što napraviti od svog života. Uvijek se iznenadim koliko ih ima.

Iako ima i propaliteta i alkoholičara.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 01 stu 2022, 23:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 23:25
Postovi: 5433
Mislili su potrat Hrvate iz BiH ća, a onda da će Hrvatska Bosni i Hercegovini (odnosno u sadašnje vrime, samo muslobošnjama) ka' u vrime Jugoslavije obvezno slat velike novce za "nerazvijene".
I da će Hrvatska podić infrastrukturu pa da in posli to nacionaliziradu ka šta bidu htili napravit s TE Tuzla i još nikima, jer ka' ono, "Hrvatska je dobila uloženo natrag". Ne ide to tako. Ulagač hoće da mu njegovo ulaganje daje povrat do u beskonačnost, što više zaraditi odnosno imati stalni neprikidni izvor zarade u budućnosti na koji može uvik računat, a ne samo dok se ne otplati uloženo. Jer, čemu bi onda bia iša ulagat, kad bi osta samo na pozitivnoj nuli?
Takav postupak muslobošnja je teško protuulagačko i protupoduzetničko ponašanje. Od takvih svi bižidu ća. Zato in se sad masovno prazni i Županija Soli, pored Unsko-sanske. Za ostale još nimadu snage priznat koliko in je svita otišlo ća.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 01 stu 2022, 23:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 stu 2021, 12:56
Postovi: 389
Sokoliću molim te prestani oslovljavati Muslimane kao "muslobošnje".


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 14:55 
Offline

Pridružen/a: 03 ruj 2022, 11:16
Postovi: 1182
U prilog mom potpisu.

Demografska eutanazija hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni
...

Totalna katastrofa

Službeni pokazatelji govore kako je našu zemlju u zadnjih četiri godine, dakle između izbornih ciklusa, napustilo šokantnih 500 tisuća stanovnika. Demografska pustoš nemilice razara sva područja u državi, međutim neki jezivi pokazatelji upućuju da je demografska kuga goropadno nasrnula na Hrvate u Središnjoj Bosni i tome ionako trusnom području kreira sumornu budućnost.

Na tisuće mladih obitelji s djecom su već napustili svoje domove, ostali su samo oni najuporniji i najstrpljiviji čija djeca popunjavaju tek poneku školsku klupu u osnovnim i srednjim školama. Kakvi su se crni demografski oblaci nadvili nad Središnjom Bosnom pokazuju uznemirujući egzaktni podatci o broju upisanih prvašića u novu školsku godinu. Hrvati i njihova djeca su brojčano već dobrano inferioni u odnosu na Bošnjake.

Tako je u općini Žepče ukupno u prve razrede upisano 244 djece od čega je upisano 147 prvačića po bosanskom planu i programu, što je 60 posto, a 97 osnovaca po hrvatskom planu i programu, dakle 40 posto od ukupnog broja upisanih prvačića.

U Jajcu je upisano ukupno 145 djece, od čega 94 prvačića ili 68 posto po bosanskom planu i programu, te 51 prvačić po HPP, što je 32 posto.

U Busovači su zastrašujući podatci na štetu hrvatskog plana i programa. U tom gradiću je upisano ukupno 142 prvačića, od toga 106 po BPP ili 75 posto, a po HPP mizernih 36 prvačića što je uznemirujućih 25 posto.

Jednako zabrinjavajući pokazatelji stižu iz Novog Travnika. Tamo je ukupno u prve razrede upisano 184 djece od čega je upisano 135 prvačića koji će osnovnu školu pohađati po BPP što je 73 posto, dok je po HPP upisano 49 najmlađih osnovaca ili 27 posto.

U Vitezu je stanje nešto podnošljivije. U osnovnim školama u toj općini je upisano ukupno 230 najmlađih osnovaca od čega 118 prvačića za BPP što je 51 posto, dok je za HPP upisano 112 prvačića što je 49 posto.

I napokon u Kiseljaku će po BPP školu pohađati 113 prvačića, dakle 57 posto , a 85 po HPP što je 43 posto.

:bihzastava


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 15:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58
Postovi: 36925
Lokacija: Gl. grad regije
Bošnjak.007 je napisao/la:
U prilog mom potpisu.

Demografska eutanazija hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni
...

Totalna katastrofa

Službeni pokazatelji govore kako je našu zemlju u zadnjih četiri godine, dakle između izbornih ciklusa, napustilo šokantnih 500 tisuća stanovnika. Demografska pustoš nemilice razara sva područja u državi, međutim neki jezivi pokazatelji upućuju da je demografska kuga goropadno nasrnula na Hrvate u Središnjoj Bosni i tome ionako trusnom području kreira sumornu budućnost.

Na tisuće mladih obitelji s djecom su već napustili svoje domove, ostali su samo oni najuporniji i najstrpljiviji čija djeca popunjavaju tek poneku školsku klupu u osnovnim i srednjim školama. Kakvi su se crni demografski oblaci nadvili nad Središnjom Bosnom pokazuju uznemirujući egzaktni podatci o broju upisanih prvašića u novu školsku godinu. Hrvati i njihova djeca su brojčano već dobrano inferioni u odnosu na Bošnjake.

Tako je u općini Žepče ukupno u prve razrede upisano 244 djece od čega je upisano 147 prvačića po bosanskom planu i programu, što je 60 posto, a 97 osnovaca po hrvatskom planu i programu, dakle 40 posto od ukupnog broja upisanih prvačića.

U Jajcu je upisano ukupno 145 djece, od čega 94 prvačića ili 68 posto po bosanskom planu i programu, te 51 prvačić po HPP, što je 32 posto.

U Busovači su zastrašujući podatci na štetu hrvatskog plana i programa. U tom gradiću je upisano ukupno 142 prvačića, od toga 106 po BPP ili 75 posto, a po HPP mizernih 36 prvačića što je uznemirujućih 25 posto.

Jednako zabrinjavajući pokazatelji stižu iz Novog Travnika. Tamo je ukupno u prve razrede upisano 184 djece od čega je upisano 135 prvačića koji će osnovnu školu pohađati po BPP što je 73 posto, dok je po HPP upisano 49 najmlađih osnovaca ili 27 posto.

U Vitezu je stanje nešto podnošljivije. U osnovnim školama u toj općini je upisano ukupno 230 najmlađih osnovaca od čega 118 prvačića za BPP što je 51 posto, dok je za HPP upisano 112 prvačića što je 49 posto.

I napokon u Kiseljaku će po BPP školu pohađati 113 prvačića, dakle 57 posto , a 85 po HPP što je 43 posto.

:bihzastava


Ma to su loši brojevi i za musliće. Kakvi su to brojevi bili nekad.

Ono što je zanimljivo je povratak Hrvata, ima jako puno naših gastića koji se vraćaju ili bježe od mjera i cijepljenja.

A ovo si zaboravio:

Citat:
Što se bošnjačkog naroda tiče prava pustoš je poharala Unsko-sanski kanton, istočnu Bosnu, iako niti jedna općina nije ostala neokrnjena.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 15:12 
Offline

Pridružen/a: 03 ruj 2022, 11:16
Postovi: 1182
Junuz Djipalo je napisao/la:
Bošnjak.007 je napisao/la:
U prilog mom potpisu.

Demografska eutanazija hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni
...

Totalna katastrofa

Službeni pokazatelji govore kako je našu zemlju u zadnjih četiri godine, dakle između izbornih ciklusa, napustilo šokantnih 500 tisuća stanovnika. Demografska pustoš nemilice razara sva područja u državi, međutim neki jezivi pokazatelji upućuju da je demografska kuga goropadno nasrnula na Hrvate u Središnjoj Bosni i tome ionako trusnom području kreira sumornu budućnost.

Na tisuće mladih obitelji s djecom su već napustili svoje domove, ostali su samo oni najuporniji i najstrpljiviji čija djeca popunjavaju tek poneku školsku klupu u osnovnim i srednjim školama. Kakvi su se crni demografski oblaci nadvili nad Središnjom Bosnom pokazuju uznemirujući egzaktni podatci o broju upisanih prvašića u novu školsku godinu. Hrvati i njihova djeca su brojčano već dobrano inferioni u odnosu na Bošnjake.

Tako je u općini Žepče ukupno u prve razrede upisano 244 djece od čega je upisano 147 prvačića po bosanskom planu i programu, što je 60 posto, a 97 osnovaca po hrvatskom planu i programu, dakle 40 posto od ukupnog broja upisanih prvačića.

U Jajcu je upisano ukupno 145 djece, od čega 94 prvačića ili 68 posto po bosanskom planu i programu, te 51 prvačić po HPP, što je 32 posto.

U Busovači su zastrašujući podatci na štetu hrvatskog plana i programa. U tom gradiću je upisano ukupno 142 prvačića, od toga 106 po BPP ili 75 posto, a po HPP mizernih 36 prvačića što je uznemirujućih 25 posto.

Jednako zabrinjavajući pokazatelji stižu iz Novog Travnika. Tamo je ukupno u prve razrede upisano 184 djece od čega je upisano 135 prvačića koji će osnovnu školu pohađati po BPP što je 73 posto, dok je po HPP upisano 49 najmlađih osnovaca ili 27 posto.

U Vitezu je stanje nešto podnošljivije. U osnovnim školama u toj općini je upisano ukupno 230 najmlađih osnovaca od čega 118 prvačića za BPP što je 51 posto, dok je za HPP upisano 112 prvačića što je 49 posto.

I napokon u Kiseljaku će po BPP školu pohađati 113 prvačića, dakle 57 posto , a 85 po HPP što je 43 posto.

:bihzastava


Ma to su loši brojevi i za musliće. Kakvi su to brojevi bili nekad.

Ono što je zanimljivo je povratak Hrvata, ima jako puno naših gastića koji se vraćaju ili bježe od mjera i cijepljenja.

A ovo si zaboravio:

Citat:
Što se bošnjačkog naroda tiče prava pustoš je poharala Unsko-sanski kanton, istočnu Bosnu, iako niti jedna općina nije ostala neokrnjena.

Ma sve je to tanko. Koliko se vratilo? 20-30k ?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 15:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58
Postovi: 36925
Lokacija: Gl. grad regije
Bošnjak.007 je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:

Ma to su loši brojevi i za musliće. Kakvi su to brojevi bili nekad.

Ono što je zanimljivo je povratak Hrvata, ima jako puno naših gastića koji se vraćaju ili bježe od mjera i cijepljenja.

A ovo si zaboravio:


Ma sve je to tanko. Koliko se vratilo? 20-30k ?


A evo, dovoljno za dobar rezultat na izborima u SBK.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 15:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Velebit je napisao/la:
Rika sv Vida je napisao/la:
Jedna od strateških grana poljoprivrede – mljekarstvo na području Tuzlanskog kantona je pred gašenjem. Uzroka je mnogo, a vapaje mljekara proteklih godina kao da niko ne čuje. Zbog neprofitabilnosti i neisplativosti, poskupljenja repromaterijala za sjetvu, hrane, farme mlijeka na ovom području su pred gašenjem.

Jasmin Majdančić iz Donjih Vukovija kod Kalesije jedan je od 1.000 vlasnika farmi mlijeka na području Tuzlanskog kantona čiji obrt je pred gašanjem. Ovo je njegov posljednji vapaj:
“Situacija je katastrofalna na svim nivoima što se tiče proizvodnje, na svim farmama. Iz dana u dan dolazi sve više do pada proizvodnje sirovog mlijeka. Farme se masovno zatvaraju!”

https://crna-hronika.info/gase-se-farme ... lna/429525

Megle in je dosa a nema ko kupit mliko?


Takva im je većina firmi samo se o tome ne priča. Posebno u ovoj milenijskoj krizi koja ih ne može zaobići. Moš misliti oni tako lažljivi koliko iskreno pišu kvartalne raporte javnosti i vlasnicima dionica. To je sve prepuno neistina.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 15:34 
Offline

Pridružen/a: 13 sij 2020, 19:34
Postovi: 3982
Slicne brojke vaze za celu FBiH sem ZHK i Sarajeva. Demografska eutanazija muslimanskog naroda u FBiH.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 15:47 
Offline

Pridružen/a: 03 ruj 2022, 11:16
Postovi: 1182
NSOS je napisao/la:
Slicne brojke vaze za celu FBiH sem ZHK i Sarajeva. Demografska eutanazija muslimanskog naroda u FBiH.

Imate 170k glasova.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 15:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58
Postovi: 36925
Lokacija: Gl. grad regije
Bošnjak.007 je napisao/la:
NSOS je napisao/la:
Slicne brojke vaze za celu FBiH sem ZHK i Sarajeva. Demografska eutanazija muslimanskog naroda u FBiH.

Imate 170k glasova.


Imali bi više da držimo SIP. Ajde sjaši idi Srbe ganjaj.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 16:24 
Offline

Pridružen/a: 12 kol 2013, 01:51
Postovi: 1881
K..M je napisao/la:
Sugoslavija tamnica nebeskog naroda, koji je oslobodio sve porobljene narode, i one vjerske skupine i udahnuo im zivot.

Prokleti bili sotonisti Cincari Pasic i Karadokuovi.....sjeme im se zatrlo.


Za 10 godina kraljevine (od 1921. do 1931.) udeo pravoslavaca porastao sa 46,7% na 48,7% dok je među rođenima 1930-ih bilo 51-52% pravoslavaca. Na Kosovu i Metohiji sa 21,2% na 27,3%. Udeo Albanaca je padao, do 1950-ih bi već svi bili u Turskoj.
Međutim onda dođoše komunjare i Albanci ostadoše i namnožiše se, a mi se strmopizdili. To je nama naša borba dala...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 16:30 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 17:34
Postovi: 24718
Lucho je napisao/la:
K..M je napisao/la:
Sugoslavija tamnica nebeskog naroda, koji je oslobodio sve porobljene narode, i one vjerske skupine i udahnuo im zivot.

Prokleti bili sotonisti Cincari Pasic i Karadokuovi.....sjeme im se zatrlo.


Za 10 godina kraljevine (od 1921. do 1931.) udeo pravoslavaca porastao sa 46,7% na 48,7%. Na Kosovu i Metohiji sa 21,2% na 27,3%. Udeo Albanaca je padao, do 1950-ih bi već svi bili u Turskoj.
Međutim onda dođoše komunjare i Albanci ostadoše i namnožiše se, a mi se strmopizdili. To je nama naša borba dala...


točno, Srbima nisu sranje napravili oni koji su stvorili prvu Jugoslaviju, ngo oni koji su je srušili.

Konkretno, oni koji su 1941. urlali "bolje rat, nego pakt"

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 16:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 svi 2020, 12:40
Postovi: 4515
Lucho je napisao/la:
K..M je napisao/la:
Sugoslavija tamnica nebeskog naroda, koji je oslobodio sve porobljene narode, i one vjerske skupine i udahnuo im zivot.

Prokleti bili sotonisti Cincari Pasic i Karadokuovi.....sjeme im se zatrlo.


Za 10 godina kraljevine (od 1921. do 1931.) udeo pravoslavaca porastao sa 46,7% na 48,7%. Na Kosovu i Metohiji sa 21,2% na 27,3%. Udeo Albanaca je padao, do 1950-ih bi već svi bili u Turskoj.
Međutim onda dođoše komunjare i Albanci ostadoše i namnožiše se, a mi se strmopizdili. To je nama naša borba dala...
U Kraljevini ste kolonizirali Kosovo, a u Republici ste kolonizirali ispražnjenu Vojvodinu, nemojte se praviti žrtve.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 16:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58
Postovi: 36925
Lokacija: Gl. grad regije
Junuz Djipalo je napisao/la:
Bošnjak.007 je napisao/la:
U prilog mom potpisu.

Demografska eutanazija hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni
...

Totalna katastrofa

Službeni pokazatelji govore kako je našu zemlju u zadnjih četiri godine, dakle između izbornih ciklusa, napustilo šokantnih 500 tisuća stanovnika. Demografska pustoš nemilice razara sva područja u državi, međutim neki jezivi pokazatelji upućuju da je demografska kuga goropadno nasrnula na Hrvate u Središnjoj Bosni i tome ionako trusnom području kreira sumornu budućnost.

Na tisuće mladih obitelji s djecom su već napustili svoje domove, ostali su samo oni najuporniji i najstrpljiviji čija djeca popunjavaju tek poneku školsku klupu u osnovnim i srednjim školama. Kakvi su se crni demografski oblaci nadvili nad Središnjom Bosnom pokazuju uznemirujući egzaktni podatci o broju upisanih prvašića u novu školsku godinu. Hrvati i njihova djeca su brojčano već dobrano inferioni u odnosu na Bošnjake.

Tako je u općini Žepče ukupno u prve razrede upisano 244 djece od čega je upisano 147 prvačića po bosanskom planu i programu, što je 60 posto, a 97 osnovaca po hrvatskom planu i programu, dakle 40 posto od ukupnog broja upisanih prvačića.

U Jajcu je upisano ukupno 145 djece, od čega 94 prvačića ili 68 posto po bosanskom planu i programu, te 51 prvačić po HPP, što je 32 posto.

U Busovači su zastrašujući podatci na štetu hrvatskog plana i programa. U tom gradiću je upisano ukupno 142 prvačića, od toga 106 po BPP ili 75 posto, a po HPP mizernih 36 prvačića što je uznemirujućih 25 posto.

Jednako zabrinjavajući pokazatelji stižu iz Novog Travnika. Tamo je ukupno u prve razrede upisano 184 djece od čega je upisano 135 prvačića koji će osnovnu školu pohađati po BPP što je 73 posto, dok je po HPP upisano 49 najmlađih osnovaca ili 27 posto.

U Vitezu je stanje nešto podnošljivije. U osnovnim školama u toj općini je upisano ukupno 230 najmlađih osnovaca od čega 118 prvačića za BPP što je 51 posto, dok je za HPP upisano 112 prvačića što je 49 posto.

I napokon u Kiseljaku će po BPP školu pohađati 113 prvačića, dakle 57 posto , a 85 po HPP što je 43 posto.

:bihzastava


Ma to su loši brojevi i za musliće. Kakvi su to brojevi bili nekad.

Ono što je zanimljivo je povratak Hrvata, ima jako puno naših gastića koji se vraćaju ili bježe od mjera i cijepljenja.

A ovo si zaboravio:

Citat:
Što se bošnjačkog naroda tiče prava pustoš je poharala Unsko-sanski kanton, istočnu Bosnu, iako niti jedna općina nije ostala neokrnjena.


Kad se sve zbroje učenici koji su pobrojani dobiješ oko 550 bošnjačkih prvašića u SBK (NT, Vitez, Busovača, Kiseljak, Jajce) za usporedbu iseljavanjem devastirani Vinkovci imaju skoro 400. :D

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 16:41 
Offline

Pridružen/a: 12 kol 2013, 01:51
Postovi: 1881
Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Lucho je napisao/la:

Za 10 godina kraljevine (od 1921. do 1931.) udeo pravoslavaca porastao sa 46,7% na 48,7%. Na Kosovu i Metohiji sa 21,2% na 27,3%. Udeo Albanaca je padao, do 1950-ih bi već svi bili u Turskoj.
Međutim onda dođoše komunjare i Albanci ostadoše i namnožiše se, a mi se strmopizdili. To je nama naša borba dala...
U Kraljevini ste kolonizirali Kosovo, a u Republici ste kolonizirali ispražnjenu Vojvodinu, nemojte se praviti žrtve.


Srbi i Hrvati su realno najlošije prošli pod komunizmom gledajući demografiju, a ostali su prošli odlično. To pokazuje statistika, nema mnogo filozofije.

Što se tiče Kosova i Vojvodine to što kažeš je tačno, ali je Kosovo trebalo prvo rešiti zato što je imalo problematičnije stanovništvo. U Vojvodini bi udeo Srba verovatno rastao i bez kolonizacije s obzirom na slabiji priraštaj tamošnjih manjina, a i bila bi privlačna za doseljavanje ostalim Srbima kao što je bio slučaj s obzirom da je dosta Srba koji nisu planski kolonizovani tamo došlo. Udeo ne bi bio kao danas, ali bi bili većina dok bi na Kosovu bili ogromna većina da nije bilo komunista s obzirom da bi veliki deo Albanca verovatno bio iseljen (pre svega oni problematični).
U suštini moglo je i jedno i drugo da se radilo pametno i u interesu Srba.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota
PostPostano: 02 stu 2022, 16:48 
Online
Avatar

Pridružen/a: 27 sij 2021, 11:30
Postovi: 2686
Samo da Bosnjak.1993 ne zaboravi da su se jednom zelenili i Visegrad, Srebrenica, Zvornik... a danas se vise ne zelene. Pa tako... Tko zna... Mozda ista sudbina snađe i Donji Vakuf. Nikad ne znas. :neznam

_________________
BiH je turd.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 88748 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 2989, 2990, 2991, 2992, 2993, 2994, 2995 ... 3550  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Tomba17 i 59 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO