|
|
Stranica: 1096/1622.
|
[ 40537 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 18:47 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Eminencija je napisao/la: evo dobio danas informacije od zaposlenika u hotelu u vodicama da dobivaju ukraince tamo a kojima boravak sest mjeseci placa SAD. Ako to placaju platice i PZO. Od kako su Rusi pokrenuli akciju smrzavanja Ukrajinaca traze se slobodni kapaciteti za smjestaj izbjeglica unutar EU do proljeća. Odlična prigoda da Hrvatski hoteljeri i iznamljivači smještaja zarade preko zime.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 18:50 |
|
|
i_jopet je napisao/la: U našem ratu Hrvatska je primala u hotele bez naknade, sad plaćaju Amerikanci, mislim da ovog puta nema bez naknade, jednom smo to napravili i to za sebe. Ako misliš na primanje izbjeglih muslimana, Hrvatska je dugoročno zadržala hotele i odmarališta koja su izgređena sredstvima tvrtki i drugih organizacija bivše SRBIH. Naplatili smo to sa kamatama
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 18:56 |
|
|
DrMag je napisao/la: Ako misliš na primanje izbjeglih muslimana, Hrvatska je dugoročno zadržala hotele i odmarališta koja su izgređena sredstvima tvrtki i drugih organizacija bivše SRBIH. Naplatili smo to sa kamatama nismo, jer isto važi i obrnuto, i on isu zadržali u SRBIH štošta
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
neman
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 18:59 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 19:12 |
|
Pridružen/a: 09 pro 2021, 01:01 Postovi: 4116 Lokacija: Castle Grayskull
|
weasel je napisao/la: Skeletor je napisao/la: Ima nekih desetak mostova da se sruši i sve istočno od Dnjepra je odsečeno. Samo treba da se održava to stanje da CIAkrajišnici ne mogu da prebacuju ništa pontonima niti da bilo šta obnove, i bez rezervi, bez hrane, bez oružja i municije, kroz nekoliko meseci bi sve istočno od reke palo, posebno ako ih Rusi ozbiljnije napadnu uz ovaj veći broj rezervista, ne daju im mira bespilotnim letelicama, unište im skladišta, drže ih bez struje i slično.
Nemaju rusi više kapaciteta za napad takve vrste, to su mogli napraviti samo u početku pa bi možda uspjeli. Trenutno nema šanse. To je bila priča i za elektoenergetski sistem pa u roku od 7 dana počeše restrikcije po 12 sati u CIAkrajini. Ovo je i dosta lakše jer je manji broj meta, a ima sasvim dovoljno ozbiljnih raketa kojima bi moglo da se poruši sve, uključujući i ogromne protivbrodske rakete koje su namenjene za potapanje nosača aviona. Veće je pitanje zašto ti mostovi već nisu uništeni. Pije vodu teorija da su planirali da ih pređu i idu dalje, ali nema šanse da bi ih CIAkrajišnici ostavili čitave u takvom scenariju, što znači da je rušenje mostova optimalno rešenje. Kao i uvek, dovodim u pitanje političku volju unutar ruskog režima a ne sposobnost ruske vojske da to sruši. Sve je to trebalo uraditi još početkom marta/ožujka.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 19:29 |
|
|
Polako se spuštaju temperature, trebati će dosta ćumura da ne otpadnu jajca. Redukcije su došle u nezgodan trenutak ali da se to prebroditi seljenjem po EU, samo spremi vreće novaca.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 19:35 |
|
|
DrMag je napisao/la: Eminencija je napisao/la: evo dobio danas informacije od zaposlenika u hotelu u vodicama da dobivaju ukraince tamo a kojima boravak sest mjeseci placa SAD. Ako to placaju platice i PZO. Od kako su Rusi pokrenuli akciju smrzavanja Ukrajinaca traze se slobodni kapaciteti za smjestaj izbjeglica unutar EU do proljeća. Odlična prigoda da Hrvatski hoteljeri i iznamljivači smještaja zarade preko zime.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 19:39 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Lično ja se više nikad neću vratiti u Ukrajinu. Hvala Rusima što je moguće dobiti status izbeglice i primati pomoć u bilo kojoj razvijenoj zemlji. Ja sam uvek htela da odem iz tog klošarnika, ali nisam imala sredstva, a sad živim u Nju Jorku i dobijam naknadu kao izbeglica. Milioni Ukrajinaca su već pobegli iz tog smetlišta i iskoristili šansu. Nikada više neću doći u to pogano sranje, boli me q za Ukrajinu iskreno govoreći.
Nije vala ni ta velike pameti, niti će socijala trajati vječno a niti status izbjeglica, treba raditi a ne primati naknadu.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 19:42 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Nije vala ni ta velike pameti, niti će socijala trajati vječno a niti status izbjeglica, treba raditi a ne primati naknadu. pa radit će, Zapad ima nestašice radnika, zaposlit će se. Rat je odlično došao svima koj isu htjeli pobjeći iz Ukrajine, a donekle i Rusije, da pobjegnu
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 19:46 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7941 Lokacija: Сарај Чадор
|
i_jopet je napisao/la: U našem ratu Hrvatska je primala u hotele bez naknade, sad plaćaju Amerikanci, mislim da ovog puta nema bez naknade, jednom smo to napravili i to za sebe. To je laž. Sve je uredno platio muslimanski svijet.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 19:49 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Skeletor je napisao/la: Lično ja se više nikad neću vratiti u Ukrajinu. Hvala Rusima što je moguće dobiti status izbeglice i primati pomoć u bilo kojoj razvijenoj zemlji. Ja sam uvek htela da odem iz tog klošarnika, ali nisam imala sredstva, a sad živim u Nju Jorku i dobijam naknadu kao izbeglica. Milioni Ukrajinaca su već pobegli iz tog smetlišta i iskoristili šansu. Nikada više neću doći u to pogano sranje, boli me q za Ukrajinu iskreno govoreći.
Nije vala ni ta velike pameti, niti će socijala trajati vječno a niti status izbjeglica, treba raditi a ne primati naknadu. Svakako bolje da radi u hamerici ili zapadnoj evropi nego za 300 ojra u nekoj vukojebini bez struje. Što duže potraje rat, to će se manje ljudi vratiti, snaći će se u novim državama, naći će poslove, žene će se udati, deca će krenuti u školu i naučiće jezik. Ko bi se posle nekoliko godina u dobrom vratio negde gde je loše, pa to ne bi bio pad sa konja na magarca nego sa konja u blato. Naravno, neko će i ostati i možda se čak i vratiti na tu teritoriju kako god da se završi rat, ali to će najviše biti penzioneri, kao što su se vratili posle naših ratova, da pomru u svojim kućama i na svojim imanjima. I ono što je postojalo u Ukrajini sve manje postoji, infrastruktura uništena, industrija ne postoji, mnogi gradovi su stradali tako da milioni ljudi neće imati ni kuda da se vrate sve i kad bi hteli. Jedina šansa koju je Ukrajina imala da izbegne tu sudbinu je bila da se odmah preda, a već je rečeno na početku teme, Rusima je prihvatljiv ishod rata uništena Ukrajina bez ljudi, samo da tu ne bude nikakav NATO.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 19:50 |
|
|
Amiđa je napisao/la: i_jopet je napisao/la: U našem ratu Hrvatska je primala u hotele bez naknade, sad plaćaju Amerikanci, mislim da ovog puta nema bez naknade, jednom smo to napravili i to za sebe. To je laž. Sve je uredno platio muslimanski svijet. Može uvid u bilo kakav papir, račun , fakturu...bilo što?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 19:56 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Amiđa je napisao/la:
To je laž. Sve je uredno platio muslimanski svijet.
Može uvid u bilo kakav papir, račun , fakturu...bilo što? Slično pitanje sam postavio u svezi tvrdnji o "otimanju oružja kojeg su slale muslimanske zemlje"
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 20:02 |
|
|
Skeletor je napisao/la:
To je bila priča i za elektoenergetski sistem pa u roku od 7 dana počeše restrikcije po 12 sati u CIAkrajini. Ovo je i dosta lakše jer je manji broj meta, a ima sasvim dovoljno ozbiljnih raketa kojima bi moglo da se poruši sve, uključujući i ogromne protivbrodske rakete koje su namenjene za potapanje nosača aviona.
Veće je pitanje zašto ti mostovi već nisu uništeni. Pije vodu teorija da su planirali da ih pređu i idu dalje, ali nema šanse da bi ih CIAkrajišnici ostavili čitave u takvom scenariju, što znači da je rušenje mostova optimalno rešenje. Kao i uvek, dovodim u pitanje političku volju unutar ruskog režima a ne sposobnost ruske vojske da to sruši. Sve je to trebalo uraditi još početkom marta/ožujka. Jedno je izrokati elektromagnetski sustav a drugo ej zauzeti 2x veći teritorij od onoga što trenutno kontroliraš. Zapad Ukrajine ima Poljsku, Slovačku, Mađarsku Rumunjsku i još aerodrome preko kojih dobivaju oružje i to je nemoguće zatvoriti. S druge strane istok je potpuno okružen Rusijom i samom rijekom, nemaju odakle dobiti logistiku. U suštini Rusi su teški debili što se od početka nisu koncentrirali na istok zemlje. Sad im je kasno, čak i da sve to poruše opet im je vojska u rasulu.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 20:03 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 20:14 |
|
|
weasel je napisao/la: Jedno je izrokati elektromagnetski sustav a drugo ej zauzeti 2x veći teritorij od onoga što trenutno kontroliraš.
Zapad Ukrajine ima Poljsku, Slovačku, Mađarsku Rumunjsku i još aerodrome preko kojih dobivaju oružje i to je nemoguće zatvoriti. S druge strane istok je potpuno okružen Rusijom i samom rijekom, nemaju odakle dobiti logistiku.
U suštini Rusi su teški debili što se od početka nisu koncentrirali na istok zemlje.
Sad im je kasno, čak i da sve to poruše opet im je vojska u rasulu. Ne znam za elektromagnetski ali elektroenergetski je teže uništiti nego mostove jer struja može da se uvozi, postoje rezervni transformatori, a ima i tri nuklearne elektrane pod CIAkrajiškom kontrolom koje Rusi sigurno neće gađati. Mostovi su stacionarni, dobro je poznata njihova lokacija, teško ih je popraviti i to bi trajalo predugo, pa sve smo to videli već samo sa druge strane u Hersonu. Bez snabdevanja bi sve CIAkrajiške snage istočno od reke bile ne samo bez hrane i opreme nego i bez mogućnosti da pobegnu, i sve to u hladnom delu godine kada je mnogo teže preživeti. Jedino pitanje je politička volja i odlučnost. I odakle ti to da im je vojska u rasulu?
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 20:16 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 5433 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
weasel je napisao/la: Skeletor je napisao/la:
To je bila priča i za elektoenergetski sistem pa u roku od 7 dana počeše restrikcije po 12 sati u CIAkrajini. Ovo je i dosta lakše jer je manji broj meta, a ima sasvim dovoljno ozbiljnih raketa kojima bi moglo da se poruši sve, uključujući i ogromne protivbrodske rakete koje su namenjene za potapanje nosača aviona.
Veće je pitanje zašto ti mostovi već nisu uništeni. Pije vodu teorija da su planirali da ih pređu i idu dalje, ali nema šanse da bi ih CIAkrajišnici ostavili čitave u takvom scenariju, što znači da je rušenje mostova optimalno rešenje. Kao i uvek, dovodim u pitanje političku volju unutar ruskog režima a ne sposobnost ruske vojske da to sruši. Sve je to trebalo uraditi još početkom marta/ožujka. Jedno je izrokati elektromagnetski sustav a drugo ej zauzeti 2x veći teritorij od onoga što trenutno kontroliraš. Zapad Ukrajine ima Poljsku, Slovačku, Mađarsku Rumunjsku i još aerodrome preko kojih dobivaju oružje i to je nemoguće zatvoriti. S druge strane istok je potpuno okružen Rusijom i samom rijekom, nemaju odakle dobiti logistiku. U suštini Rusi su teški debili što se od početka nisu koncentrirali na istok zemlje. Sad im je kasno, čak i da sve to poruše opet im je vojska u rasulu. Najsmešnije, a i najžalosnije, je da su uspjeli nametnuti tezu da su "druga vojna sila u svijetu". Vjerovatno su i sami vjerovali kad su napali onako traljavo na nespremne Ukrajince. Danas im se smiju svi, a mi koji ih volimo gutamo knedlu. Da nemaju nuklearke, NATO bi tolko sutra ušao i uništio im državu, moguće i Kina.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 20:21 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 5433 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Na kraju će im ostati jebeni Donjeck i Krim. Lugansk je upitan ako Ukri probiju, a i ne bih bio siguran na kopnenu vezu do Krima.
Ukrajina naravno ulazi u NATO. Specijalna vojna operacija se može sa svim ovim "dobicima" proglasiti velikim velikim failom.
|
|
Vrh |
|
|
Skeletor
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 20:22 |
|
|
Divizija, nisam te prepoznao.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 20:28 |
|
|
1. Kijevski front: FAIL 2. Harkovski front: FAIL 3. Hersonski front: Uspjeh, ali predaja glavnog grada Hersona:FAIL 4. Zaporožje: djelomični uspjeh. 5. Lugansk: Uspjeh, ali samo zasad, toliko sutra Ukrajinci mogu probiti liniju i ode sve u mp3 6. Donjeck: ja bih rekao više fail nego uspjeh. Ni Soledar, ni Avdivka, ni Siversk, ni Bahmut nisu kompletirani, a o Slavjansku i Kramatorsku više niko ni ne priča.
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 20:51 |
|
|
Dok mi tipkamo Ukrajinci izveli invaziju/forsiranje preko Dnjepra, Olesksy i Hola Prisytan pali pod ukrajinsku kontrolu.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 20:52 |
|
|
Lupaju Ukri himarsima ruske polozaje preko puta Herosona, sve liči na pripremu forsiranje rijeke. Tucepi pretekao si me
|
|
Vrh |
|
|
tucepi
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 20:59 |
|
|
DrMag je napisao/la: Lupaju Ukri himarsima ruske polozaje preko puta Herosona, sve liči na pripremu forsiranje rijeke. Tucepi pretekao si me Izgleda spda ukrajinci imaju neku verziju Rommelove ghost divizije. https://en.wikipedia.org/wiki/7th_Panze ... (Wehrmacht) Ni sami ne znaju koliko je napredovala.. :)
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 21:03 |
|
|
Vidio sam danas slike ukrajinskih brzih čamaca navodno na Dnjepru, uzeo sam to sa velikom rezervom. Ruski mediji / kanali javljaju o teškoj mitraljeskoj vatri u Oleški (mjesto nasuprot Hersona).
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 14 stu 2022, 21:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Izgubili su oko 20 vojnika i tim istim čamcima se povukli. (Twitter akcija, 20 obitelji je izgubilo dragu osobu baš nizašta.) Ne tuku se protiv Komšićeve brigade već protiv ruske armije.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Naša Kvačica i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|