HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 ožu 2025, 14:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4722 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 189  Sljedeća

Koja opcija
0 34%  34%  [ 21 ]
1 13%  13%  [ 8 ]
2 6%  6%  [ 4 ]
3 3%  3%  [ 2 ]
4 6%  6%  [ 4 ]
5 10%  10%  [ 6 ]
6 5%  5%  [ 3 ]
7 6%  6%  [ 4 ]
8 6%  6%  [ 4 ]
9 3%  3%  [ 2 ]
10 6%  6%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 62
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku
PostPostano: 15 stu 2022, 16:18 

Pacifikator je napisao/la:
Velebit je napisao/la:
Ja. Daleko bolje.

Predvidljivo i očekivano. Jer si rasist.

Još netko?

Nije rasist nego je normalan, sin iz prve opcije bi mogao biti prihvaćen kao Hrvat i postati naš, iz druge opcije nikada.

Hrvati su iz eruope a ne iz Zimbabvea.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 16:19 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Zbog nedostatka mjesta u vrtićima morao sam dijete svojedobno vodit u vrtić u Jelkovcu koji je tad bio nov a Jelkovec pun cigića koje je Bandi doselio tamo. Naravno da su mnogi dovodili svoju djecu u vrtić. Nije nam bilo svejedno, ne zbog toga što su cigići nego zbog straha od loše higijene.

Strah je bio neutemeljen, djeca normalna, moje dijete se igralo normalno s njima. Ja nisam nikad ispitivao, dijete nije govorilo.

Rasizam stvaramo mi odrasli.

Opet besramno lažeš i izmišljaš. Čudo kako za sve imaš kontraprimjer iz neke recentne anegdote. Prestani lagati da bi opravdao svoju izopačenost.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 16:23 

weasel je napisao/la:

Predvidljivo i očekivano. Jer si rasist.

Još netko?

Nije rasist nego je normalan, sin iz prve opcije bi mogao biti prihvaćen kao Hrvat i postati naš, iz druge opcije nikada.

Ti se nikada nećeš riješiti cvjećarskih zabluda. Takvi poput tebe su slali oružje Muslimanima.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 16:32 

Konj je napisao/la:
Zbog nedostatka mjesta u vrtićima morao sam dijete svojedobno vodit u vrtić u Jelkovcu koji je tad bio nov a Jelkovec pun cigića koje je Bandi doselio tamo. Naravno da su mnogi dovodili svoju djecu u vrtić. Nije nam bilo svejedno, ne zbog toga što su cigići nego zbog straha od loše higijene.

Strah je bio neutemeljen, djeca normalna, moje dijete se igralo normalno s njima. Ja nisam nikad ispitivao, dijete nije govorilo.

Rasizam stvaramo mi odrasli.

Opet besramno lažeš i izmišljaš. Čudo kako za sve imaš kontraprimjer iz neke recentne anegdote. Prestani lagati da bi opravdao svoju izopačenost.

Vidi anketu tu na temi a vidi je od Gallupa

slika

Hrvati su objektivno medu najjacim protivnicima imigracije a jos smo drzava u koju su imigranti uglavnom Balkanci a ne iz Azije i Afrike.

Zamisli koliko su izopaceni ovih par sta agresivno promoviraju imigraciju. Zamisli koliki su ludaci neki sta idu po Islandu i govore da tribaju pocet banane uzgajat tu.

Eto tako abnormalni su oni.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 16:36 

weasel je napisao/la:

Ti se nikada nećeš riješiti cvjećarskih zabluda. Takvi poput tebe su slali oružje Muslimanima.

Jadnicak pokusavas diskreditirat i usutkat protivnike imigracije nekim cinicnim i transparentnim igranjem na rivalstvo sa Muslimanima.

Zamisli retardiranog Irca koji pljuje po drugom Ircu jer na njegovo 'lukavo' trik pitanje bili katolika iz Nigerije ili ZLE ENGLEZE on rece da bi Engleze.

Eto tako si bijedan. Neprijatelju.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 18:22 

Nije ni blizu isto jer Englez nije musliman.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 18:28 

Jedan rasist, drugi katolihabija, sekundira im lik koji govori za mene da sam izopačen. :D

Isti takvi odu u Njemačku radit i tamo im ništa ne smeta. :D Naslušao sam se i nagledao takvih.

Ima mentalitet utjecaja i odgoj. Primjerice još nisam vidio ni čuo pametnog Arapa iz arapskih zemalja. Jesam Francuza arapskog podrijetla.

Naš forte je ta civiliziranost koja producira obrazovane i pametne ljude. Upoznao sam i crnaca i mulata, Hrvata, u Zg ih ima. Sasvim su normalni. I da ih čuješ na telefon ne bi nikad skužio što su.

Miješajte se. Nemojte bit rasisti i katolihabije.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 18:35 

weasel je napisao/la:

Muslimani su nastali od nas, naši daljnji rođaci. Kakvi su takvi su, ali je dokazano da ih se može asimilirati ako se ukloni đoomija.

Azijate, Afrikance i slične se asimilirati ne može, zato što ne izgleda jednako kao Hrvat.

Oni će i dalje biti to što jesu, i nakon 3 generacije.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 18:39 

Konj je napisao/la:
Retardirane anegdote o multirasnom bratstvu i jedinstvu

Junuze mrs. Moralno si bankrotiran i nitko ti ne viruje nista.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 18:42 

weasel je napisao/la:
Azijate, Afrikance i slične se asimilirati ne može, zato što ne izgleda jednako kao Hrvat.

Nije to do izgleda nego do nacina kako unutra funkcionira osoba.

Ne radamo se ko prazna ploca.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 18:43 

slika

:smajl052

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 18:46 

Velebit je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Američki crnci su amerikanizirani do boli i ponašaju se jednako kao ostali amerikanci. Isti običaji itd.

Pa su opet zasebna zajednica, zašto? Pa zato što drugačije izgledaju od Korejanaca, Meksikanaca, WASP-ova i slično.

Danas kao da je kletva izgovoriti realnost, da se slični drže zajedno sa sličnima.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 18:49 

Možete vi mene ismijavat ali moja opcija dobiva izbore, ne dobivaju ni ultrakatoličke ni rasističke.

A i većina ljudi je pozitivna prema strancima, poput mene.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 18:53 

weasel je napisao/la:
Velebit je napisao/la:

Američki crnci su amerikanizirani do boli i ponašaju se jednako kao ostali amerikanci. Isti običaji itd.

Pa su opet zasebna zajednica, zašto? Pa zato što drugačije izgledaju od Korejanaca, Meksikanaca, WASP-ova i slično.

Danas kao da je kletva izgovoriti realnost, da se slični drže zajedno sa sličnima.

Da 'isti obicaji', ne nemaju.

Cin se usudis to rec jasno je da uopce ne proucavas tu materiju.

Pogledaj taj video i ne govori na pamet.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 19:00 

Velebit je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Da 'isti obicaji', ne nemaju.

Cin se usudis to rec jasno je da uopce ne proucavas tu materiju.

Pogledaj taj video i ne govori na pamet.

"Iste običaje" smatram slavljenje američkih praznika, 4th of July, Whanksgiving, veteran day, Hallowen i druge kulturološki važne datume.

Po tome su isti kao i svi ostali amerikanci. Ovo ostalo je naravno drugačije.

Poanta je, da nitko do imigranata u Hrvatskoj neće oplakivati 18. studenog i slaviti 5. kolovoz, njima je to nebitno.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 19:13 

To je povrsna simbolika, gradZanski ritual. No can ni po tome nisu isti jer recimo oni slave Juneteenth umisto tih 'patriotskih' dana.

Hispanci slave Cinco de Mayo itd

Je, na americkim propagandnim videima uvik ima svih manjina jer je to americki brend od doba LBJ. No u praksi te velike manjine a narocito grupe poput Blacks, Hispanics, Muslims, Indians, Chinese to nista ne dozivljavaju.

Haloween je takoder Hallows Eve i jako vezana uz suburbanu bijelacku kulturu. Praksa odlaska od vrata do vrata pitat prijateljski nastrojene suside slatkise je takoder vrlo 'bijelacka' stvar.

Opce unistavanje povijesnih i nacionalnih simbola si moga vidit i u SADu i u Britaniji.

Sta se tice 'izgledaju isto pa su se asimilirali' ni to nije istina jer Britanci irskog podritla gaje intentivnu mrznju prema svemu britanskom. U gradovima poput Manchestera, Shefielda, Leedsa itd di je golem udio Iraca ili misanih, uopce nema tog patriotizma a koji je u UK neodvojiv od monarhizma i ponosa imperijem.

Naprotiv, gleda se na povijest UK ka na nesto ruzno, grozno i tragicno.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 19:23 

Kaftanzoglio je napisao/la:
weasel je napisao/la:

A u drugom zbog izgleda, mala djeca su brutalna i tu se vidi prirodna reakcija kako ljudi reagiraju na drugačije od ostatka krda.

Vidi se da nemaš djecu i da pored tebe nema nijedan crnac. To što si napisao će napraviti djeca koja su indoktrinirana kod kuće. Ako staviš na kup 3-godišnjake ili 4-godišnjake crne, bijele, žute, oni će se normalno igrati. Pod uvjetom da su tabula rasa tj. da im nije kući usađeno da vrište kad vide crnca.

Ovo znam sve iz vlastitog iskustva jer je oko mene bilo usvojene djece crnaca u povremenoj ili stalnoj interakciji s mojima.

Guglaj "is your baby racist" i dobiješ rezultate iz liberalnih izvora koji pobijaju tvoju tezu
https://time.com/67092/baby-racists-survival-strategy/
https://www.parents.com/baby/all-about- ... en-babies/

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 19:34 

Tako nekako. I u biti ne možemo puno toga promijenit. Možemo se samo prilagodit.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... ka-1240944

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 22:46 

Šarabara je napisao/la:

Vidi se da nemaš djecu i da pored tebe nema nijedan crnac. To što si napisao će napraviti djeca koja su indoktrinirana kod kuće. Ako staviš na kup 3-godišnjake ili 4-godišnjake crne, bijele, žute, oni će se normalno igrati. Pod uvjetom da su tabula rasa tj. da im nije kući usađeno da vrište kad vide crnca.

Ovo znam sve iz vlastitog iskustva jer je oko mene bilo usvojene djece crnaca u povremenoj ili stalnoj interakciji s mojima.

Guglaj "is your baby racist" i dobiješ rezultate iz liberalnih izvora koji pobijaju tvoju tezu

Zašto bi guglao kad smo u ulici imali čisto crno dijete i još jedno polu-žuto. Nisam nijednom vidio da su nešto izopćena ili da se njihovi roditelji žale.

Isto kao i kod životinja, one se boje čovjeka kad imaju razloga. Da im je to usađeno instinktivno, onda bi i u ZOO vrtu dok ljudi šeću i promatraju, životinje panično bježale i skrivale se. Nekad naprimjer kad je tek počeo podvodni ribolov ribe su pozirale na pušku. Jer one su kao opasnost shvaćale mreže, udice i ostale alate a cijelog čovjeka u moru nikad nisu vidjele. I nisu mogle znati da je to opasnost.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 22:54 

Velebit je napisao/la:
Opce unistavanje povijesnih i nacionalnih simbola si moga vidit i u SADu i u Britaniji.

Sta se tice 'izgledaju isto pa su se asimilirali' ni to nije istina jer Britanci irskog podritla gaje intentivnu mrznju prema svemu britanskom. U gradovima poput Manchestera, Shefielda, Leedsa itd di je golem udio Iraca ili misanih, uopce nema tog patriotizma a koji je u UK neodvojiv od monarhizma i ponosa imperijem.

Naprotiv, gleda se na povijest UK ka na nesto ruzno, grozno i tragicno.
Pretpostavljam da ti nikad nisi nogom kročio ni u USA ni u UK, nego si pregledao desetke, možda i stotine youtube videa? I sad daješ stručna tumačenja, nije li tako?

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 23:03 

Ima narativ i onda traži medije koji će potvrđivat narativ.

Ja sam pričao s nekim Ircima u Londonu, podvojeni su.

Pričali su mi kako su ih Englezi doslovno htjeli na silu asimilirat i zabranit bilo što irsko. Sve su im prevodili i tjerali ih da pričaju engleski.

S druge strane im je drago što pripadaju engleskom jeziku i području utjecaja.

Kao kad je žena silovana i rodi dijete. Mrzi silovanje ali voli dijete i ne žali što ga je rodila.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 23:11 

Šarabara je napisao/la:

Zašto bi guglao kad smo u ulici imali čisto crno dijete i još jedno polu-žuto. Nisam nijednom vidio da su nešto izopćena ili da se njihovi roditelji žale.

Gle, ovo nema smisla. Dam ti link na znanstvena istraživanja a ti odvratiš anegdotom. Bar kritiziraj metodologiju umjesto "prijatelj moje snahe je jednom vidio crno dijete i pretpostavio je da nije izopćeno niti je čuo roditelje da se žale"

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 23:18 

Velebit je napisao/la:
Citat:
Many White parents often use well-meaning but ineffective strategies that ignore the realities in the United States, said study co-author Leigh Wilton, PhD, an assistant professor of psychology at Skidmore College. Some harmful approaches include a colorblind strategy (e.g., telling children “Skin color doesn’t matter,” or “We’re all the same on the inside”) or refusing to discuss it (e.g., “It’s not polite to talk about that”).

Ludi leftardi idu isprat mozak dici sa glupostima o tabuli rasi tj praznoj ploci a dica to organski odbijaju virovat isto ka i u dida bozicnjaka.

Citat kojeg si naveo je također liberalan, ali ne iz boomerske colorblind perspektive. Boomeri imaju taj MLK-ovski pristup, dok su moderni liberali potpuno opsjednuti rasom i smatraju da je colorblind pristup rasistički

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 23:23 

Vrh

PostPostano: 15 stu 2022, 23:26 

https://www.posao.hr/clanci/vijesti/trz ... ljem/14583

Ipak je najviše Bošnjaka i Srba.

https://evarazdin.hr/gospodarstvo/zapos ... ke-400635/

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4722 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 189  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: