HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 12:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4722 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 189  Sljedeća

Koja opcija
0 34%  34%  [ 21 ]
1 13%  13%  [ 8 ]
2 6%  6%  [ 4 ]
3 3%  3%  [ 2 ]
4 6%  6%  [ 4 ]
5 10%  10%  [ 6 ]
6 5%  5%  [ 3 ]
7 6%  6%  [ 4 ]
8 6%  6%  [ 4 ]
9 3%  3%  [ 2 ]
10 6%  6%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 62
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku
PostPostano: 16 stu 2022, 12:54 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Bi li ti pristao na 20% manju plaću, da možeš živjeti u okolini bez stranaca?

apsolutno, no čim negdje enma stranaca, plaće počnu rasti i onda dođu i stranci.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 12:55 

Ako je u nabrojanim zemljama tako loše, zašto se puno više ljudi seli iz Hrvatske u te zemlje, nego iz tih zemalja u Hrvatsku?
Kako to?

zato što su još uvijek gospdoarski razvijenije.

samo su takve postale PRIJE nego su dovukle horde divljaka, otkad su ih dovukle razlike su se smanjile. manje Hrvata danas sanja Njemačku i Švedsku nego dok su bile bez Turaka i Somalijaca

dapače, dovođenje hordi će prije ili poslije dovesti do toga da će Zapad psotao smeće kao ostatak svijeta. Ta konvergencija se dešava. Europa rapidno gubi udio u globalnom BDPu, brže nego udio u populaciji. Do kraja stolejća će biti ko Afrika, i ekonomski i popualcijski

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 12:58 

Novdan je napisao/la:
Meni se čini da vrlo malo Hrvata razmišlja kao Velebit i divizija.

Malo tko ima rasističke stavove. Mnogi se protive imigraciji, ali isključivo zbog kulture, mentaliteta ili pak stava da se time ruši cijena rada. o

većina ljudi je neuka, i ne znaju da kultura i mentalitet imaju itekak oveze s genetikom.

ili ne smiju znati jer ih "obrazuju" ljudi poput tebe.

ljudi kažu "nek prihvate našu kulturu kad dođu", a leftardi i takav stav zovu rasističkim. Jer leftardi, iak ou javnosti lažu, u stvari dobro znaju da je u pozadini kulture itekako biologija, I kad netko kaže da nema ništa protiv mualimana, ali da mu smeta islam kao religija i ideologija, opet ga optuže za rasizam. I nama je jasno zašto to rade, islam je religija specifičnih sredina.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 15:18 

Recimo svaki Nijemac, ako bi mu stranci jako smetali, može otići u neki gradić u bivšem DDR-u gdje nema ni kebab kioska. Ali nitko to ne radi, zašto svi misle samo na novce?

Bolesna, luđačka leftard ideologija koja glasi: - ako ti se ne sviđa u što se pretvara tvoja zemlja i tvoj rodni grad onda mrš otamo u rezervat.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 15:30 

Bobovac je napisao/la:
Recimo svaki Nijemac, ako bi mu stranci jako smetali, može otići u neki gradić u bivšem DDR-u gdje nema ni kebab kioska. Ali nitko to ne radi, zašto svi misle samo na novce?

Bolesna, luđačka leftard ideologija koja glasi: - ako ti se ne sviđa u što se pretvara tvoja zemlja i tvoj rodni grad onda mrš otamo u rezervat.
White flight iz nekih velikih gradova u SAD i UK nisu pokrenuli leftardi ni ideolozi, nego bijela srednja klasa (uglavnom konzervativna). Prodaju kućicu ili stan u bezveznom kvartu i za iste novce kupe veliku kuću s vrtom izvan grada.

Ljevičari vole ljudske mravinjake, bicikle i javni prijevoz.
Desničari vole predgrađa, vrtove i automobile.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 16:00 

White flight iz nekih velikih gradova u SAD i UK nisu pokrenuli leftardi ni ideolozi, nego bijela srednja klasa (uglavnom konzervativna). Prodaju kućicu ili stan u bezveznom kvartu i za iste novce kupe veliku kuću s vrtom izvan grada.

Da, to su oni desničari koji se zalažu za tradicionalne vrijednosti kako je nekad bilo, a imaju kuće s bazenom , dižu 3. kat. Imaju dva SUV-a ali im sve ne stanje u njih kad idu na skijanje i ljetovnje pa moraju još kupiti i Thule krovnu kutiju.

Zalažu se za više djece, ali smatraju i da nije moguće imati djecu u gradskom stanu nego moraš imati kuću u predgrađu velikog grada, znači bez 300 000 eura u džepu ni ne pomišljaj na djecu.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 16:02 

Novdan je napisao/la:

Malo tko ima rasističke stavove. Mnogi se protive imigraciji, ali isključivo zbog kulture, mentaliteta ili pak stava da se time ruši cijena rada. Nitko ne govori o kvarenju genetskog materijala zbog miješanja s "nižim rasama". Ne mislim u medijima, naravno da to nitko javno ne govori, nego i u uobičajenim privatnim razgovorima, komentarima na društvenim mrežama i slično.

Ne manipuliraj.

slika

Hrvati su medu najksenofobnijim narodima na Zemlji.

Na zadnjem testu stavova mladih maturanata POLA ih je reklo da je kriva strana pobjedila u svitskon ratu i to u Zagrebu. Postotak je isti ka i prije 5 godina.

U jednom slicnom istrazivanju, pluralitet zagrebacke mladezi je za vojnu juntu i smatra NDH najbitnijim razdobljem stvaranja Hrvatske

https://www.srednja.hr/novosti/mladi-u-hrvatskoj-podrzavaju-diktaturu-ndh-im-vazna-a-povijest-ne-znaju/

slika

Evo ti jos, opet, ispitivanje disproporcionalno obuhvacalo zegej.

Uzmi 2 faktora, postotak ljudi koji ce dat politicki korektan odgovor zbog trenda i to sta desnicari, statisticki dokazano, manje zele uopce sudjelovat u anketama. Dakle preko pola anketiranih URBANITA u RH imaju jake stavove o rasi.

A kako je u manjin mistima? Jesi isa na pivu sa baustelcima u Trilju il Zemuniku? Jesi prica sa vojnikon iz Imotskog na busu? Brale sta je tebi?

S kim ti zivis? S kim ti pricas? Iz kakve si ti obitelji i sredine?

Jedno je sigurno, ne iz prosjecne. Imas svoj social bubble i nemas pojma kako je van njega.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 16:08 

Velebit i neki na temi imaju aplikacije i excel tablice koje im sve kažu. Ako se stvarni svijet razlikuje od njihovih tablica, znači da je stvarni svijet u krivu.

Kao onaj menadžer iz vica koji je imao aplikaciju za brojanje ovaca pa se kladio za čobanom da će izbrojati sve njegove ovce u 20 sekundi i za nagradu dobije jednu, onda je uzeo i stavio u gepek tornjaka.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 16:16 

^
- znanost ne valja
- vicevi su mjerilo stvarnosti

slika

Retardiljerija

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 16:20 

Ono kad perverznjaci zele posto po to uvoz siromasnih egzoticnih mladica iz Azije koji su na milost i nemilost Hrvatima.

Dobije se jasan odgovor zasto kontra svih racionalnih argumenata zele da bude trpanja u Hrvatskoj.

Nema pregovora sa nastranim izopacenicima.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 16:24 

Dok god se protivljenje imigraciji bude baziralo na rasnoj osnovi, imigracija će rasti. Neselektivna.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 16:25 

Kaftanzoglio je napisao/la:

Da, to su oni desničari koji se zalažu za tradicionalne vrijednosti kako je nekad bilo, a imaju kuće s bazenom , dižu 3. kat. Imaju dva SUV-a ali im sve ne stanje u njih kad idu na skijanje i ljetovnje pa moraju još kupiti i Thule krovnu kutiju.

Zalažu se za više djece, ali smatraju i da nije moguće imati djecu u gradskom stanu nego moraš imati kuću u predgrađu velikog grada, znači bez 300 000 eura u džepu ni ne pomišljaj na djecu.
Nije to ni glavni razlog, nego s 300k eura u Londonu se ne može kupiti ništa, cijene ćumeza kreću oko 400k. Za te novce se na 45 minuta vlakom od centra može kupiti lijepa kuća sa dovoljno spavaćih soba, dvorištem/vrtom i garažom. U londonskom ćumezu možda ne možeš imati ni auto ako ne plaćaš za parkirno mjesto bar 100 funti mjesečno.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 16:36 

Pacifikator je napisao/la:
Dok god se protivljenje imigraciji bude baziralo na rasnoj osnovi, imigracija će rasti. Neselektivna.

Obrnuta psihologija. Ne, nece. U svim zemljama di su takve stranke postigle odreden uspjeh i probile se u javni prostor desilo se bas obrnuto od tvojeg fejk scenarija.

Rasirili su overtonski prozor.

Ni Orban nije pocea sa rasom nego je put za to otvoria Jobbik. Orbanu je tribalo nekih 10 godina da prestane maskirat to u probavljivije termine poput 'kulture, civilizacijske pripadnosti, krscanske tradicije' isl stvari a koje su samo dog whistle za bioloske kategorije.

Isto se i odma pokazalo na primjeru Ukrajinaca vs Etiopljana il Afganistanaca.

Doduse ja san i protiv da nan dolaze Ukrajinci. Zimbabwe Europe.

Samo priznaj da selis trpat mladicima iz Azije. Prestani glumatat da je neka filozofija iza toga.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 16:52 

Velebit je napisao/la:
^
- znanost ne valja
- vicevi su mjerilo stvarnosti

slika

Retardiljerija

Ja sam ti stavio dvadesetak studija koje opovrgavaju rasnu tezu, ti si kao protutezu naveo par knjiga, od kojih je jedna upravo ona koju neke od studija koje sam ja naveo pobijaju. U najgorem slučaju možeš reći da ne postoji znanstveni konsenzus oko toga. Ja sam bio ljubazan i zahvalio se na literaturi, pošto nemam naviku a priori odbacivati tuđe argumente.

I probaj smanjiti uvrede i mimove, djeluješ totalno frustrirano i mentalno nezdravo i spuštaš nivo rasprave. Doslovno ne toleriraš da se bilo čije mišljenje razlikuje više od tvoga ni za 1%, odma slijede uvrede.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 16:59 

Novdan je napisao/la:
I probaj smanjiti uvrede i mimove, djeluješ totalno frustrirano i mentalno nezdravo i spuštaš nivo rasprave. Doslovno ne toleriraš da se bilo čije mišljenje razlikuje više od tvoga ni za 1%, odma slijede uvrede.
Moja djeca su prilično mlađa od njega, ali da se krenu tako razbacivati uvredama i mimovima ne znam bi li ih kaznio za nepristojnost ili se zabrinuo za njihov razvoj i mentalno zdravlje.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 17:09 

Velebit je napisao/la:
Ono kad perverznjaci zele posto po to uvoz siromasnih egzoticnih mladica iz Azije koji su na milost i nemilost Hrvatima.

Dobije se jasan odgovor zasto kontra svih racionalnih argumenata zele da bude trpanja u Hrvatskoj.

Nije život spisak želja. Što god ja želio to će se događati. Svaki put kad ti napišeš post, umre 10 starih Europljana i useli se 10 migranata. I ti možeš umjesto 10 napisati 1000 postova dnevno, to će se i dalje događati.

Nego neki imaju sposobnost prilagoditi se stvarnom svijetu, a drugi žive u svojim balonima želja.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 17:11 

Novdan je napisao/la:
Moja djeca su prilično mlađa od njega, ali da se krenu tako razbacivati uvredama i mimovima ne znam bi li ih kaznio za nepristojnost ili se zabrinuo za njihov razvoj i mentalno zdravlje.

Ovo drugo

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 17:14 

divizija je napisao/la:
Novdan je napisao/la:

Malo tko ima rasističke stavove. Mnogi se protive imigraciji, ali isključivo zbog kulture, mentaliteta ili pak stava da se time ruši cijena rada. o

većina ljudi je neuka, i ne znaju da kultura i mentalitet imaju itekak oveze s genetikom.

ili ne smiju znati jer ih "obrazuju" ljudi poput tebe.

ljudi kažu "nek prihvate našu kulturu kad dođu", a leftardi i takav stav zovu rasističkim. Jer leftardi, iak ou javnosti lažu, u stvari dobro znaju da je u pozadini kulture itekako biologija, I kad netko kaže da nema ništa protiv mualimana, ali da mu smeta islam kao religija i ideologija, opet ga optuže za rasizam. I nama je jasno zašto to rade, islam je religija specifičnih sredina.

Ne optužuj! Ne obrazujem ja nikoga, ne radim u školi da bih to radio. Samo sam naveo drugačije mišljenje, naveo uredno i argumente, da bih bio prozvan kao "prkosni mutant". Ok, za tebe mogu reći da si i relativno pristojan, samo je Velebit lud ko šiba

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 17:28 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Velebit je napisao/la:

Nije život spisak želja. Što god ja želio to će se događati. Svaki put kad ti napišeš post, umre 10 starih Europljana i useli se 10 migranata. I ti možeš umjesto 10 napisati 1000 postova dnevno, to će se i dalje događati.

Nego neki imaju sposobnost prilagoditi se stvarnom svijetu, a drugi žive u svojim balonima želja.

A što to ti misliš Mujaga, da ljudi ovdje pišu u nadi da njihov stav može preokrenuti tijek stvari? Ovo više ima karakter liječenja pojedinaca od ludila u kojem oni imigraciju smatraju pozitivnom.

Drugim riječima, i da je sve uzaludno i da za 100 godina neće biti nijednog Wuropljanina u Europi, to opet ne znači da svi trebaju biti idioti pa to smatrati cool i progresivnim već to treba nazvati pravim imenima.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 18:14 

Novdan je napisao/la:
Ne optužuj! Ne obrazujem ja nikoga, ne radim u školi da bih to radio. Samo sam naveo drugačije mišljenje, naveo uredno i argumente, da bih bio prozvan kao "prkosni mutant". Ok, za tebe mogu reći da si i relativno pristojan, samo je Velebit lud ko šiba

ja sam samo previše pristojan zbog religioznih uvjerenja. Velebit ti kaže što jest.

svako tko podržava imigraciju je za domociilno stanovništvo isto što i lex luthor za čovječanstvo, nasprm ekipe s kriptona

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 18:19 

Novdan je napisao/la:

Ja sam ti stavio dvadesetak studija koje opovrgavaju rasnu tezu,

a ja sam ti lijepo objasnio da su sve i jedna vazirane na cherry pickingu i ideologiju ,a ne na znanstvenoj metodi.

nema nikakvog, ali apsolutno nikakvog razloga osim genetsko, da Barados ii Bahmi ili Afroamerikanci imaju niži IQ id kompletne istočne Europe, Kine, Monolije, Sjeverne Koreje itd....

Pa čovječe, Afromaerikanci bi prema BDP/c trebali biti 13. nacija na svijetu. konekrnto izmeđiu Nizozemke i Austrija!!!!

A ti vjeruješ sutdijama koje su na razini onih po kojima si žensko ako odrežeš pimpek.

Vjeruješ jer imaš porebu biti progresivan i uklopljen u mainstream

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 18:20 

Pacifikator je napisao/la:

imigracija će rasti dok moć u društvu imaju skupine kojima ona odgovara.

amen

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 21:27 

Mi imamo masovnu imigraciju svako ljeto. Što su silni turisti nego imigranti, bar nakratko. Ima tu i kriminalaca i luđaka.

Ali nećeš blokirat milijun ljudi zbog par luđaka i kriminalaca.

Stvar je što kaže Hrobi kontrole.

Na isti način se može kontrolirat i imigracija. Druga je stvar što našim službama promiču luđaci i ljudi bez papira se slobodno šeću. Odvoji ih na Goli otok pa neće ni pokušavat dolazit a ne pustilo lika da šetka po Zg.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 21:37 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Mi imamo masovnu imigraciju svako ljeto. .

i emigraciju svaku jesen

Vrh

PostPostano: 16 stu 2022, 21:55 

=))

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4722 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 189  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: