HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2024, 08:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 97 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HOS - trojanac za rušenje Hrvatske od strane UDBaša Mesić-Manolića
PostPostano: 21 lis 2010, 20:26 

Mar-kan je napisao/la:
Hadeka je napisao/la:
Da nije tako bilo ne bi većina HOS-ovaca doslovce u par dana prišla u HVO.

Koliko je poginulo HOS-ovaca u Domovinskom ratu,u RH i BiH?Nije li to i više nego dovoljan demant većine operativnih stvari protiv HOS-a?

Iskreno, ne znam koliko. Ali su bili tamo gdi je bilo najčupavije. Dosta ih je izginulo u Vukovaru, Bosanskoj Posavini .. puno Hrvata Hercegovaca je bilo u HOS-u BiH i borili se od Dunava do Dubrovnika.

Zato mi je degutantno ovo spinanje s Manolićem i Mesićem koji su HOS smatrali problemom koji triba uništiti i u tomu aktivno sudilovali.

Zanimljiv je podatak da je jedna formacijska bojna HOS-a iz Zenice do prolića 1993. formalno bila u sastavu ARBiH, ali čim je započeo totalni krešendo između Hrvata i ARBiH, prilaze u HVO i u sastavu HVO-a brane hrvatske prostore od agresije ARBiH. Toliko o tomu.

Koga zanima more tuj malo roštati. Istina i Bog, kako se HSP razpadao na frakcije, tako su izgleda i oni.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatske_o ... a_Hrvatske

http://www.udhos-zagreb.hr/

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 20:29 

Mar-kan je napisao/la:
Graničar Jozo je napisao/la:
dakle možemo biti sretni što nije bilo vojne stege.

Bilo je stege u JNA,pa se odbijale zapovjedi,bježalo i sl.To je stvar karaktera više,manje stege i sl.

ma htio sam ti reć da možemo biti sretni jer se nisu slušali zapovijednici. npr. šta bi bilo da su se vojnici HOS-a stavili pod zapovijedništvo alije? šta bi bilo da su se hosovci okrenuli kao što se okrenuli neki i tužili hrvatsku za agresiju na BiH. al dobro, ovo prvo je je već SF.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 20:30 

Mar-kan je napisao/la:

Koliko je poginulo HOS-ovaca u Domovinskom ratu,u RH i BiH?Nije li to i više nego dovoljan demant većine operativnih stvari protiv HOS-a?

ma čovjek je govorio o politici i njegovim (HOS-ovim) stranačkim voditeljima. i već je pojasnio neke stvari u uvodu posta. ako ni HVO nije sveta krava nije ni HOS. nadam se da se bar tu slažemo. jbg, nisu ni meni neki postovi po guštu, al ne bih ovo tek tako odbacio što je napisao Juda.

Prika, tema se zove HOS - trojanac za rušenje RH .. Mesića i Manolića.
Kako rekoh, HOS to nije bio, ali su ova dva dotična *** koristila nike događaje za osobni obračun s Tuđmanom. Nikakve veze inače nisu imali s HOS-om, osim što su smatrali da ga se triba uništiti.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 20:32 

Mar-kan je napisao/la:

Bilo je stege u JNA,pa se odbijale zapovjedi,bježalo i sl.To je stvar karaktera više,manje stege i sl.

ma htio sam ti reć da možemo biti sretni jer se nisu slušali zapovijednici. npr. šta bi bilo da su se vojnici HOS-a stavili pod zapovijedništvo alije? šta bi bilo da su se hosovci okrenuli kao što se okrenuli neki i tužili hrvatsku za agresiju na BiH. al dobro, ovo prvo je je već SF.

Sad nadolazimo na prave stvari-pa nisu u HOS-u bile baš tolike budale koliko se hoće prikazati kroz prizme određenih visokopozicioniranih likova a la Paraga i co.
To o stavljanje pod zapovjedništvo Alije je baš SF.I to onaj trash.
Momcima je bila bitna šahara i krunica.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 20:35 

Hadeka je napisao/la:
ma čovjek je govorio o politici i njegovim (HOS-ovim) stranačkim voditeljima. i već je pojasnio neke stvari u uvodu posta. ako ni HVO nije sveta krava nije ni HOS. nadam se da se bar tu slažemo. jbg, nisu ni meni neki postovi po guštu, al ne bih ovo tek tako odbacio što je napisao Juda.

Kako rekoh, HOS to nije bio, ali su ova dva dotična *** koristila nike događaje za osobni obračun s Tuđmanom. Nikakve veze inače nisu imali s HOS-om, osim što su smatrali da ga se triba uništiti.

uredu. slažem se. ali jel HOS mogao biti iskorišten na neki način. ja ne vjerujem da je HOS stvoren kao bi se srušila hrvatska, ali ne možeš ne zamjetiti da se priča o HOS-u i pok. Blaževiću kao o dobrim hrvatima, a o svim ostalim kao zlim (barem u BiH). po meni to nije slučajno. i ja na HOS, tj. priču o HOS-u gledam na taj način.

juda je trebao preimenovati temu u HOS - sredstvo za rušenje Hrvatske od strane UDBaša Mesić-Manolića

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 20:38 

Mar-kan je napisao/la:

Sad nadolazimo na prave stvari-pa nisu u HOS-u bile baš tolike budale koliko se hoće prikazati kroz prizme određenih visokopozicioniranih likova a la Paraga i co.
To o stavljanje pod zapovjedništvo Alije je baš SF.I to onaj trash.
Momcima je bila bitna šahara i krunica.

:palacgore2

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 20:54 

Mar-kan je napisao/la:
Lijepo je Hadeka rekao,na lokalnim razinama nitko nije zarezivao visoku politiku u tom smislu da bi dovela do bratoubilačkog sukoba.

dakle možemo biti sretni što nije bilo vojne stege.

U smislu slušanja "poglavnika" ne, ljudi bili na terenu pa su vidili što se događa.
S druge strane, da je pak bilo i seronja - jest! A di nije?? Ha ja.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 21:07 

Dobar jutar Franjo, a odakle si ti to branijo Hrvatska? Možda iz Čileja?

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 21:36 

Dr. Franjo Tudjman je napisao/la:
Hadeka je napisao/la:
Naravno da smrdi!
Ubiste se ovdi u pljuvanju HOS-a, a postojali su problemi puno veći i postoje jošter danas.

Tko pljuva na bojovnika HOS-a? Juda je lijepo rekao, i svi su pisali, u vezi Mesic-Manolic-UDBa (jos bi dodao KOS-SDB Srbija-Velikomuslimani) urotavanja - ne obicni vojnici.

Problemi jesu puno veci i jos danas. Problemi su a) Nabijanje glave u pjesku; b) Politicki nezrelost; c) Nerealne, nejasne ciljeve na granicu shizofrenije i samoubojstvo; d) Ideologija protiv realnost (politicka, ekonomska, demografska, vojna) i kratke ali i dugotrajne interese (Hrvata u RH i BiH).

Direktiva Generalstaba Patriotske Lige BiH za obranu suvereniteta Republike Bosne i Hercegovine, Sarajevo, 25.2.1992. Str. 127
http://www.slobodanpraljak.com/materijali/UVODNA%20IZJAVA/Uvodni%20govor.pdf)

Nasi "saveznici" i "braca" u borbi za multietnicku, jedinstvenu, cijelovitu Bosnu i Hercegovinu identificiraju 3 neprijatelja i 1 "neprijatelj" multietnicku, jedinstvenu, cijelovitu Bosnu i Hercegovinu, a to su, gle cudo, "ekstremne snage HDZ-a (jacina jedne do dvije brigade)." Ovo su Paragin i Kraljevicov saveznici i vrhovni zapoviednici pisali 25.2.1992. Dakle nula od "zlocinackog" Bobana, "UDBasa" Susaka i sl. Paraga i Kraljevic su birali spodoba (koji je uvjeravao narod da "vojnici idu na vjezbe" u Pologu, koji nije mrdnuo prst da sprijecava JNA/Cetnonacisticke napade iz BiH na RH cijelu 1991, itd. itd.) tko je vodio Patriotska Liga.

Vrijeme je da HOSovci vide da su neki od njihove kljucne vode lagali i da danasnji apologeti te vode i takva politika im jos uvijek lagaju u korist neprijatelja (velikomuslimani i jugobihunitaristi) da ruse Hrvatsko jedinstvo sa bijedna nostalgija na bijedna Italo-Njemacka kolonija zvana NDH (iako je imala vise oblike "nezavisnosti" od SRH, slobodna drzava ona nije bila) i sta bi bilo da je bilo. Neki od vode HOS-a su rusili jedinstvo i ugled Hrvata BiH i Hrvatske, i na kraju su omogucili genocidnu velikomuslimansku agresiju - jos uz to Paraga i ne mali broj drugih Pavelicovca i botanicara ih otvoreno brane jer su zli Hercegovci za sve krivi. Privatizacija i profiterstvo nema veze sa icim (ako hocemo, mozemo gledati na privatno carstvo velikog HOSovca, apologet Pavelica i jedini istinski Pravas u Hrvatskoj, Ante Prkacina - kradljivost je Hrvatska mana a ne samo HDZova) - ali mislim da se mozemo sloziti da je bolje privatizacija nego bioloski nestanak Hrvata sa podrucje BiH i Hrvatske.

A istrebljenje BiH Hrvata, ako ne sve Hrvatsko juzno od Zagreba, bi sigurno, bez pitanja slijedila u slucaj pobjeda Paraga-Kraljevic struja. Ili bi nas (ali i suncokreti) Srbi potpuno istrebijali, ili bi Muslimani nakon sto su sve Hrvate koristili kao topovsko meso protiv Srba (koji bi imali cijeli svijet, ama bas cijeli svijet, iza njih i to sa Britanske i Francuske avione i satelitske snimke, jer su se "Ustase" povampirili... Isuse Boze sada zamislite parada, svi u Crnim uniformama sa CNN i Christiane AmanWHORE i BBC spinmajsteri, svi komentatori u studiju Cetnici ili Srbokomunisti, i onda kamere snimaju dok Paraga i Kraljevic "mjeru kukuruz," vojnici uzvracaju, i onda retorika i prazne price o NDH, Hrvatska do Drina, drzava bez Srba, mozemo i protiv Britanije, osvetit cemo Bleiburg, Zidovi drze Ameriku i sl.,) bi mogli poceti naseliti ono malo sto je zadrzeno (Zap. Hercegovina - mozda ali stvarno mozda Sr. Bosna) sa Muslimanske izbjeglice iz razne vukojebine (npr. Sr. Bosna i Istocni Mostar u 1992). I onda bi HR-MU sukob ionako slijedio.

Baš si me podsitio na stari HDZ 1989., 1990., pa i 1991. ... mislim o mirenju kuruze i Drini! :zubati

Rođo nas poveo priko Zrinjevca na Jelačićev trg, dolazi HDZ Novi Zagreb .. masa se razmakne kad se zaorilo Rođino "Za dooooooooooom!" ... a mi k'o jedan "Spremni!". A tek Franjino ozareno lice na balkonu kad nas je vidio?! Sav se zaškiljio od sriće, skonto valjda da s ovakvim budalašima mogući rat ne more izgubit i da hoće.

:zastava_Hrvata

Inače, ime teme je takvo kakvo jest. Moglo se barem napisati "Paraga - nesuđeni trojanac Manolića i Mesića" ili što već?
Ne bih se bunio uobće.
Ali ne, stavi se HOS - trojanac za rušenje RH od strane udbaša Mesića i Manolića, pa onda drvljem i kamenjem po njemu. Pravimo se svi skupa blesavi pa ne znamo tko su Mesić i Manolić bili do 1994. i iz čije su guzice virili.

:smajl034

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 21:46 

Evo, sto vise citam, to bolje.

Ustanovili smo na str. 4 da

a) Dosta vojnici HOS-a (vojnici, narednici i casnici) nisu imali dobro misljenje o Paragu - dakle HOS vojnici su potpuno drugi topik od visoko politicko vodstvo HSP/HOS-a;
b) I HDZ je mjerio kukuruz (nema snimke dakle pametno) 89' :zubati pa i neki jos uvijek privatno;
c) Titula tema bi se trebalo hitno promjeniti.

Skidam kapu svim Hrvatima i ne-Hrvatima koji su sluzili HVO i HOS i koji su birali HVO nakon velikomuslimanska izdaja i velikomuslimanska agresija.

No, jos uvijek ostaje problemi oko

1. 2 vojske za jedan narod - koliko je to pametno bilo;
2. Stetnost Ustaska ikonografija koja je tada bilo jako, jako stetno ali koji je i jos dan danas propagandni adut Srbima i Velikobosnjacima sto nas vodi do izpitivanje;
3. Fetisiziranja NDH i NDH nostalgija manefestiran preko HOS-a (ali i HVO) kada su nasa "braca" tada pokazali da patnje Hrvate njih bas ne zanima, i dalje fetisiziranja NDH dok nasa "braca" iz NDH nas danas tlace u Federalna Dzamaharija.

3 dilema je vrlo vazan. Danas je 21.10.2010. I dok je svakom normalnom covijeku jasno da je Pavelic napravio sve, ama bas sve najgore poteze u politickom, ekonomskom, vojnom i moralnom smislu (koliko god smo imali pravo na pobunu protiv srboslavije i na svoju drzavu) - moramo se pitati zasto i dalje ima latentan fetisiranja NDH? Jer taj fetis vodi bivsi HOSovci, Pravasi i "Ustase" da javno negiraju pravo na HRHB jer bi to znacilo "nestanak Hrvate iz Bosne" i odustanja od Hrvatska do Drina (nerealan cilj - cisto demografsko samoubojstvo), iako je velikosrpska i velikomuslimanska agresija/okupacija ih manje vise protjeralo (a ta "logika" protiv HRHB bi znacilo da RH bi trebala sebe proglasiti ne-suverena jer cijela BiH a kamoli HRHB nije dio RH - nema smisla).

Pavelića i NDH iz naftalina ponajveć vade "antifašisti" po zanimanju, uz par prigodnih cvićara iz HBB ili kako se već zovu .. njih desetak na svemrižju.

Ako su ovi potonji nika jebena pritnja ovoj državi i narodu zbog ičega, naročito Hrvatima HB, e onda se poserem na takvu državu i na nas sve kao narod.

:thumbdown

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 21:50 

ma u biti svi mi u isti rog pušemo samo malo drukčije zvuči. barem sam to zaključio po ovim postovima.

a dobro je utvrdio franjo da je ime teme trebalo opreznije birati.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 22:09 

Mar-kan je napisao/la:

Isto se može pisati o bilo čemu-ustašama i politici,četnicima i politici,partizanima i politici,HOS-u,HV,HVO...

Narod je htio svoju državu,dobio je što je dobio.Njima politčka ubjeđenja nisu bila primarna u ta doba jer i djeca partizana su branila domovinu kao i djeca ustaša i sl.
Lijepo je Hadeka rekao,na lokalnim razinama nitko nije zarezivao visoku politiku u tom smislu da bi dovela do bratoubilačkog sukoba.

Upravo tako, ma kakva jebena visoka politika.
Baš smo razmišljali o Paragi ili Mesiću 1991., pa čak niti 1995.
Jeboteled, nisam razmišljao o Tuđmanu, a kamoli o njima. Hrvatska jedina fikcija.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 22:16 

ma u biti svi mi u isti rog pušemo samo malo drukčije zvuči. barem sam to zaključio po ovim postovima.

a dobro je utvrdio franjo da je ime teme trebalo opreznije birati.

Naravno da je tribalo, ali nije. Zašto, zna najbolje onaj koji ga je tako stavio.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 22:29 

Kum Bečo je napisao/la:
Dobar jutar Franjo, a odakle si ti to branijo Hrvatska? Možda iz Čileja?

Kume, bit cu pristojan. Tvoj ad hominem je nepotreban. Bio sam maloljetan u DRat i, da budemo iskreni, to nema blage veze sa topikom. Govorimo o politicke stvari. Pretpostavljam da mislis da nemam pravo govoriti jer nisam bio sudionik rata. Prema tvoja "logika," nitko ne smije govoriti o DSRatu na ovom forumu ako nisu bili Domobran ili Ustasa u ratu. Razocaras me. Bio si mi simpa.

Tu sam u bijelom svijetu sluzio pjesadiju, dragovoljno, i to u poznatija/jebena sluzba - pitali me da ostajem i da idem na obuku za Casnika ali hebiga vise puta sam morao prekidati studiju i nije mi se dalo vise, castan dopust kao Narednik. Nisam mogao zbog godine sluziti u Mostaru ili Sr. Bosnu, ali na kraju sam se borio protiv mujahadine na drugu stranu svijeta nema veze. Smatrao sam da smo bili naoruzani humanisti - ubiti/eutanizirati mujahadina je cin humanizma - sto se meni tice. Eto. Sto se tice Hrvatske/HRHB - ako se sutra zapuca, sutra na vecer sam tamo (tako do nove godine, pa onda sam u ZG pa isti dan bi navratio na festu). Imam barem deset poznanika (neki od njih su j * b * n o uvjezbani jer i dalje rade isti posao ali "neformalno" za 5X vise love) iz pjesadije koji bi dosli sa mnom. Nema rata gdje Hrvat nije pucao :herceg_bosna

Jako, jako loše. Za razliku od tvoje masonske paratvorevine od države a pretpostavljam da je to Australija mi još uvijek odoljevamo istima. Vaša stajališta su prozapadno desnićarska a stajališta HOS-a, kao i stajališta Franje Tuđmana to apsolutno nisu.
Dakle, stajališta HOS-a apsolutno nisu bliska vašim stajalištima pa tako niti stajališta pravaške ideje. Ono što je čudno i ovdje zbunjuje mnoge jeste to da Tuđmanova stajališta nisu bila kao vaša stajališta danas. Vi nemate uporište za svoje teze u mišljenju i djelovanju Franje Tuđmana. Nitko u Hrvatskoj i BiH ne stoji na vašim stajalištima. Nije ni čudo, vama su isprali mozak liberal-masoni a nama bome još nisu. S Balkancima to bude išlo malo teže

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 23:09 

Hadeka je napisao/la:

uredu. slažem se. ali jel HOS mogao biti iskorišten na neki način. ja ne vjerujem da je HOS stvoren kao bi se srušila hrvatska, ali ne možeš ne zamjetiti da se priča o HOS-u i pok. Blaževiću kao o dobrim hrvatima, a o svim ostalim kao zlim (barem u BiH). po meni to nije slučajno. i ja na HOS, tj. priču o HOS-u gledam na taj način.

juda je trebao preimenovati temu u HOS - sredstvo za rušenje Hrvatske od strane UDBaša Mesić-Manolića

Kažem ti prika, i jest bio izkorišten poganim jezikom dvojca Mesić-Manolić od 1994. pa dalje. Slično ga iskorištavaju i alije danas, prišućujući da su postrojbe HOS-a, u okviru HVO-a branile hrvatska područja od agresija ARBiH.
HOS je branio hrvatske prostore di god je bio, zato se osnovao i postojao.

Ime teme bi tribalo biti "Paraga, nesuđeni trojanac dvojice ********"! :glare

Vrh

PostPostano: 21 lis 2010, 23:11 

Pa ne mora Pravaško učenje biti relevantno danas, ali koliko se stajališta drugih stranaka razlikuju od Pravaških?
Pa istina je to da je Tuđman svašta naobečavao Washingtonu, Briselu i komu sve ne ali je činjenica da gotovo ništa od toga nije izvršio. Narodski rečeno, pošteno ih zajebo. Hrvatsko-Bošnjački sukob njihovo je maslo to mi je postalo jasno nakon svih ovih godina, no rezultati toga u političkom smislu su poništeni.
Mesići i Manolić jesu u loži al onoj Moskovskoj, ili pobliže rečeno - Kominterna a u istu spada i Tuđman. To je uvidio Paraga al ono što Parag nije uvidio jeste da otrovnija zmija vreba iz one Washingtonske lože pa jede Židama iz ruke al doči će i on pameti. Sve će to doći na svoje

Vrh

PostPostano: 22 lis 2010, 08:31 

Kum Bečo je napisao/la:
Pa ne mora Pravaško učenje biti relevantno danas, ali koliko se stajališta drugih stranaka razlikuju od Pravaških?
Pa istina je to da je Tuđman svašta naobečavao Washingtonu, Briselu i komu sve ne ali je činjenica da gotovo ništa od toga nije izvršio. Narodski rečeno, pošteno ih zajebo. Hrvatsko-Bošnjački sukob njihovo je maslo to mi je postalo jasno nakon svih ovih godina, no rezultati toga u političkom smislu su poništeni.
Mesići i Manolić jesu u loži al onoj Moskovskoj, ili pobliže rečeno - Kominterna a u istu spada i Tuđman. To je uvidio Paraga al ono što Parag nije uvidio jeste da otrovnija zmija vreba iz one Washingtonske lože pa jede Židama iz ruke al doči će i on pameti. Sve će to doći na svoje

raspisašte se vi o masonima. svo do jedan hrvatski premijer je bio mason. počevši od gregorića pa nadalje. Jedino u što sam siguran da kosorka nije masonka, al možda je u cehu libanonske cedrovina (ili tako već nekako). :kava

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 22 lis 2010, 10:24 

U jesi duhovit u p m

Vrh

PostPostano: 23 lis 2010, 10:52 

U politici kao i u normalnom životu, ljudi koji znaju zbrojiti samo jedan i jedan, su u velikoj prednosti.

Vezano za HOS, ajmo najjednostavnije:

a) Plan Velike Srbije se za međunarodnu zajednicu mora nekako kamuflirati pa se srpska propaganda svela na to kako je Hrvatska nova NDH
    b) U isto vrijeme u Hrvatskoj, Paraga osniva HOS, poziva se na NDH, i govori kako je Hrvatska nova NDH
    c) Udbaši i oznaši Mesić i Manolić na javnim nastupima govore kako je Drina granica, pjevaju ustaške pjesme, i kako je BiH dio Hrvatske
    d) Isti Mesić i Manolić, inače neokomunisti, koji su uprao proganjali te iste Ustaše i domobrane, zajedno nastupaju na Paraginim stranačkim skupovima

Čovjek ne mora biti u Zagrebu ili Mostaru da ovo zbroji, već samo znati koliko je jedan i jedan.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2010, 13:53 

Juda Iškariot je napisao/la:
U politici kao i u normalnom životu, ljudi koji znaju zbrojiti samo jedan i jedan, su u velikoj prednosti.

Vezano za HOS, ajmo najjednostavnije:

[list=4]a) Plan Velike Srbije se za međunarodnu zajednicu mora nekako kamuflirati pa se srpska propaganda svela na to kako je Hrvatska nova NDH

Sve i svakoga tko je htio neodvisnost Hrvatske trpalo se u NDH. Pa čak i Račana 1989.
Da ne govorim o Tuđmanu kao Ustaši! Svi smi mi za njih bili Ustaše. Tuđman ponajveći!

Citat:
b) U isto vrijeme u Hrvatskoj, Paraga osniva HOS, poziva se na NDH, i govori kako je Hrvatska nova NDH

Jedino što možemo smatrati spornim, naročito s današnje perspektive, jest osnivanje HOS-a kao vojne formacije. Praktički dvije vojske u jednoj državi. Tribalo se pridpostaviti da bi moglo doći do sukoba.

S druge strane, mnogi su bili podosta sumnjičavi prama ljudima kojima se Tuđman tada okružio, mahom so tu bili ljudi iz starog yugo-sustava koji su 1941-45. i u poraću bili direktno uključeni u ono što danas smatramo pojmom "Bleiburg", ali i progonu i ubojstava hrvatskih emigranata, pa čak i aktivno sudilovali u progonu prolićaraca 1972. Zato nije niti čudno što nisu htili da im takvi smradovi budu nadređeni u bilo kakvom pogledu.
Uostalom, HOS je dobrim dilom formiran i pod uticajem diaspore.

Iskreno, da sam tada kao nadobudni 24-godišnjak znao za detaljniju prošlost Manolića, Boljkovca, Mesića, pa i samog WWII mladog Tuđmana, vrlo dvojbeno bi mi bilo ući u HDZ 1989., a kamoli u ZNG kao dragovoljac 1991. Zanemarujete ljudske sudbine koje su imale jak uticaj u formiranju osobnog političkog promišljanja.

Što se pak tiče NDH .. uobičajna retorika HDZ-a toga vrimena,:
-Muslimani spadaju u hrvatski politički korpus,
-Hrvatska i BiH čine geopolitičku i prirodnu cilinu, Hrvatska bez BiH ne more, niti BiH bez Hrvatske ne more,
-Srbiji nije misto od Drine na zapad niti pod razno.

Nije termin "NDH" eksplicitno, ali ... zaključke iz toga neka forumaši sami izvedu.

Citat:
c) Udbaši i oznaši Mesić i Manolić na javnim nastupima govore kako je Drina granica, pjevaju ustaške pjesme, i kako je BiH dio Hrvatske

Za Manolića ne znam, za Mesića istina. Niti pokojni Šušak toga vrimena nije bio daleko od takvih stajališta, pače podosta blizak što se tiče i vokabulara, o Vici Vukojeviću i gro ostalih hadezeovaca da ne pričam.

A kad se sitim pokojnog Rođe ... heh ... ja .. he, he!
:ujko
Eh .. što mi taj čovik prifali!

Citat:
d) Isti Mesić i Manolić, inače neokomunisti, koji su uprao proganjali te iste Ustaše i domobrane, zajedno nastupaju na Paraginim stranačkim skupovima

Ha, ha ... Mesić i Manolić neokomunisti.

Oni su idioti, demagozi, prodavači magle i ako bi im sutra eksplicitni fašizam donio probitak, oni bi postali fašisti.
OK, u ovim današnjim poznim godinamama morebit i ne bi. Čoviku te dobi se jednostavno smanje ambicije.
Inače, realne veze s neokomunistima imaju kao *** s nutritivnim vridnostima.

Uvlačenje u šupak nikim pravašima počinje tekar nakon što su HDZ napustili kao disidenti 1994. godine kada niti HOS niti bilo što u svezi njega bilo u RH, bilo u HB više nije bilo aktualno. Izkorištavali su te događaje i frustriranost pravaša za osobni obračun s Tuđmanom.

Prije 1994. njihov uticaj na pravaše ravan je nuli, osim ako se u to ne računa razbijanje pravaške obcije na političkoj sceni, po direktivi vrha - zna se kojeg.

Citat:
Čovjek ne mora biti u Zagrebu ili Mostaru da ovo zbroji, već samo znati koliko je jedan i jedan.

Da, ne triba. Triba zapravo biti živim svidokom tih vrimena i triba stat biti "generalom posli rata" i stat gledati sve samo s visoka.

Teza da su Manolić i Mesić od 1991. pa dalje rušili hrvatsku državu s HOS-om dobra je jedino za scenarij serijala tipa "24 hours"!
Taj dvojac je jednostavno htio imati "više" u Hrvatskoj i u tu svrhu koristili su se svime čime su mogli, pa čak i ljudskom nesrićom.

Vrh

PostPostano: 23 lis 2010, 14:32 

Hadeka je napisao/la:
Teza da su Manolić i Mesić od 1991. pa dalje rušili hrvatsku državu s HOS-om dobra je jedino za scenarij serijala tipa "24 hours"!

Taj dvojac je jednostavno htio imati "više" u Hrvatskoj i u tu svrhu koristili su se svime čime su mogli, pa čak i ljudskom nesrićom.

Vidimo zadnjih godina silnu pamet obojice.Kao što veliš,hebali bi se za 100 eura,kamoli funkcije i fotelje.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2010, 10:41 

Pessimus dux je napisao/la:
Juda, skidam kapu! :klanjam

:zivili

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 97 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: