|
|
Stranica: 5/12.
|
[ 295 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Josip321
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 30 pro 2010, 04:46 |
|
|
mostarac_1991 je napisao/la: nevolim sarajevo jer je teheran a bio sam par puta ,samo radi turnira jel to kantera igraš?? 
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 30 pro 2010, 16:35 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 6519 Lokacija: Izvan sebe
|
Ja sam se rodio u Sarajevu, cijeli rat bio u njemu. Tek nakon rata otisao. Sarajevo je divan grad i mislim da je prije rata bio jedan od najotvorenijih gradova, gdje su sarajlije jako brzo prihvatale ljude sa strane koji su tamo dosli studirati ili raditi. Medutim rat je dosta unistio Sarajevo, sada kada ga poredim sa drugim gradovima ne izgleda mi tako lijep. Koliko mi se cini sada je pun Albanaca i Sandaklija. Sarajevo treba posjetiti u maju pa do recimo kraja septembra. Ah ruzan je kada pada kisa!
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 30 pro 2010, 19:38 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Old Fridolin je napisao/la: gdje su sarajlije jako brzo prihvatale ljude sa strane koji su tamo dosli studirati ili raditi. To bi trebao pitat one koji su došli studirati. Ma niko se nije više puh'o od Sarajlica... Čast izuzecima...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Betandwin
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 12 sij 2011, 18:53 |
|
|
totem je napisao/la: . Ni u periferiji sarajeva nisam zalazio(kako li je tek tamo...) Tamo ti je burazeru haos , nedaj bože da te živa uhvate , radije harakiri napravi ... 
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 13 sij 2011, 16:38 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 18:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Betandwin je napisao/la: totem je napisao/la: . Ni u periferiji sarajeva nisam zalazio(kako li je tek tamo...) Tamo ti je burazeru haos , nedaj bože da te živa uhvate , radije harakiri napravi ...  Mislio sam na mindje koje su cijele umotanne. Ne vadi rijeci iz konteksta. (da zivim tamo napravio bi harakiri od muke)
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
Frozy
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 15 sij 2011, 15:40 |
|
|
Sarajevo je grad za pogledati 2-3 sata. Jedno popodne. Jer nema više šta. Od Vječne vatre do Baščaršije i to je to. Komu je do prodajnih centara i kakvi sportski događaji u Sarajevu, kad su sarajevski proligaši u svemu inferiorni hercegovačkim?  [/quote] 2-3 sata? Ocito si loseg vodica imao...
_________________ I hear voices and they don't like you .
|
|
Vrh |
|
 |
aera
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 15 sij 2011, 15:49 |
|
|
Lejla je napisao/la: A kada si zadnji put bio u Istambulu? zašto bi ttrebao ići tamo? to zlo može vidjet i virtualno
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 18 sij 2011, 08:57 |
|
|
Frozy je napisao/la: Sarajevo je grad za pogledati 2-3 sata. Jedno popodne. Jer nema više šta. Od Vječne vatre do Baščaršije i to je to. Komu je do prodajnih centara i kakvi sportski događaji u Sarajevu, kad su sarajevski proligaši u svemu inferiorni hercegovačkim?  2-3 sata? Ocito si loseg vodica imao...[/quote] Zagreb obidjes u jednom danu a kamoli Sarajevo sa jednom tramvajskom linijom i njezinim "aneksom".
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 18 sij 2011, 10:01 |
|
|
Zadnjih tjedana učestale pljačke, rafalanja, probadnja, bombanja,...gluho bilo i nebilo. Citat: Pucao u putnika u tramvaju, razlozi nepoznati Šezdesetogodišnji Ferid Bulja teško je povrijeđen u pucnjavi koja se u ponedjeljak oko 22:30 sati dogodila u tramvaju koji je saobraćao na relaciji Ilidža - Baščaršija, u trenutku kad se tramvaj nalazio kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu, potvrđeno je u policiji.
Povrijeđeni je dovezen u bolnicu Koševo u 22.45 sati, gdje mu je konstatovana ustrelna rana u lijevu natkoljenicu. Ljekari su izvadili metak iz noge, te je pacijent smješten na Kliniku za ortopediju.
Policiju su o pucnjavi telefonom obavijestili građani, nakon čega je na mjesto događaja upućeno više policijskih patrola. Ipak, napadač je uspio pobjeći, te policija još uvijek radi na njegovoj identifikaciji i traga za njim. Motivi napada još su nepoznati.
Prema nezvaničnim informacijama, Bulja je sjedio u zadnjem dijelu tramvaja te mu nije poznato zbog čega je napadnut.
|
|
Vrh |
|
 |
Betandwin
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 18 sij 2011, 10:59 |
|
|
grad opasnog življenja ... a niko ne diže glas da se smjeni gradska vlast
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 18 sij 2011, 12:42 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 26163 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Gradska vlast nema nikakvih ovlasti glede sigurnosti. To je stvar prije svega županijskog MUP-a.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Pasha
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 10:37 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2011, 10:25 Postovi: 11 Lokacija: SR BiH/СР БиХ - Sarajevo/Сарајево
|
ma vi niste sarajevo vidjeli ni na tv-u, a komentarisete iz hercegovackog krsa o gradu koji se ako nista moze nazvati gradom, a da to nije "pripizdina" od 3000 stanovnika ccc... djeco draga, ne mogu da vjerujem kako ste plitki...
_________________ Rod prastari svi smo, a Goti mi nismo, Slavenstva smo drevnoga cest. Ko drukcije kaze, klevece i laze, nasu ce osjetit' pest.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 12:35 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 17:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Pasha je napisao/la: ma vi niste sarajevo vidjeli ni na tv-u, a komentarisete iz hercegovackog krsa o gradu koji se ako nista moze nazvati gradom, a da to nije "pripizdina" od 3000 stanovnika ccc... djeco draga, ne mogu da vjerujem kako ste plitki... Jel znaš ti koliko ovdje na forumu ima rođenih Sarajlija? Vjerojatno više nego u kvartu u kojem živiš. 
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 13:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Pasha je napisao/la: ma vi niste sarajevo vidjeli ni na tv-u, a komentarisete iz hercegovackog krsa o gradu koji se ako nista moze nazvati gradom, a da to nije "pripizdina" od 3000 stanovnika ccc... djeco draga, ne mogu da vjerujem kako ste plitki... Aaaa, jos jedan Dobri Bosnjanin s nickom "Pasha", kako inventivno.  Kako li sam samo uspio pogoditi da je Dobri s nama. Inace, sta ima u Kandaharu? 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Pasha
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 14:14 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2011, 10:25 Postovi: 11 Lokacija: SR BiH/СР БиХ - Sarajevo/Сарајево
|
zgrade, tramvaji, trzni centri, univerzitet, sve nedosanjano za pola vas ruralaca iz pripizdine :)
edit: sve bi ja vas "vjernike" u dzamije, crkve, sinagoge i ostale bogomolje i lagano plin pustio, da nema sljama na zemlji :)
_________________ Rod prastari svi smo, a Goti mi nismo, Slavenstva smo drevnoga cest. Ko drukcije kaze, klevece i laze, nasu ce osjetit' pest.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 14:22 |
|
|
Pasha je napisao/la: zgrade, tramvaji, trzni centri, univerzitet, sve nedosanjano za pola vas ruralaca iz pripizdine :)
edit: sve bi ja vas "vjernike" u dzamije, crkve, sinagoge i ostale bogomolje i lagano plin pustio, da nema sljama na zemlji :)
"Demokratija", ha ya.  Sta ti jer rec trzni centar. Ima li cakijanja i bombanja u Se'eru?  
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 14:28 |
|
|
Udario smog i sumpor u glavu pa sanja kamenjar, buru i sunce,...e jadi moji, a kaće tek na more ili i toga ima u tržnim centrima.  Paša, upozorenje za zločinca trulonogog...
|
|
Vrh |
|
 |
Pasha
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 14:31 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Udario smog i sumpor u glavu pa sanja kamenjar, buru i sunce,...e jadi moji, a kaće tek na more ili i toga ima u tržnim centrima.  upozorenje za zločinca trulonogog... napari dobro oci :) 
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 14:33 |
|
|
Jes šeer cvitli ko betleem,... Nego, koliki je nivo sumpora i čađi,...oko Skenderije npr, ili u tvojim plućima ako si išao na zraĆne banje na mjerenje 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 14:34 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Je, stvarno liči na grad, Švabo se bio potrudio ali džaba to levatima, kad se dofate čaršije misle da je to dovoljno za postat građanin...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 14:36 |
|
|
Pasha je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Udario smog i sumpor u glavu pa sanja kamenjar, buru i sunce,...e jadi moji, a kaće tek na more ili i toga ima u tržnim centrima.  upozorenje za zločinca trulonogog... napari dobro oci :)  A Allahu dragi. P.S. Daj se ne sramoti, vidi se da ti se ni opanci jos nisu osusili kako treba.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 14:38 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Je, stvarno liči na grad, Švabo se bio potrudio ali džaba to levatima, kad se dofate čaršije misle da je to dovoljno za postat građanin... Tako je, sve sto i vrijedi i je od Svabe... A za ostalo je dovoljno pa pogledati ove kuce po brdima...
|
|
Vrh |
|
 |
Pasha
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 14:41 |
|
|
Eh ovako, da vam objasnim nesto to je vrlo prosto i da se nabijete na vugla to je tako... Citat Wikipedia: "Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i prometni centar..." Prvo to, zatim, osmanlije koji su okupatori po normalnom vidjenju nas ovako normalnih ljudi su sagradili stari dio Sarajeva, dok su Austrougari (dio opštine centar), ostatak grad tj. veliku velicinu Tito (mislim to se i vidi kad se dodje u grad, mozda vama to drugacije plasiraju) ccc :) ovo za smog, je l' fakat mislis da me to vrijeđa?
Opanci, naravno ipak vi svi zivite u hercegovackim velegradima :)
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 14:43 |
|
|
A pazite vi komedije... Pogledajte nick mu je "Pasha", a pogledajte mu avatar srp i cekic. Koja je to konfuzija u glavi, blago se vama. 
|
|
Vrh |
|
 |
Pasha
|
Naslov: Re: Jeste li ikada bili u Sarajevu? Postano: 24 vel 2011, 14:45 |
|
|
paša je žargonizam makadamosapiense :)
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|