|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Lapo-lapo
|
Naslov: Šamanizam Postano: 05 pro 2022, 14:41 |
|
|
ŠamanizamŠamanizam je okultna nauka koja se sve više proučava u svijetu i mami nove pristalice svakoga dana. Prvi podaci o šamanima su iz XIII stoljeća pronađeni kod Laponaca, a poslije u Sibiru, kod američkih indijanaca, te u plemenima jugozapadne Afrike, Oceanije i Australije, dijelovima Evrope, Japanu, Kini... Šaman je plemenski vrač koji obavlja razne rituale u svrhu kontakta s duhovima, te izlječenju bolesnih. Šaman može biti i muškarac i žena: Šamanizam uključuje duhovnost koja često postoji unutar izmijenjenog stanja svijesti, koje se proizvede haluciogenim biljkama ili ritmičkim bubnjom od kojeg pada u trans kako bi primio viziju ili poruku. Najraniji šamani, pronađeni tijekom paleolitika u Češkoj Republici, zapravo bili žene Dramatičnu promjenu vjerskog identiteta ima Velika Britanija. Manje od polovine stanovnika Engleske i Velsa se izjasnilo kao hrišćani. Novi trend je napuštanje hrišćanske crkve i okretanje kultovima (Šamanizam, Paganizam, Vikanizam).
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 05 pro 2022, 15:02 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 07 pro 2022, 22:31 |
|
|
Reklamiraš okultizam?
|
|
Vrh |
|
|
Teodosije
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 07 pro 2022, 22:43 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Reklamiraš okultizam? Nije daleko od istine. Šamani komuniciraju sa demonima, oni to ni ne kriju od javnosti. Da li ih to čini u osnovi lošim ljudima... Mislim da ne, ali s tim stvarima nema zezanja. Mudro je Gospod naredio verujućima da se ne komunicira sa onostranim entitetima. Jer lako mogu biti prevareni i naći se u velikoj opasnosti.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 07 pro 2022, 22:46 |
|
|
Orvo sto mi pade na pamet Aleksandar Bilanović priča kako se usro kad je probao ajahuasku
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 07 pro 2022, 22:47 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Reklamiraš okultizam? Ne ja. Samo pišem šta čujem i pročitam. Mnoge svjetske vodje su koristile i koriste uloge šamana.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 07 pro 2022, 22:51 |
|
|
Teodosije je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Reklamiraš okultizam? Nije daleko od istine. Šamani komuniciraju sa demonima, oni to ni ne kriju od javnosti. Da li ih to čini u osnovi lošim ljudima... Mislim da ne, ali s tim stvarima nema zezanja. Mudro je Gospod naredio verujućima da se ne komunicira sa onostranim entitetima. Jer lako mogu biti prevareni i naći se u velikoj opasnosti. Ne lupaj. Oni se dovedu u to stanje radi ličnog zadovoljstva ili liječenja bolesnih. Koliko sam razumjela Ne odlaze na ,,Onaj svijet,, nego u nekakav prelazni prostor između dva svijeta.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 07 pro 2022, 22:51 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Orvo sto mi pade na pamet Aleksandar Bilanović priča kako se usro kad je probao ajahuasku Prepricaj.
|
|
Vrh |
|
|
Teodosije
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 07 pro 2022, 23:05 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Teodosije je napisao/la: Nije daleko od istine. Šamani komuniciraju sa demonima, oni to ni ne kriju od javnosti.
Da li ih to čini u osnovi lošim ljudima... Mislim da ne, ali s tim stvarima nema zezanja. Mudro je Gospod naredio verujućima da se ne komunicira sa onostranim entitetima. Jer lako mogu biti prevareni i naći se u velikoj opasnosti.
Ne lupaj. Oni se dovedu u to stanje radi ličnog zadovoljstva ili liječenja bolesnih. Koliko sam razumjela Ne odlaze na ,,Onaj svijet,, nego u nekakav prelazni prostor između dva svijeta. Citat: Baikal's shamans battle spirits, demons and the worst foe of all - each otherIn an era when Lake Baikal's Olkhon Island, the spiritual heartland of Russia's shaman community, is flooded by tourists, and locals have learned to milk money from them, a full-on war is raging among shamans – self-proclaimed intermediaries between the material and spiritual worlds – for control over mortal souls. https://www.rbth.com/travel/329944-exor ... ria-russia Demoni se mogu izgoniti samo u Isusovo ime, sve ostalo je vrlo upitno.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 08 pro 2022, 10:12 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Teodosije je napisao/la: Nije daleko od istine. Šamani komuniciraju sa demonima, oni to ni ne kriju od javnosti.
Da li ih to čini u osnovi lošim ljudima... Mislim da ne, ali s tim stvarima nema zezanja. Mudro je Gospod naredio verujućima da se ne komunicira sa onostranim entitetima. Jer lako mogu biti prevareni i naći se u velikoj opasnosti.
Ne lupaj. Oni se dovedu u to stanje radi ličnog zadovoljstva ili liječenja bolesnih. Koliko sam razumjela Ne odlaze na ,,Onaj svijet,, nego u nekakav prelazni prostor između dva svijeta. Pa da prostor demona odnosno nevidljivih sila
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 08 pro 2022, 12:38 |
|
|
I HDZ ima svoga šamana Luka Hodak
|
|
Vrh |
|
|
Teodosije
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 08 pro 2022, 14:02 |
|
|
Nema niko na forumu tri čuke o šamanizmu, ključajte ovo ili prekomanda na Chat.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 08 pro 2022, 14:11 |
|
|
Smatra se da je slovensko narodno kolo zapravo u svom izvoru bilo šamansko , a KOLOVOĐA glavni šaman koji je sebe kao i učesnike u koluu bacao u trans zarad komunikacije sa onostranim iz raznoraznih razloga , tipa lečenje,suđenje(pronalaženje krivca),...
Ima onaj stari snimak iz 70-ih godina gde vlasi igraju kolo a tri babe sede i mumlaju nešto tranzično , a to je iz razloga pronalaženja krivca koji je zapalio seosko seno , i kad je kolo došlo do svog transičnog vrhunca krivac sam ispada iz kola i pada ničice i tako prinajući svoj greh.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Šamanizam Postano: 08 pro 2022, 20:23 |
|
|
Teodosije je napisao/la: Nema niko na forumu tri čuke o šamanizmu, ključajte ovo ili prekomanda na Chat. Teodosije nesreco! Tema je dobra, iako niko nema 3 srca o samanizmu! Nakada davno sam pročitala 2 knjige američkog pisca i antropologa Carlosa Castanede, koji vodi porijeklo iz Perua. Zovu ga najpoznatiji svjetski bijeli mag. Knjige su mu prevedene na 17 jezika. Nažalost, došla sam samo do dvije knjige ,,Odvojena stvarnost,, i ,,Put u Istlan,, i jako su me zainteresirale.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|