HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 sij 2025, 17:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3486 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 140  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatska na SP 2022 - Katar
PostPostano: 14 pro 2022, 10:04 

Velebit je napisao/la:

No Juranovic je ima par sekundi dok je ovi prima balun da napravi faul al se pripa isto ka Gvardijol protiv Mesija posli.
To se skace i sa noktima ako triba no nase je sjebalo ponasanje Argentinaca protiv Nizozemaca. Nisu imali stav lavova i nisu ocito tili ama bas nicim isprovocirati Argentince.

Zato su napravili samo 8 faulova a oni 15.

došlo je do pada agresivnosti zbog emocionalnog i fizičkog pražnjenja nakon Brazila. koliko god neki to potcijenjivali, ja uvijek tvrdim da niz teških utakmica ostavlja traga.

ne treba od toga sada praviti dramu.

jučer smo bili ispod razine od petka i izgubili. život ide dalje.

trebalo je biti discipliniraniji i agresivniji, ali nije očito bilo snage ni koncentracije za to više. ovo je bio težak turnir i za ovaj tim maksimum, odnosno očito da dvije utakmice kao protiv Brazila nisu mogli odigrati jednu za drugom. Mislim na taktičku disciplinu i agresivnost.

Ništa drmaatično.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:05 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

Veće šanse svakako bi bile protiv Maroka. A bronca je ipak nešto, 4. je najgore biti. Tu si, a nisi tu.
Kakvi, Modrić mora igrati. Pitanje je hoće li još igrati za reprezentaciju. Možda naredno evropsko.

Već su najavili, oprašta se nakon Lige nacija iduće godine. I dosta mu je. A dobro je Dudu rekao, imamo Baturinu. Gledao sam Modrića kad je bio njegovih godina, Baturina je bolji. :zubati

Možda sad u odnosu na Modrića istih godina, al Modrić traje i traje i traje. Konstanta.
Vidim mali dobro kotira u Dinamu. Moglo bi biti nešto od njega.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:06 

Velebit je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Normalna reakcija golmana u ovakvim situacijama je da uleti u napadača pa šta bude, ovdje Livaković kao i protiv Neymara samo stoji jer ne želi riskirati penal.
Kako bi golman trebao reagirati u ovakvim situacijama, bježati od napadača, skloniti mu se s putanje?

Triba stat malo prije ili dohvatit balun. Ako ne takne balun ALI POLOMI protivnika onda je faul. Isto ka i bilo di. Ides na lika sa balunon ako ga ne samo taknes nego oboris to je faul kamoli ako se postavis na nacin da ga ne samo slomis nego i blokiras mu put do baluna.

Ako ovi puca a golman nije taka e onda ne smi izbacivat noge i ruke prema njemu. Ja san inicijalno mislia da je Livakovic mu uradia dupli cekic po glavi. Tek san posli svatia da je on napamet isa obranu neku izvest.

Livakovic je isa na high risk high reward potez i nije uspilo kako je tribalo tjt.

No Juranovic je ima par sekundi dok je ovi prima balun da napravi faul al se pripa isto ka Gvardijol protiv Mesija posli.
To se skace i sa noktima ako triba no nase je sjebalo ponasanje Argentinaca protiv Nizozemaca. Nisu imali stav lavova i nisu ocito tili ama bas nicim isprovocirati Argentince.

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:07 

Rutinerr je napisao/la:
Ne znam na kojoj si ti utakmici vidio stotinu takvih situacija.
Ne možeš se postaviti u putanju igraču koji ide sa loptom i tačka.
Ne ide to baš tako, čuj da se zaleti. .

nego što bi se trebao, skloniti pred njime?

nema tu penala, ali čak to nije suština. Suština je da nema 0% šansi da bi ga sudio na drugoj strani, ali to nije razlog našeg poraza. Argentina je bila bolja.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:09 

divizija je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:
Ne ide to baš tako, čuj da se zaleti. .

nego što bi se trebao, skloniti pred njime?

nema tu penala, ali čak to nije suština. Suština je da nema 0% šansi da bi ga sudio na drugoj strani, ali to nije razlog našeg poraza. Argentina je bila bolja.

Objasnio vam je Velebit.

To ti se samo čini jer gledaš subjektivno.
Ono je penal na obje strane.

Ovo na kraju se slažem.
Najslabija utakmica Hrvatske na prvenstvu.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:11 

Rutinerr je napisao/la:

Ne ide to baš tako, čuj da se zaleti.

Ne bi trebalo tražiti izgovore, izgubio si 3-0 a ne 1-0.

Naravno da se trebaš skloniti s putanje napadaču koji ima loptu :001_rolleyes

Vi nakon 1000 i nešto dana tražite izgovore za zasluženo ispadanje u skupini SP-a.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:13 

Rutinerr je napisao/la:

Objasnio vam je Velebit.

Ovo na kraju se slažem.

ne gledam subjektivno, jer veći dio svjetske javnosti nogometne tu nije vidio penal.

i opet ti ponavljam, sušptina nije u tome jel bio penal, nego to da je suđen samo zato jer je to Argentina, koja ima specijalni tretman. Nama ga ne bi sudili.

Isto kao što zaboravljaš da je čitavoj toj akciji prethodio nedosuđeni korner za nas. Dakle cijela akcija je počela sudačkom greškom na našu štetu i izrodio se penal.

No na kraju, to zbilja nije razlog poraza, nego smo pali disciplinski.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:15 

Rutinerr je napisao/la:

Objasnio vam je Velebit.

Ovo na kraju se slažem.

Velebit se razumije u nogometna pravila koliko i ti.

Ugledni francuski list L‘Equipe sastavio je anketu nedugo nakon argentinskog gola za vodstvo. Zasad je glasovalo oko 50 tisuća čitatelja, od čega je 58 posto uvjereno da Orsato nije smio dosuditi kazneni udarac, 30 posto slaže se s odlukom, a ostatak ne može procijeniti.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:16 

daramo je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

Ne ide to baš tako, čuj da se zaleti.

Ne bi trebalo tražiti izgovore, izgubio si 3-0 a ne 1-0.

Vi nakon 1000 i nešto dana tražite izgovore za zasluženo ispadanje u skupini SP-a.

Jest, baš je zasluženo gdje je sviran ofsajd iako je zadnji odbrambeni kod Nigerije bio metar bliži njihovom golmanu.
Ne ofiraj se. Sudio je amater sa Novog Zelanda a ne jedan od najboljih sudaca u ovom slučaju Orsato.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:17 

Daleko smo i dogurali obzirom kako smo igrali.
U grupnoj fazi pobijedili smo samo Kanadu koja je nitko i ništa u svijetu nogometa.
Remizirali bez golova sa Marokom i Belgijom.

U osmini finala protiv Japana koji je možda čak bio i bolji prošli na jedanaesterce.
U četvrtfinalu protiv Brazila koji je bio bolji prošli na jedanaesterce. Ne ide se tako do naslova.

I ono protiv Argentine jest bio jedanaesterac. Livaković je zakačio Argentinca koji je imao loptu.
Naši su se potrošili i fizički i emocionalno u zadnje dvije utakmice, a Argentina je jaka momčad-aktualni južnoamerički prvak i bolji su bili.

Suma sumarum samo jedna prava pobjeda.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:18 

Rutinerr je napisao/la:

Jest, baš je zasluženo gdje je sviran ofsajd iako je zadnji odbrambeni kod Nigerije bio metar bliži njihovom golmanu.
Ne ofiraj se. Sudio je amater sa Novog Zelanda a ne jedan od najboljih sudaca u ovom slučaju Orsato.

Orsato je već dugo ozlijeđen i ima problem s kretanjem

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:19 

ajd jbo vas penal, da smo im zabiberili koji gol niko ga ne bi ni spomenuo.
vratiti glavu u liver i razigrati za broncu sa Amidžićem

mem sa svezanim zastavama maroka i hr i dva blatnjava pijanca u jarku total mortaleska :smajl010

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:20 

Dutch01 je napisao/la:
Daleko smo i dogurali obzirom kako smo igrali.
U grupnoj fazi pobijedili smo samo Kanadu koja je nitko i ništa u svijetu nogometa.
Remizirali bez golova sa Marokom i Belgijom.

U osmini finala protiv Japana koji je možda čak bio i bolji prošli na jedanaesterce.
U četvrtfinalu protiv Brazila koji je bio bolji prošli na jedanaesterce. Ne ide se tako do naslova.

I ono protiv Argentine jest bio jedanaesterac. Livaković je zakačio Argentinca koji je imao loptu.
Naši su se potrošili i fizički i emocionalno u zadnje dvije utakmice, a Argentina je jaka momčad-aktualni južnoamerički prvak i bolji su bili.

Suma sumarum samo jedna prava pobjeda.

Nemaš napadača, teško daješ golove.
Zato i imaš samo jednu pobjedu u regularnom i to nad Kanadom.
Radila je cijela ekipa da to pokrije.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:21 

daramo je napisao/la:
Argentincima je suđen sličan penal i protiv Poljske kad je Szczesny boksao loptu, jednostavno imaju poguranac FIFA, ako Argentina uzme ovo prvenstvo ostat će upamćeno kao Messijevo, ono na kojem je dostigao status Maradone.

Sve to stoji i ovo je apsolutno istina.

Problem je što smo im mi pružili priliku da budemo dio matrice, odnosno obrasca po kojem se gura Argentina.

S druge strane, taktičke zamisli su nam ovisile samo o tome da ne primimo gol.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:22 

Rutinerr je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Orsato koji je na zalasku karijere, čovjeku je 47 godina i već je za mirovine.
Slažeš se da taj najbolji sudac zasluženo nije sudio dva penala za BiH na Grbavici kad su igrali protiv Francuske?

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:23 

Meni isto djeluje da je penal jer je isturio desnu nogu.

Doduše možda je trebao progledati kroz prste, ne bi ga se puno krivilo, nema ništa gore nego u ovako bitnoj fazi takmičenja dosuđivati nekakve penale koji onda unište utakmicu

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:25 

daramo je napisao/la:
Rutinerr je napisao/la:

Orsato koji je na zalasku karijere, čovjeku je 47 godina i već je za mirovine.
Slažeš li se da je taj najbolji sudac zasluženo nije sudio dva penala za BiH na Grbavici kad su igrali protiv Francuske?

Iskreno se ne mogu sjetiti tih situacija.

Protiv Francuske smo pokradeni u Parizu kad smo igrali 1-1.
Tad su nam povrijedili Mujdžu i nije bilo ni žutog kartona.
Njima sviran smiješan penal.

Jbg, znači FIFA dala nepokretnom sudiji da sudi polufinale. OK.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:26 

I kakva je ona smušena reakcija kod drugog argentinskog gola?! Njih dvoje-troje ne mogu zaustaviti argentinskog napadača koji se praktički ušetao u gol, a jedan naš mu čak i dodao loptu.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:28 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Nije bio penal, vecina njemackih komentatora je isto tako suglasna da nije bio penal. Iako situacija spada u domenu sudacke prosudbe. Mozda od 5 sudaca - tri ne bi sudila, dva bi...

Sad sto ja mislim da smo ove godine slabiji 30% nego prije 4 godine u Rusiji i da je i polufinale oooogroman (i pomalo nezasluzen) uspjeh, to je druga stvar.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:32 

Treba ovo arhivirati i koncentrirati se na utakmicu za broncu.

VAR i služi za ovakve situacije koje su u domeni sudačke prosudbe da se onda aktivira, inače nema smisao.

Kad netko putem izbaci Brazil ne može se govoriti o nezasluženom polufinalu.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:36 

Prije 30 g. su to govorili za one prije 30.

I kako to mijenja točnost podataka? Bili su točni i prije 30 godina, točni su i danas.

Djeca koju ja poznajem, tj. moja djeca i djeca oko njih se svi nečim bave. Teretane ili streetworkouti su danas za dečke postale dio rituala, a nikad više cura nije trčalo.

Manjina se time bavi, a i ta teretana je poprilična glupost. Rade se bilderske vježbe koje su izmišljene da bi bilderi (uz pomoć preparata) izgradili nadprirodno velike mišiće kojima je jedina svrha da budu veliki i pokazuju se na natjecanjima tih frikova. Za bilo kakvu sportsku aktivnost potpuno su disfunkcionalni.

Spontana aktivnost na otvorenom, bez roditelja i trenera je ono što djeci treba, a čega ima puno manje nego nekad.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:39 

divizija je napisao/la:
Velebit je napisao/la:

došlo je do pada agresivnosti zbog emocionalnog i fizičkog pražnjenja nakon Brazila. koliko god neki to potcijenjivali, ja uvijek tvrdim da niz teških utakmica ostavlja traga.

ne treba od toga sada praviti dramu.

jučer smo bili ispod razine od petka i izgubili. život ide dalje.

trebalo je biti discipliniraniji i agresivniji, ali nije očito bilo snage ni koncentracije za to više. ovo je bio težak turnir i za ovaj tim maksimum, odnosno očito da dvije utakmice kao protiv Brazila nisu mogli odigrati jednu za drugom. Mislim na taktičku disciplinu i agresivnost.

Ništa drmaatično.

Ma ajde. Hrvati imaju ogranicene 'emotivne resurse' pa nisu 'imali emotivnu snagu' faulirat ovo dvojicu.

'Ispraznili su se' nakon Brazila. Imali su vise drame i manje sna od nas plus za njih nije tolika rutina ic na penale. Jos su se skoro pobili na terenu, pritile su in kazne jer su nazivali Nizozemce ped3rima i sinovima kurvi jos je ta utakmica koja je trajala od 23 po katarskom satu do 1.10 po noci a nakon tog su slavili i isli spavat oko 3.

Zasto se oni nisu 'emotivno ispraznili'?

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:40 

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:43 

pakovic je napisao/la:

I kako to mijenja točnost podataka? Bili su točni i prije 30 godina, točni su i danas.

Djeca koju ja poznajem, tj. moja djeca i djeca oko njih se svi nečim bave. Teretane ili streetworkouti su danas za dečke postale dio rituala, a nikad više cura nije trčalo.

Manjina se time bavi, a i ta teretana je poprilična glupost. Rade se bilderske vježbe koje su izmišljene da bi bilderi (uz pomoć preparata) izgradili nadprirodno velike mišiće kojima je jedina svrha da budu veliki i pokazuju se na natjecanjima tih frikova. Za bilo kakvu sportsku aktivnost potpuno su disfunkcionalni.

Spontana aktivnost na otvorenom, bez roditelja i trenera je ono što djeci treba, a čega ima puno manje nego nekad.

Htio sam reći kako svaka generacija tvrdi da je ona prije bila bolja, a nije tako, ljudi su sve bolji i bolji u svim poljima.

Ja sam bio faca jer sam pričao engleski. Moja djeca ga pričaju kao maternji i bolje od mene i to im je normalno.

Jako smo kritični prema omladini i to ljudi kojima je bio problem podesit televizor da radi.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2022, 10:50 

pakovic je napisao/la:

Prije 20 godina nisu svi igrali video igrice. Jednostavno postotak dice koja su uopce aktivna je nizi. Prije je bia obrazac da dica igraju balun po kvartu skoro svaki dan, generalno bi igralista bila puna il bar punija. Danas po igralistima u pravilu vidis da su prazna il neko seta pasa po njima hahaha.

Dica bi pocela trenirat nogomet na terenu oko od 5 do 7 godina i u pravilu se zadrzali dugo, tipicno do neke faze puberteta.

Danas mladi cesto ne treniraju nista tj isprobaju 10ak sportova i ne zadrze se na nijednom a onda oko 17, 18 tipicno krenu u gym iskljucivo za dobijanje mase.

Naravno vamo je prioritet tema NOGOMET. To sta je 3000% povecanje u 'street workout' ili 'crossfit' je nebitno. Promjene za nogomet a to su da je to aktivnost skoro svih deckica od 10ak godina ide nizbrdo.

Ti isti deckici jednostavno imaju drukcije navike.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3486 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 140  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: