HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 ruj 2026, 17:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 118 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kako dalje, IRA načinom ili Gandhi načinom?
PostPostano: 03 sij 2011, 12:35 

Ministry of Sound je napisao/la:
Dart Vader je napisao/la:

Ne bice im uspesna kao u Srba. :pistolji :smajl037

Jebiga, Srbi igraju na sve ili ništa, Hrvati su ziheraši. Vama je upalilo u 1/3 (HR, BiH, Kosovo), a mi ne bi da se kockamo ljudskim životima. Daj ti meni 50 ili 60%, a ne da sve ide na 0% ili 100%.

Ma Hrvati su isto politički nepismeni i sanjaju maksimalistička rješenja, triba to priznati.
Pogledaj samo poglede mnogih na stvaranje hrvatske države 90-ih, po njima je svaka izgubljena bitka izdaja ne bi jebate da smo mi tad bili neki svemirci predvođeni Supermanom pa smo sve mogli zadržati.
A da ne govorimo u pričama o stvaranju hrvatske federalne jedinice u BiH, koliko tu ima nerealnosti. Ljudi su većinski uvjereni da će MZ amenovati da svako hrvatsko selo uđe u Treći umisto da shvate da se ovim prostorima u Europi i svitu bave trećerazredni političari tipa pijanih britanskih lordova metuzalema ili sadašnjih veleposlanica i da oni ne poznaju niti žele upoznati materiju te da triba iznjedriti neko realno rješenje koje takvi analfabeti mogu prihvatiti.

To što si ti, uz nekolicinu ljudi još, realan to ne znači da su svi. Dapače, nije ni polovina ljudi iole realna. Malo realniji od Srba doduše jesmo jer su oni mitomani pa krenu s pozicije da su nepobjedivi, čim staviš kokardu na glavu ustaše same od sebe beže i tako to :zubati

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 12:38 

Aztec je napisao/la:

Ok, znam ja sto to oni cine... no vidim ja te zastave i kad su svadbe, druge tekme itd... Ugl, ja od Hrvata ne znam nikog da je navijao protiv BiH, a osobito ne pred ove dogadjaje... Vec se za RH navija samo i samo iz ljubavi, a ne iz mrznje prema nekom drugom (kao sto je ovdje slucaj)... a ovi koji tad uzmu turske zastave navijaju iz "inata" ali ne nekog dobrog, vec od gorcine, mrznje itd...
Ali sve u svemu, nisi mi odgovorio... zasto se to nikad nije dogodilo sa Srbima? A nije. Ispade da mi mrzimo BiH dok je Srbi obozavaju... Sto je to tako, jel to inat? Ili je to ostrenje kite na najmanjem, najmalobrojnijem... Valjda je jasno kad bi recimo Sandjaklije se onako pocele ponasati u Sandjaku za vrijeme tekme Srbije... ha, ovi bi zemlju s njima tamo pognojili, ili nasli u Sa. di zivi sacica Hrvata tjerati silu (multietnicnost kao)... eto ti "inat"... ne, to je kukavicluk, nazovimo stvari pravim imenom.

Istina da nisu nikad slavili kad su Srbi u nekom sportu ispušili od Turaka (a imali su prigodu nedavno recimo u košarci na SP-u), ali što se tiče Novog Pazara, u njemu je u nekim sportovima Srbija "ugostila" Tursku, i ugođaj je bio 110% turski...odnosno svugdje turske zastave, napadi na srpske igrače i sl. Ne mogu se sjetit obratnog primjera, jer i nije bilo prilike, ali se sjećam da je BiH u Ljubuškom "ugostila" Hrvatsku u rukometu pred možda 2-3 godine, i da je bilo relativno korektno, iako je dvorana bila 100% za HR.

Onda moje postovanje Sandzama... A i inace sam misljenja da su ovi nasi "domaci" gori... daleko dvolicniji, kao i SDP.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 12:40 

Bog-i-Hrvati je napisao/la:

Jebiga, Srbi igraju na sve ili ništa, Hrvati su ziheraši. Vama je upalilo u 1/3 (HR, BiH, Kosovo), a mi ne bi da se kockamo ljudskim životima. Daj ti meni 50 ili 60%, a ne da sve ide na 0% ili 100%.

Ma Hrvati su isto politički nepismeni i sanjaju maksimalistička rješenja, triba to priznati.
Pogledaj samo poglede mnogih na stvaranje hrvatske države 90-ih, po njima je svaka izgubljena bitka izdaja ne bi jebate da smo mi tad bili neki svemirci predvođeni Supermanom pa smo sve mogli zadržati.
A da ne govorimo u pričama o stvaranju hrvatske federalne jedinice u BiH, koliko tu ima nerealnosti. Ljudi su većinski uvjereni da će MZ amenovati da svako hrvatsko selo uđe u Treći umisto da shvate da se ovim prostorima u Europi i svitu bave trećerazredni političari tipa pijanih britanskih lordova metuzalema ili sadašnjih veleposlanica i da oni ne poznaju niti žele upoznati materiju te da triba iznjedriti neko realno rješenje koje takvi analfabeti mogu prihvatiti.

To što si ti, uz nekolicinu ljudi još, realan to ne znači da su svi. Dapače, nije ni polovina ljudi iole realna. Malo realniji od Srba doduše jesmo jer su oni mitomani pa krenu s pozicije da su nepobjedivi, čim staviš kokardu na glavu ustaše same od sebe beže i tako to :zubati

Koliko god Hrvati bili nepismeni i nerealni, to je mila majka u odnosu na cijenjene partnere i susjede. Ono što je važno je da imaš sposobne političare koji će dati sve od sebe da usklade stranačke interese i narodne interese, i izvući maksimum.

Naš stav je moto ovog foruma: Politika je umijeće mogućeg, stremljenje k nemogućem.

Čović je pametan, sposoban, političar od formata, možda i najjači lider u Hrvata uopće (uključujući i RH), no izgeda da čovjek ima akutni Sanaderitis, što je problematično jer narod ima otklon od njega, a nikad ne znaš čime ga mogu ucjeniti.

Sad si me podsjetio da bi trebalo oživjeti onu temu o Čoviću i Ljubiću.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 12:45 

Čović je pametan, sposoban, političar od formata, možda i najjači lider u Hrvata uopće

Ali ima karizmu - vodokotlića.

Ljubić je tu još "bolji".

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 12:46 

Koliko god Hrvati bili nepismeni i nerealni, to je mila majka u odnosu na cijenjene partnere i susjede. Ono što je važno je da imaš sposobne političare koji će dati sve od sebe da usklade stranačke interese i narodne interese, i izvući maksimum.

Naš stav je moto ovog foruma: Politika je umijeće mogućeg, stremljenje k nemogućem.

Čović je pametan, sposoban, političar od formata, možda i najjači lider u Hrvata uopće (uključujući i RH), no izgeda da čovjek ima akutni Sanaderitis, što je problematično jer narod ima otklon od njega, a nikad ne znaš čime ga mogu ucjeniti.

Ma kažem, istina, bolji smo od susjeda po tom pitanju. S ovim boldanim se slažem apsolutno.

Što se Čove tiče meni je drago da je on u ovom položaju lidera BH Hrvata jer je primazan svim mastima, a za politički rat s muslimanima koji se bave najjeftinijim podvalama i manipulacijama to moraš biti. Netko iole pošteniji i naivniji bi taj politički rat izgubija bez ispucanog metka, šaptom bi pao, jer ovi igraju i na dozvoljeno i na nedozvoljeno. Ali uvjeren sam da se Hrvati pod vodstvom Čovića neće izboriti za Treći. Ni Ljubića. Treći će biti ostvaren kad HDZ-ove zahvate kadrovske promjene i kad dođu mlađi, nekompromitirani sposobni ljudi koji će onda samo udariti pečat na legitimnu težnju našeg naroda koju je Čović održao živom i aktualnom u prljavom političkom ratu s muslimanima.

Jebiga, nije ni Mojsije uvea Židove u Obećanu zemlju :zubati

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 12:49 

Ma kažem, istina, bolji smo od susjeda po tom pitanju. S ovim boldanim se slažem apsolutno.

Što se Čove tiče meni je drago da je on u ovom položaju lidera BH Hrvata jer je primazan svim mastima, a za politički rat s muslimanima koji se bave najjeftinijim podvalama i manipulacijama to moraš biti. Netko iole pošteniji i naivniji bi taj politički rat izgubija bez ispucanog metka, šaptom bi pao, jer ovi igraju i na dozvoljeno i na nedozvoljeno. Ali uvjeren sam da se Hrvati pod vodstvom Čovića neće izboriti za Treći. Ni Ljubića. Treći će biti ostvaren kad HDZ-ove zahvate kadrovske promjene i kad dođu mlađi, nekompromitirani sposobni ljudi koji će onda samo udariti pečat na legitimnu težnju našeg naroda koju je Čović održao živom i aktualnom u prljavom političkom ratu s muslimanima.

Jebiga, nije ni Mojsije uvea Židove u Obećanu zemlju :zubati

Da parafraziram Staljina: Koliko divizija imaju ti "mladi, sposobni" ljudi? :zubati

Iako ovdje imamo dobrih primjera mladih političara, ne uzdajte se u "omladinu" kao rješenje svih problema. Kad dođe stani-pani, 100x je bolji stari lisac.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 12:52 

Da parafraziram Staljina: Koliko divizija imaju ti "mladi, sposobni" ljudi? :zubati

Iako ovdje imamo dobrih primjera mladih političara, ne uzdajte se u "omladinu" kao rješenje svih problema. Kad dođe stani-pani, 100x je bolji stari lisac.

Ma ja mislin da će Čova izniti tu borbu, neko novo lice će samo pečatirati stvar jer će muslimanusi vječno igrati na kartu kompromitiranog Čovića a kod novog lica neće imati materijala za to, dok će težnje našeg naroda biti iste. Stari lisac je bitniji za borbu nego za potpis na ostvareno :wink

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 12:56 

pjosip je napisao/la:

Čović je pametan, sposoban, političar od formata, možda i najjači lider u Hrvata uopće

Ali ima karizmu - vodokotlića.

Ljubić je tu još "bolji".

Ljigav je...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 13:03 

Ne bice im uspesna kao u Srba. :pistolji :smajl037

Ne bih ja rekao da je to Hrvatska pozicija u BiH bila 1993. a bome ni danas, mada je širok pojam Hrvati u BiH jer je tu i Bosanska Posavina i drugo. Al nije to više važno, to je prošlost a meni je interesantnije ova retorika: Kiselo je groždže. Da ste bogdom tako i devedes treće.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 13:13 

Derim je napisao/la:

Ne bih ja rekao da je to Hrvatska pozicija u BiH bila 1993. a bome ni danas, mada je širok pojam Hrvati u BiH jer je tu i Bosanska Posavina i drugo. Al nije to više važno, to je prošlost a meni je interesantnije ova retorika: Kiselo je groždže. Da ste bogdom tako i devedes treće.

Ništa mi tu nismo mogli. Medjunarodna zajednica je nudila podjelu i svak je htio ugrabit što više.

Vi ste shvatili da je srednja bosna najmekše tkivo i tu ste poželjeli svoj lebensraum.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 13:20 

teskera je napisao/la:
Ja nisam rekao da SAD nisu demokratska zemlja (ako cemo dvopartijski sistem smatrati demokratijom a hocemo jer je ta vrsta demokratije mainstream-misljenje u vecini zemalja svijeta),

Ma nisam pritom ni ciljao na neku izrazitu demokratičnost njihova političkog sustava, iako se radi o demokratskom sustavu, već na demokratičnost njihova društva. :wink
teskera je napisao/la:

vec da je njihov odnos prema nacionalnoj simbolici netipican za vecinu demokratskih drzava, a pogotovo Evropske Unije.

Slažem se, ali američko je društvo pratio potpuno drugačiji put razvoja od navedenih, od prvobitnog "melting pota" pa do danas. :palacgore1
teskera je napisao/la:

Osim na jugozapadu, moze se reci da sam je (EU) prilicno obisao...Nizozemska, Njemacka, Austrija, Danska, itd., pa i Svajcarska na koju se ovdje tako rado pozivamo kada govorimo o buducem modelu drzavnog uredjenja BiH, ne uobicavaju tu vrstu heraldickog folklora o kojem je rijec.

I to što kažeš najvećim dijelom stoji. Međutim, u svim su navedenim državama nacionalna pitanja praktički riješena, tako da se "heraldički folklor" ne izražava svakodnevno, već u slučajevima državnih praznika, raznih kulturnih i športskih manifestacija itd.

Razlozi povećanog "heraldičkog folklora", odnosno isticanja grbova, zastava i drugih simbola pojedinog naroda, u raznoraznim situacijama i najširim društvenim događajima, karakteristično je za države i regije u kojima postoje neriješena nacionalna pitanja. Pogledaj primjerice Sjevernu Irsku, Baskiju, Cipar.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 18:30 

Politicka pismenost politicka nepismenost mi vi oni levi desni Posavina Drina...trice i kucine prazne price i raznorazni supljaci,cekanje da se Obama nakaslje Merkelova cudno pocese i onda tumacenje nekog tika nekog desetorazrednog sirotana Iz EU koji dodje u bu-hu.....I svi smo neki veliki analiticari i svi bi mi nesto kao..ovo i ono i opet Drina Posavina,njiva moje ujne u donjoj cucavici kraj svrbisnice i ona u HB..3 ara sume i pola duluma zemlje u buljasnjici.
A Hrvata sve manje i manje ko ode u Hrvatsku nevraca se vise nego odande"srbuje"(kako se to kaze u slucaju Hrvata?).
Dosta bre!

Zna se vlo dobro kako se pravi jedna drzava,ko je zaboravio neka procita obliznju istoriju/povjest,kako god.Nema tu mnogo price nego puno rada i m.u.d.a,pre toga se postave realne granice i procene realne mogucnosti,pa se krene sa poslom.

I nemoj da me banuje neko na 7 dana opet.Sad zbog ovog. :sneaky2

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 18:33 

Politicka pismenost politicka nepismenost mi vi oni levi desni Posavina Drina...trice i kucine prazne price i raznorazni supljaci,cekanje da se Obama nakaslje Merkelova cudno pocese i onda tumacenje nekog tika nekog desetorazrednog sirotana Iz EU koji dodje u bu-hu.....I svi smo neki veliki analiticari i svi bi mi nesto kao..ovo i ono i opet Drina Posavina,njiva moje ujne u donjoj cucavici kraj svrbisnice i ona u HB..3 ara sume i pola duluma zemlje u buljasnjici.
A Hrvata sve manje i manje ko ode u Hrvatsku nevraca se vise nego odande"srbuje"(kako se to kaze u slucaju Hrvata?).
Dosta bre!

Zna se vlo dobro kako se pravi jedna drzava,ko je zaboravio neka procita obliznju istoriju/povjest,kako god.Nema tu mnogo price nego puno rada i m.u.d.a,pre toga se postave realne granice i procene realne mogucnosti,pa se krene sa poslom.

I nemoj da me banuje neko na 7 dana opet.Sad zbog ovog. :sneaky2

Za ovo ne da ne možeš dobiti ban nego eventualno nagradu za forumaša mjeseca!

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 18:35 

pjosip je napisao/la:

Da si čitao na drugim forumima što piše o nama Hrvatima zlo bi ti došlo!

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 18:48 

vipera ammodytes je napisao/la:
pjosip je napisao/la:

Nije mu toliko za zamjeriti s obzirom da smo ekonomski najuspješniji, jedini imamo more, povijesno smo bili apsolutna većina a ne treba zaboraviti i našu "tisućljetnu kulturu" :zubati

Možda sam naivan ali ja sam spreman pružiti ruku onom ko je iskreno hoće. Iskreno, ima nekih upisa na koje ni ja nisam pretjerano ponosan.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 19:22 

pjosip je napisao/la:

Ja sam Srbin a ne neki balijas koji se krije sa 100 nickova.
Ja sam ex vojnik VRS-a.
Ja stojim iz svakog svog posta i nemoj misliti da ja sad kao ne znam da i ostali ljudi na svetu citaju i druge forume,namerno ne menjam nick.
Da zalazem se za nezavisnu HB.Zasto?Zelim unistenje NATO nakaze BiH.
To je to.Kraj.Nema tu nikakvog filozofiranja,ljubavi,uzvisenih osecanja.
I nema me na Sax-u jer sa janicarima ne razgovaram.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 19:25 

Ako su zahtjevi opravdani a u našem slučaju jesu ne treba se bojati reakcija svijeta.
Nasilje nije potrebno a određene provokacije sa osnivanjem nove samouprave i slični potezi
su sasvim primjereni situaciji.
Gandijeve metode su metode na koje Bošnjaci ispaljuju "projektile",
znači ne može se tako. Potrebno je dati ponudu koja se ne odbija.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 19:34 

i_jopet je napisao/la:
Ako su zahtjevi opravdani a u našem slučaju jesu ne treba se bojati reakcija svijeta.
Nasilje nije potrebno a određene provokacije sa osnivanjem nove samouprave i slični potezi

Malo ti je kontradiktorno ovo što si napisao.
sve dok se borimo za entitet bez ubijanja, postavljanja bombi, likvidiranjem ljudi, ne trebamo se bojati reakcija.

Dok god bošnajci ispaljuju 'projektile' medijskog tipa, nas to ne treba sekirati puno

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 19:48 

i_jopet je napisao/la:

Malo ti je kontradiktorno ovo što si napisao.
sve dok se borimo za entitet bez ubijanja, postavljanja bombi, likvidiranjem ljudi, ne trebamo se bojati reakcija.

Dok god bošnajci ispaljuju 'projektile' medijskog tipa, nas to ne treba sekirati puno

organizirana samouprava sama po sebi je više od bilo kakvog izazivanja nasilja,
bar bi tako bilo protumačeno u jalijaškim medijima.
A gandijeve metode smatram u našem slučaju kao 'ja bi malo kakio',
takve metode bi izazvale samo podsmjeh.
Znači oblik borbe bez nasilja a opet ne previše pasivno.

p.s.
Pretpostavljam da pod Gandijeve metode podrazumjevaš sve nenasilne akcije pa i samoupravu
pa ti je zato moj upis izgledao kontradiktorno. Samouprava zahtjeva svu snagu koju imamo i to koncentriranu.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 19:57 

Ni prva samouprava nije donila ništa dobro. Ne smiju se povlačiti jednostrani potezi, a proglašavanje hrvatske samouprave to jest. Ka i prošli put, vratit će nas u ovoj borbi za rješavanje hrvatskog pitanja par godina unatrag i to bi moglo biti fatalno.

Mislin da su jednostrani potezi suludi u ovoj situaciji kad i bošnjački mediji sve više spominju kako se Hrvate preglasava, kako je SDP sam kriv za novonastalu situaciju itd. A što će tek pisati kad im se malo žešće da po tamburi opstruirajući Federaciju i mješovite kantone. Samo ne jednostrani potezi, smireno...

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 20:02 

Ni prva samouprava nije donila ništa dobro. Ne smiju se povlačiti jednostrani potezi, a proglašavanje hrvatske samouprave to jest. Ka i prošli put, vratit će nas u ovoj borbi za rješavanje hrvatskog pitanja par godina unatrag i to bi moglo biti fatalno.

Mislin da su jednostrani potezi suludi u ovoj situaciji kad i bošnjački mediji sve više spominju kako se Hrvate preglasava, kako je SDP sam kriv za novonastalu situaciju itd. A što će tek pisati kad im se malo žešće da po tamburi opstruirajući Federaciju i mješovite kantone. Samo ne jednostrani potezi, smireno...

Slažem se ovim.
Sad maksimalno se posvetiti opstruiranju federalnih organa i ujedno istiskivanju izdajničkih stranaka (kao što su HSP i NSRB).
Ujedno na državnom nivou opstruirati taj nivo uz pomoć Srba.

ALi će se ipak kad tad morati krenuti na slijedeći nivo otpora!

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 20:10 

ALi će se ipak kad tad morati krenuti na slijedeći nivo otpora!

Da, ali ne nakon 2 tjedna i ne bez jebačke podrške izvana. Ne radi ni Dodik to što radi Dobrim Mošnjanima zato što je frajer, nego zato što ima jaku političku pozadinu.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 20:47 

Po mom sudu Hrvati bi borbu za Treci trebali voditi na nekoliko frontova istovremeno i sinhronizovano...

Prvo i najvaznije je unutrasnje jedinstvo, otpali su mesar i zubar, ni to ne treba gledati katastroficno, momenat da nisu bas svi na okupu dodatno ujedinjuje veliku vecinu preostalih Hrvata, jer kad bukvalno svi misle isto, uvek postoji sumnja da se tu i ne razmislja bas previse...
Postoje sigurno regionalne razlike, Hercegovac, Bosanac, Posavljak iznutra, pa onda BIH Hrvati protiv hrvatskih, pa i medju njima podela na levicu i desnicu... to je i normalno, i zdravo je da nekad dodje do zucne rasprave, ali ono sto morate svi imati na umu je visi cilj, opste dobro, da ne prevagne destruktivnost u nabijanju maka na konac ko je u pravu...

U samoj BIH mobilizovati sve raspolozive resurse, nezainteresovane ljude, oni koji nisu podrobnije upuceni u situaciju... kucati na vrata privrednika, tajkuna, traziti od njih materijalnu potporu, ukljuciti mlade, studente, organizacije koje nisu maticno vezane za politiku a koje mogu pomoci... ne gurati politicare u prvi plan, ljudi im nikad ne veruju do kraja, nego dati sansu profesorima, uglednim ljudima, britkim novinarima i javnim radnicima cija se rec izuzetno postuje.

U samoj Hrvatskoj traziti saveznike, a ne tutore, ko god hoce jasno i glasno da kaze da su Hrvati BIH ugrozeni, dobro je dosao, ko hoce da muti vodu ispraznim teoretisanjem, bolje da cuti... Josipovic je vec naklonjen Trecem, ma sta mislili o njemu, on je covek sa najvecim legitimitetom u drzavi, i bez njegove podrske malo sta bi se zakotrljalo. Tu je i HDZ, ima tu dosta kukolja, ali i ljudi spremnih da pomognu... Tu je i dijaspora koja moze dati svoj doprinos...

Svaki potez se meri, filigranski tacno morate proceniti svaku pojedinacnu situaciju, i odgovor na nju. Nikakve nagle agresivne akcije, to druga strana ceka... na oko samopouzdan pristup koji ne odaje utisak da ste u zurbi, i da cete vuci iznudjene poteze ako vas se pusti.
Veoma vazna vam je podrska na medjunarodnom planu, da vas cilj postane deo agende buduceg preustroja BIH, i da vas problem ne bude ukupni BIH problem, vec deo solucije nove unutrasnje reorganizacije drzave.
Zalagati se recima za mozda previse, kako bi ste onda u kompromisu dobili ono sto ste i zeleli...

Generacija kojoj mi pripadamo ucestvuje u formiranju resenja koja ce trajati mnogo godina unapred, treba na to sve gledati kao na cast i izazov, jednog dana cete moci pricati nekome kako ste vi bili deo borbe, a ne da zapadnete u apatiju kako su preteski izazovi...u ovakvim situacijama se treba dokazati...

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 20:52 

Dzoni, jako dobro si analizira stvari s obzirom da si "tamo daleko, daleko od mora" :D Svaka čast.

Pogotovo mi se svidilo ovo što si reka o odnosu prema Hrvatskoj jer to pobija mnoge koji prosipaju žuč umisto da traže saveznike, prije svega u brojnim istaknutim RH Hrvatima koji vuku podrijetlo iz HB, a onda zajedno s njima senzibiliziraju i ostatak RH (kako smo priko nekih osobnih prijatelja i forumaša s drugih foruma senzibilizirani nas nekolicina ode s foruma).

Još jednom - prilično dobra analiza!

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 21:36 

Citat:
Prvo i najvaznije je unutrasnje jedinstvo, otpali su mesar i zubar, ni to ne treba gledati katastroficno

Dakako da ne treba gledati katastrofično. Samo, mesar nije ni bio nikada naš. Njega nismo nikada ni računali u naše.

Citat:
kucati na vrata privrednika, tajkuna, traziti od njih materijalnu potporu,

Izvini, lijepu si analizu napravio, ali ovo je glupost. Tajkuni? Čast pojedinim ali upravo tajkuni i njihova želja za muslimanskim tržištem u velikoj mjeri i paralizira našu borbu za naša temeljna politička prava.

Citat:
Generacija kojoj mi pripadamo ucestvuje u formiranju resenja koja ce trajati mnogo godina unapred, treba na to sve gledati kao na cast i izazov, jednog dana cete moci pricati nekome kako ste vi bili deo borbe, a ne da zapadnete u apatiju kako su preteski izazovi...u ovakvim situacijama se treba dokazati...

Amen.
Kineska najveća kletva: - Dabogda živio u zanimljivim vremenima.
Kamo sreće da živimo u politički najdosadnijim zemljama svijeta... u jednoj Finskoj, Novom Zelandu ili Danskoj gdje nitko normalan ne zna tko je predsjednik nečega, već im je najveća briga s kim će da se poseksaju i gdje da odu na ljetovanje.
Pa da onda nemamo tu čast i izazov o kojima govoriš... ali bi imali sve drugo. ;)
Što smo mi dragom Bogu skrivili pa nas tu postavi...?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 118 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano, sejdo.komsoglu, Vukota i 131 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: