HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 vel 2025, 22:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 698 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nestanak u Beogradu
PostPostano: 21 lip 2022, 17:53 

Rezultati obdukcije Mateja Periša: U organizmu imao tragove kokaina, amfetamina i alkohola

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je kako smrt Splićanina Mateja Periša (27) nije rezultat počinjenja kaznenog djela. Podsjetimo, nestao je u noći 30. na 31. prosinca 2021. godine, a njegovo je tijelo pronađeno 18. svibnja u Dunavu, kod Ade Huje, prenosi Blic.

- Tijelo je pronađeno u fazi poodmaklog stupnja raspadanja. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjave osoba koje su prije nestanka bile u njegovom društvu, uz obavljenu istragu i nalaz obdukcije ne ukazuju da je njegova smrt povezana s nasiljem bilo kakve vrste, priopćilo je tužiteljstvo.

Obdukciju je obavio Institut za sudsku medicinu te je utvrđeno da na tijelu Periša nema ozljeda lubanje, vrata, trupa ni udova.

- Rezultati toksikološke analize su pokazali prisutnost toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisutnost etanola. Također, u uzorku kose su identificirani kokain i benzoilekgonin u tragovima - priopćilo je tužiteljstvo, navodeći da su vještačenje obavila tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine.

Podsjećamo da su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i poduzeli sve mjere i radnje u suradnji sa Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetili sve okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažirani pripadnici Policijske uprave za Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju Beograda - navodi se u priopćenju tužiteljstva.

Nakon što su objavljeni rezultati obdukcije, srpskom Telegrafu izjavu je dao otac Mateja Periša, Nenad Periš.

- Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odnio u grob. Ne znam što se dogodilo u "Gotiku", ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao. Mislim da je bio nesretan slučaj. On je bio sportist... Vjerujem tužiteljstvu i svima vam hvala - rekao je Nenad Periš.

Vrh

PostPostano: 21 lip 2022, 17:57 

Nešto što se od početka pretpostavljalo, vjerovatno neiskustvo po pitanju droge odnosno droge&alkohola uzelo danak… Ni prvi ni zadnji nažalost.

Vrh

PostPostano: 21 lip 2022, 18:52 

Sad kad su pronađeni tragovi droge treba pritisnuti njegovo društvo, da propevaju sve što znaju i da se završi cela priča.

Vrh

PostPostano: 21 lip 2022, 19:04 

A sta ce propjevat, isli su tamo lokat drogirat se i zajebavat (kao sto i ostali idu na Novu), al eto kod jednoga je poslo po zlu da nije moglo gore… Dogadja se…

Vrh

PostPostano: 22 lip 2022, 21:28 

spliter1 je napisao/la:
Beograd je uvjek privlacio dalmatince kao metropola,tako i poznati doktor plasticne hirurgije u Beogradu Vinko Arneri bio porijeklom iz Zadra iz ugledne plemicke porodice Arneri
https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%92%D ... 1%80%D0%B8
Njegova rodica je kazu na netu bila i glumica Neda Arneric ciji su preci takodje iz Zadra a u BG su prezime Arneri zamjenili sa Arneric,kako bi se bolje uklopili.

1. Imaš one Dalmatince koje je privlačilo ić u Beograd, ali ne moreš to prislikat na cilu populaciju. To je samo jedan manji dil koji je tako bia navrnut.

2. Nisu Arneriji iz Zadra.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2022, 21:39 

Agathonikos je napisao/la:
Rezultati obdukcije Mateja Periša: U organizmu imao tragove kokaina, amfetamina i alkohola

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je kako smrt Splićanina Mateja Periša (27) nije rezultat počinjenja kaznenog djela. Podsjetimo, nestao je u noći 30. na 31. prosinca 2021. godine, a njegovo je tijelo pronađeno 18. svibnja u Dunavu, kod Ade Huje, prenosi Blic.

- Tijelo je pronađeno u fazi poodmaklog stupnja raspadanja. Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjave osoba koje su prije nestanka bile u njegovom društvu, uz obavljenu istragu i nalaz obdukcije ne ukazuju da je njegova smrt povezana s nasiljem bilo kakve vrste, priopćilo je tužiteljstvo.

Obdukciju je obavio Institut za sudsku medicinu te je utvrđeno da na tijelu Periša nema ozljeda lubanje, vrata, trupa ni udova.

- Rezultati toksikološke analize su pokazali prisutnost toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisutnost etanola. Također, u uzorku kose su identificirani kokain i benzoilekgonin u tragovima - priopćilo je tužiteljstvo, navodeći da su vještačenje obavila tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine.

Podsjećamo da su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i poduzeli sve mjere i radnje u suradnji sa Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetili sve okolnosti njegovog nestanka. Na pronalasku Mateja Periša bili su angažirani pripadnici Policijske uprave za Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju Beograda - navodi se u priopćenju tužiteljstva.

Nakon što su objavljeni rezultati obdukcije, srpskom Telegrafu izjavu je dao otac Mateja Periša, Nenad Periš.

- Žao mi je što kamere nisu radile, a Matej je tajnu odnio u grob. Ne znam što se dogodilo u "Gotiku", ne znam zbog čega je uzeo narkotike, zašto je izašao i trčao. Mislim da je bio nesretan slučaj. On je bio sportist... Vjerujem tužiteljstvu i svima vam hvala - rekao je Nenad Periš.

Uviren san da su mu usuli drogu (amfetamin) u piće (etanol). Klasik. Bolesna šala ili zlonamirna podvala.
Sintetske droge nisu skupe, za vrlo male se novce more nabavit tabletice droge.
Od velike koncentracije bit će prvo letia ka mahnit okolo i onda je još osića veliku vrućinu. Bit će goria u sebi iznutra od usute mu droge pa uša u riku za ugasit tu ubitačnu vrućinu. Nesritnik je upada u tešku hipotermiju a mislia je da gori. Zato nije izlazia iz rike.

Za kokain niman objašnjenja. Benzoilekgoin nastaje metaboliziranjem kokaina u tilu.

Ostaje pitanje jesu li forenzičari iz Srbije rekli potpunu istinu.

Na kraju, još uvik ne znamo je li on umra te noći kad je nesta, ili ga je tko dohvatia, otea, nadrogira pa onda kad in je odgovaralo pustia tilo u Dunav, odnosno, policija ga je našla kad je nikima to odgovaralo.

Možda se je radilo i o ubojstvu trovanjen drogon. Ubiju nepoželjnu osobu a onda ga prikažu ka' drogaša i onda javnost ne zapitkije, sve bude "koga briga za drogaša".

Vrh

PostPostano: 24 lip 2022, 13:33 

Bio je i bajker,najbolji prijatelj poginuo kad su se trkali,Matej se osjeco odgovirnim.Faca odaje kakav je bio najvjerovatnije droga,alkohol,moozda i kriminalac,nacin zivota je doveo do takvog izgleda face,mada nemora uvjek znacit.

Vrh

PostPostano: 24 lip 2022, 13:41 

O prezimenu Nede Arnerić
https://www.google.com/amp/s/www.republ ... tlost-dana

Vrh

PostPostano: 25 lip 2022, 00:18 

Da i ja sam negdje ranije citao da poticu sa Korcule,steta sto je propala ideja o Jugoslovenstvu.

Vrh

PostPostano: 16 srp 2022, 18:40 

Istrazioci sklopili pricu,droga dosla kombijem iz HR.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2022, 22:47 

Bas sjetio ovog slucaja,mozda ga je ipak neko ubio a nikad se nece otkriti,pa vi slavite Novu u nepoznatom gradu.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2022, 22:51 

Jeste, ubila ga srpska Sava uz dodatak droge i alkohola. Mora im se svima suditi.

Vrh

PostPostano: 20 pro 2022, 23:13 

spliter1 je napisao/la:
Bas sjetio ovog slucaja,mozda ga je ipak neko ubio a nikad se nece otkriti,pa vi slavite Novu u nepoznatom gradu.

Milioni ljudi slave NG u nepoznatom gradu pa se posle lepo vrate kući.
Zaključak? Reci ne drogama.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2022, 14:06 

Teranova 2 je napisao/la:
spliter1 je napisao/la:

Milioni ljudi slave NG u nepoznatom gradu pa se posle lepo vrate kući.
Zaključak? Reci ne drogama.

Isto tako i u Izraelu. Milioni slave, ali kraj slavlja ne dočekaju svi. Evo Laća, sin Marine Tucaković je nađen mrtav na cesti. RECI NE DROGAMA!

Vrh

PostPostano: 21 pro 2022, 21:04 

Mystic C je napisao/la:
Jeste, ubila ga srpska Sava uz dodatak droge i alkohola. Mora im se svima suditi.

Ko zna u sta je mogao biti upetljan,droga stoji,postoje dokazi.

Vrh

PostPostano: 21 pro 2022, 21:10 

Ja isto hocu da prijavim jedan nestanak, sa Vozdovca.
U zemlju propao!

Vrh

PostPostano: 01 sij 2023, 02:05 

Moglo bi se reci kako bi se covjek trebao pazuti kud hoda za Novu,najsigurnije je bit kod kuce,ne bi trebali biti na otvorenom od 23.30-2 sata poslje ponoci dok se ne ispucaju.Moze vas pogoditi,zalutali metak ili metak iz zraka koji se vraca na zemlju,bilo na zalost takvi slucajeva,sreca nasa pa prava municija,puske i pistolji slabije koriste,policija cim cuje trazi.Drugo ne lunjati sam nocu po nepoznatom gradu nije pametno pogotovo za Novu,kriminalci mogu iskoristiti buku pirotehnike da nekog stvarno upucaju da bi mu uzeli novce na primjer ako znaju da neko ima para i da nosi puno gotovine sa sobom.Mada covjek pravi izuzetke,kad trebas negdje ici znao sam prije oko 12 kad najvise pucaju otic do centra,Ovaj momak je izgleda droga u pitanju,mada nema dovoljno dobrog snimka da bi to bio dokaz da on pliva u Savi.Ne treba pogotovo ako ste dosli u nepoznat grad i grad iz kojeg niste hodati dole sam po setalistima uz rijeku ako nema nikog,nego se drzati stanice,centra grada kao sto je na pr. i Slavija u BG i Terazije,tamo uvjek ima vojske i policije koji inace dezuraju i cuvaju razne objekte.Beograd je pun migranata oko autobuske stanice.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2023, 08:38 

Ja kad sam bio Gotik još uvijek nije bio proradio. Ne znam je li sad?

To mi je malo čudno. Recimo, ne zatvoriš shopping centar jer je netko u njemu umro. Pogotovo ne u blizini a ne u njemu.

Ipak nešto skrivaju...

Vrh

PostPostano: 01 sij 2023, 18:57 

Čiji je taj hebeni Gotik, nikada ne saznadoh?

Vrh

PostPostano: 02 sij 2023, 00:03 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ja kad sam bio Gotik još uvijek nije bio proradio. Ne znam je li sad?

To mi je malo čudno. Recimo, ne zatvoriš shopping centar jer je netko u njemu umro. Pogotovo ne u blizini a ne u njemu.

Ipak nešto skrivaju...

Ugrozena mu je mozda popularnost poslje,mnogi ne vise tamo,pa im se ne isplati radit,skupa je energija za grijanje tako velikih prostora i treba platiti radnike.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 01:52 

Jović:
Pravi znak zatopljenja odnosa bi bio sastanak Plenkovića i Vučića

https://www.youtube.com/watch?v=ZXLp5DCJ-Zk

Jović ima mokre snove! Glupost sastanka!
Dok Vučić ne preuzme odgovornost agresije na Hrvatsku 1990 -1995, kaže gdje su naši nestali, vrati ukradenu hrvatsku arhivu, plati otštetu i sve drugo ... , je fatamorgana i put u ništa.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 03:27 

MIR je napisao/la:
Jović:

Dok Vučić ne preuzme odgovornost agresije na Hrvatsku 1990 -1995, kaže gdje su naši nestali, vrati ukradenu hrvatsku arhivu, plati otštetu i sve drugo ... , je fatamorgana i put u ništa.

Ima li neke veze sa Matejem?

Vrh

PostPostano: 06 sij 2023, 04:02 

spliter1 je napisao/la:
MIR je napisao/la:
Jović:

Ima li neke veze sa Matejem?

Odgovor za dotičnog mudraca i njemu slične mudrace:
Da! Ima sa odnosom države Srbije i države Hrvatske čiji je Matej državljnin!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 698 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 24, 25, 26, 27, 28

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Jean Luc Picard i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: