HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 pro 2024, 20:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Turizam Muslimana
PostPostano: 07 sij 2023, 19:48 

Pošto sam na ovom forumu više puta (oko hiljadu) čuo hvalospjeve o muslimanskom turizmu u Sarajevu i... Sarajevu (ako neko zna još jedno muslimansko turističko mjesto neka napiše) red je da otvorimo i temu o tom fenomenu.
Elem, kaže klix da cijela BiH ima noćenja ko neki Medulin u Hrvatskoj.

Citat:
Turizam u BiH raste, ali i dalje ukupan broj noćenja se poredi s jednom općinom u Hrvatskoj

Zvanični podaci pokazuju da se BiH ove godine po broju turističkih noćenja bori s opštinom Medulin (2.830 stanovnika) iz Hrvatske.

Tako je BiH prošle godine zabilježila 2,9 miliona, dok je opština Medulin zabilježila 3 miliona noćenja.

Često slušamo hvalospjeve o enormnom razvoju bh. turizma, ali nažalost, egzaktni podaci s terena ne mogu potkrijepiti ove tvrdnje.

https://www.klix.ba/biznis/privreda/tur ... /230107064

=)) =)) =))

Pa eto ako opet naletite na Muslimana koji se hvali turizmom u Sarajevu pošaljite ga na ovu temu.

Vrh

Naslov: Re: Turizam Muslimana
PostPostano: 07 sij 2023, 20:56 

Ne znam za CG, ali od muslimanskog dijela Federacije svakako.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 21:11 

Naakav Medulin :bored :rigam

slika

Šeher Bosno volim te :osama :wub

slika

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 21:17 

Viđenje jednog turiste u Sarajevu, u ovom slučaju čuvenog youtubera Johnny-ja, partnera još čuvenijeg Bald and Bamkrupt.

Daklem, bio je u Sarajevu ljetos, htio ostati nekoliko tjedana, i i pobjegao iz njega nakon dan-dva.
Ovo je jedan od videa koje je objavio (pod znakovitim nazivom -DON'T GO SARAJEVO, kasnije je nakon žalbi Sarajlija stavio upitnik na kraju tog naslova). Ako vam je dug obavezno pogledajte dio od 15:00 -26:00, da vidite kako stranci vide Kotlinu. Tu je srž svega: - neorganiziranost, javašluk, kriminal... sve je to iskusio u samo tih deset minuta.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 21:21 

1.25 - Reka boje *** =))
4.10 - lutalice, ulična prodaja ko u ratu, nadrealno =))

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 21:36 

Bošnjama je turizam dovođenje arapskih krkana iz pustinje i gledanje kako im uništavaju prirodu. Kakvi Medulini i bakrači, tu su ovi sa 23% šampioni.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 21:41 

Bobovac je napisao/la:
Viđenje jednog turiste u Sarajevu, u ovom slučaju čuvenog youtubera Johnny-ja, partnera još čuvenijeg Bald and Bamkrupt.

Daklem, bio je u Sarajevu ljetos, htio ostati nekoliko tjedana, i i pobjegao iz njega nakon dan-dva.
Ovo je jedan od videa koje je objavio (pod znakovitim nazivom -DON'T GO SARAJEVO, kasnije je nakon žalbi Sarajlija stavio upitnik na kraju tog naslova). Ako vam je dug obavezno pogledajte dio od 15:00 -26:00, da vidite kako stranci vide Kotlinu. Tu je srž svega: - neorganiziranost, javašluk, kriminal... sve je to iskusio u samo tih deset minuta.

Ništa od ovog nije istina, koji *** ti treba ovo laganje?

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 21:46 

Turizam u BiH je sranje ali ne treba lagati a i Srbi , RS i ovi što se zovu Herceg osancima su isto iz BiH tako da nije baš da imaju čemu likovati.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 21:53 

Lebowski je napisao/la:

Ja lažem?

Amerikanac napravi video kako je Sarajevo u kurcu i sad ja lažem?! LoL.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 22:00 

Ne znam samo zašto usporedba Medulina sa Sarajlabadom. 2,9 milijuna noćenja se odnosi na cijelu tzv BiH. Sarajlabad bi trebalo usporediti s Ogulinom ili Kutinom. Što je poprilično žalosno s obzirom na povijest koju je nekada taj znameniti grad imao. Sad se pod upravom muslimana vraća na svoje početke. Koliko se dive Turskoj, mogli bi od njih iskopirati štogod i o turizmu. Al tko će to baaa

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 22:03 

Bobovac je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Ja lažem?

Lažeš. Nije pobjegao nigdje nakon 1-2 dana nego je ostao duze, nije mu se svidjelo, istina, ali je uzivao u "muslimanskom" Mostaru, pogledaj i taj video. Srbiju nije htio ni posjetiti jer podrzavaju zločince u Ukrajini.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 22:18 

Srbiju je poštedio svoje nwo priče. Hvala mu od srca.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 22:19 

Bobovac je napisao/la:

A zašto nam ne objasniš po čemu su čuveni džoni i benjamin rice aka bald and bankrupt? Krajnije opskurni likovi što iskorištavaju žene po istočnoj europi. Bald je otišao na jugoistok azije nakon što su mu gostoprimstvo uskratili i Ukrajina i rusija. Pravi predatori su.

Gledao sam snimke ovog džonija i njemu uvijek nešto smeta. Najviše što su na mnogim mjestima stvari preskupe.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 22:23 

Treba usporediti turizam šumske sa Šeherom. Onako komplet šumske i samo Sarajevo lol

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 22:31 

Treba usporediti janjetinu što si danas u Beču porokala slaveći Božić sa Šeherom.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 22:44 

Lebowski je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Ja lažem?

Lažeš. Nije pobjegao nigdje nakon 1-2 dana nego je ostao duze, nije mu se svidjelo, istina, ali je uzivao u "muslimanskom" Mostaru, pogledaj i taj video. Srbiju nije htio ni posjetiti jer podrzavaju zločince u Ukrajini.

O jebem te glavata. Je li fino na kraju videa rekao da želi ići. Hajd eto nek je ostao još par dana umjesto nekoliko tjedana koliko je planirao na početku. Što tu mijenja?
I kakve veze ima Mostar kada je riječ o Sarajevu? Ili Srbija?

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 22:47 

novovrijeme je napisao/la:
Pošto sam na ovom forumu više puta (oko hiljadu) čuo hvalospjeve o muslimanskom turizmu u Sarajevu i... Sarajevu (ako neko zna još jedno muslimansko turističko mjesto neka napiše) red je da otvorimo i temu o tom fenomenu.
Elem, kaže klix da cijela BiH ima noćenja ko neki Medulin u Hrvatskoj.

Citat:
Turizam u BiH raste, ali i dalje ukupan broj noćenja se poredi s jednom općinom u Hrvatskoj

Zvanični podaci pokazuju da se BiH ove godine po broju turističkih noćenja bori s opštinom Medulin (2.830 stanovnika) iz Hrvatske.

Tako je BiH prošle godine zabilježila 2,9 miliona, dok je opština Medulin zabilježila 3 miliona noćenja.

Često slušamo hvalospjeve o enormnom razvoju bh. turizma, ali nažalost, egzaktni podaci s terena ne mogu potkrijepiti ove tvrdnje.

https://www.klix.ba/biznis/privreda/tur ... /230107064

=)) =)) =))

Pa eto ako opet naletite na Muslimana koji se hvali turizmom u Sarajevu pošaljite ga na ovu temu.

Kako da kažem, i od tog spomenutog broja za BiH, većina turista je u Herceg Bosni. Međugorje, Neum, Kupres, Trebižat itd. :zubati

1035 of 2558 - 40.46%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 22:48 

Amiđa je napisao/la:

A zašto nam ne objasniš po čemu su čuveni džoni i benjamin rice aka bald and bankrupt? Krajnije opskurni likovi što iskorištavaju žene po istočnoj europi. Bald je otišao na jugoistok azije nakon što su mu gostoprimstvo uskratili i Ukrajina i rusija. Pravi predatori su.

Poznat je ljudima koji prate tu tematiku, pa i šire, stvar opće kulture. Kao što je ljudima koji prate nogomet Mbappe jeste poznat a mojoj babi nije.

Citat:
Gledao sam snimke ovog džonija i njemu uvijek nešto smeta. Najviše što su na mnogim mjestima stvari preskupe.

Eto vidiš, i tebi je poznat.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 22:56 

Ovi bojovnici vjerovatno nikad i nisu bili u Sarajevu. Pa taj grad ima najvise nocenja. Zato i posjedujem tamo nekretninu, u centru. :)

A mali milion ljudi koje znam i koji su isli tamo su odusevljeni bili. Bas ovog ljeta poslao troje i samo vele Bosnien ist ein so wunderschönes Land..Bosna je tako prelijepa zemlja. Isli s onim - sad mi nece da padne na pamet kako se zovu, vozilma na cetiri tocka sto sjedis kao da si na motoru ali ne upravljas naginjuci se vec samo rukama lijevo-desno. Spavali u Sarajevu, jeli, boravili, a pravili izlete okolo. I dakle u to "najstarije bosansko selo", ili na najvecoj nadmorskoj visini..ne znam sad kako se zove.

Novovrijeme je samo jedan mali zagrizeni fasista kojeg sam stavio na blok da ne citam sranja koja pise ali vidim na osnovu odgovora drugih forumasa. Uostalom mislim da je hrvatski fejk, tj. igrac moderacije. Ili to, ili nevjerovatni beskicmenjak. Moze li Srbin biti bas toliki beskicmenjak? Ne znam, nek kazu Srbi.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 22:59 

Nasi dobri stari bosanski Hrvati mnogo vise vole i cijene svoju domovinu nego zapadnohercegovacki radikali i ridikuli s foruma.

Evo ovaj npr.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 23:10 

Haram je napisao/la:
Ovi bojovnici vjerovatno nikad i nisu bili u Sarajevu. Pa taj grad ima najvise nocenja. Zato i posjedujem tamo nekretninu, u centru. :)

U odnosu na Brezu i Goražde vjerojatno da.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 23:21 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Treba usporediti turizam šumske sa Šeherom. Onako komplet šumske i samo Sarajevo lol

Pa mi se uopšte ne hvalimo turizmom.
Vama su puna usta šeher turizma a svako hrvatsko selo je jače od vas.
Lažljiva Muslimanko. Svaki dan vam laži padaju ko hopćine u histoćnoj Bosni 1992.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 23:23 

Plus zimski turizam je luksuz. Večera za dvoje 40€. Kafa čaj 1,5 -2€,limunada 3,5 € isto toliko su cijeđeni sokovi.

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 23:23 

Kako ne peljtonac pricao ja mislio covjek zivi na manhattanu. Jedino sto me "odusevilo" je *** miljacka. Mislim da bi od toga mogli neku turisiticku atrakciju napravit. Mozda da nole dodje ako je ljekovita :zubati

Vrh

PostPostano: 07 sij 2023, 23:29 

Haram je napisao/la:
Nasi dobri stari bosanski Hrvati mnogo vise vole i cijene svoju domovinu nego zapadnohercegovacki radikali i ridikuli s foruma.

Evo ovaj npr.

Postoje li bosanski Bošnjaci?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.