|
|
Stranica: 2991/3590.
|
[ 89740 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
estoyAqui
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 11:21 |
|
|
Uostalom smatram da tvoj plan o tome da Federacija postane hrvatska prćija je nerealan. Prevelika je koncentracija Bošnjaka u Federaciji da bi se to moglo ostvarit Na prvu ruku mi pada misao kako bi se Sarajevo koje je u histeriji protiv Hrvata odjednom okrenulo za Hrvate Opet te pitam kako bi se to dogodilo da ključni faktori u Sarajevu gledaju na Hrvate kao prirodne saveznike? Ne kao na raju koju treba iselit ili utopit u Bošnjačku misao kao što sad misle
Tu ne treba zaboravit ni MZ kojoj to i nije sad u interesu i nikad joj nije bilo(ako gledam još od vremena AU) te naravno Turska
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 11:35 |
|
|
Naravno da treba prihvatit stanje na terenu Itekako sam svjestan toga
Samo moramo razmišljat o tome kako s njima u budućnosti, jer trenutna strategija ima rok trajanja(moć američke imperije). Nedo Bog da imamo neku moćnu Tursku u Bosni A Turska vojska u Kladuši i Bužimu je nešto preblizu Zagrebu i Rijeci(u centru Hrvatske)
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 12:44 |
|
|
Neka polako. Nekoliko desetina tisuća manje ove godine, pa nekoliko desetina tisuća manje sljedeće godine, pa vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1013 of 2558 - 39.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 14:53 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: Naravno da treba prihvatit stanje na terenu Itekako sam svjestan toga
Samo moramo razmišljat o tome kako s njima u budućnosti, jer trenutna strategija ima rok trajanja(moć američke imperije). Nedo Bog da imamo neku moćnu Tursku u Bosni A Turska vojska u Kladuši i Bužimu je nešto preblizu Zagrebu i Rijeci(u centru Hrvatske) Samo moramo razmišljat o tome kako s njima u budućnosti, jer trenutna strategija ima rok trajanja(moć američke imperije). Nedo Bog da imamo neku moćnu Tursku u Bosni A Turska vojska u Kladuši i Bužimu je nešto preblizu Zagrebu i Rijeci(u centru Hrvatske)[/quote] Oprosti što sam naglo prosudio da impliciraš na protjerivanje, pošto su takve stvari nažalost na ovom forumu vrlo učestale. I hvala ti još jednom za knjigu, samo šibaj ako imaš štogod zanimljivo. Da se vratimo na temu. Turska je slaba i sve slabija. Zadnjih desetak godina ekonomski trunu i tome se ne nazire kraj. Recimo nedavno je opet skočila inflacija preko 80%. Geopolitička igra Erdogana se isto ne pokazuje pametnom jer okreće Zapad protiv sebe. Trpe ga koliko moraju, ali nema govora o ekspanziji. Okruženi su neprijateljima (Grčka, Asadova Sirija, Armenija, Irački Kurdistan...). Demografski etnički Turci stoje gore nego Europljani, samo im Kurdi dižu prosjek fertiliteta. Sve skupa jedno veliko ništa, tigar od papira. Evo nedavno su bili požari u Turskoj i ispostavilo se da cijela Turska nije imala nijedan funkcionalan kanader. Zamisli, država od 80 milijuna ljudi koja je uvelike mediteranska i turistička. "Opet te pitam kako bi se to dogodilo da ključni faktori u Sarajevu gledaju na Hrvate kao prirodne saveznike? Ne kao na raju koju treba iselit ili utopit u Bošnjačku misao kao što sad misle" - Ja mislim da od uvlačenja u dupe i financiranja parazita nema NIŠTA. Isprobano je, ne djeluje. Imam dojam da Bošnjaci više poštuju Srbe koji su ih ubijali i silovali gdje su stigli, nego Hrvate koji su im spasili glave. No ja bih ovdje obrnuo teze. Bošnjaci nam ne trebaju. Nisu nam potrebni, niti nas ugrožavaju. Čitavu svoju intelektualnu, medijsku, političku i vjersku elitu upregnuli su u jedan jedini cilj – majorizirati Hrvate i napraviti od FBiH svoj entitet. Odbili su sve ponude, npr. sporazum u Neumu, a na kraju su dobili goli k*rac. Sve im je palo u vodu. Dakle, u tom temeljnom cilju nisu uspjeli, Federacija ostaje zajednička i oni ostaju samo jedan od tri naroda, a ne neki temeljni ili glavni narod. Posebno je zanimljivo da je ovaj politički kolaps kod Bošnjaka prihvaćen relativno blago, izgleda da su se pomirili sa sudbinom, kao Sandžaklije. Oni su dakle demografski u ponoru, ekonomski bijedni, geopolitički slabi, okruženi neprijateljima, goloruki itd. S druge strane imaš RH koja je za njih sila u svakom pogledu i BH Hrvate koji su vojno,politički, demografski i ekonomski opstali, čak su u nekim segmentima u ekspanziji. Evo pogledajmo ove podatke: udio rođenih u BiH bez Brčkog: 2016 - 2017 - 2018 - 2019 - 2020 - 2021 Bošnjaci: 56,66% - 56,01% - 53,90% - 54,24% - 54,00% - 52,37% Srbi: 29,93% - 29,79% - 30,68% - 30,27% - 31,44% - 32,65% Hrvati: 10,42% - 9,88% - 10,29% - 9,97% - 9,99% - 10,53% Sve je ovo unatoč tome što je Hrvatima skroz jednostavno iseliti, a Bošnjacima egzodus tek slijedi. Ti kada govoriš o stipendiranju bošnjačkih studenata postavljaš stvar kao da su oni neka rastuća sila kojoj se treba dodvoravati i nekako ih privoliti da nam se smiliju. Kao da su oni Osmansko Carstvo, a mi Dubrovačka Republika. Omjeri snaga i trendovi su potpuno drugačiji. Ovo kada govoriš o prćiji i koncentraciji Bošnjaka. Upravo je brojnost Bošnjaka u Federaciji pokazatelj da je to na neki način hrvatska prčija. Hrvati, zahvaljujući vojnim odnosima snaga prilikom potpisivanja Washingtonskog i Daytonskog sporazuma, objektivno i jesu prezastupljeni na položajima moći. Nametanje izbornog zakona je samo podebljalo i amenovalo tu situaciju. Nikakve Turske, Arapi i slična lažna braća koju zapravo boli neka stvar za Bošnjake im u tome nisu i ne mogu pomoći. RH je njima EU, uskoro i Šengen. Prema tome, Bošnjaci nam ne trebaju, prije bismo rekli da mi trebamo njima i da su oni ti koji bi nas trebali privoliti da budemo u dobrim odnosima. Oni bi se Zagrebu dodvoravali da imaju pameti. To što nemaju, štete samo sebi.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 15:21 |
|
|
USK iseljava, izumire i nestaje i taj prazan i napušten USK će se vratit matici kao SHŽ (srednjehrvatska županija) Dok još ima Muslimana nećmo ih spašavat i ulagat u njih
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 15:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60730 Lokacija: DAZP HQ
|
ako će lipo, onda ćemo i mi lipo, a ako neće lipo, onda ćemo mi svoj pos`o.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 15:38 |
|
|
- Hrvata je danas u BiH manje od 400 tisuća, ali je naš cilj da nas je milijun, kazao je Čović, koji se zahvalio svima na doprinosu za izvrstan rezultat koje je u suradnji s partnerskim strankama ostvario HDZ BiH. https://www.vecernji.ba/vijesti/covic-n ... ca-1629046 Dragan je malo sjedio na ušima, cilj je 3 milijuna Hrvata u BIH.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 15:43 |
|
|
Tvornica Hrvata Čišbušje.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 16:16 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 17:23 |
|
|
Iz ovih tablica je jasno zašto su Srbi išli razbijati Jugoslaviju i zašto je etničko čišćenje bio njihov politički projekt koji se mogao sprovesti jedino ratom.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 17:29 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Neka polako. Nekoliko desetina tisuća manje ove godine, pa nekoliko desetina tisuća manje sljedeće godine, pa vidjet ćemo gdje će nas to odvesti. Negdje do Goražda kvačice
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 17:39 |
|
|
dudu je napisao/la: Imaš li i ovakve podatke za fertilitet? Znam da sam negdje vidio. Mislim da je Hrvatima fertilitet bio viši nego Bošnjacima, ali natalitet je bio manji zbog iseljavanja tj. lošije dobne strukture
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 19:08 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Iz ovih tablica je jasno zašto su Srbi išli razbijati Jugoslaviju i zašto je etničko čišćenje bio njihov politički projekt koji se mogao sprovesti jedino ratom. Dok su ostali branili Jugoslaviju, a etnicko ciscenje im je jedna totalno strana kategorija. Sta je ovo, epizoda zone sumraka?
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 19:25 |
|
|
Ovaj forum bi bio puno bolji kad ne bi bilo srpskih trolova
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 19:33 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37796 Lokacija: Gl. grad regije
|
Janjeća je najbolji od njih. Uživam gledat kako pokušava od Srba napravit nešto uzvišeno. Kad si već si krenuo postavljat izazove, mog'o si i od cigića probat nobelovce prikazat.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 19:36 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Janjeća je najbolji od njih. Uživam gledat kako pokušava od Srba napravit nešto uzvišeno. Kad si već si krenuo postavljat izazove, mog'o si i od cigića probat nobelovce prikazat. Ako već nisu narod bez grijeha, onda smo barem "svi ista *** bre". Nikada Srbi ne mogu biti lošiji ni po čemu. To je nezamislivo, ta nebeski narod da bude gori od nekih veštačkih vatikanskih nacija
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 19:49 |
|
|
Novdan je napisao/la: Ako već nisu narod bez grijeha, onda smo barem "svi ista *** bre". Nikada Srbi ne mogu biti lošiji ni po čemu. To je nezamislivo, ta nebeski narod da bude gori od nekih veštačkih vatikanskih nacija Pa nije baš tako... Sasvim sam siguran da ima i većih govana "bre". Junuz Djipalo je napisao/la: Janjeća je najbolji od njih. Uživam gledat kako pokušava od Srba napravit nešto uzvišeno. Kad si već si krenuo postavljat izazove, mog'o si i od cigića probat nobelovce prikazat. Janjeća nije deo nekog hive mind-a pa da pokušava od Srba napraviti nešto uzvišeno. To je više tvoja oblast. Mislim, ako dovoljno puta napišeš kako si ludo civilizovan i napredan, verovatno će u nekom trenutku neko negde i poverovati.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 19:56 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Iz ovih tablica je jasno zašto su Srbi išli razbijati Jugoslaviju i zašto je etničko čišćenje bio njihov politički projekt koji se mogao sprovesti jedino ratom. demografija je imala ogromnu ulogu u raspadu i SSSRa i SFRJ, u oba slučaja su temeljni narodi bili premaloborjniji da bi održavali hegemoniju
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 19:58 |
|
|
divizija je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Iz ovih tablica je jasno zašto su Srbi išli razbijati Jugoslaviju i zašto je etničko čišćenje bio njihov politički projekt koji se mogao sprovesti jedino ratom. demografija je imala ogromnu ulogu u raspadu i SSSRa i SFRJ, u oba slučaja su temeljni narodi bili premaloborjniji da bi održavali hegemoniju To bi bila dobra tema
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 19:59 |
|
|
divizija je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Iz ovih tablica je jasno zašto su Srbi išli razbijati Jugoslaviju i zašto je etničko čišćenje bio njihov politički projekt koji se mogao sprovesti jedino ratom. demografija je imala ogromnu ulogu u raspadu i SSSRa i SFRJ, u oba slučaja su temeljni narodi bili premaloborjniji da bi održavali hegemoniju Uzalud mu objašnjavaš. Ne znam zašto ovaj forum trpi tolike srpske trolove. Nije da doprinose ičemu, samo spuštaju razinu razgovora na prazne parole ili uvrede
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 20:04 |
|
|
estoyAqui je napisao/la: divizija je napisao/la: demografija je imala ogromnu ulogu u raspadu i SSSRa i SFRJ, u oba slučaja su temeljni narodi bili premaloborjniji da bi održavali hegemoniju
To bi bila dobra tema btw, to se isto sada dešava Bošnjacima u BIH. prihvatili su federalnu, ili čak konfederalnu strukturu zemlje, a demografski izvan 5-6 kantona ne mogu biti faktor.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 22:21 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37796 Lokacija: Gl. grad regije
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Novdan je napisao/la: Ako već nisu narod bez grijeha, onda smo barem "svi ista *** bre". Nikada Srbi ne mogu biti lošiji ni po čemu. To je nezamislivo, ta nebeski narod da bude gori od nekih veštačkih vatikanskih nacija Pa nije baš tako... Sasvim sam siguran da ima i većih govana "bre". Junuz Djipalo je napisao/la: Janjeća je najbolji od njih. Uživam gledat kako pokušava od Srba napravit nešto uzvišeno. Kad si već si krenuo postavljat izazove, mog'o si i od cigića probat nobelovce prikazat. Janjeća nije deo nekog hive mind-a pa da pokušava od Srba napraviti nešto uzvišeno. To je više tvoja oblast. Mislim, ako dovoljno puta napišeš kako si ludo civilizovan i napredan, verovatno će u nekom trenutku neko negde i poverovati. Ako ti tako kažeš sigurno je tako. Inače Srbi iz Srbije su tu zbog? Da nam objasne kako su veliki i moćni i kako smo pogrešili što se nismo potčinili. Ista spika kao i kod domaćih muslimanskih Turaka a vrhunac vam je divljenje Turcima ili Rusima, i neki kič religiozni folklor star tisuću godina. Istovremeno, većina nema zube ali zna da su od ameba. Popriličan broj imamo radnih dozvola za Srbiju. Koliko vi imate za Hrvatsku? Ajde u rupe... Samo možete tonuti, brže ili sporije, i vi i Bošnje. Jedini vam je spas da prihvatite ruku koju vam EU i RH pruža pa da ostavite prošlost, ispraznu snagu i moć pa ćete možda i opstat.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 22:50 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Jedini vam je spas da prihvatite ruku koju vam EU i RH pruža pa da ostavite prošlost, ispraznu snagu i moć pa ćete možda i opstat. Vama je jedini spas da slavite Zokija i odjebete EU. Sjetite se kakvo dno i bezlična masa ste bili pod Josipovićima i Pusićima.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
NSOS
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 31 lis 2022, 23:34 |
|
|
Novdan je napisao/la: Ovaj forum bi bio puno bolji kad ne bi bilo srpskih trolova Kaze on koji je na forumu citavih 8 dana.
|
|
Vrh |
|
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Robota Postano: 01 stu 2022, 00:15 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Pa nije baš tako... Sasvim sam siguran da ima i većih govana "bre". Janjeća nije deo nekog hive mind-a pa da pokušava od Srba napraviti nešto uzvišeno. To je više tvoja oblast. Mislim, ako dovoljno puta napišeš kako si ludo civilizovan i napredan, verovatno će u nekom trenutku neko negde i poverovati. Ako ti tako kažeš sigurno je tako. Inače Srbi iz Srbije su tu zbog? Da nam objasne kako su veliki i moćni i kako smo pogrešili što se nismo potčinili. Ista spika kao i kod domaćih muslimanskih Turaka a vrhunac vam je divljenje Turcima ili Rusima, i neki kič religiozni folklor star tisuću godina. Istovremeno, većina nema zube ali zna da su od ameba. Popriličan broj imamo radnih dozvola za Srbiju. Koliko vi imate za Hrvatsku? Ajde u rupe... Samo možete tonuti, brže ili sporije, i vi i Bošnje. Jedini vam je spas da prihvatite ruku koju vam EU i RH pruža pa da ostavite prošlost, ispraznu snagu i moć pa ćete možda i opstat. Štogod mi rekli o sadašnjoj Srbiji, ipak mali iz Čipuljića još uspjeva plesat ples između zapada i istoka Trebali bi se poštivat međusobno, ne se vraćat na neke fraze koje su trebale utihnut još 15.1.1998
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Salivator i 47 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|