HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 vel 2025, 18:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 10 sij 2023, 00:26 

Teranova 2 je napisao/la:
Da li su Ukri baš toliki mazohisti? U čemu je kvaka.

Nema tu puno izbora...

Postoji nesto tu profi vojske koje je ogulilo cizme po stranim "koledzima"...ostalo, ljudi sa sela i sirotinja. Baci te tamo u deveti krug pakla, ako krenes da bezis, neces daleko, uhvate te, muce ili ubiju kao dezertera.

Masa ukra koji su sad na frontu su obicni ljudi, realno ni za sta krivi... nisu imali opciju da pobegnu van zemlje kao neki drugi, ostali su, pokupljeni, i sad broje zadnje dane zivota...

Retki su oni kao komandir bataljona koji je danas na svoju ruku naredio povlacenje iz Soledara, verovatno procenivsi da ce njega osuditi ili ubiti, ali ce spasiti dosta svojih ljudi kojima bi inace sledila sigurna smrt. Malo je takvih, ostali su usrani, ili ludi, i zato im ljudi ginu ko musice.

Zbog toga vise, odgovornost onog narkomana i glumca, i vrhuske oko njega koji u ime interesa svojih dusmana satiru taj narod, je toliko velika, malo je bilo koja kazna koju oni zasluzuju.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 00:28 

tucepi je napisao/la:

Pogledajte malo mape, Ukrajinci su se povukli u gradove, nema više ni jednog ukrajinca 20 metara od prvih zgrada. Ovo razasuto po livada leže 99% Rusi.

Jesi ti svjestan da si izjavio nešto potpuno besmisleno?

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 00:32 

Poljska TV.

slika

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 00:36 

tucepi je napisao/la:

Normalno da se gine. Rusima vjerujem manje od Ukrajinaca. Rekli su da imaju kopiju Himarsa, nekakav Tornado -G, a nema ni jedne slike projektila. Ta njihova kopija omaši po 100 -200 metara. Po podacima RS poginulo je 21173 vojnika republike Srpske na 1.5 milijun st. Na 30 milijuna ukrajinaca to bi bilo 350 000 ukrajinaca.

I jeli se 1995 VRS raspala, nije! a procentualno veci gubici nego ukrajinski.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bosnian_War

Pogledajte malo mape, Ukrajinci su se povukli u gradove, nema više ni jednog ukrajinca 20 metara od prvih zgrada. Ovo razasuto po livada leže 99% Rusi.

Oko Bakhmuta i Soledara ni jedan ukrajinac nije u rovu na otvorenom
https://www.scribblemaps.com/maps/view/ ... nBT8ffpeGH

Nemoj da pocnem da ti nabrajam ukro baronije, tj britanskih spinera koji su posle mesec dana tvrdili da su Rusi ostali bez oruzja...koji su 10 puta rekli da se Putin raspada od raka, i sijaset pricica koje nisu ni za decu u vrticu.

Objavis ovu sliku... gde je to, od kad, ko je na slici...veze nemas... mozes da izbunaris takve gluposti na netu, editujes sta hoces... i kazes mrtvi Rusi... neozbiljno je to, bez obzira koliko drukas za ukre jbg...

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 00:56 

To je mantra i ovih ruskih pridošlica (u Srbiju), Putin ovo Putin ono.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 01:08 

Uzasno iritantno...

Jasno je da je Putin glavni, i po poziciji i autoritetu... to se podrazumeva, ali toliko ponavljanje njegovog imena, kao da je ludi Hitler iz faze metastaze 1944. kad je sam uzeo da komanduje armijom... takve paralele su neukusne i bljutave, ciljana demonizacija do granice ultimativne perverzije. Kao da npr kad je retard Bush mladji poveo rat u Iraku i Afganistanu, da moroni ponavljaju svaki dan - Bushov rat :sleep

Neko dokon i uporan jednog dana ce izvaditi sve clanke koje su propagandisti lansirali u etar... koliko je samo tu lazi, kofe govana izlivaju svaki dan po glavama... tolika je to sizofrenija da jedan dan Putin umire, a Rusi se raspadaju i povlace, a odmah sledeci dan Rusi prze zemlju i vazduh... a niko i ne sme da se zapita - cek, jel jedno ili drugo, ne moze oba... ali moze, jer malo ko uopste i sme da pita, a da ne bude odmah proglasen za putinovog bota.

Ovi Rusi sto su dosli ovde, ne znaju ko im glavu nosa... ali oni su na repu vaznosti.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 01:14 

DzonBG je napisao/la:

Uzasno iritantno...

Jasno je da je Putin glavni, i po poziciji i autoritetu... to se podrazumeva, ali toliko ponavljanje njegovog imena, kao da je ludi Hitler iz faze metastaze 1944. kad je sam uzeo da komanduje armijom... takve paralele su neukusne i bljutave, ciljana demonizacija do granice ultimativne perverzije. Kao da npr kad je retard Bush mladji poveo rat u Iraku i Afganistanu, da moroni ponavljaju svaki dan - Bushov rat :sleep

Neko dokon i uporan jednog dana ce izvaditi sve clanke koje su propagandisti lansirali u etar... koliko je samo tu lazi, kofe govana izlivaju svaki dan po glavama... tolika je to sizofranija da jedan dan Putin umire, a Rusi se raspadaju i povlace, a odmah sledeci dan Rusi prze zemlju i vazduh... a niko i ne sme da se zapita - cek, jel jedno ili drugo, ne moze oba... ali moze, jer malo ko uopste i sme da pita, a da ne bude odmah proglasen za putinovog bota.

Ovi Rusi sto su dosli ovde, ne znaju ko im glavu nosa... ali oni su na repu vaznosti.

Da, ti Rusi su pogubljeni totalno. Neka bar priznaju - neću da poginem, bojim se mobilizacije, poštenije bi bilo. Ovako glume neke vajne opozicionare a ja se pitam - prijatelji, odakle vam lova da se šećkate po Istanbulima, najmite gajbe u Strahinjića Bana, da doručkujete, ručate i večerate po bistroima i suši barovima. Putin vam je omogućio da ne budete beda, prvi put posle osamdeset godina.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 01:21 

Da, ti Rusi su pogubljeni totalno. Neka bar priznaju - neću da poginem, bojim se mobilizacije, poštenije bi bilo. Ovako glume neke vajne opozicionare a ja se pitam - prijatelji, odakle vam lova da se šećkate po Istanbulima, najmite gajbe u Strahinjića Bana, da doručkujete, ručate i večerate po bistroima i suši barovima. Putin vam je omogućio da ne budete beda, prvi put posle osamdeset godina.

Da je bilo koje drugo vreme u Rusiji, zakacili bi gulag, zatvor i teski rad, ili metak u celo...

90% njih koji su dosli su vidno bogati... naleteh skoro na mog imenjaka iz Rostova, on npr nije, vidi se kako je i obucen... i on o Putinu sve najgore. Reko ok, Putin je takav i takav, a sta cemo sa ekipom iz Ukrajine, jel ne vidis da su avlijaneri na povocu Amerike... vidi to, i slaze se, ali onda se opet vrati na Putina, i tu boga nema... a inace jako dobar tip, castio sam ga ruckom posle... hebo Putina, reko daj da pojedemo nesto... srce mi je bilo puno...

Bez obzira kakvi su, i sta misle o politici, ne mogu da ih gledam lose... muka je to, i ako su zavedeni, nekako...nasi su... tako cesto gledam i mnoge Ukrajince... mozda to nije dobro, ali ne mogu drugacije...

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 01:56 

Jos jedna unistena baza cecenskih tiktokera, navodno 1908 mrtvih i duplo vise ranjenih

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 08:55 

Gledaj ti srbijanskih sobarica što se prave nevješte :zubati
Što su Ukrajinci ovakvi, da li je moguće, zavelo ih, jah.
I kaže što su obični ljudi na frontu, nisu oni krivi, pa dabome da nisu, idu se braniti od ruskih terorista.
O kako ćete pokusati taj boršč od lišća i kišnice što ga sad pripravljate!

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 09:26 

U toku je ruska ofanziva na Bahmut i Soledar.
Jedino što im uspjeva je zagnojiti ukrajinska polja :neznam

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 09:28 

Rutinerr je napisao/la:

U gnojenje polja se svakako razumeš.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 09:46 

Rutinerr je napisao/la:

U gnojenje polja se svakako razumeš.

To je svakako vaš izraz.
Podrazumjeva se da kad neko napada ima velike žrtve.
Isto ste pričali i za Ukrajince kad su bili u ofanzivi.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 10:05 

oslobodjena i Kuzmyne , još malo i sa tri strane na kreminu.cim prije da smanje pritisak na bahmut
https://twitter.com/NOELreports/status/ ... GxsRavKKZg

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 13:51 

Istin je napisao/la:
oslobodjena i Kuzmyne , još malo i sa tri strane na kreminu.cim prije da smanje pritisak na bahmut
https://twitter.com/NOELreports/status/ ... GxsRavKKZg

Selo ima 25 stanovnika. Tamo možeš samo biti ako želiš da vježbaju gađenje na tebi. Ne znam. Ima nićijih mjesta u koja nitko ne ulazi osim kad trebaju malo morala za narod

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 14:01 

slika

jasna je namjera

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 19:40 

OSLOBOĐEN CENTAR SOLEDARA

Vrh

PostPostano: 10 sij 2023, 21:11 

Italijanski novinari uputili otvoreno pismo: Ovo nije izveštavanje, ovo je propaganda

Rim -- Dugogodišnji dopisnici velikih italijanskih medija uputili su otvoreno pismo protiv propagande italijanskih medija o sukobu u Ukrajini.

„Ovo više nije izveštavanje, to je propaganda. Gledajući televizije i čitajući novine koje govore o ratu u Ukrajini, shvatili smo da nešto ne funkcioniše, da se nešto loše dešava“, navode u javnom apelu jedanaest čuvenih ratnih dopisnika glavnih italijanskih medija (Korijere, Rai, Ansa, Tg5, Republika, Panorama, Sole 24 Ore).

„Zaista znamo šta je rat, izveštavali smo sa prvih linija fronta, bili smo pod bombama, neki od naših kolega i prijatelja su poginuli“, navode Masimo Alberici, Remiđo Beni, Toni Kapuozo, Renco Kjanfaneli, Kristijano Larufa, Alberto Negri, Đovani Porcio, Klaudija Svampa , Vanna Vanucini i Angela Virdo

„Upravo iz tog razloga, objašnjavaju, ne sviđa nam se kako je danas predstavljen sukob u Ukrajini. Zatrpani smo vestima, ali se u medijskoj reprezentaciji zaraćene strane nekritički dele na dobre i loše. Zaista, veoma dobre i veoma loše”, napominju potpisnici.

„Pripisuje se samo dominantna misao i svako ko ne misli tako je žigosan kao Putinov prijatelj i samim tim, na neki način, suodgovoran za sukobe u Ukrajini. Ali nije tako. Moramo shvatiti da rat pokreće interese koje se ne otkrivaju široj javnosti. Propaganda ima samo jednu žrtvu: novinarstvo”.

„Pošto tako mislim, ljudi me zovu Putinovim prijateljem“, navodi Masimo Alberici koji je više od dvadeset godina dopisnik „Korijera del Afrika“.

„Ali mene je briga za Putina: ja sam zabrinut kao novinar, jer ovaj rat uništava novinarstvo. Narativ o sukobu u italijanskim medijima, tvrdi on, zasnovan je na „jednosmernim informacijama koje pružaju izvori koji se smatraju „autoritativnim“, bez obzira na činjenice.

Najupečatljiviji primer je navodni ruski napad na pozorište u Mariupolju, u kome je neprovereni narativ o masakru "udario javno mnjenje u stomak" i usmerio ga ka nekritičkoj podršci prenaoružavanju. Ovo više nije informacija, to je propaganda. Činjenice su potopljene horom mišljenja, a oni koji se informišu čitajući nekoliko novina dnevno ne mogu ništa da shvate"..

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2271299

Vrh

PostPostano: 11 sij 2023, 10:34 

Citat:
Putinov kritičar Navalni poslan u samnicu jer se umio pola sata prije vremena

:zubati

Vrh

PostPostano: 11 sij 2023, 10:56 

Italijanski novinari uputili otvoreno pismo: Ovo nije izveštavanje, ovo je propaganda

Rim -- Dugogodišnji dopisnici velikih italijanskih medija uputili su otvoreno pismo protiv propagande italijanskih medija o sukobu u Ukrajini.

„Ovo više nije izveštavanje, to je propaganda. Gledajući televizije i čitajući novine koje govore o ratu u Ukrajini, shvatili smo da nešto ne funkcioniše, da se nešto loše dešava“, navode u javnom apelu jedanaest čuvenih ratnih dopisnika glavnih italijanskih medija (Korijere, Rai, Ansa, Tg5, Republika, Panorama, Sole 24 Ore).

„Zaista znamo šta je rat, izveštavali smo sa prvih linija fronta, bili smo pod bombama, neki od naših kolega i prijatelja su poginuli“, navode Masimo Alberici, Remiđo Beni, Toni Kapuozo, Renco Kjanfaneli, Kristijano Larufa, Alberto Negri, Đovani Porcio, Klaudija Svampa , Vanna Vanucini i Angela Virdo

„Upravo iz tog razloga, objašnjavaju, ne sviđa nam se kako je danas predstavljen sukob u Ukrajini. Zatrpani smo vestima, ali se u medijskoj reprezentaciji zaraćene strane nekritički dele na dobre i loše. Zaista, veoma dobre i veoma loše”, napominju potpisnici.

„Pripisuje se samo dominantna misao i svako ko ne misli tako je žigosan kao Putinov prijatelj i samim tim, na neki način, suodgovoran za sukobe u Ukrajini. Ali nije tako. Moramo shvatiti da rat pokreće interese koje se ne otkrivaju široj javnosti. Propaganda ima samo jednu žrtvu: novinarstvo”.

„Pošto tako mislim, ljudi me zovu Putinovim prijateljem“, navodi Masimo Alberici koji je više od dvadeset godina dopisnik „Korijera del Afrika“.

„Ali mene je briga za Putina: ja sam zabrinut kao novinar, jer ovaj rat uništava novinarstvo. Narativ o sukobu u italijanskim medijima, tvrdi on, zasnovan je na „jednosmernim informacijama koje pružaju izvori koji se smatraju „autoritativnim“, bez obzira na činjenice.

Najupečatljiviji primer je navodni ruski napad na pozorište u Mariupolju, u kome je neprovereni narativ o masakru "udario javno mnjenje u stomak" i usmerio ga ka nekritičkoj podršci prenaoružavanju. Ovo više nije informacija, to je propaganda. Činjenice su potopljene horom mišljenja, a oni koji se informišu čitajući nekoliko novina dnevno ne mogu ništa da shvate"..

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=2271299

Čak i meni koji sam prilično proukrajinski orijentiran smeta pretjerano navijačko izvještavanje za Ukrajinu u zapadnim medijima i nedostatak objektivnosti i stoga je teže dobiti uvid u pravo stanje u obje zaraćene strane kao i u rat općenito.

Vrh

Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt
PostPostano: 11 sij 2023, 11:46 

Ukrofanovi ko propali kladioničari.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2023, 12:09 

HHerceg je napisao/la:

ovdje osim Markana ne postoje ukrofanovi.

ostalo su rusofobi i/ili NATOkmetovi ili ped .erosotonisti. Njima su svima Ukri korisno topovsko meso.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2023, 12:10 

Istin je napisao/la:

Ovaj DzoNI Beograđanin iz Herceg-novog, naglo prestao prestao pisati nakon 22.02.2022., najodvratniji lik na forumu, i ne sano ovdje nego i na forum.hr.

Niti sam iz Heceg Novog, niti sam prestao pisati... tamo sam dobio ban zbog onoga sto sam pisao o Ukrajini. Sve lupetas.

Za takve cobane poput tebe, biti najodvratniji je samo pohvala, ne dao bog da sam ti ok, to bi znacilo da nista ne valjam.

Udarila ti je krv u glavu zbog pusenja ukra...kapiram, nije to lako, ali mene zaobidji, da te ne bi mazao ***.

Vrh

PostPostano: 11 sij 2023, 12:11 

divizija je napisao/la:
HHerceg je napisao/la:

ovdje osim Markana ne postoje ukrofanovi.

ostalo su rusofobi i/ili NATOkmetovi ili ped .erosotonisti. Njima su svima Ukri korisno topovsko meso.

A druga strana? Kako nju nazivamo?

Vrh

PostPostano: 11 sij 2023, 12:18 

Slobodarski svijet

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1152, 1153, 1154, 1155, 1156, 1157, 1158 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: