|
|
Stranica: 300/426.
|
[ 10639 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Croato
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 sij 2023, 15:07 |
|
|
Odlično. Ispast će na kraju da je Cazin s granicama, izvan EU i s različitom valutom bliže Grazu i Mariboru nego Zagreb. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NSOS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 18 sij 2023, 15:11 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Slijede izbori u Crnoj Gori. Knezevic prica. Nece imati vecinu za to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 sij 2023, 02:34 |
|
|
NSOS je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Slijede izbori u Crnoj Gori. Knezevic prica. Nece imati vecinu za to. Ako pobedi DF kandidat. Bitno je samo da uđe u drugi krug, ako to uspe dobija DPS kandidata sigurno pošto će sve druge opcija (osim DPS satelita i manjina) da se okupe protiv DPSa, a to je očigledno preko 50%, možda i 60%. Svakako ne treba žuriti sa tim, tiha voda breg roni. U ovom sazivu skupštine svakako da neće imati, tako da treba čekatu parlamentarne izbore da bude povoljnija situacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 sij 2023, 08:06 |
|
|
Croato je napisao/la: Odlično. Ispast će na kraju da je Cazin s granicama, izvan EU i s različitom valutom bliže Grazu i Mariboru nego Zagreb.  Ja to nisam rekao. Ako ne vjeruješ, odeš sam do Bužima i vidiš kako stvari stoje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 sij 2023, 08:30 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Croato je napisao/la: Odlično. Ispast će na kraju da je Cazin s granicama, izvan EU i s različitom valutom bliže Grazu i Mariboru nego Zagreb.  Ja to nisam rekao. Ako ne vjeruješ, odeš sam do Bužima i vidiš kako stvari stoje. Kako? Ja sam bio u Krupi ništa nisam vidio kako stvari stoje. Ni gdje rade, ni gdje su vikendom, ni gdje koliko se iseljavaju... ništa ne možeš skontati na licu mjesta. Više vidim na internetu. Vi Muslimani imate neki skener u glavi kad možete na licu mjesta sve viditi. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 sij 2023, 08:58 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ja to nisam rekao. Ako ne vjeruješ, odeš sam do Bužima i vidiš kako stvari stoje. Kako? Ja sam bio u Krupi ništa nisam vidio kako stvari stoje. Ni gdje rade, ni gdje su vikendom, ni gdje koliko se iseljavaju... ništa ne možeš skontati na licu mjesta. Više vidim na internetu. Vi Muslimani imate neki skener u glavi kad možete na licu mjesta sve viditi.  Ja sam bio u Bužimu i ovo što pričam je upravo tako. Nisam bio u Krupi, pa ne znam. Ma kod tebe je sve na internetu...fotošopirane slike Banjaluke, Lukavice, a bogme i Sarajeva Što ne bih mogao vidjeti na licu mjesta? Pa ja pričam s ljudima, nisam kao ti otišao i šutio, bojao se da te neki gazija ne mlatne preko labrnje. Bio u Krupi punih gaća 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 sij 2023, 09:04 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kako? Ja sam bio u Krupi ništa nisam vidio kako stvari stoje. Ni gdje rade, ni gdje su vikendom, ni gdje koliko se iseljavaju... ništa ne možeš skontati na licu mjesta. Više vidim na internetu. Vi Muslimani imate neki skener u glavi kad možete na licu mjesta sve viditi.  Ja sam bio u Bužimu i ovo što pričam je upravo tako. Nisam bio u Krupi, pa ne znam. Ma kod tebe je sve na internetu...fotošopirane slike Banjaluke, Lukavice, a bogme i Sarajeva Što ne bih mogao vidjeti na licu mjesta? Pa ja pričam s ljudima, nisam kao ti otišao i šutio, bojao se da te neki gazija ne mlatne preko labrnje. Bio u Krupi punih gaća  Pa eto i da odem u Bužim šta mogu viditi? Kako da vidim gdje rade, gdje su vikendom, koliko se iseljavaju... to nisam vidio nikad ni u jednom mjestu u kojem sam bio. Kako vi Muslimani to vidite?  Sa koliko ljudi pričate kad negdje odete? Hiljadu? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 sij 2023, 09:45 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ja sam bio u Bužimu i ovo što pričam je upravo tako. Nisam bio u Krupi, pa ne znam. Ma kod tebe je sve na internetu...fotošopirane slike Banjaluke, Lukavice, a bogme i Sarajeva Što ne bih mogao vidjeti na licu mjesta? Pa ja pričam s ljudima, nisam kao ti otišao i šutio, bojao se da te neki gazija ne mlatne preko labrnje. Bio u Krupi punih gaća  Pa eto i da odem u Bužim šta mogu viditi? Kako da vidim gdje rade, gdje su vikendom, koliko se iseljavaju... to nisam vidio nikad ni u jednom mjestu u kojem sam bio. Kako vi Muslimani to vidite?  Sa koliko ljudi pričate kad negdje odete? Hiljadu?  Možeš ovo što sam ovdje pisao. Ne možeš sigurno u prolazu i punih gaća ništa vidjeti. Nema ti to na internetu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 sij 2023, 09:49 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa eto i da odem u Bužim šta mogu viditi? Kako da vidim gdje rade, gdje su vikendom, koliko se iseljavaju... to nisam vidio nikad ni u jednom mjestu u kojem sam bio. Kako vi Muslimani to vidite?  Sa koliko ljudi pričate kad negdje odete? Hiljadu?  Možeš ovo što sam ovdje pisao. Ne možeš sigurno u prolazu i punih gaća ništa vidjeti. Nema ti to na internetu. Ali vi vidite i u prolazu. I ti si pisao kao prođeš kroz Istoćnu Bosnu i sve vidiš. Kako to uspjevate ooooooooooooo Muslimani?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 sij 2023, 10:00 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Možeš ovo što sam ovdje pisao. Ne možeš sigurno u prolazu i punih gaća ništa vidjeti. Nema ti to na internetu.
Ali vi vidite i u prolazu. I ti si pisao kao prođeš kroz Istoćnu Bosnu i sve vidiš. Kako to uspjevate ooooooooooooo Muslimani? Ne vidimo. Odem ko čovjek, provedem koji dan. Ne ujeda niko. Pa de mi reci, šta ti vidiš kad prođeš kroz Vlasenicu, Srebrenicu, Rudo, Čajniče? Ako si kad prošao. Nema ništa. Jest to problem vidjeti. Jok, de ti nama kakvu fotošopiranu sliku Srebrenice ko Las Vegas da svijetli 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 sij 2023, 10:06 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ali vi vidite i u prolazu. I ti si pisao kao prođeš kroz Istoćnu Bosnu i sve vidiš. Kako to uspjevate ooooooooooooo Muslimani? Ne vidimo. Odem ko čovjek, provedem koji dan. Ne ujeda niko. Pa de mi reci, šta ti vidiš kad prođeš kroz Vlasenicu, Srebrenicu, Rudo, Čajniče? Ako si kad prošao. Nema ništa. Jest to problem vidjeti. Jok, de ti nama kakvu fotošopiranu sliku Srebrenice ko Las Vegas da svijetli  Pa ja i kad idem autoputem prema BG ili na more u Makarsku... usput nema ništa. Bezveze, reko bi čovjek da nema žive duše ko ni Muslimana u Istoćnoj Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 19 sij 2023, 10:08 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ne vidimo. Odem ko čovjek, provedem koji dan. Ne ujeda niko. Pa de mi reci, šta ti vidiš kad prođeš kroz Vlasenicu, Srebrenicu, Rudo, Čajniče? Ako si kad prošao. Nema ništa. Jest to problem vidjeti. Jok, de ti nama kakvu fotošopiranu sliku Srebrenice ko Las Vegas da svijetli  Pa ja i kad idem autoputem prema BG ili na more u Makarsku... usput nema ništa. Bezveze, reko bi čovjek da nema žive duše ko ni Muslimana u Istoćnoj Bosni. Gdje usput? Kojim to putem ideš crni Jankela? Nema u istočnoj Bosni nikog zahvaljujući vama. Nas ste pobili i raselili, a vi ne želite živjeti tamo, jer nemaš od čega.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 15:45 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 09:38 Postovi: 8641 Lokacija: Tu negde
|
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NSOS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 16:12 |
|
|
|
Vucic ce sutra ili prekosutra objaviti da pristaje na francusko-nemacki predlog i sustinski priznaje ove kao nezavisnu drzavu preko "normalizacije odnosa". Njegove kucke vec po svim medijima trube kako treba doneti bolne odluke itd. Po tviteru mu izrazaaju podrsku i kace slike vukova, valjda da podrze sto je postao novi Vuk Draskovic. LSV i LDP su ga podrzale da potpise.
Pronadjite uljeza.
Slobodan Milosevic, bombardovan, nasilno srusen sa vlasti i ubijen u zatvoru zbog odbijanja da prihvati nezavisnost Kosmeta.
Zoran Djindjic, ubijen kada je poceo da govori o Kosmetu i kritikuje zapadnu politiku prema tom pitanju.
Vojislav Kostunica, srusen sa vlasti zbog odbijanja da bilo sta popusti i organizovanja demonstracija i paljenja americke ambasade posle proglasenja nezavisnosti.
Boris Tadic, izgubio zapadnu podrsku i vlast posle odbijanja predloga Angele Merkel da preda sever Kosmeta o krene u priznanje kroy tzv. normalizaciju odnosa.
Aleksandar Vucic. predao sever, sada ce i da prizna nezavisnost zakamufliranu u "normalizaciju odnosa". Vladace jos dugo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NSOS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 16:19 |
|
|
Citat: Ugovorne strane svesne svoje odgovornosti za očuvanje mira, predane doprinosu plodonosnoj regionalnoj saradnji i bezbednosti u Evropi, shvatajući da su nepovredivost granica i poštovanje teritorijalne celovitosti i suvereniteta, kao i zaštita nacionalnih manjina, osnovni uslova mira, a polazeći od istorijskih činjenica i ne prejudicirajući različite stavove o osnovnim pitanjima, uključujući i pitanje statusa, dogovorile su sledeće:
Član 1
Strane će međusobno razvijati normalne, dobrosusedske odnose na osnovu jednakih prava, međusobno će priznavati relevantna dokumenta i nacionalne simbole, uključujući pasoše, diplome, registarske tablice vozila i carinske pečate.
Član 2
Obe strane će se voditi načelima utvrđenim u Povelji Ujedinjenih nacija, posebno onima o suverenim pravima država, poštovanju njihove nezavisnosti, autonomije i teritorijalne celovitosti, pravu na samoopredeljenje, zaštiti ljudskih prava i nediskriminacije.
Član 3
U skladu s Poveljom Ujedinjenih nacija, strane će svaki nesporazum rešavati isključivo mirnim putem i uzdržavaće se od pretnje silom ili od upotrebe sile.
Član 4
Strane polaze od pretpostavke da nijedna od ne može zastupati drugu u međunarodnoj oblasti, niti delovati u njeno ime. Srbija se neće protiviti članstvu Kosova ni u jednoj međunarodnoj organizaciji.
Član 5
Obe strane podržavaće svoje težnje da postanu članice Evropske unije.
Član 6
Iako ovaj temeljni sporazum predstavlja važan korak ka normalizaciji, obe strane će nastaviti proces dijaloga koji vodi EU, koji će dovesti do pravno obvezujućeg, sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa.
Strane su saglasne da u budućnosti prodube saradnju u područjima ekonomije, nauke i tehnologije, saobraćaja, pravosuđa i sprovođenja zakona, pošte i telekomunikacija, zdravstva, kulture, vere, sporta, zaštite životne sredine, nestalih osoba i drugih oblasti.
Član 7
Obe strane su posvećene postizanju konkretnih dogovora u skladu s relevantnim instrumentima Saveta Evrope i korišćenju postojećih evropskih iskustava, kako bi se obezbedio odgovarajući nivo samouprave za srpsku zajednicu na Kosovu i mogućnost pružanja usluga u nekim specifičnim oblastima, uključujući mogućnost finansijske pomoći iz Srbije i kanale direktne komunikacije srpske zajednice sa Vladom Kosova.
Strane će formalizovati status Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i obezbediti visok nivo zaštite srpske verske i kulturne baštine, u skladu s postojećim evropskim modelima.
Član 8
Strane će razmeniti stalne misije, koje će biti smeštene u sedištima vlade, a praktična pitanja vezana za raspoređivanje misija biće posebno obrađena.
Član 9
Strane ističu posvećenost EU i drugih donatora stvaranju posebnog paketa finansijske pomoći za zajedničke projekte dve strane za ekonomski razvoj, povezanost, zelenu tranziciju i druge ključne oblasti.
Član 10
Strane će osnovati zajedničku komisiju, kojom će predsedavati EU, za praćenje sprovođenja ovog sporazuma, a obe strane potvrđuju svoju obavezu da sprovedu sve što je u okviru dijaloga dogovoreno u prošlosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 16:46 |
|
|
NSOS je napisao/la: Vucic ce sutra ili prekosutra objaviti da pristaje na francusko-nemacki predlog i sustinski priznaje ove kao nezavisnu drzavu preko "normalizacije odnosa". Njegove kucke vec po svim medijima trube kako treba doneti bolne odluke itd. Po tviteru mu izrazaaju podrsku i kace slike vukova, valjda da podrze sto je postao novi Vuk Draskovic. LSV i LDP su ga podrzale da potpise.
Pronadjite uljeza.
Slobodan Milosevic, bombardovan, nasilno srusen sa vlasti i ubijen u zatvoru zbog odbijanja da prihvati nezavisnost Kosmeta.
Zoran Djindjic, ubijen kada je poceo da govori o Kosmetu i kritikuje zapadnu politiku prema tom pitanju.
Vojislav Kostunica, srusen sa vlasti zbog odbijanja da bilo sta popusti i organizovanja demonstracija i paljenja americke ambasade posle proglasenja nezavisnosti.
Boris Tadic, izgubio zapadnu podrsku i vlast posle odbijanja predloga Angele Merkel da preda sever Kosmeta o krene u priznanje kroy tzv. normalizaciju odnosa.
Aleksandar Vucic. predao sever, sada ce i da prizna nezavisnost zakamufliranu u "normalizaciju odnosa". Vladace jos dugo. Sad će kinezolog da napiše . "Što više normalizacije odnosa to više mostEva i putOva" . Marva misli da je sve pozitivmo šta on radi jerbo je Vožd sa patriotskim background-om . Glede vukova kao sekta su .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 16:48 |
|
|
NSOS je napisao/la: Citat: Ugovorne strane svesne svoje odgovornosti za očuvanje mira, predane doprinosu plodonosnoj regionalnoj saradnji i bezbednosti u Evropi, shvatajući da su nepovredivost granica i poštovanje teritorijalne celovitosti i suvereniteta, kao i zaštita nacionalnih manjina, osnovni uslova mira, a polazeći od istorijskih činjenica i ne prejudicirajući različite stavove o osnovnim pitanjima, uključujući i pitanje statusa, dogovorile su sledeće:
Član 1
Strane će međusobno razvijati normalne, dobrosusedske odnose na osnovu jednakih prava, međusobno će priznavati relevantna dokumenta i nacionalne simbole, uključujući pasoše, diplome, registarske tablice vozila i carinske pečate.
Član 2
Obe strane će se voditi načelima utvrđenim u Povelji Ujedinjenih nacija, posebno onima o suverenim pravima država, poštovanju njihove nezavisnosti, autonomije i teritorijalne celovitosti, pravu na samoopredeljenje, zaštiti ljudskih prava i nediskriminacije.
Član 3
U skladu s Poveljom Ujedinjenih nacija, strane će svaki nesporazum rešavati isključivo mirnim putem i uzdržavaće se od pretnje silom ili od upotrebe sile.
Član 4
Strane polaze od pretpostavke da nijedna od ne može zastupati drugu u međunarodnoj oblasti, niti delovati u njeno ime. Srbija se neće protiviti članstvu Kosova ni u jednoj međunarodnoj organizaciji.
Član 5
Obe strane podržavaće svoje težnje da postanu članice Evropske unije.
Član 6
Iako ovaj temeljni sporazum predstavlja važan korak ka normalizaciji, obe strane će nastaviti proces dijaloga koji vodi EU, koji će dovesti do pravno obvezujućeg, sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa.
Strane su saglasne da u budućnosti prodube saradnju u područjima ekonomije, nauke i tehnologije, saobraćaja, pravosuđa i sprovođenja zakona, pošte i telekomunikacija, zdravstva, kulture, vere, sporta, zaštite životne sredine, nestalih osoba i drugih oblasti.
Član 7
Obe strane su posvećene postizanju konkretnih dogovora u skladu s relevantnim instrumentima Saveta Evrope i korišćenju postojećih evropskih iskustava, kako bi se obezbedio odgovarajući nivo samouprave za srpsku zajednicu na Kosovu i mogućnost pružanja usluga u nekim specifičnim oblastima, uključujući mogućnost finansijske pomoći iz Srbije i kanale direktne komunikacije srpske zajednice sa Vladom Kosova.
Strane će formalizovati status Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i obezbediti visok nivo zaštite srpske verske i kulturne baštine, u skladu s postojećim evropskim modelima.
Član 8
Strane će razmeniti stalne misije, koje će biti smeštene u sedištima vlade, a praktična pitanja vezana za raspoređivanje misija biće posebno obrađena.
Član 9
Strane ističu posvećenost EU i drugih donatora stvaranju posebnog paketa finansijske pomoći za zajedničke projekte dve strane za ekonomski razvoj, povezanost, zelenu tranziciju i druge ključne oblasti.
Član 10
Strane će osnovati zajedničku komisiju, kojom će predsedavati EU, za praćenje sprovođenja ovog sporazuma, a obe strane potvrđuju svoju obavezu da sprovedu sve što je u okviru dijaloga dogovoreno u prošlosti. Kad se budu okrenuli s severne šipke protiv njega tad ćemo znati da je pušten niz vodu . Dok ne čujemo Spasi Srbiju i ubi se Aleksandre ,nema protesta ni smene vlasti .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 16:50 |
|
|
Cojstvo i junastvo na siptarski nacin: Cetiri Siptara na jednog Srbina Citat: Suvi Do: Četvorica Albanaca napala srpskog mladića, tukli ga na ulici (VIDEO)  Četvorica Albanaca rano jutros u Suvom Dolu napala Lazara Milutinovića (15), oborili ga i šutirali na ulici. Kako je za Kosovo onlajn rekao Lazarov otac Zlatibor, napad se dogodio na raskrsnici u Suvom Dolu, kada su četvorica napadača u crnom golfu 5 presreli Lazar koji je krenuo na posao u Severnu Mitrovicu i napali ga samo zbog toga što je Srbin. "Krenuo je peške iz Suvog dola na posao. Prošla su kola pored njega, nešto su ga pitali na albanskom. On albanski ne zna, produžio je pravo, oni su se okrenuli, izletali iz kola njih četvorica, on je probao da pobegne, ali se okliznuo i išutirali su ga samo zato što je Srbin", ispričao je Zlatibor. Dodao je da su po Lazarevoj proceni, napadači biili starosti oko 27-28 godina. Rekao je da Lazar ima hematome na glavi i da su ga odmah odveli u bolnicu, gde su urađeni snimci i pregled, a Lazar je spušten na kućno lečenje. Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Mitrovica Jug. "U stanici smo ostali tri sata, bez ikakve potrebe da bismo dali izjavu, jer nemaju prevodioca", rekao je Zlatibor Milutinović. https://www.kosovo-online.com/vesti/hronika/suvi-do-cetvorica-albanaca-napala-srpskog-mladica-tukli-ga-na-ulici-22-1-2023
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 16:50 |
|
|
https://www.blic.rs/vesti/politika/papi ... ja/dbe65ysLevo i desno krilo globalizma. Kao nekad Đuro Cvijić i Sima Marković .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 16:57 |
|
|
Citat: Vučić najavio obraćanje javnosti, očekuje se da će tema biti Kosovo  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u ponedeljak u 20 časova, najavljeno je iz njegovog kabineta, a očekuje se da centralna tema bude evropski predlog za Kosovo. Vučić je u petak, posle razgovora sa izaslanicima Sjedinjenih Država i Evropske unije u Beogradu rekao kako je Srbija spremna da prihvati koncept evropskog plana i da radi na primeni predloženog sporazuma o dijalogu s Kosovom, što je novinarima potvrdio i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, slovački diplomata Miroslav Lajčak. Na poziv premijerke Ane Brnabić Vućić će sutra u 11 časova prisustvovati sednici Vlade Srbije. On bi, prema najavama u medijima, trebalo da obavesti članove Vlade Srbije o razgovorima sa međunarodnim izaslanicima o evropskom predlogu za Kosovo, a da se potom uveče obrati javnosti. https://n1info.rs/vesti/vucic-najavio-obracanje-javnosti-ocekuje-se-da-ce-tema-biti-kosovo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 20:02 |
|
|
|
Bude referendum.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
storarare
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 20:36 |
|
|
|
A onda će naštelovati referendum tj da sereši "tereta "- "Ma jebo Kosovo bitno je da nam je doplo u sobi "
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 20:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Amerika može kazniti Kosovo tako da recimo dopusti Srbima na sjeveru da se praktički odcijepe, i da dopusti Srbiji da ih vojno zaštite.
Ali da Srbija ne smije ni metar ispod Ibra.
Odnosno, pustiti da se razvije dojam rizika da se ovo desi, ako Kosovo ne bude kooperativno.
To je recimo jedan način kako bih ja natjerao Prištinu da uspostavi Zajednicu Srpskih Općina, i mislim da to Escobar i Chollet i rade.
Pozdravljam i beogradsko priznanje kosovskih putovnica. Za Srbiju je zdravo da se odrekne potraživanja prema Kosovu kao cjelini, ali srpska zajednica na Kosovu, s obzirom na autohtonost, kulturnu važnost itd., te činjenicu da su se praktički vojno obranili 1999 na Sjeveru, zaslužuju teritorijalnu autonomiju, i nije loše da Srbi kontroliraju donekle parlament i vladu Kosova. Ali nezavisnog Kosova kojeg Srbija praktički priznaje.
Amerika ako ovo što sam napisao izgura, to će biti sjajan posao.
Dobar dio Hrvata je i dalje paranoičan oko Srbije, i precjenjuje joj snagu, tako da radi toga nije loše da se Srbija veže za Kosovo, to je za nas suprotni kraj svijeta ko što Poljsku nije briga šta Rusija radi u Vladivostoku Nije da Srbiju uspoređujem s Rusijom a nas Poljskom, imamo podjednako jake vojske i ekonomske budžete, Hrvatsku i Srbiju vidim kao podjednako snažne.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 22:25 |
|
|
|
ZSO će biti stalno zamakanje BG-prstiju u albansku kašu. Pametnije bi im bilo da su dali sjever ili napravili zamjenu. Dugoročno je ZSO za Albance lošiji potez.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 22 sij 2023, 22:29 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Amerika može kazniti Kosovo tako da recimo dopusti Srbima na sjeveru da se praktički odcijepe, i da dopusti Srbiji da ih vojno zaštite.
Ali da Srbija ne smije ni metar ispod Ibra.
Odnosno, pustiti da se razvije dojam rizika da se ovo desi, ako Kosovo ne bude kooperativno.
To je recimo jedan način kako bih ja natjerao Prištinu da uspostavi Zajednicu Srpskih Općina, i mislim da to Escobar i Chollet i rade.
Pozdravljam i beogradsko priznanje kosovskih putovnica. Za Srbiju je zdravo da se odrekne potraživanja prema Kosovu kao cjelini, ali srpska zajednica na Kosovu, s obzirom na autohtonost, kulturnu važnost itd., te činjenicu da su se praktički vojno obranili 1999 na Sjeveru, zaslužuju teritorijalnu autonomiju, i nije loše da Srbi kontroliraju donekle parlament i vladu Kosova. Ali nezavisnog Kosova kojeg Srbija praktički priznaje.
Amerika ako ovo što sam napisao izgura, to će biti sjajan posao.
Dobar dio Hrvata je i dalje paranoičan oko Srbije, i precjenjuje joj snagu, tako da radi toga nije loše da se Srbija veže za Kosovo, to je za nas suprotni kraj svijeta ko što Poljsku nije briga šta Rusija radi u Vladivostoku Nije da Srbiju uspoređujem s Rusijom a nas Poljskom, imamo podjednako jake vojske i ekonomske budžete, Hrvatsku i Srbiju vidim kao podjednako snažne. A sto bi Ameri cuvali Siptare kad ih nema ni milion na Kosovu?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|