HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2024, 09:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8599 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307 ... 344  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grad Mostar
PostPostano: 22 sij 2023, 17:09 

Stanovi i kuće u Mostaru trebaju dobiti brojeve. Pola zla se može izbjeći ako se ukinu adrese bb.

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2023, 17:58 

Naša Kvačica je napisao/la:
Stanovi i kuće u Mostaru trebaju dobiti brojeve. Pola zla se može izbjeći ako se ukinu adrese bb.

Mislim da uskoro ide to tj. barem bi trebalo jer je odabrana neka firma iz Gruda koja bi to trebala raditi

Vrh

PostPostano: 22 sij 2023, 18:01 

Gaugamela93 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Vrijeme brzo leti. Dogodine novi izbori.

Hoće li i sada dozvoliti da ih izmajmunišu.

Ako si malo bolje pogledao rezaltate za GP područje Zapad na nedavno održanim izborima, te ih usporedio sa onima iz 2020 kada je SDP dobio kao jedina probošnjačka opcija 1200 glasova, primjetan je rast u odnosu na 2020. glasova za bošnjačke članove predsjedništva (uključujući i Komšu) za oko 250 gl. Usput, tada smo mi ovdje razvijali teorije kako je za SDP 2020. glasovao i dio Hrvata, te kako je bošnjačka glasačka mašinerija na Zapadu uglavnom penzići. Evo vidimo nije tako i čini mi se kako je i ovdje u zadnje dvije godine došlo do prijavljivanja po uzoru na Gubavicu. Ako nekome ovo nije dovoljno upozorenje pred izbore za 2 godine pitam se što bi trebalo biti.

Broj glasova muslimana ne može rasti ni za 10 jer su uglavnom stariji ljudi u pitanju

Svaki, ama baš svaki rast su fiktivne prijave

Ajde ako nek netko usporedi broj glasova ako ima volje/vremena

Vrh

PostPostano: 22 sij 2023, 18:54 

espresso je napisao/la:
Ako si malo bolje pogledao rezaltate za GP područje Zapad na nedavno održanim izborima, te ih usporedio sa onima iz 2020 kada je SDP dobio kao jedina probošnjačka opcija 1200 glasova, primjetan je rast u odnosu na 2020. glasova za bošnjačke članove predsjedništva (uključujući i Komšu) za oko 250 gl. Usput, tada smo mi ovdje razvijali teorije kako je za SDP 2020. glasovao i dio Hrvata, te kako je bošnjačka glasačka mašinerija na Zapadu uglavnom penzići. Evo vidimo nije tako i čini mi se kako je i ovdje u zadnje dvije godine došlo do prijavljivanja po uzoru na Gubavicu. Ako nekome ovo nije dovoljno upozorenje pred izbore za 2 godine pitam se što bi trebalo biti.

Broj glasova muslimana ne može rasti ni za 10 jer su uglavnom stariji ljudi u pitanju

GP područje Zapad (IJ Zapad daje 4 mandata u GV) - Rezultati za bošnjačke članove predsjedništva (plus Komša) 1469 glasova. To je porast od 269 glasova u odnosu na općinske izbore 2020., kada je SDP zajedno sa Našom strankom osvojio 1200 glasova. SDA je tada prešutno podržala SDP i nije prijavila svoju listu za Zapad.
Za Jug mislim kako je bio pad u odnosu na 2020. i slučaj Gubavica, Buna i Jasenica.
Za Jugozapad nemam podatke. Treba se dobro zadubiti, riječ je o najvećoj mostarskom jedinici.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2023, 19:13 

espresso je napisao/la:

GP područje Zapad (IJ Zapad daje 4 mandata u GV) - Rezultati za bošnjačke članove predsjedništva (plus Komša) 1469 glasova. To je porast od 269 glasova u odnosu na općinske izbore 2020., kada je SDP zajedno sa Našom strankom osvojio 1200 glasova. SDA je tada prešutno podržala SDP i nije prijavila svoju listu za Zapad.
Za Jug mislim kako je bio pad u odnosu na 2020. i slučaj Gubavica, Buna i Jasenica.
Za Jugozapad nemam podatke. Treba se dobro zadubiti, riječ je o najvećoj mostarskom jedinici.

Jasna stvar - preko 250 fiktivno novoprijavljenih muslimana u Raštane i Potoke. Možda manji dio C2 i Avenija.

Nadam se da guzonje i neradnici iz HDZ-a prate ovo. Sad nemaju izgovora za nerad.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2023, 19:24 

Dakle za izbore iduće godine HDZ će imati:

-Ministra policije u HNŽ-u (kako stvari stoje nova osoba)
-Ravnatelja policije (50 puta važnije nego ministar jer ovaj svime rukovodi)
-predsjednika gradske izborne komisije
-vjerovatno većinu sa SNSD-om u SIP-u (čime bi se izbori mogli poništavat i ponavljat)

Ako se još jednom ponovi da SDA sa fiktivnim glasačima uzme naše mandate, isključivi krivac je HDZ

Vrh

PostPostano: 22 sij 2023, 19:35 

espresso je napisao/la:
Dakle za izbore iduće godine HDZ će imati:

-Ministra policije u HNŽ-u (kako stvari stoje nova osoba)
-Ravnatelja policije (50 puta važnije nego ministar jer ovaj svime rukovodi)
-predsjednika gradske izborne komisije
-vjerovatno većinu sa SNSD-om u SIP-u (čime bi se izbori mogli poništavat i ponavljat)

Ako se još jednom ponovi da SDA sa fiktivnim glasačima uzme naše mandate, isključivi krivac je HDZ

Plus SDA im prije dvije godine urbi et orbi pokazao kako se igra igrica. To bi već bio kolosalni promašaj ako se na isti način popuši fora.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2023, 19:44 

GP Jug muslimanski glasovi

................... 2018 / 2020 / 2022
Buna A ----------- 62 / 73 / 66
Buna B ----------- 33 / 51 / 33
Jasenica --------- 92 / 82 / 94
O. Š. Jasenica -- 20 / 6 / 12
Kruševo A -------- 0 / 1 / 1
Kruševo B -------- 0 / 1 / 1
Slipčići ----------- 0 / 0 / 0
Gubavica --------- 298 / 476 / 363
Ortiješ A --------- 14 / 2 / 12
Ortiješ B --------- 9 / 2 / 13
Ortiješ C --------- 3 / 0 / 3
Bačevići ---------- 2 / 1 / 27
Žitomislići ------- 3 / 1 / 6
Hodbina --------- 106 / 159 / 134
Ukupno Jug ----- 642 / 855 / 765

jasno se vidi fiktivno glasanje 2020 (posebno Gubavica i Hodbina), i manjim dijelom 2022, izgleda da su se malo uplašili, ali je jasno da je i na općim bilo prisutno fiktivnih prijava jer je broj glasova i dalje puno veći nego 4 godine prije

Vrh

PostPostano: 22 sij 2023, 20:51 

2020. ukupan broj bošnjačkih glasova s poštom u IJ Jug je bio 1001 gl.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2023, 06:36 

Koliko ono Jug nosi mandata, 2?

Napraviti dvije naše koalicije i neka svaka kuća glasa prema tome je li joj kućni broj parni ili neparni.

Ili oni koji imaju rođendan u ljeto ili zimu, glasaju za HDZ, oni koji su rođeni u proljeće ili jesen, glasaju za koaliciju HRS HDZ90 HSP.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2023, 01:21 

KUKAVICE S KAPULJAČAMA

EKSKLUZIVNO ČETVORICA NA JEDNOGA Sin Rade Bošnjaka s trojicom batinaša u Mostaru pretukao radnika Vinka Kojundžića

https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... ca/210111/

Trojica batinaša predvođena sinom Rade Bošnjaka sinoć su u Mostaru prebila radnika zagrebačke tvrtke Cuspis Damira Martinca. Martinac, raniji zaposlenik ZZO-a HNŽ-a odnedavna živi u Zagrebu, a u Mostar je došao na pogreb bivšoj radnoj kolegici.

Našli smo s danas popodne sa njim u hotelu gdje je odsjeo, a u čijoj je blizini mučki napadnut.

Kaže nam da ga je Darko Bošnjak, sin Rade Bošnjaka, navukao u stupicu, gdje su ga dočekala još trojica batinaša u kapuljačama.

Ovo uvelike govori i o 'hrabrosti' Bošnjaka koji je u stilu one dosjetke 'njih dvojica ja i babo sami', samo 'on jedan, nas cetvorica sami" krenuo u napad četiri na jednoga.

Prebijeni Martinac ispričao nam je kako se sve odigravalo i čime je napad motiviran.

„Došao sam oko podne (opa. jučer) u Mostar, s ocem sam poslije otišao na sahranu, pa s kolegama otišao na piće. Potom primam poziv s nepoznatog broja. Javim se. Osoba govori 'gdje si brate Darko je'. Pitam koji Darko, odgovara 'Darko Bošnjak, znaš me brate, znamo se ima sto godina, mislim da mi ti možeš pomoći'. Pitam opet 'reci tko si', odgovara da je sin Rade Bošnjaka. Pita me nakon toga kada bi se mogli vidjeti, navodi da mu treba moja pomoć i slično. Govorim mu tek sam stigao iz Zagreba, evo me s prijateljima, možemo li za sutra odgoditi. On međutim inzistira da se vidimo sinoć i zove me u Vatikan (opa. naselje gdje živi Rade Bošnjak). Nisam htio otići kod njega, sjeo sam kod prijatelja u kafić, pretpostavljao sam da je navlakuša. Prijatelj i ja smo sjedili sami, Darko me opet zvao (opa. dokaz izlistaj poziva foto), rekao sam mu gdje sam. Dogovor je bio da ćemo se vidjeti minut ispred kafića na Bišću polju gdje sam bio, došao je s crnim vozilom Q5, zvao me da izađem. Bilo je 21.09 sati. Izlazim sam, zovem ga na piće, odbija, govori da napravimo krug s njegovim vozilom, 'samo koji minut da me nešto upita'“, nastavlja priču Martinac.

Krug nije dugo trajao.

"Okrenuo se polukružno, 200 metara dalje, u mraku gdje su oni borovi skrenuo je lijevo, ugasio auto, otvorio vrata i rekao 'hajde sada izađi iz auta'. Pitam je li ovo navlakuša, odgovara mi da izlazim iz auta. Prilazi trojac s kapuljačama, jednoga poznajem iz grada, ali ne mogu se sad sjetiti imena. Odbijam izaći iz auta, uzimam telefon da zovnem policiju, biram 122, oduzimaju mi telefon i bacaju u travu. Tu su me izvukli iz auta. Pitaju radiš li u Vinka? Odogovaram da jesam. Udaraju me sva četvorica šakama i nogama. Dvojica su me držala za ruke dok sam ležao na podu. Darko je klekao na mene, pita opet 'radim li u Vinka', odgovaram da jesam, tu me udara još 4-5 puta šakom u glavu, ostali me udaraju nogama. Govorim im da su pi…, jer su četvorica došla da me tuku. Zadnje mi govori (opa. Darko) 'da poručim Vinku da će mu pobiti sve živo i mrtvo u Zagrebu'. U tom trenutku odlaze, ja se vraćam u restoran, krvavog oka, krv mi teče iz nosa, sestra i zet me vode na hitnu, Centar urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, MUP", priča dalje Martinac. Sve je ispričao i krim. inspektoru.

Upitan zašto je sjeo u automobil Darke Bošnjaka, Martinac kaže da je smatrao da ovaj želi razgovarati, da nije očekivao da će biti ekscesa, i još dublje ukopati oca.

Martinac je donedavno radio u ZZO-u kao informatičar.

"Bio sam zaposlenik ZZO-a 13 godina, zbog privatnih obiteljskih problema selim u Zagreb. U Zavodu sam uzeo neplaćeno, ako se ne vratim do 1. ožujka slijedi mi otkaz. S obzirom da sam se upoznao sa Vinkom 2012. kada je uveden IZIS molio sam ga posao, bilo što da radim, kako bi imao neke prihode dok ne odlučim je li preseljenje u Zagreb trajno. Vinko mi je izašao u susret, kod njega sam već nekih 5 mjeseci", priča Martinac.

Kaže da su ga već neke kolege na jučerašnjem pokopu upozoravale 'nije dobro da stojimo s tobom, obzirom na sve što se događa i ostalo i da radiš u Vinka', a smatra da su povod napadu članci na našem portalu i istražno povećalo nad Bošnjakom.

Policija i Tužiteljstvo upoznati su s napadom, koji je kvalificiran kao 'laka ozljeda'. Sin Rade Bošnjaka, kako saznajemo je na slobodi, uzeo je odvjetnika. U 'Cuspisu' su šokirani napadom na njihovog djelatnika.

Podsjetimo, nakon niza članaka na našem portalu, gdje smo javnosti prezentirali ne samo informacije, nego i dokazne materijale o malverzacijama u Zavodu, iz Tužiteljstva HNŽ jučer je potvrđeno da je Rade Bošnjak 'predmet'.

Bošnjak je godinama gradio, te od pacijenata financirao, paralelni informacijski sustav za pacijente, koji bi se implementirao u zdravstvenim ustanovama, a za koji je, kada je već završen raspisao poziv. Podatke svih pacijenata ustupio je tvrtkama s kojima nema ni običan ugovor, računajući da će ih naknadno angažirati.

Paralelno s paralelnim IZIS-om Bošnjak (drugi sin) postaje vlasnik apartmana u Zagrebu, gdje također nekretnine u isto vrijeme priskrbljuje i osnivač 'Infoherc' grupe, koja mu uz 'TripleS 'gradi tajni IZIS. Nalazimo ih na istoj adresi.

...

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 12 vel 2023, 01:27 

TUŽITELJSTVO ISTRAŽUJE RADU BOŠNJAKA Donosimo konačan dokaz o kriminalu u ZZO-u i mail prepisku oko IZIS-a

https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... -a/210073/

Nakon niza naših članaka ravnatelj/savjetnik Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) meta je istražitelja.

"Vezano za Vaš upit, a nakon provjera u evidencijama ovog Tužiteljstva, obavještavamo Vas da je ovo Tužiteljstvo od Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), zaprimilo informaciju o mogućim nezakonitostima u Zavodu zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije/kantona. Po zaprimanju navedene informacije Tužiteljstvo je formiralo predmet, te je isti u radu", potvrdila je za hercegovina.info glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ Ana Rajič.

Danas donosimo konačan, ključni dokaz da se kriminal gradio u Zavodu preko leđa pacijenata. Tajni paralelni IZIS za Radu Bošnjaka nije radila samo 'Infoherc' grupa, nego i tvrtka 'TripleS

https://static.hercegovina.info/img/rep ... 50-002.png

Mihovil Čuljak
Josip Leko
Tomislav Marić
Damir Zelenika

Riječ je o tvrtci 'TripleS' koju su vodili Josip Leko i Damir Zelenika i koja je bila na istoj adresi kao i tvrtka 'Infoherc', a što je vidljivo iz potpisa maila koji objavljujemo. Mail otkriva komunikaciju iz lipnja 2020. gdje Josip Leko direktor 'TripleS-a' obavještava zaposlenika Zavoda Mihovila Čuljka – kodnog imena 'Željezničar' da su napravili verziju demo s dijelom funkcionalnosti koje ima IZIS.

To pak znači da je ZZO ustupio podatke svih pacijenata tvrtkama s kojima nema nikakav ugovor, da bi se kasnije prijavili na natječaj za e-zdravstvo, te godinama uživali od pozmašne svote što za sustav, što za održavanje.

Posebno zanimljivo je da je na tom mailu i Tomislav Marić. Tomislav Marić se u službenim podacima ne vodi kao direktor ili vlasnik 'TripleS' ili 'Infoherc', no navodno je bio glavni koordinator za razvoj paralelnog IZIS-a i koordinacija između 'TripleS' i 'Infoherc' na razvoju softvera.

Posebno je zanimljivo da je Tomislav Marić u to vrijeme bio direktor informatike i usluga u HT d.d. Mostar, te nije jasno je li obavijestio svojeg tadašnjeg poslodavca o ovim aktivnostima s obzirom da je kao menadžer zasigurno imao takvu klauzulu u ugovoru. Od ožujka prošle godine je prešao u Sveučilište u Mostaru kao voditelj ureda za inovacije i tehnološki transfer.

Svi oni skupa pripremali su tajni projekt, kojem bi onda ravnatelj Rade Bošnjak osigurao prolaz na javnom natječaju da nije bilo našeg portala. Portal hercegovina.info zatvorio je cijeli krug oko kriminala u Zavodu zdravstvenog osiguranja na čelu s Radom Bošnjakom. Na potezu je pravosuđe, koje bi u drugim zemljama davno reagiralo.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2023, 07:15 

Ugašen starmo.ba, jedan od dva istočna portala (starmo.ba i novasloboda.ba)

Vrh

PostPostano: 13 vel 2023, 10:25 

Reis Sejdo je napisao/la:
Ugašen starmo.ba, jedan od dva istočna portala (starmo.ba i novasloboda.ba)

Zaboravio si mostarski.ba koji je zapravo najjači SDA-ov lokalni mediji u Mostaru

Inače za one koji ne znaju taj se portal financira isključivo iz proračna grada. Grad uplati novac Centru za kulturu u sklopu kojeg je i taj portal i tako to funkcionira.

Također je zanimljivo da je SDA u Stocu osnovala stolački.ba a u Prozor-Rami prozorski.ba.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2023, 11:30 

Svakako mostarski.ba nitko ne posjećuje. Uhljebski website.

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2023, 20:42 

Naša Kvačica je napisao/la:
Svakako mostarski.ba nitko ne posjećuje. Uhljebski website.

Izuzev SDAlija, skoro pa nitko

Vrh

PostPostano: 13 vel 2023, 20:43 

Citat:
KARAMATIĆ: Imam informaciju da su kukaste križeve na Partizanskom groblju crtali potomci pripadnika Handžar divizije

Vrh

PostPostano: 13 vel 2023, 20:44 

Mario objasnio :zubati

Vrh

PostPostano: 13 vel 2023, 22:30 

espresso je napisao/la:
Citat:
KARAMATIĆ: Imam informaciju da su kukaste križeve na Partizanskom groblju crtali potomci pripadnika Handžar divizije

On ima "pouzdane informacije" aka "trust me bro"...

slika

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 21 vel 2023, 15:02 

Sramotno koliko se sporo gradi južna mostarska obilaznica.
Grade vijadukt i tunel koji ne počinju i ne vode nigdje.
Napravili prvih 6 kilometara od Međina do Miljkovića, i dođeš na rotor koji ima izlaz za Rodoč/Jug koji će još 30 godina će izgledati ovako:
slika

Vrh

PostPostano: 22 vel 2023, 20:42 

SDA nam zeli podijeliti Mostar po etnickim linijama. Ajme!

Vrh

PostPostano: 23 vel 2023, 09:03 

espresso je napisao/la:
Citat:

Pa to je jasno ko zora. Oni ili drugi angazirani muslimani da bi bacili ljagu na citav hrvatski dio stanovnistva u mostaru.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2023, 20:06 

Šta se dogodilo sa statutom?

Niko nije ništa podržao čak ni HDZ i SDA sami svoje prijedloge.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2023, 20:21 

1986 je napisao/la:
Šta se dogodilo sa statutom?

Niko nije ništa podržao čak ni HDZ i SDA sami svoje prijedloge.

Iz cijele ove priče je bitno da onaj katastrofalni statut iz Mostarskog sporazuma iz 2020. nije i nikad neće biti usvojen. Nakon današnje sjednice to je 100% mrtva stvar. To je jedini bitno.

Što se nas tiče nikakav statut se ni ne mora usvojiti prije izbora 2024. Ako se i usvoji, SDA će morati napraviti jako velike ustupke. U svakom slučaju obe opcije nam idu u prilog.

Vrh

PostPostano: 23 vel 2023, 20:48 

Nema govora o usvajanju novog statuta dok se ne riješi Predsjedništvo što je i dio mostarskog sporazuma.
Ako SDA želi statut ima da podrži promjenu Ustava za izbor članova Predsjedništva.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8599 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307 ... 344  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 17 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: