|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 107 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
turbotakija
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 19 kol 2021, 20:47 |
|
|
Isuvise kopiras BBC-a. A reko sam ti to vec jednom. Sjecam se jos dobro kakav si bio prije par godina kad si se prvi put prijavio na forum.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 19 kol 2021, 20:55 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Isuvise kopiras BBC-a. A reko sam ti to vec jednom. Sjecam se jos dobro kakav si bio prije par godina kad si se prvi put prijavio na forum. Vremena se mjenjaju moj Muki. Za narednih par godina možda BiH ne bude više postojala pa ćemo normalno razgovarati. Bitno je samo da BiH nestane sa karte Evrope.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 19 kol 2021, 22:24 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5856 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 19 kol 2021, 22:34 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Isuvise kopiras BBC-a. A reko sam ti to vec jednom. Sjecam se jos dobro kakav si bio prije par godina kad si se prvi put prijavio na forum. Vremena se mjenjaju moj Muki. Za narednih par godina možda BiH ne bude više postojala pa ćemo normalno razgovarati. Bitno je samo da BiH nestane sa karte Evrope. Ne mijenjaju se vremena, vec ljudi. A tebi nije dugo trebalo da skuzis u kojem pravcu moras piskiti da bi bio dio mainstreama. Samo mi nije jasno kako i sam ne uvidis da gubis identitet,..onaj licni. Ne mozes ti biti BBC, fali ti komad.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 19 kol 2021, 22:45 |
|
|
turbotakija je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Vremena se mjenjaju moj Muki. Za narednih par godina možda BiH ne bude više postojala pa ćemo normalno razgovarati. Bitno je samo da BiH nestane sa karte Evrope.
Ne mijenjaju se vremena, vec ljudi. A tebi nije dugo trebalo da skuzis u kojem pravcu moras piskiti da bi bio dio mainstreama. Samo mi nije jasno kako i sam ne uvidis da gubis identitet,..onaj licni. Ne mozes ti biti BBC, fali ti komad. Jebo lični identitet. Puno ti gledaš LGBT i sl. liberalne sadržaje koje si hambasada servira. Čovjek je društveno biće, sam ne može opstati. Kolektivni identitet je najvažniji, zajednica gradi državu a dužnost svakog pojedinca je da radi za zajednicu. Našu Majku Srbiju.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 21 kol 2021, 13:09 |
|
|
Otkud ti to da ja voli lbgt i ta liberalna sranja?
Neam ja nista protiv kolektiva, ali kad si blijeda kopija neceg ili nekog onda dzaba ti kolektiv
Eo kolektiv
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 21 kol 2021, 17:11 |
|
|
https://www.klix.ba/vijesti/bih/srbija- ... 1f9FgYW5hAMora da ima ozbiljne veze, ovaj ustvari lokalni vodja tokom rata, cim ga Vucic ovako kategoricno brani (posto se koliko sam uspio upratiti uglavnom izrucuju optuzeni za ratne zlocine).
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 21 kol 2021, 20:23 |
|
|
turbotakija je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/srbija-nece-isporuciti-duska-kornjacu-bosni-i-hercegovini/210821037?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=210821037&utm_campaign=Klix.ba%20Facebook%20status&fbclid=IwAR3FdFDEHDezG6zP8GJ4uoPACZSE5hTyJHBfPn-JRLHrS3CNH1f9FgYW5hA
Mora da ima ozbiljne veze, ovaj ustvari lokalni vodja tokom rata, cim ga Vucic ovako kategoricno brani (posto se koliko sam uspio upratiti uglavnom izrucuju optuzeni za ratne zlocine). Razlika između tebe i Kornjače je što će Kornjača umrijet slobodan u svojoj državi,a ti u tuđoj.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 21 kol 2021, 20:27 |
|
|
Ne treba nikog isporučivat čak i ako su zločinci. Muslimani ne hapse svoje krvoloke, Džaferović danas izjavio da Armija BiH nije činila zločine. Tako i mi trebamo. Nije bilo zločina, nema zločinaca i doviđenja
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 21 kol 2021, 23:20 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: turbotakija je napisao/la: https://www.klix.ba/vijesti/bih/srbija-nece-isporuciti-duska-kornjacu-bosni-i-hercegovini/210821037?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=210821037&utm_campaign=Klix.ba%20Facebook%20status&fbclid=IwAR3FdFDEHDezG6zP8GJ4uoPACZSE5hTyJHBfPn-JRLHrS3CNH1f9FgYW5hA
Mora da ima ozbiljne veze, ovaj ustvari lokalni vodja tokom rata, cim ga Vucic ovako kategoricno brani (posto se koliko sam uspio upratiti uglavnom izrucuju optuzeni za ratne zlocine). Razlika između tebe i Kornjače je što će Kornjača umrijet slobodan u svojoj državi,a ti u tuđoj. Boli me *** dje cu umrijeti, guslaru. Kad krepam, krepo sam. Tu nista vise ne osjetis. A Kornjaca je inace Cajnicanin. Borio se za Srbijicu koju je na kraju i dobio - ali ne u Cajnicu u koje ne smije prismrditi. Govorim ti ovo potpuno bez negativnih emocija prema njemu - ja osobno, ne oni jadnici sto su pobijeni a on nije ucinio nista da se kazne pocinioci, mu nemam sta predbacivati. Naprotiv, zaista je dobar ljekar. Bio je najbolji u gradu.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 21 kol 2021, 23:32 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Razlika između tebe i Kornjače je što će Kornjača umrijet slobodan u svojoj državi,a ti u tuđoj. Boli me *** dje cu umrijeti, guslaru. Kad krepam, krepo sam. Tu nista vise ne osjetis. A Kornjaca je inace Cajnicanin. Borio se za Srbijicu koju je na kraju i dobio - ali ne u Cajnicu u koje ne smije prismrditi. Govorim ti ovo potpuno bez negativnih emocija prema njemu - ja osobno, ne oni jadnici sto su pobijeni a on nije ucinio nista da se kazne pocinioci, mu nemam sta predbacivati. Naprotiv, zaista je dobar ljekar. Bio je najbolji u gradu. Evo za šta se borio Dudaković. Kornjača hvala bogu ima gdje da se skloni. Muslimani nemaju gdje.
|
|
Vrh |
|
|
Milutin
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 11 ruj 2021, 16:49 |
|
|
Cajnice je moglo biti,i jos uvek moze,neka vrst Balkanskog Davosa.Velika nadmorska visina,zdrava sredina,idealno za turizam i kongresne sadrzaje. Sta tamo uopste radi osim sverca gradje?
|
|
Vrh |
|
|
Pan
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 15 ruj 2021, 01:30 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 15 ruj 2021, 06:59 |
|
|
Milutin je napisao/la: Cajnice je moglo biti,i jos uvek moze,neka vrst Balkanskog Davosa.Velika nadmorska visina,zdrava sredina,idealno za turizam i kongresne sadrzaje. Sta tamo uopste radi osim sverca gradje? I jako bitno cvoriste za prolaz brze ceste/autoputa od Trebinja do Visegrada pa ka Srbiji, veliki potencijal.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 05 stu 2021, 12:40 |
|
|
Treba za ovo imati muda https://www.facebook.com/groups/1112943 ... ently_seenGore kad snijeg padne vukovi su normalna pojava. Ali ljudi sve sto imaju sami stekli. Drzava im dala 800 maraka godinu dana (2 djece) i to je to.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 24 sij 2023, 12:00 |
|
|
"Nema nista, sve propalo.." https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... simIGzqlE8A jedno od najljepsih mjesta. I tu ne mislim sad eksplicitno na gradic kao gradic, nije nista posebno, vec uglavnom na prirodu u koju je "uglavljen".
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 24 sij 2023, 12:11 |
|
|
Haram je napisao/la: "Nema nista, sve propalo.." https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... simIGzqlE8A jedno od najljepsih mjesta. I tu ne mislim sad eksplicitno na gradic kao gradic, nije nista posebno, vec uglavnom na prirodu u koju je "uglavljen". Kod Čajniča je zanimljivo to što je prije rata bio većinski muslimanski a danas ne živi ni jedan Musliman. Bukvalno ni jedan. Nevjerovatno da ni jedan čajnički Musliman nije poželio da se vrati. Citat: Na području cijelog Medžlisa Islamske zajednice Čajniče živi tek tridesetak povratničkih porodica, ali u samom gradu već decenijama ne živi niko od Bošnjaka. A da je prelepo, prelepo je. Savršeno se uklapa u taj svesrpski zeleni pojas na tromeđi 3 srpske države. Naročito je lepo noći kad se ne vide napuštene muslimanske kuće (mogli ste ono malo obići ponekad srediti, kako vas nije sramota)
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 24 sij 2023, 12:50 |
|
|
Kod Čajniča je zanimljivo što danas ne živi više skoro niko. I ono malo što ima naroda žali se kako im upravna jedinica sa sjedištem u BL samo izvlači drvo, a ne investira ništa. Putevi propali, makadamski, život nula. Još jedan grad duhova. Tamo za koju godinu ni međed neće zalaziti.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 24 sij 2023, 12:56 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Kod Čajniča je zanimljivo što danas ne živi više skoro niko. I ono malo što ima naroda žali se kako im upravna jedinica sa sjedištem u BL samo izvlači drvo, a ne investira ništa. Putevi propali, makadamski, život nula. Još jedan grad duhova. Tamo za koju godinu ni međed neće zalaziti. Živi. Srbi. Nije bio velegrad ni prije rata. Selo ko selo. Prije rata bilo 4.700 Srba toliko ima i danas stanovnika. Selo ko bombona.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 24 sij 2023, 13:00 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Kod Čajniča je zanimljivo što danas ne živi više skoro niko. I ono malo što ima naroda žali se kako im upravna jedinica sa sjedištem u BL samo izvlači drvo, a ne investira ništa. Putevi propali, makadamski, život nula. Još jedan grad duhova. Tamo za koju godinu ni međed neće zalaziti. Živi. Srbi. Nije bio velegrad ni prije rata. Selo ko selo. Prije rata bilo 4.700 Srba toliko ima i danas stanovnika. Selo ko bombona. Jah, prosjek godina 80. Nije bio velegrad ni prije rata, al nije bio grad duhova kao danas. Ima, kad popišete i umrle. Na internetu je sve lEpo i ko bombona.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 24 sij 2023, 13:06 |
|
|
Njemu je to ko bombona jer on bolje zna od stanovnika Cajnica kako je tamo.
Ne radujem se tome, gluho bilo. Naprotiv, volio bih da to malo zivne i da se ponovo asfaltiraju neki putevi do okolnih mjesta, pa tako i do mog imanja gdje namjeravam praviti manju vikendicu.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 24 sij 2023, 13:08 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Živi. Srbi. Nije bio velegrad ni prije rata. Selo ko selo. Prije rata bilo 4.700 Srba toliko ima i danas stanovnika. Selo ko bombona. Jah, prosjek godina 80. Nije bio velegrad ni prije rata, al nije bio grad duhova kao danas. Ima, kad popišete i umrle. Na internetu je sve lEpo i ko bombona. Nije to Mujo grad nego selo. Vrlo živahno selo. Zamisli da je Kozarac opština i da ima 4.000 stanovnika? Da li bi ti i Kozarac zvao gradom? Jel ti i Teočak grad? Muslimani...
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 24 sij 2023, 13:10 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Kod Čajniča je zanimljivo što danas ne živi više skoro niko. I ono malo što ima naroda žali se kako im upravna jedinica sa sjedištem u BL samo izvlači drvo, a ne investira ništa. Putevi propali, makadamski, život nula. Još jedan grad duhova. Tamo za koju godinu ni međed neće zalaziti. Pretjerujes. Izumiranje ide nezaustavljivo, ali ne za koju godinu, kao npr. Mrkonjic, vec za nekoliko decenija. Mislim da ce do kraja ovog stoljeca tu ostati samo po koja stotina ljudi da zivotari.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 24 sij 2023, 13:14 |
|
|
Vidi ovo. 2021. živorođeni Čajniče - 26 Čelić - 26 U Čeliću Muslimani popisali 12.083 stanovnika a Srbi u Čajniču 5.449.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Čajniče Postano: 24 sij 2023, 13:19 |
|
|
A zipa ovo: Bosansko Grahovo - 2 Drvar - 20 Glamoč - 8 Kupres - 9 Ovo sve kad se sabere bude ko Čajniče.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|