|
|
Stranica: 315/327.
|
[ 8164 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
laganini
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:22 |
|
|
..kme kme kod nas se kaze ne ide se na svadbu bez kurca..il mozda sazivate da sad ravnoteže radi zapad posalje Rusima nesto oružja..jebla vas vaše teorije opravdavanja postupaka kepeca..
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:24 |
|
|
Zadnje cime se Rusi tjese su videi di mladici trce od regrutera na ulicama Odese.
Bezveze. Isto smo gledali i u prvim danima rata.
Hoce li Putin objavit drugi val mobilizacije s obzirom da 25.3. Istjece pola godine ovima koji su sad mobilizirani.
Koliki ce zbjeg bit nakon objave drugog vala mobilizacije? Prvi je isa uz obecanje da nece bit drugog. Sta ce bit kad objavi drugi?
Ne znam di ovi vidite jacanje Rusije? Na kojem podrucju? Kojom logikom?
Ne govorim ovo zajedljivo, mozda ja nesto propustam, volia bi znat sta.
Vidim da se pocinje marginalizirat Wagner, da birokracija stiska sivu zonu koja dobavlja fancy opremu nacionalistickim bataljunima i da se zabranjivaju brade sta ce zgadit vojsku religioznim muslimanima.
To nisu winning moves. To su debilni potezi koji dizu uvjerljivost ruskog poraza.
Volia bi malo cut sta misle ovi koji su optimisticni za Rusiju ali ne glupavi coping tipa 'ma nece provodit sisanje brada' ili 'ma preuvelicani su potezi protiv nacionalistickih bataljuna i Wagnera'.
Dakle bez copinga, sta Rusija radi kako spada? Di su im winning moves?
Jel ima izvjestaj da su izgradili novu tvonicu tenkova? Jesu isporuke nafte Kini sad po vecoj cijeni? Jesu li makli nesposobnog Shoigua?
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:24 |
|
|
Jedina kmecidba koju ja nacujem je ova ukropska, dok od Rusa dolaze iskljucivo samouvjerene poruke da "specijalna vojna operacija ide po planu". Pa makar i ne isla, ocigledno je barem da to s kmecidbom veze nema.
Gdje ste culi to o zabrani brada???
Kao da ce neko ici na frontu i Cecenu objasnjavati da treba da se obrije. De budite malo realniji i ne gutajte bas svaku medijsku patku.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:29 |
|
|
Haram je napisao/la: Jedina kmecidba koju ja nacujem je ova ukropska, dok od Rusa dolaze iskljucivo samouvjerene poruke da "specijalna vojna operacija ide po planu". Pa makar i ne isla, ocigledno je barem da to s kmecidbom veze nema.
Kao da ce neko ici na frontu i Cecenu objasnjavati da treba da se obrije. De budite malo realniji i ne gutajte bas svaku medijsku patku. ..sto si stavio specijalna V o u navodne znakove ..
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:32 |
|
|
Haram je napisao/la: Jedina kmecidba koju ja nacujem je ova ukropska, dok od Rusa dolaze iskljucivo samouvjerene poruke da "specijalna vojna operacija ide po planu". Pa makar i ne isla, ocigledno je barem da to s kmecidbom veze nema.
Kao da ce neko ici na frontu i Cecenu objasnjavati da treba da se obrije. De budite malo realniji i ne gutajte bas svaku medijsku patku.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:35 |
|
|
@Haram ako ne cujes 'rusku kmecidbu' onda ne pratis one koji nisu asocirani s Kremljom iz Rusije. Citaj sta pise anatoly karlin, kamil kazani, strelkov, rusich bataljun
Pusti ti usrani RT i ostale tv kuce i velike novine. Sve je to k i propaganda.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:38 |
|
|
..a tek će cirkus nastat s mobilizacijom spremne patriotski nastrojeni jedinica koji pušku nisu uzeli u životu.. veselim se u stvari tugujem zbog tih jadnika koji će dobit kartu u jednom smjeru…
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:38 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Cini mi se kako je haram, klon bbc-a, samo sada umjesto da glumi hrvata, glumi bosnjaka.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:41 |
|
|
laganini je napisao/la: Haram je napisao/la: Jedina kmecidba koju ja nacujem je ova ukropska, dok od Rusa dolaze iskljucivo samouvjerene poruke da "specijalna vojna operacija ide po planu". Pa makar i ne isla, ocigledno je barem da to s kmecidbom veze nema.
Kao da ce neko ici na frontu i Cecenu objasnjavati da treba da se obrije. De budite malo realniji i ne gutajte bas svaku medijsku patku. ..sto si stavio specijalna V o u navodne znakove .. Oj Bog tE dao, stavio sam citat pod navodnike a ne SVO.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:42 |
|
|
DrMag je napisao/la: Cini mi se kako je haram, klon bbc-a, samo sada umjesto da glumi hrvata, glumi bosnjaka. ..ne virujem to je komunjara u dusi dalje ne triba..
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:44 |
|
|
Biznis je biznis, Americke firme moraju zaraditi.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:44 |
|
|
DrMag je napisao/la: Cini mi se kako je haram, klon bbc-a, samo sada umjesto da glumi hrvata, glumi bosnjaka. Ja sam se s BBC-em godinama cero po forumu, znaju oni koji su duze ovde. Prema tome: Bosnjak, Bosanac, Jugosloven (od namjanjeg ka najvecem). BBJ a ne BBC. :)
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:49 |
|
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:50 |
|
|
Haram je napisao/la: DrMag je napisao/la: Cini mi se kako je haram, klon bbc-a, samo sada umjesto da glumi hrvata, glumi bosnjaka. Ja sam se s BBC-em godinama cero po forumu, znaju oni koji su duze ovde. Prema tome: Bosnjak, Bosanac, Jugosloven (od namjanjeg ka najvecem). BBJ a ne BBC. :) ..nisi naglasio komunjara boljševik..il se stidiš..
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 17:55 |
|
|
To je ideoloska odrednica. Drug Dr.Mag je govorio o etnickoj negirajuci moje bosnjacko cistokrvstvo. :)
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 18:17 |
|
|
Nije loš tenJk, ali sami i dalje mišljenja da ovdje tenkovi nemaju šta da traže. Jednostavno nemaju šanse sa naprednijim naoružanjem.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 18:21 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 18:37 |
|
|
Velebit je napisao/la: divizija je napisao/la: ne stoji, stoji oko 45% s trendom smanjenja.
i stoje preko volje i preko qrca, zapravo svi gurkaju jedan drugoga, "ajde ti", ali im se pomoć sveukupno daje na kapaljku u odnosu na mogućnosti.
a možda su i te mogućnosti precijenjene, jer je 2/3 tog BDPa o kojem govorimo klikovi na youtubeu i društvenim mrežama i koliko je George pojeo u restoranu.
Kad je SAD usa u prvi i drugi svjetski rat podrska ratu i zelja naroda da prdne da pomogne zapadu protiv Nijemaca je bila skoro 0%. Wilson i Roosevelt su izabrani, isto ka i Zelenski na platformi mira i neutralnosti, cak izolacionizma u slucaju oba predsjednika SAD. Dakle to sta ti govoris je jedno tjesenje. Sta me cudi. Sasvim je vidiljivo da globo homo imperij ima namjeru i plan kako da ovo pobjedi i da ce za 2 godine bit zavrsena izgradnja citavih novih tvornica u SADu koje ce postojati samo za dostavu oruzja Ukrajini. Do tada ce Ukrajina izdrzat a i ove drame, koje vise postoje u obliku medijskih spekulacija nego u realnosti isto su nebitne. Recimo otkriveno je da je Njemacka vec odavno pocela pripremat Leoparde za isporuku Ukrajini. Stoga to 'nevoljko' je isto samo dio medijskog clickbaita. Podrska Ukrajini je ogromna kako u anketama tako i medu elitom. Zalihe oruzja nisu neogranicene ali se grade citave nove tvornice samo za Ukrajinu. Zapad dozivljava Ukrajinu ka svoje tlo i odlucan je pobjedit. Estonija je doslovno poklonila citavu svoju artiljeriju Ukrajini. Sve novo sta kupe i proizvedu samo poslide Ukrajini. S druge strane je Rusija koja nema nikog osim Bjelorusije i Irana koji su na rubu revolucija. Zbilja ne znam sta ocekujes. Rusi se oslanjaju na neki black swan event. Nesto ka na izborima dobije rezim koji nece podrzavat Ukrajinu. Nesto ka masivni bunt i dezertiranje u Ukrajinskoj vojsci Nesto ka gradanski rat izmedu Zelenskog i Banderista Nesto ka velika depresija u Americi i EU To je iracionalno ocekivanje Deus Machine. Trenutni plan, kako stvari stoje, ne predvida pobjedu. Cak ni ono sta ajmo rec dobro isplaniraju (unistavanje struje u Ukrajini) im propadne jer nisu shvatili koliko je zapad da PZO Ukrajini. Šta misliš o tome da Rusi jednostavno nanesu toliko gubitaka VSU-u da se ne mogu oporaviti? Je li tu leži ključ ruske pobjede? Koliki su im gubitci do sada? 150 000 - 200 000? To je realno ako je Von Der Leyen izjavila da imaju 100 000 POGINULIH pa su poslije negirali. Ako im nanesu još toliko, šta onda? Rusi opet koliko-toliko mogu nadomjestiti te gubitke. Naravno, uvik postoji mogućnost stranih plaćenika. Već ih je na tisuće ili ubijeno ili osakaćeno, koliko je samo Gruzijaca pobijeno? Ali ne mislim da ih ikada ima dovoljno da nadomjeste domaće Ukrajince niti da se bore motivirano koliko domaći. Naravno, i Rusi bi u tom slučaju imali 400 000 izbačenih. Ne bi to bila neka pobjeda, ali bi se brojalo kao pobjeda. Ukrajinci bi se srozali na mikronaciju kroz par generacija, a Rusima bi u ovoj generaciji bio uništen kapacitet za nove ratove. I sve što bi osvojili bi izgledalo ko Bahmut ili Marinka danas, ali bi se pisalo kao pobjeda.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 18:38 |
|
|
Milion poginulih Ukrajinaca. Ako je vjerovati Rusima (a ne vidim što ne bismo), oni dosad imaju 1362 poginula vojnika.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 18:58 |
|
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 19:12 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39562 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kako se čini opet će se gusjenice njemačkih tenkova kotrljati ukrajinskom stepom. Njemačka šalje tenkove Leopard a SAD M1 Abrams.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 19:37 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
laganini je napisao/la: Mirovinu ti pljačka Plen Ki Mun i šalje pajdi Zelenom. Peneze posle djele po OŠ šor zonama, moj ti boomeru. Uhljebu štetočinske zajednice Bitno ti jedino da si sina i snahu ukruhal na proračun.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 19:42 |
|
|
K..M je napisao/la: laganini je napisao/la: Mirovinu ti pljačka Plen Ki Mun i šalje pajdi Zelenom. Peneze posle djele po OŠ šor zonama, moj ti boomeru. Uhljebu štetočinske zajednice Bitno ti jedino da si sina i snahu ukruhal na proračun. ..sin je u realnom sektoru godišnja plaća 40 000 eura a snaha tek triba radit i bice tu negdi s primanjima..takva struka..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 19:42 |
|
|
..Ukrajinci sve slabiji.. Šaljemo 31 tenk Abrams Ukrajini. To su najbolji tenkovi na svije….
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rat u Ukrajini - vojni aspekt Postano: 25 sij 2023, 20:08 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Haram je napisao/la: Jedina kmecidba koju ja nacujem je ova ukropska, dok od Rusa dolaze iskljucivo samouvjerene poruke da "specijalna vojna operacija ide po planu". Pa makar i ne isla, ocigledno je barem da to s kmecidbom veze nema. . Tii vjerujes u vlastite gluposti?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|