|
|
Stranica: 1209/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 16:30 |
|
|
Znači, Prigožin pun optimizma uoči ofenzive.
Kaže, past će Donbas možda za 2 godine.
Koliko će još tu ljudi poginuti i na što će ličiti Donbas sve ako ga i uspju zauzeti..
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 16:36 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10026 Lokacija: Banja Luka
|
Donbas će biti slobodan , ruski jezik će se u njemu i širom prostora Ukrajine veselo govoriti . Njegova prirodna bogatstva su i dalje tu , neuništena , a gradovi koji su porušeni će biti sagrađeni nanovo , ljepši i bolji nego što su bili .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 16:42 |
|
|
Ma Rusija je tehnoloski zaostala pa ih ne moze opremiti.
Samo proizvodi nuklearne reaktore i stanice, avione, rakete svih vrsta, brodove, vozove, automobile, kamione, traktore, kombajne, oklopnjake i tenkove, turbine, svemirske letjelice i specijalnu tehniku svih vrsta.
|
|
Vrh |
|
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 16:47 |
|
|
Za avione im Kina ne želi prodat dijelove.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 16:52 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10026 Lokacija: Banja Luka
|
Zviezda Granda je napisao/la: Za avione im Kina ne želi prodat dijelove. Naravno , daju im džaba .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 17:04 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Za avione im Kina ne želi prodat dijelove. Koje dijelove?
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 17:33 |
|
|
Rusi su dosad izgubili najmanje 1720 tenkova, 780 borbenih oklopnih vozila i 2053 transportera (BMP). Znači oko 4500 tenkova i oklopnih vozila. Ovo su vizualno potvrđeni gubitci, tako da su stvarni bar 30% veći ako ćemo realno gledati da ni danas nije moguće baš svu uništenu tehniku poslikat i posnimat. Ukrajinci su po istoj toj metodi vizualne potvrde izgubili 460 tenkova. Čisto za usporedbu.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Osip
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 17:56 |
|
|
A koliko je Ukrajina izgubila ljudstva? Jesu to "strucnjaci" mogli zabiljezit?
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 18:14 |
|
|
Imaju, ima i hrvatska u skladištu hrpu t-34ki i t-55ica. To nije nikakav potencijal nego se radi o sarkofazima na gusjenicama. Uništeno im je 50% modernih borbenih tenkova kojima su raspolagali prije invazije.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 18:26 |
|
|
Osip je napisao/la: A koliko je Ukrajina izgubila ljudstva? Jesu to "strucnjaci" mogli zabiljezit? Pa ne može nitko to sa sigurnošću reći, postoje razne procjene, zapadni izvori za ukrajince procjenjuju da imaju 100 tisuća poginulih i ranjenih, za ruse od 150-180 tisuća poginulih i ranjenih, što znači da ukrajinci imaju oko 30-40 tisuća poginulih, a rusi 50-70 tisuća.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 18:35 |
|
|
..necu rec al izgleda da wagnerovci oteli kontroli.. lipe su pare al štoceti kad te nema..
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 18:40 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Ne vjerujem. Po meni imaju oko 70.000 mrtvih. Preko 90.000 bi me iznenadilo.
Šojgu je rekao da je 6.500 poginulih Ukrajinaca u januaru, kad su borbe žestoke. To očigledno nije naduvana brojka, jer da je htio da postigne propagadni efekat, rekao bi 10.000 ili 15.000.
Prosjek po mjesecima je vjerovatno manje od toga.
Da li Rusi imaju više poginulih? Naravno da imaju, imali su i u prvoj fazi rata (2014.-2022.) 30% više poginulih od ukrajinaca iako smo se naslušali razno raznih priča o katastrofalnim ukrajinskim gubitcima.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 18:50 |
|
|
..stvar je ubtome da Rusi rokaju i onda se pomaknu par metara pa ih odmaposli ukri vrate na istio..al realno širem je dva koraka naprid tri Nazad..
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 18:50 |
|
|
Ako i nije pala, to će past kroz par dana, bahmut je vojnički izgubljen to nitko ne dovodi u pitanje već 2 mjeseca, samo je stvar koliko će bitka još trajati. Ukrajinci bi se trebali povući u zapadni dio grada preko rijeke ako već nisu i produžit bitku koliko god mogu protunapadima na ruske klinove. Tu mogu dobit još par tjedana prije nego budu prisiljeni na povlačenje.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 19:22 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Ako i nije pala, to će past kroz par dana, bahmut je vojnički izgubljen to nitko ne dovodi u pitanje već 2 mjeseca, samo je stvar koliko će bitka još trajati. Ukrajinci bi se trebali povući u zapadni dio grada preko rijeke ako već nisu i produžit bitku koliko god mogu protunapadima na ruske klinove. Tu mogu dobit još par tjedana prije nego budu prisiljeni na povlačenje. ..moguce naravno Rusi su sve bacili na bakhmut očajnički im triba nekakva pobjeda nakon niza poraza i svaki dan slobodnog grada godina očaja za kepeca..a brzo će 24.02..
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 19:28 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Imaju, ima i hrvatska u skladištu hrpu t-34ki i t-55ica. To nije nikakav potencijal nego se radi o sarkofazima na gusjenicama. Uništeno im je 50% modernih borbenih tenkova kojima su raspolagali prije invazije. Ja ne znam kako vi zaboravite da pričate o Rusiji. Rusija je za vrijeme WWII proizvela 102.500 tenkova za kratko vrijeme i to onda kad nisu imali hljeba da jedu. Sad ako žele mogu napraviti milion. Mogu pregaziti Ukrajinu za 2 dana. Igraju igru mačke i miša iz sebi poznatih razloga.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 19:32 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Imaju, ima i hrvatska u skladištu hrpu t-34ki i t-55ica. To nije nikakav potencijal nego se radi o sarkofazima na gusjenicama. Uništeno im je 50% modernih borbenih tenkova kojima su raspolagali prije invazije. Ja ne znam kako vi zaboravite da pričate o Rusiji. Rusija je za vrijeme WWII proizvela 102.500 tenkova za kratko vrijeme i to onda kad nisu imali hljeba da jedu. Sad ako žele mogu napraviti milion. Mogu pregaziti Ukrajinu za 2 dana. Igraju igru mačke i miša iz sebi poznatih razloga. …moga bi i ja naguzit monicu belluci..
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 19:34 |
|
|
Samo pazi da tebe ne naguze ovi za koje navijaš.
_________________ ex Skeletor
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 19:35 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Imaju, ima i hrvatska u skladištu hrpu t-34ki i t-55ica. To nije nikakav potencijal nego se radi o sarkofazima na gusjenicama. Uništeno im je 50% modernih borbenih tenkova kojima su raspolagali prije invazije. Ja ne znam kako vi zaboravite da pričate o Rusiji. Rusija je za vrijeme WWII proizvela 102.500 tenkova za kratko vrijeme i to onda kad nisu imali hljeba da jedu. Sad ako žele mogu napraviti milion. Mogu pregaziti Ukrajinu za 2 dana. Igraju igru mačke i miša iz sebi poznatih razloga. Nije rusija nego SSSR, da je rusija ratovala protiv hitlera palo bi sve do urala. Ostalo što si napisao nije vrijedno komentara jer ne živiš u realnosti. Mogu proizvest miljardu tenkova, a šalju tenkove stare 60 godina u rat.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 19:36 |
|
|
laganini je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ja ne znam kako vi zaboravite da pričate o Rusiji. Rusija je za vrijeme WWII proizvela 102.500 tenkova za kratko vrijeme i to onda kad nisu imali hljeba da jedu. Sad ako žele mogu napraviti milion. Mogu pregaziti Ukrajinu za 2 dana. Igraju igru mačke i miša iz sebi poznatih razloga.
…moga bi i ja naguzit monicu belluci.. Ne bi. Jer si slab i nikakav, ko Ukrajišnjaci. Možda bi dobro prošao u Bužimu. Rusija može. Jednim tasterom uništiti život na planeti Zemlji.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 19:44 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: laganini je napisao/la: …moga bi i ja naguzit monicu belluci.. Ne bi. Jer si slab i nikakav, ko Ukrajišnjaci. Možda bi dobro prošao u Bužimu. Rusija može. Jednim tasterom uništiti život na planeti Zemlji. To može napravit još nekoliko država. Što znači da rusija ne može pobijedit koristeći nuklearno oružje, što znači da korištenjem tog oružja čini automatski samoubojstvo, što znači da prijetnja nuklearnim oružjem znači suicidalnost, što znači da to predstavlja znak slabost i ranjivost.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 19:45 |
|
|
Primarijus je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ja ne znam kako vi zaboravite da pričate o Rusiji. Rusija je za vrijeme WWII proizvela 102.500 tenkova za kratko vrijeme i to onda kad nisu imali hljeba da jedu. Sad ako žele mogu napraviti milion. Mogu pregaziti Ukrajinu za 2 dana. Igraju igru mačke i miša iz sebi poznatih razloga.
Nije rusija nego SSSR, da je rusija ratovala protiv hitlera palo bi sve do urala. Ostalo što si napisao nije vrijedno komentara jer ne živiš u realnosti. Mogu proizvest miljardu tenkova, a šalju tenkove stare 60 godina u rat. Pa eto cijeli svijet šalje Ukrajišnjacima najnovije oružje, troše stotine milijardi maraka i? Ne mogu ništa protiv ruskih teknova starih 60 godina. Rusija očigledno želi što više da uvuče zapadne klošare u rat da ih ponizi za sva vremena.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 19:46 |
|
|
Primarijus je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ne bi. Jer si slab i nikakav, ko Ukrajišnjaci. Možda bi dobro prošao u Bužimu.
Rusija može. Jednim tasterom uništiti život na planeti Zemlji.
To može napravit još nekoliko država. Što znači da rusija ne može pobijedit koristeći nuklearno oružje, što znači da korištenjem tog oružja čini automatski samoubojstvo, što znači da prijetnja nuklearnim oružjem znači suicidalnost, što znači da to predstavlja znak slabosti i ranjivosti. ..te njihove prijetnje me podsjećaju na ditinjstvo ibkad bi se potukli onda bi poraženi pritili starijim bratem..
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 19:47 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Nije rusija nego SSSR, da je rusija ratovala protiv hitlera palo bi sve do urala. Ostalo što si napisao nije vrijedno komentara jer ne živiš u realnosti. Mogu proizvest miljardu tenkova, a šalju tenkove stare 60 godina u rat.
Pa eto cijeli svijet šalje Ukrajišnjacima najnovije oružje, troše stotine milijardi maraka i? Ne mogu ništa protiv ruskih teknova starih 60 godina. Rusija očigledno želi što više da uvuče zapadne klošare u rat da ih ponizi za sva vremena. Sa 20 Himarsa je došlo do preokreta na bojištu. Još su im dali rakete najmanjeg dometa.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 11 vel 2023, 19:48 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: laganini je napisao/la: …moga bi i ja naguzit monicu belluci.. Ne bi. Jer si slab i nikakav, ko Ukrajišnjaci. Možda bi dobro prošao u Bužimu. Rusija može. Jednim tasterom uništiti život na planeti Zemlji. …ja jesam ko Ukrajinac jebem ruse i rusofile znaci Monica bi bila zahvalna..
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|