Српску наменску индустрију чини систем предузећа са посебним капацитетима за производњу наоружања и војне опреме. То су:
Југоимпорт - СДПР у Бөограду Борбени сложени системи - погон Морава у Великој Плани Фабрика стрељачке муниције у Узићима ЕДеПро у Београду Сензор Инфиз у Београду MTT-Инфиз у Београду ИМТЕЛ комуникације у Београду Утва у Панчеву Телеоптик - жироскопи у Земуну Прва искра - Наменска производња у Баричу Пупин Телецом У Вождовцу Застава Оружје у Крагујевцу Застава ТЕРВО У Крагујевцу 14.октобар у Крушевцу Трајал у Крушевцу Фабрика заштитних средстава Фабрика експлозива и пиротехнике Слобода у Чачку Први партизан - Наменска производња у Ужицу Милан Благојевић - Наменска производња у Лучанима Крушик у Ваљеву, Корпорација Јумко у Ваљеву ФАП у Прибоју ППТ Наменска у Трстенику ЕИ-ОПЕК у Нишу
Ima nove tvrtke u Kuršumliji (Bela crkva, Nemanjićki grad), Novi pogoni u V.plani...i Smederevskoj Palanci...
Još su otvorili i po RS da prave zbog dozvola od Muja Bratunac Despot i još po neđe.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61212 Lokacija: DAZP HQ
Primarijus je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:
Pa Srbija ima okupiran dio teritorije. Naravno da ćemo se naoružavati i čekati priliku za Boj na Kosovu No.2 ili što bi Hrvati rekli Oluju.
To što mi Hrvate koristimo kao pokriće za naoružavanje je super i za nas i za Hrvate.
Ne nego je to uglavnom zbog fiksacije vučića sa Hrvatskom, ne trebaš davat 3-3,5 miljarde eura za najnovije Rafale (što vučić navodno planira) da bi porazio par tisuća albanaca na Kosovu ako NATO nekim čudom ode sa Kosova. To je kupovina koja nema baš nikakve logike osim kao reakcija na hrvatsku kupovinu, a i tad je prilično iracionalna jer se za iste avione i isti broj aviona daje 3 puta više para, to su 2 srbijanska godišnja proračuna za jednu eskadrilu. Da, avioni su potpuno novi i malo noviji model, ali svejedno nitko racionalan nebi davao dodatnih 2-2,5 miljarde za njih.
svako jutro se pomolim za Vučića...i pitam se jeli zaslužio narod naš mislim u globalu takav kapacitet političara kod susjeda..ponekad se upitam...
Hvala Vučiću na postojanju, on nam olakšava da se naoružamo do zuba, a da nitko ništa ne pita.
I dalje sam u nevjerici da na Rafale nitko nije prigovarao, ni možemaši, ni Index, udruge, nitko živ, očekivao sam ratno stanje.
Sve zahvaljujući Vučiću.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Ne nego je to uglavnom zbog fiksacije vučića sa Hrvatskom, ne trebaš davat 3-3,5 miljarde eura za najnovije Rafale (što vučić navodno planira) da bi porazio par tisuća albanaca na Kosovu ako NATO nekim čudom ode sa Kosova. To je kupovina koja nema baš nikakve logike osim kao reakcija na hrvatsku kupovinu, a i tad je prilično iracionalna jer se za iste avione i isti broj aviona daje 3 puta više para, to su 2 srbijanska godišnja proračuna za jednu eskadrilu. Da, avioni su potpuno novi i malo noviji model, ali svejedno nitko racionalan nebi davao dodatnih 2-2,5 miljarde za njih.
svako jutro se pomolim za Vučića...i pitam se jeli zaslužio narod naš mislim u globalu takav kapacitet političara kod susjeda..ponekad se upitam...
Hvala Vučiću na postojanju, on nam olakšava da se naoružamo do zuba, a da nitko ništa ne pita.
I dalje sam u nevjerici da na Rafale nitko nije prigovarao, ni možemaši, ni Index, udruge, nitko živ, očekivao sam ratno stanje.
Sve zahvaljujući Vučiću.
Da, on je nešto najbolje što se moglo desiti Hrvatskoj a najgore njima u Srbiji.
Neka poživi što duže (jedino ako ga rusi ne ohlade).
Sve zahvaljujući Vučiću.
Sve si pogresno protumacio, Srbija je imala brojne kritike zbog naoruzavanja, a Vucic je to peglao izjavama o Hrvatskoj i tako smo kupovali oruzje i balansirali na 4 stolice hahah
Pretorijanska garda bi bila pol. brigada i zandarmerija i kao sto smo videli 2020. vise nego dovoljno... svako ko lupeta da ce specijalci tuci narod na ulicama nije normalan.
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
Da i uvek po istoj matrici. Uvek je taj režim ogrezao u korupciji. Kao da ista ruka vodi sve obojene revolucije .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
A gde pripadaju ovoj novih 5k specijalaca?
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
Da li će posle ovolikog ulaganja u vojsku VS biti na 4 mestu po jačini na Balkanu ?
Za tim potrebe nema , narod je umrtvljen . I čirlidersice bi pobedile pobunjeni narod . Žaba je odavno skuvana . Većina bi dala Kosovo za mostEve i putOve .
Sibinjanin Janko je napisao/la:
Primarijus je napisao/la:
Ovo pripada vučku da ga štiti od naroda kad potpiše nezavisnost kosova i uvede sankcije rusiji.
Pa na ovoj temi je to apsolvirano. To je posao MUP-a. Policija to moze da resi bez problema.
Jedino da im druga strana tz ruska ponudi više , ali za takav ishod šanse su 0, 01%
Dakle sve sto je razvijano kao prototip, sada ulazi u serijsku proizvodnju. Pojacali smo VTI i to polako daje rezultate. Imamo strucnjake kakve nemaju ni puno vece drzave. Namenska ubija pare od Ukrajine, crni fondovi puni do cepa. Nadam se da ce uvesti i vojni rok, bice ludilo.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.