HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2025, 10:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Jure Francetić - Povratak Otpisanih
PostPostano: 12 sij 2011, 13:11 

Elem, jučer čitao interview:

http://www.ljportal.com/ljubuski-4/4-po ... im-u-sabor

Vrlo zanimljiv, evo i prvih reakcija:

http://www.vecernji.ba/vijesti/hrvatska ... nak-238235

Uglavnom, svakako su "otpisani" Hrvati nedovoljno iskorišteni u pozitivnom smislu.

Zna li ko od vas više o njemu?

Vrh

Naslov: Re: Jure Francetić - Povratak Otpisanih
PostPostano: 12 sij 2011, 13:57 

Mislim da imam Francetića u prijateljima na Facebooku

Vrh

PostPostano: 12 sij 2011, 15:14 

'Često kada putujem svijetom svojoj kćerki pokazujem majice sa slikom Che Guevare. Govorim joj da je on bio najpoznatiji čovjek na svijetu nakon Isusa Krista '....

:scared

Sto je ovim ustasama??? Ne samo da vole muslimane vec evo pocese obozavat i boljsevike...Kakav ritard. Drzi se ti lame Jorge.

Vrh

PostPostano: 12 sij 2011, 15:38 

Baš!

Who the fuck is Jorge Francetić?

Vrh

PostPostano: 12 sij 2011, 16:50 

Frankopan je napisao/la:
'Često kada putujem svijetom svojoj kćerki pokazujem majice sa slikom Che Guevare. Govorim joj da je on bio najpoznatiji čovjek na svijetu nakon Isusa Krista '....

Sto je ovim ustasama??? Ne samo da vole muslimane vec evo pocese obozavat i boljsevike...Kakav ritard. Drzi se ti lame Jorge.

U Australiji sam imao priliku da upoznam nekoliko pripadnika nekadašnje organizacije HRB - Hrvatsko Revolucionarno Bratstvo. To su sada stari ljudi ali bilo mi je zanimljivo pričati s njima. Skoro svi su dobro poznavali većinu članova grupe "Fenix", tj Bugojanske grupe iz 1972.
I tako mi pričaju kako su posebno nadahnuće Fenixovci nalazili u čitanju knjiga i publikacija o Che Guevari i Kubanskoj revoluciji. Che im je bio nekakva vrsta uzora. Priče o tome kako su Castro i Che počeli revoluciju sa nekoliko ljudi i pobjedili, raspaljivale su im maštu tako da su izgubili smisao za realnost. I otišli u propast.
Ja nisam isprva vjerovao ali kad sam čuo iz više izvora onda mi je bilo smiješno. Tipovi koji sebe smatraju nasljednicima ustaša nalaze uzor u likovima sa suprotnog ideološkog tabora.
Tako da mi ovo što priča ovaj Francetić i nije iznenađenje.
A i inače svi ti emigranti su izgubili vezu sa našom stvarnošću. Zato je bolje da su tamo gdje jesu.

Vrh

PostPostano: 12 sij 2011, 17:21 

Ringo10 je napisao/la:
Frankopan je napisao/la:

U Australiji sam imao priliku da upoznam nekoliko pripadnika nekadašnje organizacije HRB - Hrvatsko Revolucionarno Bratstvo. To su sada stari ljudi ali bilo mi je zanimljivo pričati s njima. Skoro svi su dobro poznavali većinu članova grupe "Fenix", tj Bugojanske grupe iz 1972.
I tako mi pričaju kako su posebno nadahnuće Fenixovci nalazili u čitanju knjiga i publikacija o Che Guevari i Kubanskoj revoluciji. Che im je bio nekakva vrsta uzora. Priče o tome kako su Castro i Che počeli revoluciju sa nekoliko ljudi i pobjedili, raspaljivale su im maštu tako da su izgubili smisao za realnost. I otišli u propast.
Ja nisam isprva vjerovao ali kad sam čuo iz više izvora onda mi je bilo smiješno. Tipovi koji sebe smatraju nasljednicima ustaša nalaze uzor u likovima sa suprotnog ideološkog tabora.
A i inače svi ti emigranti su izgubili vezu sa našom stvarnošću. Zato je bolje da su tamo gdje jesu.

Vecina nasih emigranata pojma nema sto se desava u zemlji..Pojma. I iako su iz BIH samo ih interesuje sto se desava u Hrvatskoj.. Mada kad razmislim, u pravu si. Svi ovi sto svoje hrvatanje verificiraju latentnim antisemitizmom ( kao da mu Zidovi otese Pederaciju a ne islamofasisti) su kad se o ekonomiji ili ideologiji govore u biti socijalisti... Che Gevera i boljsevizam...kama..i Jasenovac..HSP i SDP...sve je kod Hrvata moguce...

Vrh

PostPostano: 12 sij 2011, 17:47 

Ja zbilja ne kontam zasto je ta ceznja jos prisutna kod hrvata, mislim pritom na NDH. Ona nije donijela nisto pozitivno za hrvate uopce, ali je privukla jedan negativni image koji prati iste kao zla kob. I daje nekim narodima za pravo da pokazuju prstom prema hrvatima. Da rezimiramo, sto je Francetic ucinio nesto konkretno za hrvatsku? I ja sam ga kao klinac simpatizirao(cak u biti i nije negativac, znate pricu o srpskom djecaku), ali je skroz bio sterilan tip. Kao i svo rukovodstvo NDH. Luzeri.

Vrh

PostPostano: 12 sij 2011, 18:57 

Frankopan je napisao/la:

ovaj će sjebat HSP ima svi muslimani da glasaju za njegovu stranku jer levati na koridama u bosni kupuju majce s likom Che Guevare jer misle da je to Naser Orić :zubati

Vrh

PostPostano: 12 sij 2011, 19:24 

Nema sreće za hrvatsku desnicu dokle su joj uzdanice debeli "magistar", onaj cvikati kreten Paraga, ovaj "s neba pa u rebra" Francetić i slični ...
Desnici treba novo moderno lice i lider od 30-40 godina a ne Jeremije ...

Vrh

PostPostano: 12 sij 2011, 20:38 

ako su uopće kandidira, gospodin francetić će biti ispod o,1 %, u hrvatskoj nikad nije bila sluha za takav tip političara, a danas kad je sva priča u borbi protiv korupcije i lopovluka, nacionalne teme ne prolaze, pogotovo s toga što su nacionalna pitnja u hrvatskoj riješena.

Vrh

PostPostano: 12 sij 2011, 21:49 

Pa u jednok mog prijatelja davno je visila mala Tuđmanova slika iza vrata i velika Pavelićeva na pročelju. To sve govori

Vrh

PostPostano: 12 sij 2011, 22:24 

Ma nabijem i njih i Che Guevaru, samo majice s ovakvim likom kod mene dolaze u obzir:

slika

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 01:33 

PCM je napisao/la:
Nema sreće za hrvatsku desnicu dokle su joj uzdanice debeli "magistar", onaj cvikati kreten Paraga, ovaj "s neba pa u rebra" Francetić i slični ...

Tonči Tadić. Da je on došao na čelo HSP-a, ta stranka bi danas imala 20% glasova. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 01:40 

Grunf je napisao/la:
PCM je napisao/la:

Tonči Tadić. Da je on došao na čelo HSP-a, ta stranka bi danas imala 20% glasova. :palacgore1

Pa nije mogao od gojaznog magistra ...

Ego je sahranio pravaštvo, a skoro i državu kad je pravljena. U nas nitko ne bi bio "jedan od raje", svi bi uvijek "kolo vodili" ma koliko god limitirani bili u svakom pogledu ...

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 09:32 

Ringo10 je napisao/la:
Frankopan je napisao/la:

che je hladnokrvni komunistički ubojica koji je osobno smicao nevine ljude.
zanimljivo da se upravo se ovom liku slični kvazirevolucionari, kače upravo na komunističke zločince i "revolucionarno" nasilje dok istovremeno potežu bleiburg kao argument kad im se prohtije.
ne znaju ni oni sami bi li piškili ili kakili. takvih u hrvata koliko oćeš, ne samo u emigraciji.
svejedno, ne bih generalizirala emigrante. ima tu izvanrednih ljudi. ovakvi su prije iznimka nego pravilo.
naime, ova spodoba je, kako čitam jutros, u nekakvim vezama sa onim imbecilom, frankom bilaverom... pametnom dosta.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 09:51 

Kum Bečo je napisao/la:
Pa u jednok mog prijatelja davno je visila mala Tuđmanova slika iza vrata i velika Pavelićeva na pročelju. To sve govori

jednog, vidiš da sam onda rezultat navedenog "političara" i preoptimistično provnozirao....

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 09:53 

Ako ima love, i ako za sobom može pokrenuti val povratnika iz južne Amerike, što da ne? Koji bi to bum bio...

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 10:01 

I ja se čudim ovom dočekivanju na nož čovjeka koji uopće ne zbori loše...

Pokušava promijenit pogled na strica i Crnce...

Samo još jedan dokaz kako nema toga ko valja...
Pogotovo me začudiše naši "desničari"...

Nemam ni pozitivno ni negativno mišljenje o čovjeku dok još malo ne prikupim infoa ali je fascinantno kako reagiramo...

Pa dobro, možda da pokrenemo nekog Frankensteina...

Trebaju nam pozitivni ljudi. Nema ih tako puno da bi se razbacivali i otpisivali sve redom zbog ovog ili onog...

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 10:04 

Vrlo pozitivna osoba s čvrstim stavom ,odličan intervju !
Kada se pročitaju oba teksta ,znači intervju i ona nagađanja u Večernjem ,tada se vidi kolika je objektivnost kod većine dežurnih "kritičara"!

Jedini mu je grijeh što voli svoju Domovinu !!

"Krkanski" ustašluk ne podržavam (onoga Pavelića i Luburića)ali o Francetiću imam visoko mišljenje(on je bio vitez u pravom smislu te riječi) .
Ili ako povučemo paralelu -da vas pitam (Je li Josipović u kakvom rodu s komunističkim zločincima)

Ako poredimo sadašnje stanje naših generala ,koji su redom završili u "pravosudnom" Hagu i sve ovo negativno što se dešava u javnosti (medijima) po braniteljima ,pa što mislite što su radili 45 .godina mediji i školstvo u bivšoj Jugi ili
sada što radi "objektivna" FTV.

ps.Tko je zločin uistinu radio nek završi i gdje treba završit (doživotno u zatvoru).

I nemojte se stidjeti istinskih boraca za Hrvatski narod i pogotovo nemojte dozvoliti sebi da pljujete po njima!

Jure dobro došao!!! :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 10:05 

Junuz Djipalo je napisao/la:
I ja se čudim ovom dočekivanju na nož čovjeka koji uopće ne zbori loše...

Pokušava promijenit pogled na strica i Crnce...

Samo još jedan dokaz kako nema toga ko valja...
Pogotovo me začudiše naši "desničari"...

Nemam ni pozitivno ni negativno mišljenje o čovjeku dok još malo ne prikupim infoa ali je fascinantno kako reagiramo...

Pa dobro, možda da pokrenemo nekog Frankensteina...

Trebaju nam pozitivni ljudi. Nema ih tako puno da bi se razbacivali i otpisivali sve redom zbog ovog ili onog...

o njemu kao osobi, ni ja nemam izbrušeno mišljenje jer jednostavno premalo znam o očovjeku da bi na osnovi jednog novinarskog uratka takvo mišljenje imao, ali procjenu o njegvom eventualnom političkom uspjehu, mogu dati, naime ona se temelji na sličnim pokušajima, nekolicine političkih sanjara koji su pokušali slično u hrvatskoj. jedino ako čovjek želi malo promidžbe, koja definitvno ide kroz proces izbora, samo ne vidim , šta će mu....

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 10:08 

Da je ispravno ispipao puls hrvatske javnosti, javio bi se sa naslovom "Dovodim X hrvatskih poduzetnika iz Argentine i Čilea..."

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 10:23 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Citat:
Što se drugih tiče, Nikica Valentić je kum mom djetetu, upoznao sam ili ugostio Matu Granića, Mladena Vedriša, Nadana Vidoševića, Ivana Jakovčića, Matu Crkvenca kojeg sam, šaleći se da je komunist, na ručak odveo u menzu gdje jedu studenti, mladi ljevičari. Vlasnik Heruca Biondić mi je rođak s majčine strane. Jeste li se na bilo koji način okoristili tim vezama? – Mogli smo postati jedna od onih Tuđmanovih 200 obitelji, ali sam to odbio.

ne bih rekao da je ovaj pozitivan. zbog ovih boldanih vjerujem da je pokvaren.

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 10:26 

Grunf je napisao/la:
PCM je napisao/la:

i taj mi je sumnjiv. napustit stranku pred parlamentarne izbore nije baš ono što od lidera očekuješ. na kraju krajeva što se ne vrati u HSP, barem sada ima sve mogućnosti. on i onaj rožić :thumbdown

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 11:34 

PCM je napisao/la:
Pa nije mogao od gojaznog magistra ...

Ego je sahranio pravaštvo, a skoro i državu kad je pravljena. U nas nitko ne bi bio "jedan od raje", svi bi uvijek "kolo vodili" ma koliko god limitirani bili u svakom pogledu ...

Upravo to, fascinantna je raširenost toga fenomena na hrvatskoj državotvornoj političkoj sceni.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2011, 16:12 

totem je napisao/la:
Ja zbilja ne kontam zasto je ta ceznja jos prisutna kod hrvata, mislim pritom na NDH. Ona nije donijela nisto pozitivno za hrvate uopce, ali je privukla jedan negativni image koji prati iste kao zla kob. I daje nekim narodima za pravo da pokazuju prstom prema hrvatima. Da rezimiramo, sto je Francetic ucinio nesto konkretno za hrvatsku? I ja sam ga kao klinac simpatizirao(cak u biti i nije negativac, znate pricu o srpskom djecaku), ali je skroz bio sterilan tip. Kao i svo rukovodstvo NDH. Luzeri.

NDH nostalgija među Hrvatima je još uvijek prilično jaka i to prvenstveno među našim Hrvatima iz BiH. Ima nekih procjena da je među stradalima Hrvatima na Bleiburgu oko 80% Hrvata iz BiH. DAkle riječ je o obiteljskim traumama kao i o zabludi da je NDH bila spasonosno rješenje za BiH Hrvate pa su mnogi s njom išli do kraja u propast.
Tu je zapravo na ispitu pao obrazovani dio našeg naroda, ja razumijem da seljak pojma nema o visokoj politici, ali elitni i intelektualni dio našeg naroda računajući crkvu i njezine predstavnike su morali znati barem od 1943 da je sve izgubljeno i da je NDH osuđena i da treba mijenjati stranu. KAo mnogi Srbi pa i Muslimani. Ali naši pametnjakovići su ostali u svojoj ideološkoj zadrtosti dosljedni do kraja i povukli dobar dio naroda u propast a nama ostalima ostavili da živimo u vječnoj zloj kobi žigosani kao fašisti.
DA, negativni image endehazije je kao zla kob. O tome sam govorio mnogo puta i svađao se i ubjeđivao i u razgovorima i po forumima ali ne namjeravam više. Jer jednostavno tolikim magarcima nije moguće ništa dokazati. Nije tu bitan recimo moj intimni stav, nego čista pragmatika, ravnati se po onome što je najkorisnije za hrvatski narod. A majmunisanje sa ustaškim obilježjima i paradiranje s time stvara uvjerenje da su Hrvati a posebno BiH Hrvati jedna gomila fašista i ništa više. To sam doživio mnogo puta i to u razgovorima i u Sarajevu sa ljudima koji predstavljaju razne međunarodne organizacije i veleposlanstva.
Odgovorno tvrdim da je za nevolje Bih Hrvata sa međunarodnom zajednicom u ratu i nakon njega, velikim dijelom zaslužan upravo taj negativni image i teret ustaštva koji Hrvati nose.
Pogledajte kako su se muslimani lijepo oprali od svega i neće ni da čuju za endehaziju i ustaše kojima su u velikom broju pripadali. PAmetno.
Problem je veliki što su se gubitnici borili barem formalno za Hrvatsku a pobjednici za Jugoslaviju i mnogi tu nasjedaju iako stvari nisu jednostavne pa tako ni ustaško hravtstvo ni partizansko jugoslavenstvo.
Problem je što se mnogo omladine lijepi na to ustaštvo misleći da je to veliko domoljublje iako nemaju pojma kakav to nama image stvara. A nismo mi izolirani otok pa da nas baš briga.
Uostalom šta se čudite. Pogledajte podforum 2. svjetski rat na ovome istom forumu. Gomila tema i postova su najnotornija apologetika ustaštva, nacizma i kolaboracije sa nacistima. A vjerujte da se sve prati i čita pa i ovakvi forumi. I onda se ne čudite lošem imageu Hrvata općenito a posebno nas iz BiH.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 46 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: