HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 31 sij 2025, 04:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 04 ožu 2023, 00:44 

tucepi je napisao/la:
Sam Prigozin je izjavio da mu za dobrih dana gine 20, za loših 50, čovjek po meni 2-3x umanjuje podatke, svi lažu.
100 poginulih dnevno, i 300 teško ranjenih dnevno. Omjer 1-3.

Koliko to Prigožin oma vojnika? Po tebi ispada da ih je zadnjih par mejseci sve izgubio...

Citat:
Tjedno 600-700 poginulih i 2300 teško ranjenih Rusa.
Ukrajinci gube bataljon tjedno, 200-250 i negdje 600-700 teško.
Omjer je 2.5:1 do 3:1 za Ukrajince.

Odakle vadiš te podatke, iz dupeta??

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 00:54 

tucepi je napisao/la:

U najgorem slučaju na Bakhmutu se gine 2:1 u korist Ukrajinaca.. Gledam mapu, deep state map. Rusi na sjeveru i južno od Bakhmuta na otvorenim poljima. 10000 dronova sa obje strane.
Svi ti gradovi u Rusiji/Ukrajini imaju atomska skloništa, lakše je preživiti u gradu nego na poljanama otvorenim. I mislim da Ukrajinci kad bi htjeli bez problema bi mogli probiti obruč, kad bi došlo do potpunog opkolavnjsnja i izvlačenja.

Pravo je pitanje o kome treba da razmislis kako su Ukri uopste dozvolili da izgube Soledar, i budu okruzeni u Bahmutu sad...

Nisu ih Rusi iznenadili, znalo se da ce tu tuci... dovukli su svoje najbolje jedinice, desetinu bataljona, i nista nisu mogli... bolja odbrambena pozicija, mnogo vise vojnika, i opet pusis... osim nemustog argumenta da orkovi ne zale zivot i da ih Saruman Prigozin salje drogirane i lude na metak... jel ima neko suvislije obrazlozenje mozda?

Sledece pitanje koje treba da postavis, koliko je nerealno da povrate Krim, o cemu dan danas bez blama pricaju jbt...

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 01:01 

Ono sto leti ispod radara zbog Bahmuta... koliko se tuku u Hersonskoj oblasti...

Ukri dnevno gube oko 100 vojnika, a uopste nema kontakta zbog velike reke Dnjepar. Sta se tamo tacno desava, niko tacno ne zna... ali ih Rusi mlate masovno artiljerijom.

Rusi su doveli i masu brodova u Crno more, dal je to zbog Pridnjestrovlja, dal spremaju neku odmazdu, udar raketama, neki desant... videcemo...

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 01:18 

Dugoročno, mislim da Rusija bez pomoći Kine ne može dobiti rat.

A i u tom slučaju je ishod upitan, a država kepeca već sad postaje vazal Kine.

Na kraju, pobjednici su amerikanci i kinezi, a gubitnici rusi i ukrajinci.

EU će se oporavit i totalno riješit bilo kakve ovisnosti o Rusiji.

Tko zna, možda i je cilj da se Rusija raskomada i podijele resursi između većih igrača.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 01:25 

Bobovac je napisao/la:
tucepi je napisao/la:
Sam Prigozin je izjavio da mu za dobrih dana gine 20, za loših 50, čovjek po meni 2-3x umanjuje podatke, svi lažu.
100 poginulih dnevno, i 300 teško ranjenih dnevno. Omjer 1-3.

Koliko to Prigožin oma vojnika? Po tebi ispada da ih je zadnjih par mejseci sve izgubio...

Kašnik - osuđenik za ubojstvo. Njegova grupa od 50 wagnerovaca u tijeku 3 dana borbi zijanila 38 vojnika...

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 01:51 

Dzoni svakih par dana kroz zadnju godinu najavljuje "nešto veliko".

Svako malo neka kulminacija, klimaks, vrhunac. Sad će sad će samo što nije. Ukrajinci se dosad raspali i sastavili pedeset puta.

DzonBG je napisao/la:

Gledam sad danasnji presek, Rusi su upalili motore i kod Kupjanska, i kod Limana... ovo izgleda kao opsta ofanziva na svim pravcima. Ne mogu Ukri vise sa time da se nose, popustaju polako ali sigurno.

Jedina uteha - stici ce zapadni tenkovi i avioni...kada, i koliko... i ko ce time da upravlja... davljenik se za slamku hvata...

Nema ništa od toga

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 03:22 

listerstorm je napisao/la:
Iznenađenje....kina ne kontrolira te čipove koji se proizvode na Tajvanu. :zubati

Još veće iznenađenje....čak da kina i preuzme tvornice čipova na Tajvanu...i dalje će strojeve i opremu za proizvodnju čipova morati kupovati sa ZAPADA.

Ah well, više sreće drugi put :zubati

ti stvarno misliš da će takva praksa biti nastavljena unedgled?

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 03:26 

DzonBG je napisao/la:

Zapad ce samo u jednom trenutku da okrene ledja Ukrajini, i svi ovi koji su izginuli, bice zaboravljeni... toliko ludi da salju svoje ljude tamo valjda nisu, mada imaju Poljake koji to vec i rade.....

taj trenutak će biti točka preokreta geopolitičkih odnosa.

toga su svi svjesni i zato sva sotonistička klika na zapadu ponavlja da ishod rata može biti samo "pobjeda Ukrajine".

svaki drugi ishod bi zaprav tektonski prelomio međunarodni poredak i označio kraj sotonske hegemonije.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 03:34 

DzonBG je napisao/la:
Graničar18 je napisao/la:
Šta ako Rusi dignu u zrak skladište municije u Pridnjestrovlju ?
Oče i onda bit uspjeh ?

Moguce da ce i to biti, ali nece to smanjiti medijsku pompu kako je ruski cir u Moldaviji resen...

Cim to pocne, zaboravice se Bahmut, i objektivno tezak poraz Ukra...

Tek idemo ka usijanju Ukrajine, ova godina je vec vatreno pocela, a sta tek sledi... budi bog s nama... bice krvi do kolena, toliko da ce prosla godina izgledati kao piknik...

Ovo veličanje Wagnera podsjeća na tiktok Čečene koji su trebali riješiti rat na početku.

Regrutirali su klošare s dna kace i iz zatvora da bi zagnojili s 20-30.000 klošara polja da bi pomaknuli liniju fronta parsto metara uz minimalne gubitke Ukrajincima koji u miru pripremaju ofanzivu.

Svaka čast, to stvarno ne može svatko, taktika i pol. Samo što sada dalje? Još regrutirati, pa još gnojiti?

I koga sada dalje regrutirati? Zatvori su prazni, a ni klošarima se više ne gine nakon ovoga, a "ofanziva" već pri kraju.

Ajmo se malo odmaknuti od "bitki", Rusi su dali što su imali u ovom ratu. Profesionalna vojska je pokojna i raspala se prva, zatvori su prazni, regrutirani klošari mrtvi, poraženi su na moru, u zraku, na kopnu, skladišta municije su prazna, oklope i kad izvade samo ruše rekorde kupola u zraku.

Što sada dalje za Rusiju, u rikverc?

A USA se još nije ni zagrijao, tek je upumpao par milijardi. Za usporedbu u Afganistan je upumpao par tisuća milijardi, znači još nismo ni do 1% ulaganja došli.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 03:47 

ovo je čisto zlo, bolest

Između velikog reseta ili neke njihove pirove pobjede biram reset

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 09:23 

divizija je napisao/la:
listerstorm je napisao/la:
Iznenađenje....kina ne kontrolira te čipove koji se proizvode na Tajvanu. :zubati

Još veće iznenađenje....čak da kina i preuzme tvornice čipova na Tajvanu...i dalje će strojeve i opremu za proizvodnju čipova morati kupovati sa ZAPADA.

Ah well, više sreće drugi put :zubati

ti stvarno misliš da će takva praksa biti nastavljena unedgled?

Dugorocni je problem meduovisnost nabavnih lanaca i specijalizacija citavih regija za jednu jedinu stavku proizvodnje finalnog proizvoda

Primjerice
- rudnici rare earth minerals za cipove - Kina
- tvornica strojeva za izradu strojeva - Njemacka/Ceska
- tvornica strojeva za izradu cipova - Nizozemska
- tvornica cipova - Tajvan
- projektiranje hardwarea - Amerika
- izrada hardwarea - Singapur
- dizajn softwarea - Amerika

Zapravo nijedna zemlja ne moze napravit racunalo. Amerika je najblize no nijedna nije zbilja samostalna. Ako ijedna od ovih zemalja odluci sjebat nabavni lanac, najebale su ostale zemlje.

Odredene stvari ti triba mozda 2, 3 godine za napravit (rudnike nove naci) a neke ti triba 10 do 15 godina, ovo sta Nizozemska, Njemacka imaju a neke mozes brzo kopirat al onda je tesko pratit trziste (Amerika).

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 09:34 

Hodakovski smatra da nas čeka vrlo "neugodno iznenađenje" od Oružanih snaga Ukrajine

https://rusnext.ru/news/1677900185846635

Hodakovski je izrazio nadu da je smanjenje dnevne potrošnje streljiva "diktirano željom da se akumulira rezerva za svaki slučaj ..."

Kako očekujete da će ići ofenziva Ukrajine?

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 09:36 

DrMag je napisao/la:
Nabavljaju iz tvornica koje su sami izgradili u Kini :zubati

nis oni izgradili nitša, oni su samo uložili kapital.

niti su njihovi inžinjeri, niti njihovi radnici koji to prave.

danas i drugi imaju kapital, ali i inžinjere i radnike. SAD drugo nema, a neće ni prvo s vremenom

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 09:39 

Velebit je napisao/la:
Odredene stvari ti triba mozda 2, 3 godine za napravit (rudnike nove naci) a neke ti triba 10 do 15 godina, ovo sta Nizozemska, Njemacka imaju a neke mozes brzo kopirat al onda je tesko pratit trziste (Amerika).

ove procjene s godinama nikada nisam ozbiljno shvaćao, povijest nas uči, kad dođe stani pani, da se svi koji to mogu, prilagode jako brzo.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 11:37 

DzonBG je napisao/la:
Niko ne spori da ginu Rusi... Wagnerovci najvise, mada desi se kao kod Ugledara da usled lose akcije izgine dosta i regularne vojske...

vugledar je najbolji primjer ruskog bezglavog ratovanja. tu elitnu 155. primorsku brigadu su popunjavali 6x sa rezervistma.
sada su to slabo naoružani klošari bez vojnog iskustva, obično topovsko meso a još uvijek je "elitna".
najbolje je da kod vugledara uvijek isto napadju a savki put očekuju drugi ishod. ruska doktrina ... :zubati

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 11:49 

Valjda ne mogu drugačije. Pretpostavljam pošto su blizu da roknu TOS-ove i ostalo te u nadi da su dobro pogodili krenu. I ne znam koliko će tako. Ali blizu su tako da i Vuhledar stalno visi

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 12:19 

divizija je napisao/la:
Velebit je napisao/la:

ove procjene s godinama nikada nisam ozbiljno shvaćao, povijest nas uči, kad dođe stani pani, da se svi koji to mogu, prilagode jako brzo.

Nije tako. Gledaj kanal asianometry koji bas ima po 5, 6, 7 primjera kako razne zemlje pokusavaju pokrenit vlastite tvornice cipova i prakticki sve propadnu.

Lik je inzinjer za cipove iz Tajvana. Recimo jedan od glavnih razloga zasto je DDR kolapsira je kretenski dug koji su napravili da stvore vlastitu cip industriju koju nije ni zapadna Njemacka imala niti ima danas ujedinjena Njemacka.

Pogleda san mu vecinu videa i mogu rec da je cak i taj jedan detalj, cipovi, previse za veliku vecinu zemalja.

A cipovi nisu dovoljni. Moras imat sve sta san nabroja gori.

- resurs (kina ima)
- machine tool industry
- machine tool for chips
- chip factory (kina ima no ne najnovije)
- hardware design
- software design
- hardware industry (kina ima)
- product assembly (kina ima)

A to je samo Kina. Jedna Indija ili cak EU ti nema ovo, Rusija nije ni blizu. Rusija od svega ovog ima samo resurs a niti rudnike za njega jer Kina radi dumping da ima monopol skoro.

Inace mozda mislis da je hardware design pizdarija. Gledaj samo graficke kartice. Imas 2 korporacije. Nvidia i AMD. Obe u Kaliforniji. Nitko drugi ne zna kako to napravit da valja ista. Ulazni troskovi su znaci takvi da mozes kolonizirat Mjesec.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 13:22 

Bošnjak.007 je napisao/la:
laganini je napisao/la:
..produkt hr desnice…ma on je jadan ne uzimaj hvata ozbiljno.: :zubati

Ja znam da svi lažu u ovom ratu, slušam skoro svakodnevno i Hrvate analitičare i Srbe ali definitivno Srbi rusofili lažu 3x više. Rika je Hrvat(valjda) ali laže kao da ga je neki Šumadinac napravio.

Tako je samo vi muslimani nikad nista ne lazete.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 13:34 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Ja znam da svi lažu u ovom ratu, slušam skoro svakodnevno i Hrvate analitičare i Srbe ali definitivno Srbi rusofili lažu 3x više. Rika je Hrvat(valjda) ali laže kao da ga je neki Šumadinac napravio.

..znaci priznaješ.. :zubati davnonje jedan Srbin reka da su srbi lud narod… :zubati

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 13:35 

VUKsaJUGA je napisao/la:

rika je riječki četnik porijeklom iz šumadije, pisao sam to prije pola godine. ne može prežaliti 91u. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 13:40 

divizija je napisao/la:
DrMag je napisao/la:
Nabavljaju iz tvornica koje su sami izgradili u Kini :zubati

nis oni izgradili nitša, oni su samo uložili kapital.

niti su njihovi inžinjeri, niti njihovi radnici koji to prave.

danas i drugi imaju kapital, ali i inžinjere i radnike. SAD drugo nema, a neće ni prvo s vremenom

Bez tog kapitala danas bi licili na Indiju.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 13:42 

..i ja sam to skužio vjerojatno stari u miliciji sto bi drugo…zato mi je i razumljivo njegovo rusofilski stav to je genetski..lasica je isto iz miješanog braka prepostavljam hr/mus …bobovac isto stari bio il milicajac il nesto slicno…i sad ovi naši desničari šuruju s takvim likovima…to me brine..

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 13:50 

divizija je napisao/la:
DzonBG je napisao/la:

Zapad ce samo u jednom trenutku da okrene ledja Ukrajini, i svi ovi koji su izginuli, bice zaboravljeni... toliko ludi da salju svoje ljude tamo valjda nisu, mada imaju Poljake koji to vec i rade.....

taj trenutak će biti točka preokreta geopolitičkih odnosa.

toga su svi svjesni i zato sva sotonistička klika na zapadu ponavlja da ishod rata može biti samo "pobjeda Ukrajine".

svaki drugi ishod bi zaprav tektonski prelomio međunarodni poredak i označio kraj sotonske hegemonije.

Zapad u ovom ratu gubi u svim opcijama osim potpune ukrajinske pobjede.
Činjenica da su Rusi uopće ovo pokrenuli govori da je zapadna hegemonija dobrano načeta.
Prije su oni radili što su htjeli, gdje god su htjeli i nitko nije smio protestirati.

Sad se aktivno njima suprotstavlja, što signalizira i ostalim zemljama da mogu pokazati rogove.

Da ne govorim što će biti u slučaju Ruske pobjede, anglosaksonski imperij ide u prah i pepeo. :palacgore2

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 13:51 

laganini je napisao/la:
..i ja sam to skužio vjerojatno stari u miliciji sto bi drugo…zato mi je i razumljivo njegovo rusofilski stav to je genetski..lasica je isto iz miješanog braka prepostavljam hr/mus …bobovac isto stari bio il milicajac il nesto slicno…i sad ovi naši desničari šuruju s takvim likovima…to me brine..

vidi se životno iskustvo, bolje da ne spominjem kaka sam ja životna iskustva imao sa takvim :rigam

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 14:04 

knock knock here's johnny

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1273, 1274, 1275, 1276, 1277, 1278, 1279 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: