HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 sij 2025, 04:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ] 

Jeste li ocekivali ovo i kako ce zavrsiti?
Da 7%  7%  [ 23 ]
Ne 22%  22%  [ 68 ]
Lose za Ukrajinu 29%  29%  [ 91 ]
Lose za Rusiju 13%  13%  [ 39 ]
Lose za obe zemlje 29%  29%  [ 90 ]
Ukupno glasova : 311
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu
PostPostano: 07 ožu 2023, 13:59 

Naravno da ce hrvatska kukavelj ginuti, ta nisu ludi anglosaksonci da opet oni ginu, zato su svoje kante od oklopnjaka donirali Hrvatskoj i slicnim vazalima, u tim kantama su najvise ginuli po Iraku, Afganistanu, obicne rucno pravljene eksplozivne naprave ukopane pored puta masakrirale su ih.

Jos jedna tema (americki oshkosh pro max oklopnjaci i njihova neucinkovitost, citaj nadmocno zapadno oruzje) o kojima natofili nikada nece uci u raspravu.

Koliko cijene hrvatske slugane govore i ti podaci koliko tog oruzja dobije Hrvatska a koliko recimo Poljska. Njih naoruzavaju do zuba a kmetovima iz kroacije dali dva helikoptera i kante rashodovane iz Iraka. Hoce reci, idi gini stoko, za bolje nisi.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:03 

Zanar je napisao/la:
Primarijus je napisao/la:
Gledajte, puno filozofirate tu, sve ovisi o tome kakav je omjer gubitaka u Bahmutu, ako je istina da gine 5 puta više rusa kao što kaže NATO onda se isplati slati pojačanja i braniti grad dok god se može ako se može izbjeći potpuno okruženje usprkos tome što i ukrajinci trpe poprilične gubitke. Jednostavno se matematički i vojno isplati jer se u tom slučaju povlačenjem neće ništa dobiti.

Ma to je CNN glupost, ne mogu se povući jer su u škripcu. Ako padne Avdiivka Bahmut će ostati nekoliko kilometara odsječenn.

Ne možeš pobijediti ako ti neprijatelj ima prednost u artiljeriji 15:1 niti možeš imati prednost na terenu, Ukrajincima treba kemijsko i kasatno naoružanje kao i doslovno sva zapadna artiljerija.

"Treba" :laugh
Želim mir i da mi plin i gorivo nisu 50% skuplji ili da gledam hoće li mi rođake u HV-u slati tamo, boli me *** za Ukrajinu i bolesne želje političke elite u Kijevu. Zgazi to i daj mirovni sporazum.
Pošalji sebe tamo.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:05 

Ukrajina bi imala bolji omjer artiljerije da nije prodavala oruzje, nakon raspada SSSR ukrajinski prebogati magacini naoruzanja su praznjeni i prodavani, oligarsi zagospodarili i sve je to otislo po Africi, Balkanu, ostatku planete, vjerojatno su najveci izvoznik oruzja na crno.

Oni su se vodili parolom da ce napraviti novo, modernije, medjutim sad je dosao rat u kojem je i kvantitet bitan zbogradi ogromne povrsine bojista. Ono sto zapadni mediji posprdno nazivaju "prastaro sovjetsko oruzje" danas itekako koristi Rusima, haubica je dobra ako je ispravna nije bitno je li stara ili nova, ubi ona. Rusi tog oruzja imaju bezgranicno puno, mnogi vjerojatno ne pamte nisu rodjeni tada ili se tek prave blesavi, ali SSSR je imao nevjerojatne zalihe naoruzanja. SSSR je ekonomski propao jer je milijarde i milijarde ulagao u oruzje, oni imaju tisuce i tisuce tenkova, haubica, topova, vbr-a i slicno. I sada ce to koristiti.

Ukri ovise hoce li im zapad poslati poneku haubicu, ili nece. A dosta toga je vec unisteno, samo te 777 haubice do sada je bar dvadesetak snimaka objavljeno, lanceti ih masakriraju.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:06 

Lik bano i počeo vrijeđati ljude, ohladi malo. Ili za početak nauči pisati pa onda.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:06 

Legionnaire je napisao/la:
Gledajte, puno filozofirate tu, sve ovisi o tome kakav je omjer gubitaka u Bahmutu, ako je istina da gine 5 puta više rusa kao što kaže NATO onda se isplati slati pojačanja i braniti grad dok god se može ako se može izbjeći potpuno okruženje usprkos tome što i ukrajinci trpe poprilične gubitke. Jednostavno se matematički i vojno isplati jer se u tom slučaju povlačenjem neće ništa dobiti.

Ako je istina. A eto NATO nema interesa da laže.

U Bahmutu se ukrajinski vojnici žale da nemaju artiljerijske potpore (Kyiv independent). Po tri sata leže u rovu, čekaju da ih Rusi samelju, i žale se kako nikad ne bude odgovora. Onda ti izvuci iz toga zaključak da je omjer smrti to što NATO tvrdi.

Prave podatke sigurno nemamo mi na forumu, NATO ne želi da ukrajina gubi rat, prema tome, koji bi bio interes NATO-a da ukrajinci produljuju bitku u kojoj gube više nego što dobivaju? Nema nikakve logike.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:07 

Jefferson Davis je napisao/la:
Zanar je napisao/la:
Ma to je CNN glupost, ne mogu se povući jer su u škripcu. Ako padne Avdiivka Bahmut će ostati nekoliko kilometara odsječenn.

Ne možeš pobijediti ako ti neprijatelj ima prednost u artiljeriji 15:1 niti možeš imati prednost na terenu, Ukrajincima treba kemijsko i kasatno naoružanje kao i doslovno sva zapadna artiljerija.

Želim mir i da mi plin i gorivo nisu 50% skuplji ili da gledam hoće li mi rođake u HV-u slati tamo, boli me *** za Ukrajinu i bolesne želje političke elite u Kijevu. Zgazi to i daj mirovni sporazum.
Pošalji sebe tamo.

Nemam namjeru poginuti pod ruskom artiljerijom.

Ja sam čovjek mira, ako dođe do rata pozivam se na ravne tabane i navijam za vas mobilizirane.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:08 

Pošalji sebe tamo.

Sustina price, Europa sada financira rat angloskaskonske gamadi, oni su nama udarili po dzepu a da bi njihovi slugani iz Kijeva ratovali protiv Rusije a za interese pirgavih smradova.

Mi financiramo taj rat, preko ove umjetne inflacije i poskupljenja svega i svacega, mi danas zivimo 50% losije jer se Johnu digao *** da osvoji ruske resurse.

I sto je najsmjesnije, priglupi natofili aplaudiraju tome, dok u prodavnici gledaju cijene i kupuju najjeftinije smece jer za bolje vise nemaju novca.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:12 

Neki su emotivno vezani za postmajdansku Ukrajinu kao da im je obitelj od tamo. Zašto? Ne znam. Boban je govorio da treba odvaliti nuklearnu elektranu u Energodaru i prouzročiti katastrofu u ciloj Europi. Zašto bi netko bio takav? To je suludo. Mogu shvatiti ako su ti majku ubili Rusichi u Lugansku.
Mi, što više neutralno, a samim time i više proruski gledamo na ovaj sukob, prvenstveno želimo mirovni sporazum i okončanje rata, a to se može desiti jedino ako Kijev odustane od nekih zahtjeva (npr NATO), a sve je izglednije da će se to desiti jedino ako, nažalost, Rusija potpuno pregazi VSU i nanese tolike gubitke njihovoj vojsci da im ne padne na pamet više išta slično.
S druge strane, Kijevu odgovara samo rat i daljnja eskalacija jer JEDINO TAKO mogu poraziti Rusiju - ako se rat proširi i još izravnije se uključi NATO.
Rusija ima pravo zahtijevati od Ukr jer je supersila kao i SAD.

Edit. Ja nisam emotivno vezan za Rusiju, po mnogočemu je to zemlja abortusa i narkotika. A moja obitelj nikakve veze nikada s Rusijom nije imala.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:12 

Istina, i obicni John iz USA financira rat, sve mu je poskupilo nafta najvise, ali te glasove ionako nitko ne cuje, jer mediji o tome nikada nece izvjestiti.

A bezbroj je selfija prosjecnih amerikanaca koji pizde na crpkama zbog cijena nafte. O prosvjedima sirom Europe da ne govorim, nikada i nigdje, niti ce, nijedan "slobodni medij" nije izvjestio o njima. Milijuni ljudi na ulicama protestiraju protiv rata, protiv naoruzavanja Ukrajine, i traze povratak mirnog zivota i normalnih cijena u prodavnicama.
Pun im je *** slavaukarine i ostalih medijskih ubleha.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:13 

Legionnaire je napisao/la:

Ako je istina. A eto NATO nema interesa da laže.

U Bahmutu se ukrajinski vojnici žale da nemaju artiljerijske potpore (Kyiv independent). Po tri sata leže u rovu, čekaju da ih Rusi samelju, i žale se kako nikad ne bude odgovora. Onda ti izvuci iz toga zaključak da je omjer smrti to što NATO tvrdi.

Prave podatke sigurno nemamo mi na forumu, NATO ne želi da ukrajina gubi rat, prema tome, koji bi bio interes NATO-a da ukrajinci produljuju bitku u kojoj gube više nego što dobivaju? Nema nikakve logike.

Prijatelju moramo biti realni.
Nalaze se u obruču, Rusi im imaju komplet Bahmut na uzvisini i mogu cijeli grad uništavati a povući se ne mogu.

Amerikanci su još prije par mjeseci izjavili da je obrana Bahmuta bacanje resursa.

Kako pomoći Ukrajini? Šalji joj svu artiljeriju, sve tenkove i sve avione.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:16 

Neki su emotivno vezani za postmajdansku Ukrajinu kao da im je obitelj od tamo. Zašto? Ne znam. Boban je govorio da treba odvaliti nuklearnu elektranu u Energodaru i prouzročiti katastrofu u ciloj Europi. Zašto bi netko bio takav? To je suludo. Mogu shvatiti ako su ti majku ubili Rusichi u Lugansku.
Mi, što više neutralno, a samim time i više proruski gledamo na ovaj sukob, prvenstveno želimo mirovni sporazum i okončanje rata, a to se može desiti jedino ako Kijev odustane od nekih zahtjeva (npr NATO), a sve je izglednije da će se to desiti jedino ako, nažalost, Rusija potpuno pregazi VSU i nanese tolike gubitke njihovoj vojsci da im ne padne na pamet više išta slično.
S druge strane, Kijevu odgovara samo rat i daljnja eskalacija jer JEDINO TAKO mogu poraziti Rusiju - ako se rat proširi i još izravnije se uključi NATO.

Ovo je laž, Rusi žele komplet Ukrajinu a ne djelove i to bez Ukrajinaca starijih od 10 godina. Ove mlađe bi preodgojili djecu kad su odvodili u janjičare.

Takija kako žele DR, Krim, Luhans je samo takija pred zapadnjacima da bi ispalo kako se s njima može pregovarati ili kako neće stati.

Jedina šansa za mir ovdje je pobjeda Ukrajine na bojnom polju, zapad bi ih nakon toga natjerao na pregovore.
Da bi došli do toga moramo im svi poslati sve što imamo, samo tako se može spriječiti eskalacija.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:16 

Ako Trump dođe na vlast ovak cirkus se prekida brzo

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:17 

Zanar je napisao/la:

Ovo je laž, Rusi žele komplet Ukrajinu a ne djelove i to bez Ukrajinaca.

Takija kako žele DR, Krim, Luhans je samo takija pred zapadnjacima da bi ispalo kako se s njima može pregovarati ili kako neće stati.

Jedina šansa za mir ovdje je pobjeda Ukrajine na bojnom polju, zapad bi ih nakon toga natjerao na pregovore.
Da bi došli do toga moramo im svi poslati sve što imamo, samo tako se može spriječiti eskalacija.

Pa i NATO je želio cijelu Ukrajinu.
Malo su se zajebali.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:18 

Poslali su i slace oruzja koliko smiju, zapad ne smije do kraja otvoreno, da smije otvoreno dali bi Kijevu atomske bombe recimo. Dali bi im strateske bombardere naprimjer.

Ne smiju jer znaju odgovor iz Moskve. I to je ta prednost koja muci zapad, Moskva ima cime odgovoriti. Nije Moskva balkanska azijska i arapska kukavelj kojoj formiras sud za ratne zlocine i sudis kako ti se ona stvar digne. Mogu ih samo povuci za onu stvar.

Zasto se boje Irana recimo, nego zbog straha da ce razviti atomsko oruzje, kad imas A bombu onda ti zapad ne moze vise nista. Ni sankcije vise ne skode Iranu, Teheran suradjuje sa Moskvom Pekingom i to je vec dovoljno da ekonomski opstaju. I cijeli taj sustav "neovisnosti o zapadu" je glavni strah tog istog zapada. Dok se koprcaju prakticno ostatak planete stvara svoj blok, predvodjen ekonomskim cudom Kine, a uskoro ili vec i Indije.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:18 

weasel je napisao/la:

Pa da.
I šta će onda Ukrajišnjaci?
Isto ko Bošnjaci i Afganišnjaci zavrišti u aparthejdu i udarati sebe po glavi.
Podrška Ukrajini u Hamerici je već pala na 39%.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:20 

Zanar je napisao/la:
Ovo je laž, Rusi žele komplet Ukrajinu a ne djelove i to bez Ukrajinaca starijih od 10 godina. Ove mlađe bi preodgojili djecu kad su odvodili u janjičare.

To je jednostavno laž, imaš Minsk sporazume pa čitaj, neću dalje o tome.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:21 

novovrijeme je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Pa da.

Nemam pojma šta će i jedno i drugi i treći ja gledam sto je Hrvatima korist.
Eventualno da šnjoko podrži ruse javno još koji put dok rat traje da shmit još jednom umetne prije konačnog odlaska VP

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:22 

Jos da dodam, uopce mi nije drago zbog Kine, oni su suvise "cudni" za moj ukus. Ali da su ekonomska velesila, to vise nikakve sumnje nema.

Ta ljudi danas proizvode sve, diktiraju cijene repromaterijala, ako se Jingu digne *** ode cijena zeljeza u nebo. Kad sam kod zeljeza, tu je sad Indija mozda i najvaznija, Mital i ekipa gospodare svjetskim zeljezom.

Johnu iz Londona i Vasingtona je panic alert odavno, uljuljkao se u svoju nadmoc a sazad mu ulazi kosooki napasnik.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:22 

Kronos je napisao/la:
Velebit je napisao/la:
Kremlj jednostavno mora uradit neke stvari koje ce destabilizirat status quo da napravi iskorak nuzan da pobjedi.

Recimo da debirokratizira vojsku na isti model na koji je Wagner (i Ceceni) vodeni di je sve na osobnu inicijativu i meritokraciju.

E ali to bi ugrozilo postojece elite Kremlja.

Tako evo Vojska Ruske federacije iako je pocela i sama koristiti zatvorenike, ne postize rezultat ka Wagner jer je opet ta vojska izbirokratizirana i sve se desava presporo i ne zna se tko je tocno odgovoran za nesto i stalno se odrzava ta kultura laganja i laziranja izvjestaja.

Kakve rezultate postižu Wagner i one čečenske vehabije?
Jel oni posjeduju po 100 tisuća obučenih, naoružanih i spremnih vojnika iza kojih stoji kompleksna vojna logistika i prikupljanje bitnih informacija?
Koji je to ruski pomak od veljača 2022?

To znači da Rusija sa svim svojim 'know-how' nije u stanju ni uzeti propalu zemlju poput Ukrajine.
Možda bi stvarno trebali povećati vojnu potrošnju i napravit više tenkova, migova i pušaka, onda jednostavno pokupit poštara, bauštelca i prosijaka s ulice i onda će to definitivno uspjeti vojna operacija.
Rusi imaju isti demografski problem kao i Ukrainci, svaki gubitak je gubitak bez zamjene.
Međutim, Rusi su uspjeli uvjeriti sve na zapadu da su vojna sila koje se treba plašit cijeli svijet.
Gdje ti nadje samo takve analize?

Wagner osvaja nezaustavljivo i svi govore da Ukrajinci cak ni uz svu mogucu informacijsku i ostalu pomoc zapada nemaju odgovor na njih. Kad god nesto isprobaju, Wagner se prilagodi i nastavi osvajat. Ceceni su mala sila, na pocetku rata su se pokazali u urbanim borbama.

Ruska regularna vojska je vise od ikog zakazala.

Uspjesni su Wagner, nacionalisticki bataljuni volontera i pojedini specijalni sustavi recimo VDV, Rosgvardija isl no obicne ruske snage ne pokazuju ni entuzijazam ni sposobnost jer je namjerno Kremlj sjebao vojsku da ne budu potencijalni izvor drzavnog udara.

Sad oni tribaju prominit pricu o 'braci Ukrajincima' i nanovo izgradit vojsku na drukcijim temeljima.

Naravno, ja sam pesimistican oko ovog, ocekujem da stanu na liniji Konstantinovka, Slovjansk i da tako bude dugo dok se nesto ne promini.

Nebi me cudilo da gledamo ove iste granice, km vise, manje za godinu ili vise. VRF ne moze ni gurnit naprid ovi juzni front koji nema guste urbane zone niti je 7 godina utvrdivan.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:23 

weasel je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

Pa da.

Nemam pojma šta će i jedno i drugi i treći ja gledam sto je Hrvatima korist.
Eventualno da šnjoko podrži ruse javno još koji put dok rat traje da shmit još jednom umetne prije konačnog odlaska VP

Znam ja šta će.
Biti uništeni i aparthejdisani.
Ko pobjegne avionom pobjegao je, blago njemu.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:25 

Zanar je napisao/la:

To je jednostavno laž, imaš Minsk sporazume pa čitaj, neću dalje o tome.

Apsolutno, dogovor iz Minska je da Donbas dobije siroku autonomiju, povlastice u suradnji sa Rusijom, dakle ekonomske veze, i Moskva je na sve to pristala.

Supotpisnici Francuzi i Nijemci, pametnom sve jasno kad vidi tko nije potpisnik.

Da je Moskvi cilj okupacija Ukrajine, ne bi nikada potpisali takav ugovor, kao sto USA i London nisu potpisali.

Doigovor je bio autonomija Donbasa, gospodar iz Vasingtona rekao ne, sad imaju Rusiju u Donbasu, i rusku armiju, i stotine tisuca mrtvih ukrajinaca.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:26 

Kod Ugledara su Rusi pregaženi.
Nekoliko ofenziva na sam grad propalo. Napad iz smjera južno od Marinke na selo Pobeda propao nekidan.
Dovlače marince s Pacifika da ginu u tom blatu. Mada razmjerno su više izgubili tehnike nego ljudi u tim napadima.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:29 

Glupost da je Wagner uzeo Bahmut je propaganda Prigožina koji želi biti idući predsjednik i ništa više.

Ruski marinci čuvaju sve bokove ukupani dok Wagner ide u napad.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:32 

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2023, 14:33 

weasel je napisao/la:

top je sf, slijedeći je opet demokrat.
republikanci će duboko podijeljeni na izbore i jedan dio će sigurno bojkotirati :biceovodobro

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 40538 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1286, 1287, 1288, 1289, 1290, 1291, 1292 ... 1622  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Vukota i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: