HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 stu 2024, 18:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Gruzija
PostPostano: 10 ožu 2023, 00:43 

DzonBG je napisao/la:
crni_bombarder je napisao/la:
Stisnutu saku Srdja je prodao po cijelom svijetu, cak ni ne krije da ga je CIA angazirala kao kreatora "Arapskog proljeca" i onih narandjastih revolucija po Ukrajini, Gruziji, dakle vec su delali po Tbilisiju.

Samo sto Srdja kaze "nasi pokrovitelji", nece imenovati americke supke direktno.

Sve je to ok za natofilske fanove. Pazi, ruse demokratski biranu vlast, i idu sa stupidnim pricama o sirenju demokracije. Ali ne mozes osudjivati ogranicene umove, oni jednostavno nemaju kapacitet za razumjeti.

Ma znaju oni sve to, al ih bas briga... najgori makijavelizam, cilj opravdava sredstvo...

Opustosili su istim receptom tuce drzava, nadam se da ce jadni Gruzini naci nacin da ne padnu na istu foru, ali kako stoje stvari, mrka kapa...

Jedini koji je odoleo je Lukashenko, mada se i on ozbiljno klatio...

I u Kazahstanu je početkom prošle godine bilo velikih nereda u kojim je bilo preko dvije stotine poginulih .
Tokajev je ostao na vlasti .
Gruzini mogu gdje god hoće , osim u NATO . I naravno bez Osetije .

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 00:45 

Svarog je napisao/la:
DzonBG je napisao/la:

Ma znaju oni sve to, al ih bas briga... najgori makijavelizam, cilj opravdava sredstvo...

Opustosili su istim receptom tuce drzava, nadam se da ce jadni Gruzini naci nacin da ne padnu na istu foru, ali kako stoje stvari, mrka kapa...

Jedini koji je odoleo je Lukashenko, mada se i on ozbiljno klatio...

I u Kazahstanu je početkom prošle godine bilo velikih nereda u kojim je bilo preko dvije stotine poginulih .
Tokajev je ostao na vlasti .
Gruzini mogu gdje god hoće , osim u NATO . I naravno bez Osetije .

:zubati

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 00:45 

Stisnutu saku Srdja je prodao po cijelom svijetu, cak ni ne krije da ga je CIA angazirala kao kreatora "Arapskog proljeca" i onih narandjastih revolucija po Ukrajini, Gruziji, dakle vec su delali po Tbilisiju.

Samo sto Srdja kaze "nasi pokrovitelji", nece imenovati americke supke direktno.

Sve je to ok za natofilske fanove. Pazi, ruse demokratski biranu vlast, i idu sa stupidnim pricama o sirenju demokracije. Ali ne mozes osudjivati ogranicene umove, oni jednostavno nemaju kapacitet za razumjeti.

Muk na tu temu. Ja sam tražio da se izjasne koga podržavaju kad Amerika uništi evropsku infrastrukturu, prouzroči stotine milijardi štete, a sve da bi je učinila energetski zavisnom. Niko da odgovori, nije im prijatno.

Ovdje će podržavati da se ruši demokratska vlast, zbog zakona koji ne odgovara američkim pipcima u državi.

Inače i Dodik je najavio zakon. Samo kod nas ga neće niko rušiti zaradi toga :palacgore1

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 00:47 

Legionnaire je napisao/la:

Muk na tu temu. Ja sam tražio da se izjasne koga podržavaju kad Amerika uništi evropsku infrastrukturu, prouzroči stotine milijardi štete, a sve da bi je učinila energetski zavisnom. Niko da odgovori, nije im prijatno.

Ovdje će podržavati da se ruši demokratska vlast, zbog zakona koji ne odgovara američkim pipcima u državi.

Inače i Dodik je najavio zakon. Samo kod nas ga neće niko rušiti zaradi toga :palacgore1

..biće kako narod hoće a on hoće eu i nato..u čemu je problem jel možda tribaju pitat kepeca za dopuštenje..jel vi srbi pitate kepeca zato što hoćete u eu.. :neznam :zivili

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 00:51 

..evo ti pojašnjenje nema cile mile nego ravno u glavu bravo za gruzijski narod oni ne zaboravljaju ruski teror ..Izbili neredi
Prosvjednici su protestirali, dok je policija u suzbijanju nereda upotrijebila suzavac i vodene topove. Na policiju su bačena najmanje tri Molotovljeva koktela, kao i kamenje. Osobe koje su osjetile posljedice suzavca zbrinute su na stepenicama ispred zgrade parlamenta.

"Došao sam ovdje jer znam da moja zemlja pripada Europi, ali moja vlada to ne razumije", rekao je 30-godišnji prosvjednik Demetre Šanšiašvili.

"Ovdje smo da zaštitimo svoju zemlju jer ne želimo ponovno biti dio Rusije", dodao je, govoreći o gotovo dva stoljeća koja je Gruzija provela kao dio Ruskog Carstva i Sovjetskog Saveza.

Antiruski osjećaji u Gruziji su jako izraženi nakon dugogodišnje ruske potpore dvjema separatističkim regijama i kratke ruske invazije na zemlju 2008.

Gruzija je nekoć bila dio Sovjetskog Saveza kojim je dominirala Rusija i mnogi Gruzijci žele da njihova zemlja bude dio Europske unije. Mnogi Gruzijci također podržavaju Ukrajinu, koja se bori protiv invazije ruskih snaga koja traje više od godinu dana.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 00:53 

DzonBG je napisao/la:
Gde je Srdja Popovic, jel se muva negde po Tbilisiju...

Bukvalno isti recept kao sa Otporom pre sad vec 24 godine...pesnica, sami protiv vodenih topova i specijalaca, zastave EU, pistaljke, mlade devojke koje prilaze pandurima da se slikaju... u Srbiji je bal bila vecinska volja da se skine svinjoglavi sa vlasti, ovde su kvalifikovana manjina...

Kako su vec ofirni i jadni, nista ne menjaju i ne dogradjuju, isti recept, isti izvodjaci...

Devojke daju ruže .
Otpor presrela Antife.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 00:55 

laganini je napisao/la:
Legionnaire je napisao/la:

..biće kako narod hoće a on hoće eu i nato..u čemu je problem jel možda tribaju pitat kepeca za dopuštenje..jel vi srbi pitate kepeca zato što hoćete u eu.. :neznam :zivili

Gruzini upravo skidaju gaće i spremaju se da gole guzice skoče u koprive . Vidjećemo da li će u tome istrajati .
PS.
Ne bih rekao da mi hoćemo u EU . Na stranu trolanje .
Koji ćemo moj u toj bolesnoj raspalini ?

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:17 

Svarog je napisao/la:
laganini je napisao/la:

Gruzini upravo skidaju gaće i spremaju se da gole guzice skoče u koprive . Vidjećemo da li će u tome istrajati .
PS.
Ne bih rekao da mi hoćemo u EU . Na stranu trolanje .
Koji ćemo moj u toj bolesnoj raspalini ?

..i onda kepec mora po guzici ih..on je moralna i politička figura.. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:25 

daramo je napisao/la:
Ovi Gruzi će fasovati gore od Armena.

s tim što kukavni Jermeni nisu nikome zgrešili, već ih Pašinjan ujebao, dok ovde deo naroda žestoko želi da napravi od Abhazije i Južne Osetije novi Donbas

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:28 

...sve mi se čini da će se prvoslavci poklat među sobom...inače nemaju ratni uspjeha kontra ostali pa valjda idu na sigurno.. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:29 

Ja u ovome vidim paniku u nato redovima, cim njima treba "drugi front" protiv Rusa, ne ide dobro u Ukrajini.

A ako ove budaletine opet napadnu Osetiju i Abhaziju, mogli bi im sljedeci put tenkovi uci i u Tbilisi, ne samo u Gori.

Kakva kukavna Gruzija, njima se Osetija nalazi 100 metara u jednom delu od glavnog pravca autoputa Batumi - Tbilisi (zapad - istok) https://www.openstreetmap.org/#map=15/42.0234/44.3067

S druge strane, rusi malo po malo pomeraju liniju kroz polja, ne bi me čudilo da kroz par godina linija završi u centru Tbilisija :zubati
https://www.independent.co.uk/news/world/politics/russia-georgia-border-south-ossetia-move-hundreds-yards-occupied-nato-putin-west-ukraine-a7835756.html

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:30 

Bosonosorg je napisao/la:
Ja u ovome vidim paniku u nato redovima, cim njima treba "drugi front" protiv Rusa, ne ide dobro u Ukrajini.

A ako ove budaletine opet napadnu Osetiju i Abhaziju, mogli bi im sljedeci put tenkovi uci i u Tbilisi, ne samo u Gori.

Kakva kukavna Gruzija, njima se Osetija nalazi 100 metara u jednom delu od glavnog pravca autoputa Batumi - Tbilisi (zapad - istok) https://www.openstreetmap.org/#map=15/42.0234/44.3067

S druge strane, rusi malo po malo pomeraju liniju kroz polja, ne bi me čudilo da kroz par godina linija završi u centru Tbilisija :zubati
https://www.independent.co.uk/news/world/politics/russia-georgia-border-south-ossetia-move-hundreds-yards-occupied-nato-putin-west-ukraine-a7835756.html

...mogu s putovnicom ko srbi do mora.. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:31 

laganini je napisao/la:

Oj laganini, mislio sam da si popio ban :sad

Nema veze, ovako nam je gušt pošto ćeš moći da nam peniš kad uđu Ruje u Odesu ili Harkov, evo ih već u Bahmutu :zubati

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:34 

laganini je napisao/la:

Nema veze, ovako nam je gušt pošto ćeš moći da nam peniš kad uđu Ruje u Odesu ili Harkov, evo ih već u Bahmutu :zubati

..jel pao (skoro) bakhmut.. :scared :w00t

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:37 

Klasicno ponasanje ljubitelja americke guzice, moze i neoprane, ljube oni nju i kad im sere u usta.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:38 

Bošnjak.007 je napisao/la:
Ovo je odlično. Nadamo se da će izbiti sukob.
Rusima Zapad treba pamet razvući. Napadati ih svuda gdje je to moguće a smanjiti i pritisak na Ukrajinu.
Kazahstan i Moldavija su takođ zanimljivi.
Red je da ih čačkaju svuda u susjedstvu i unose tenzije.

Ako je to Zapadu cilj, onda je Zapad u kurcu i njonjav.
Njonjav je jer je već prošlo više od godinu dana, a nitko nije napao ni Rusiju ni njene proxije, nadalje Gruzija je zemlja u kurcu i preslaba da pobijedi i ovako oslabljenu Rusiju, puno bolji kandidati bi bili Rumunjska, Poljska, Finska, Japan praktički bilo koja zemlja osim ušljive Gruzije koja se predala nakon samo jedne bitke.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:39 

Klasicno ponasanje ljubitelja americke guzice, moze i neoprane, ljube oni nju i kad im sere u usta.

...bolje američko *** nego ruska pita.. :zubati bide is god... :gun_bandana :gun_bandana

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:44 

Juzna Osetija ovisi doslovno o jednom tunelu, na sjeveru su ogromne neprohodne planine, cijela granica sa Rusijom je u planinama, imaju samo Roki tunel kroz Kavkaz.

Inace meni je tesko razumjeti razlike izmedju tih naroda, tko su Oseti, tko Abkhazi, ajde Gruzine jos i razumijem.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:48 

laganini je napisao/la:

pa pašće, gde žuriš?

Ne moraš još da pakuješ kofere, mada s obzirom na kako se ukri štancaju na frontu (mnogo njih sad i protiv svoje volje, mučenici) i služe kao topovsko meso, možda i dobiješ poziv od SBU da im se pridružiš. Slavjansk i Kramatorsk te čekaju!

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:50 

Juzna Osetija ovisi doslovno o jednom tunelu, na sjeveru su ogromne neprohodne planine, cijela granica sa Rusijom je u planinama, imaju samo Roki tunel kroz Kavkaz.

Inace meni je tesko razumjeti razlike izmedju tih naroda, tko su Oseti, tko Abkhazi, ajde Gruzine jos i razumijem.

Oseti su persijskog porekla, Abhazi čerkeškog.

Zanimljivo je da su i jedni i drugi pravoslavci, uprkos tome što su svi ostali narodi iz njihovih podgrupa (persijskih i čerkeških) muslimani. Izgleda da su Rusi tu uspešno sproveli krstašenje u odnosu na Krimske Tatare ili ostatak Čerkeza u južnoj Rusiji

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 01:52 

laganini je napisao/la:

pa pašće, gde žuriš?

Ne moraš još da pakuješ kofere, mada s obzirom na kako se ukri štancaju na frontu (mnogo njih sad i protiv svoje volje, mučenici) i služe kao topovsko meso, možda i dobiješ poziv od SBU da im se pridružiš. Slavjansk i Kramatorsk te čekaju!

..a super da si strpljiv drže se tako.. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 09:30 

Dutch01 je napisao/la:
Ovo je odlično. Nadamo se da će izbiti sukob.
Rusima Zapad treba pamet razvući. Napadati ih svuda gdje je to moguće a smanjiti i pritisak na Ukrajinu.
Kazahstan i Moldavija su takođ zanimljivi.
Red je da ih čačkaju svuda u susjedstvu i unose tenzije.

Ako je to Zapadu cilj, onda je Zapad u kurcu i njonjav.
Njonjav je jer je već prošlo više od godinu dana, a nitko nije napao ni Rusiju ni njene proxije, nadalje Gruzija je zemlja u kurcu i preslaba da pobijedi i ovako oslabljenu Rusiju, puno bolji kandidati bi bili Rumunjska, Poljska, Finska, Japan praktički bilo koja zemlja osim ušljive Gruzije koja se predala nakon samo jedne bitke.

E vidiš mnogi koji su bitni i bar nešto se pitaju na ovaj ili onaj način poručuju da nije dobro razbiti Rusiju totalno i rasparčati je. Da nema tih nuklearnih bombi Ameri bi to uradili još onomad kad je bila Kubanska kriza ovako lakše je uništavati ih u okolini, potpaljivati pa s vremena na vrijeme izazvati rat u koji bi Rusija direktno ili indirektno bila uvučena.

Rusija nema saveznika ma koliko neki tvrdili da je tu Kina, Indija, Iran, Brazil. Može oružje ali za lovu. S druge strane Ameri imaju široku lepezu satelita, i to mnogo jakih satelita koji rade sve što ovi požele. A para imaju da ne može nestati nikada. Dakle, da sumiram, ako nanjuše krv a sve ide k tome nastavit će da jebu Ruse svuda u susjedstvu gdje Rus ima interesa.
A susjedstvo je ogromno. Zapaljivo. Ludo.

Rusija jeste površinski i po broju stanovnika velika ali bez uticaja u svojoj okolini i dalje po svijetu to nije onda globalni igrač. Kina to pokušava ostvariti tek zadnjih 10-15 godina rekao bih, ali doći će red i na te zemlje koje se "spišaju" sa žutaćima.

Jedino mi nije jasno zašto iznutra ne potkopavaju Rusiju, možda zbog jakih ruskih službi bezbijednosti ili misli da je ova taktika koju sada rade bolja. Možda i jedno i drugo.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 11:03 

ovako lakše je uništavati ih u okolini, potpaljivati pa s vremena na vrijeme izazvati rat u koji bi Rusija direktno ili indirektno bila uvučena.

Rusija nema saveznika ma koliko neki tvrdili da je tu Kina, Indija, Iran, Brazil. Može oružje ali za lovu. S druge strane Ameri imaju široku lepezu satelita, i to mnogo jakih satelita koji rade sve što ovi požele. A para imaju da ne može nestati nikada. Dakle, da sumiram, ako nanjuše krv a sve ide k tome nastavit će da jebu Ruse svuda u susjedstvu gdje Rus ima interesa.

Čestitam, konačno si shvatio uzrok rata u Ukrajini.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 12:02 

Bobovac je napisao/la:
ovako lakše je uništavati ih u okolini, potpaljivati pa s vremena na vrijeme izazvati rat u koji bi Rusija direktno ili indirektno bila uvučena.

Nije tu samo Zapad kriv. Ne pravimo se ludi. Rusi su itekako htjeli da pod svoje vrate Ukrajinu. Ovo je bitka uticaja. Ukrajinski narod većinski ne želi ruski uticaj i zato imamo ovako jak otpor. Da žele bratsku ljubav ne bi se ovolika krv prolila. Doduše ima pametnjakovića koji misle da je ukrajinskom narodu ispran mozak, šta li već.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2023, 12:12 

Bobovac je napisao/la:

Nije tu samo Zapad kriv. Ne pravimo se ludi. Rusi su itekako htjeli da pod svoje vrate Ukrajinu. Ovo je bitka uticaja. Ukrajinski narod većinski ne želi ruski uticaj i zato imamo ovako jak otpor. Da žele bratsku ljubav ne bi se ovolika krv prolila. Doduše ima pametnjakovića koji misle da je ukrajinskom narodu ispran mozak, šta li već.

Nije bas ni neistina. Ukrajinci su vecinski bili "proruski" orjentirani do izazivanja narancaste revolucije, a revoluciju je iscenirao Zapad i SAD svidjalo se to nama ili ne svidjalo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: VUKsaJUGA i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: