|
|
Stranica: 4/14.
|
[ 326 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bobovac
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 15 ožu 2023, 16:23 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25643 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
lider30 je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kako je druga tema, sam si povukao pitanje kakav je to argument.
Pogotovo to važi za prosječnog forumskog rusofila koji je ljubav prema Rusiji otkrio 2022. Koliko si pogledao ruskih filmova? Znaš li nabrojiti neke ruske pjevače ili bandove? Zašto nikad nisi putovao u Rusiju, Sankt Peterburg i Moskva su vrhunske kulturne i turističke destinacije. Ne razumijem otkud da sam ja rusofil? Daj mi pogledaj postove, pa gdje se to ocituje? Ima ih ovdje tisuce i tisuce. Čim ti ne škrgućeš zubima non-stop na Rusiju misle da si Rusofil.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 15 ožu 2023, 16:24 |
|
|
lider30 je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kako je druga tema, sam si povukao pitanje kakav je to argument.
Pogotovo to važi za prosječnog forumskog rusofila koji je ljubav prema Rusiji otkrio 2022. Koliko si pogledao ruskih filmova? Znaš li nabrojiti neke ruske pjevače ili bandove? Zašto nikad nisi putovao u Rusiju, Sankt Peterburg i Moskva su vrhunske kulturne i turističke destinacije. Ne razumijem otkud da sam ja rusofil? Daj mi pogledaj postove, pa gdje se to ocituje? Ima ih ovdje tisuce i tisuce. Aha, ti si samo neutralni promatrač, zgrožen okrutnošću prosječnog Hrvateka (koji čita večernjak i gleda dnevnik HRT) prema nemoćnoj i mučeničkoj Ruskoj Federaciji.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 15 ožu 2023, 16:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23959 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: lider30 je napisao/la: Ne razumijem otkud da sam ja rusofil? Daj mi pogledaj postove, pa gdje se to ocituje? Ima ih ovdje tisuce i tisuce.
Aha, ti si samo neutralni promatrač, zgrožen okrutnošću prosječnog Hrvateka (koji čita večernjak i gleda dnevnik HRT) prema nemoćnoj i mučeničkoj Ruskoj Federaciji. Da ja sam zgrozen promatrac kako se nasi ludjaci, kao naprimjer ti, upale k'o sibice oko ovoga, umjesto hladne emocije promatraju i izvagaju sve argumente svih strana. Upalili se vise nego prosjecni Englezi ili Amerikanci, kojima je ovo vaznija stvar za buducnost i kojih se vise tice. U naravi ih boli k sto se Slaveni medjusobno trijebe.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 15 ožu 2023, 16:56 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: lider30 je napisao/la: Ne razumijem otkud da sam ja rusofil? Daj mi pogledaj postove, pa gdje se to ocituje? Ima ih ovdje tisuce i tisuce.
Aha, ti si samo neutralni promatrač, zgrožen okrutnošću prosječnog Hrvateka (koji čita večernjak i gleda dnevnik HRT) prema nemoćnoj i mučeničkoj Ruskoj Federaciji. Evo ovaj će Vam biti dobar - https://www.youtube.com/watch?v=LqNb7IR4Tz0&t=9s
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 00:44 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5867 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Hrvatska je poslala Hrvatsku legiju na SSSR nakon što je agentura SSSR-a u Hrvatskoj poznata kao KPJ započela oružanu borbu protiv hrvatske države.
Rusi Crvenu armiju smatraju svojom vojskom.
Crvena armija je 1944. izbrisala hrvatsku vlast od Zemuna do Iloka.
Crvena armija je 1944. okupirala Viroviticu i tamo instalirala jugoslavensku vlast pa smo je izbacili 1945. Ništa mi nije jasno, kako je moguće da je ista vojska 1941 "agentura SSSR", a 1945 kad "izbacuje Crvenu armiju iz Virovitice" onda smo to "mi"? Nisi čuo za borbe 1945. kada su Hrvatske oružane snage i Wehrmacht likvidirali Virovitički mostobran te izbacile Crvenu armiju i s njom X. zagrebački korpus Jugoslavenske armije iz Hrvatske u Mađarsku? Tada je Zrakoplovstvo NDH, koje je bilo zaduženo za zračnu podršku kopnenim snagama bombardiralo Crvenu armiju i u Mađarskoj.
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 00:49 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5867 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
HHerceg je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Komunisti su anacionalni izrodi. Jesu komunisti bili anacionalni izrodi kada su osmislili Ukrajinu? Ukrajinska Narodna Republika je proglašena 20.11. 1917., nasuprot boljševicima. Ukrajina Sovjetska Socijalistička Republika je proglašena 10.3. 1919., od strane boljševika. Dakle, komunisti nisu osmislili Ukrajinu.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 00:58 |
|
|
Javio nam se i uvaženi Davor Ivo. Kakvo je vrijeme u Argentini?
|
|
Vrh |
|
|
Glazbenik
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 01:01 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Pa baš da nam je bio super do 1918. - nije. Vršili su nad nama teror i Mađari i Austrijanci, a čak nisu dozvolili niti ujedinjenje Hrvatske tada iz 3 dijela, a kamoli da bi dozvolili još i ujedinjenje sa područjima u BiH gdje su većina bili Hrvati. U Dalmaciji su pak favorizirali Talijane. I bilo nam je baš tako "dobro" da su Hrvati masovno iseljavali. Naravno, SHS je bila korak ka još gorem.
To su jugoslavenske bajke. Austro-Ugarska vlast je omogućila Hrvatima u BiH da narastu brojem i postotkom, demontirala je muslimansku prevlast i zaustavila srpsku ekspanziju. U Dalmaciji je za vrijeme austrijske vlasti hrvatski jezik postao službenim još u 19. stoljeću, a do 1912. je i zamijenio talijanski kao unutarnji jezik uprave. Do Prvog svjetskog rata Talijani u Dalmaciji su svedeni na jednu jedinu općinu u kojoj su bili vlast - Zadar. U Prvom svjetskom ratu, hrvatski kadar u Austro-Ugarskoj zapovijedao je: Ratnim zrakoplovstvom - Emil Uzelac Ratnom mornaricom - Maksimilijan Njegovan Dunavskom flotilom - V. Wickerhauser i M. Ratković Vojnom obavještajnom službom (Evidenzbureau) - O. Hranilović BiH - Stjepan Sarkotić Crnom Gorom - Stjepan Sarkotić Srbijom - Ivan Salis-Seewis okupiranom Poljskom - Anton Lipošćak okupiranom Rumunjskom - Ivan Salis-Seewis Bojištem na Soči - Svetozar Boroević Zaključno, Austro-Ugarska je bila naša država.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 01:31 |
|
|
Nije Austro-Ugarska bila nasa drzava.
I Hrvat Tito je bio apsolutni vladar cijele Jugoslavije. I sta sad.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 09:04 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Ukrajinska Narodna Republika je proglašena 20.11.1917., nasuprot boljševicima.
Ukrajina Sovjetska Socijalistička Republika je proglašena 10.3.1919., od strane boljševika.
Dakle, komunisti nisu osmislili Ukrajinu. ne, izmislila ju je carska Njemačka, vau. Sjajni povijesni državno-pravni korijeni iz 1917. i imperijalnog projekta jedne velesile. današnja Ukrajina je pravni i teritorijalni sljednik USSRa. Ona je bukvalno sovjetski proizvod, i kao sve sovjetsko, biti će demontirana. još jedan koj itreba demontirati.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 09:08 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Nisi čuo za borbe 1945. kada su Hrvatske oružane snage i Wehrmacht likvidirali Virovitički mostobran te izbacile Crvenu armiju i s njom X. zagrebački korpus Jugoslavenske armije iz Hrvatske u Mađarsku?
Tada je Zrakoplovstvo NDH, koje je bilo zaduženo za zračnu podršku kopnenim snagama bombardiralo Crvenu armiju i u Mađarskoj. jedna od najvećih gluposti u našoj povijesti. u vrijeme kad su sile osovine već odavno izgubile rat i kad svatko pametan (pa i samo Ukrajinci) masovno prelaze na suprotnu stranu, kad se vodi utrka između Engleza i partizana ko će prvi do Trsta i kome će pripasti Istra, mi ginemo da produljimo osovini život još koji dan i da nas što više završ ina gubitničkoj strani.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 09:40 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Glazbenik je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Jesu komunisti bili anacionalni izrodi kada su osmislili Ukrajinu? Ukrajinska Narodna Republika je proglašena 20.11. 1917., nasuprot boljševicima. Ukrajina Sovjetska Socijalistička Republika je proglašena 10.3. 1919., od strane boljševika. Dakle, komunisti nisu osmislili Ukrajinu. Ta prva je ravan NDH. Imala je priznanje od 10,5 država. I to redom od Centralnih sila i ostalih kvazirepublika Ruskog carstva.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 10:45 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Ta prva je ravan NDH. Imala je priznanje od 10,5 država. I to redom od Centralnih sila i ostalih kvazirepublika Ruskog carstva. moram se od sata ispravljati. dakle, Ukrajina je izdrkotina centralnih sila i boljševika. nema šta, stvarno dugi državno-pravni kontinuitet.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 11:57 |
|
|
divizija je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Ta prva je ravan NDH. Imala je priznanje od 10,5 država. I to redom od Centralnih sila i ostalih kvazirepublika Ruskog carstva. moram se od sata ispravljati. dakle, Ukrajina je izdrkotina centralnih sila i boljševika. nema šta, stvarno dugi državno-pravni kontinuitet. Znači, "dvaput pobijedili", jednom uz Berlin i jednom uz Moskvu, ima li još takvih izdrkotina koje bi trebalo ukinuti?
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 13:07 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Znači, "dvaput pobijedili", jednom uz Berlin i jednom uz Moskvu, ima li još takvih izdrkotina koje bi trebalo ukinuti? Samo po Stjepanu Mesiću, ako ti je on autoritet za te stvari. za vas nacionalne mazohiste, hrvatski državnopravni korijeni sežu u 9. stoljeće i postojali su u KOTNINUITETU do 1918. Hrvatska je nakon preko 1000. godina postojanja ukinuta baš onda kad je Ukrajina stvorena. i onda tzv. nacionalisti u Hrvatskoj povlače paralele između nas i njih. Ne znam ima li većeg poniženja po našu naciju. Svodite Hrvatsku na imperijlno-boljševičku kreaciju stogoi'šnjeg kontinuiteta. Pa yebena BIH ima veći kontinuitet od Ukrajine. Ona s prekidom 1918.-1945. ima sadašnje granice već preko 300 godina. I sad ovdje ima ljudi koji ne priznaju "agresiju na BIH", ali danonoćno viču skupa s- PAZI SAD- MUSLIMANIMA "agresija na Ukrajinu". zbilja, kako ljudi žive u takvoj kognitivnoj disonanci?
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 13:18 |
|
|
divizija je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Znači, "dvaput pobijedili", jednom uz Berlin i jednom uz Moskvu, ima li još takvih izdrkotina koje bi trebalo ukinuti? Samo po Stjepanu Mesiću, ako ti je on autoritet za te stvari. za vas nacionalne mazohiste, hrvatski državnopravni korijeni sežu u 9. stoljeće i postojali su u KOTNINUITETU do 1918. Hrvatska je nakon preko 1000. godina postojanja ukinuta baš onda kad je Ukrajina stvorena. i onda tzv. nacionalisti u Hrvatskoj povlače paralele između nas i njih. Ne znam ima li većeg poniženja po našu naciju. Svodite Hrvatsku na imperijlno-boljševičku kreaciju stogoi'šnjeg kontinuiteta. Pa yebena BIH ima veći kontinuitet od Ukrajine. Ona s prekidom 1918.-1945. ima sadašnje granice već preko 300 godina. I sad ovdje ima ljudi koji ne priznaju "agresiju na BIH", ali danonoćno viču skupa s- PAZI SAD- MUSLIMANIMA "agresija na Ukrajinu". zbilja, kako ljudi žive u takvoj kognitivnoj disonanci? Slovenija?
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 14:06 |
|
|
Kako dominira ovaj divizija to je strašno, odvadi malo kume rasplakat ćeš ih. Ajmo da vas čujemo nova runda Hagresija Putler kme kme kme
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 14:17 |
|
|
Boljševičke granice brane oni koji su protiv komunizma, to je taj apsurd.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 14:19 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Boljševičke granice brane oni koji su protiv komunizma, to je taj apsurd. što je najbolje u slučaju BIH ih neće braniti, ili u slučaju Srbije, pa evo idimo u zadnje vrijeme bi ukidal ii Moldaviju. ali svete boljševičke granice Ukrajine, e za to treba treći svjetski rat pokrenuti
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 14:20 |
|
|
Citat: Novorusija natrag Rusiji, a Ukrajina onda može slobodno nastaviti biti antirusija Ko kaže da može, neka Rusi sataru i taj drugi dio tzv. Ukrajine, ko im jebe mater. Mogu li Meksiko, Kanada, Kuba biti antiUSA? E pa neće ni Kijev, glavni grad Kijevske Rusi biti antirusija. Biti će još kmeke HDZ pede.rčića.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 15:01 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Boljševičke granice brane oni koji su protiv komunizma, to je taj apsurd. Ako su ukrajinske granice upitne, onda su i ruske jer su isto nastale u boljševizmu.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 15:04 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Boljševičke granice brane oni koji su protiv komunizma, to je taj apsurd. Ako su ukrajinske granice upitne, onda su i ruske jer su isto nastale u boljševizmu. Da.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 16:30 |
|
|
Planina je napisao/la: Kako dominira ovaj divizija to je strašno, odvadi malo kume rasplakat ćeš ih. Ajmo da vas čujemo nova runda Hagresija Putler kme kme kme Divizija zna bit odlican. Ponekad upadne u depru al generalno jedan od inteligentnijih i dosljednijih. Takoder, a to je rijetkost primjetia san neke pomake u njegovim stavovima i promjene sukladno argumentima. Ne zelin govorit oko cega jer ce odvuc u offtopic. Dajem mu 8.5/10 xD Glazbenik mi je isto super lik, cudi me da odskace oko ove teme.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 17:18 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Luzeri koji znaju da su tolika manjina, da nikada neće doći na vlast, ako ih Putin ne instalira.
Samosvjesni Hrvati nisu za Rusiju. Koristis termin koji mi ne pase al u pravu si. Isto ka sta americka revolucija ne bi imala sanse bez da je Francuska usla u golem dug da ih izfinancira, isto ka sta Boljsevicka revolucija ne bi uspila bez pomoci Njemacke, isto ka sta NSDAP ne bi dosa na vlast bez financijske pomoci Mussolinija, isto ka sta Franco ne bi pobjedia bez pomoci Njemacke i Italije, isto ka sta Majdan ne bi uspia bez pomoci Nuland, Blinken, Sorosa i Amerike, tako je isto i za trenutnu situaciju u kojoj je disidentska desnica, nacionalisti... nazovi kako oces. Zbog ovog ja navijam za svaku stranu koja ne samo da MOZE pomoc desnici da dode na vlast, nego koja mice omjere snaga tako da radi stetu zapadnoj tehno manadzerskoj eliti i agendi. Navija san za Talibane, navijan i za Rusiju. Da je Kina, navija bi i za nju. Da Meksiko odluci osvojit nazad ono sta je prije ima, i za njih bi navija. Sta god da drma kavez Globalnom Americkom Imperiju a narocito ono sta sjebe njihovu tehno manadzersku elitu i njihove planove. Kad je Putin uletia u Ukrajinu, drza san da je to greska i tragedija da se Slaveni opet medusobno kokaju. No sad kad je situacija kakva je, kad je NATO/SAD/EU napravili ovo svojim ratom, sad zelim... ne niti da Rusija dobije, vec da dode sta je vise moguce stete na ovaj blok. Zapravo ne zelim brzu rusku pobjedu. Zelim da potraje i da zapad kolapsira. Jel mi zao Ukrajinaca? Je, ali oni, tj oni koji valjaju medu njima, koji zele neovisnu drzavu naciju a ne postat ekonomska zona u 'euroatlanskoj integraciji', oni su sad topovsko meso i nakon rata, pobjedili, ili izgubili, bit ce odbaceni. Znam ja da oni pisu knjige da ce nakon rata zbacit Zelenskog i liberale. Moja procjena je da nece. Nadam se da sam u krivu no ako me natiras da biram, biram multipolarni svit, ma kako jadne, autokratske i korumpirane ti ostali centri bili. Mozda tebi to vrida neke tvoje osjecaje, al to je kalkulacija. Mi smo nadomak totalne woke tehnokratske distopije koja je rezultat zapadnih tehno manadzerskih i ideoloskih grupacija. Oni financiraju i sustavno sire tu ekstremisticku ideologiju oni vrlo marljivo i visedesetljeno grade u svakoj maloj zemljici golemu bazu progresivno utopistickih ekstremista. To ne radi Moskva niti Kina. Ne samo zato jer su jako 'based' nego i jer to jednostavno nije u njihovom asortimanu alata. Ideoloski ratovi, kulturkampf, NGOevi, obojene revolucije, infiltracija institucija, to je frankfurtska/zapadna 'nova ljevica' i elita koja stoji iza nje. Rusija nije sposobna ni u Ukrajini, di su vecina stanovnistva potomci veterana Crvene armije iz WW2, uvjerit njih da odbiju banderizam. Toliko o 'steti' koju Rusija uopce moze napravit i to kad zbilja se trudi. Majstori toga su u Washingtonu, Briselu, Londonu. Oni nan peru mozgove, oni nas sustavno urusavaju ka naciju.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima? Postano: 16 ožu 2023, 17:29 |
|
|
Šta sve čovjek neće čuti na ovom forumu da se Rusija razaranjem i uništavanjem Ukrajine bori protiv Zapada i LGBT woke homo ideologije. Ajme. Čak i ako Rusija dobije rat u što čisto sumnjam Zapad i LGBT woke homo ideologija će ostati netaknuta.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|