HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 sij 2025, 15:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 326 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zasto dobar dio Hrvata ima mrznju prema Rusima?
PostPostano: 16 ožu 2023, 17:40 

lider30 je napisao/la:
Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Kako je druga tema, sam si povukao pitanje kakav je to argument.

Pogotovo to važi za prosječnog forumskog rusofila koji je ljubav prema Rusiji otkrio 2022. Koliko si pogledao ruskih filmova? Znaš li nabrojiti neke ruske pjevače ili bandove? Zašto nikad nisi putovao u Rusiju, Sankt Peterburg i Moskva su vrhunske kulturne i turističke destinacije.

Ne razumijem otkud da sam ja rusofil? Daj mi pogledaj postove, pa gdje se to ocituje? Ima ih ovdje tisuce i tisuce.

To sta je on napravia se zove SLAMNATI.

Dakle konstruirao je strasilo od slame i onda s njim debatira i njemu se ruga a namjerno ga je napravio tako da je glup i ima lose argumente.

To rade ljudi koji nisu u pravu i svjesno il podsvjesno to znaju. Izvrcu stavove svojih neistomisljenika i davaju vrlo manipulativne i varljive odgovore. Zbog tog nikad ne idu u sustinu vec se prave kao da su ti drugi ljudi karikature.

Tako mi koji smo neopredjeljeni, anti NATO ili prorusi moramo bit sve redom neke karikature neukih, kretena, hejtera, izforsiranih glumaca, prikrivenih Srba, familijarnih komunista isl hahahah

To im je jedino jer ako to ne rade, onda moraju ic u sustinu i tako izgube.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 17:41 

Dutch01 je napisao/la:
Šta sve čovjek neće čuti na ovom forumu da se Rusija razaranjem i uništavanjem Ukrajine bori protiv Zapada i LGBT woke homo ideologije. Ajme. Čak i ako Rusija dobije rat u što čisto sumnjam Zapad i LGBT woke homo ideologija će ostati netaknuta.

Da je potres u Washingtonu i silicijskoj dolini navija bi za sta vecu ljestvicu jer je potres postao borac protiv wokenessa, sta ti nije jasno?

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 17:50 

Kakva si ti karikatura, većinu svojih stavova o rasi, klasi i povijesti preuzeo si od opskurnih britanskih youtubera, do te razine da kao primjere navodiš događaje iz britanske provincije (gdje je ono seoska gay parada, negdje u Somersetu ili Devonu), zbog takvih bizarnosti pojavila se i teorija da si AI bot treniran na krivim sadržajima.

Bi li navijao i da meteor padne na London?

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 17:52 

Velebit je napisao/la:

Tako mi koji smo neopredjeljeni...

U mom kraju zvani plivadoni, nit' smrde nit' mirišu.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 17:54 

i_jopet je napisao/la:
Dutch01 je napisao/la:

Ako su ukrajinske granice upitne, onda su i ruske jer su isto nastale u boljševizmu.

Da.

S tim da bi se pravičnom korekcijom ruskih granica Rusija znatno proširila.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 19:42 

Dutch01 je napisao/la:
Ako su ukrajinske granice upitne, onda su i ruske jer su isto nastale u boljševizmu.

Rusi ih upravo ispravljaju i vraćaju u prethodno stanje.

tada su naime bile do Varšave

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 19:44 

Dutch01 je napisao/la:
Šta sve čovjek neće čuti na ovom forumu da se Rusija razaranjem i uništavanjem Ukrajine bori protiv Zapada i LGBT woke homo ideologije. Ajme. Čak i ako Rusija dobije rat u što čisto sumnjam Zapad i LGBT woke homo ideologija će ostati netaknuta.

Da je tome tako ne bi se čitav woke pro LGBT zapad upro pomoći Ukrajini.

postmajdanska Ukrjina je vpjna krajina globohomo imperija.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 19:47 

Vidim da si sav smušen i proturječiš samom sebi, teško je biti kriptonacist, a dizati moralnu paniku o banderistima.

BTW, preuzeo si temu, krenulo je pitanjem o rusofobiji, a završava tvojom zadaćnicom na temu "Zašto Rusija ima pravo komadati druge države?"

nisam ja kripto ništa, ja sam nacionalist i reakcionar, i ne skrivam to.

i nisam skrenuo temu, tema rusofobije je usko vezana uz optužbeo komadanju drugih, na što ja odgovaram da je apsurdno, jer se radi o boljševičkim sklepotinama.

Da nije imao srpski problem u HR, Franjo Tuđman bi susjednoj boljševičkoj sklepotini radio isto što i Putin Ukrajini. A i ovako su ga osudili posthumno za isto.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 19:54 

Dutch01 je napisao/la:

Talijani su osnovali gradove u Istri, Nijemci i Mađari gradove u Transilvaniji, pa je li Istra talijanska ili Transilvanija njemačko-mađarska? Ukrajinska povijest i država ne počinje sa prvim svjetskim ratom. Ne znam odakle ti da su Rusi naselili Ukrajince u Ukrajini, pa oni su tu dulje od Rusa! I ne da su doseljavali nego su ih raseljavali po Sibiru, Centralnoj Aziji.

naravno da je Transilvanija Njemačko-Mađarska, Rumunji su se tamo navukli ko i Srbi u Vojvodinu, jel to uopće tema, zar o tome treba rasprava?

Talijani nisu naselili Hrvate u Istru, niti je ista bila dio Italije kad su se Hrvati tamo naselili. Rusi su naselili Ukrjince u Novorusiju, naselili su ih tamo jer su ij tada smatrali za Ruse (a i on isu se smatrali, nebitno). Čitav ovaj rat se vodi oko prostora Novorusije, ruskog protora kojeg su Rusi stekli u ratovima s Turcima i Tatarima, ruski carevi naseljavali ukrajinskim i ruskim kolonistima, a Lenjina ga poklonio Ukrajini.

Ukrajinska država SVAKAKO počinje s prvim svjetskim ratom, a nacija par desetljeća prije toga. Ostalo su njihve novkomponirane papazjanije na rangu bošnjačkih i makedonskih.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 20:28 

divizija je napisao/la:
postmajdanska Ukrajina je vojna krajina globohomo imperija.

Suština

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 20:32 

Nedavno sam naišao na video gde 2 američka "p.korektna" komičara pominju Slovene i Hrvate.
Jeste u duhu šale , ali se jasno vidi kako gledaju na Slovene(white niggaz).

https://youtu.be/XserGE33llE

Ranije su za zapad Sloveni bili niža barbarska pasmina pogotovo kad germanskom velikašu kažu Ne i hoće biti samo svoji.
Danas nije puno drugačije samo kad Sloveni kažu Ne postaju homofobni rasisti i hrišćanski militantni primitivni fanatici.

https://youtu.be/JCBf8gHl-5Y?t=21

Ovo belo liberalno *** američkog građanina ruskog porekla doslovno bi isterao ssmo zato što neće da nosi dugine boje.

Sloveni će ispasti kao poslednji evropski ljudi , dok oni na zapadu su realno transhumanističke narcisoidne kreature koji će kako je i Dugin predvideo svakog onog koji se predstavlja kao obično smrtno ljudsko biće sa svim manama i vrlinama proglasiti za fašistu.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 20:40 

Zato sto su u Moskvi na dugogodisnje kazne osudjeni pokojni Praljak i sestorka, i proglasen UZP, a i Gotovina + Markac za malo najebali.

Takodje iz Moskve nam dolazi bolesna lgbt ideologija, Plenkovic je tamo skolovan za hadezeovog vodju, takodje su nam instalirali Mesica i financiraju index i NVO udruge.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 21:55 

U hipotetskom sukobu Rusije i Ukrajine bih bio neutralan.
U TRENUTNOM sukobu NATO-a i Rusije sam na strani Rusije.
Vjerujem da se svi slazemo oko toga da je NATO itekako strana u sukobu.

Dakle, u trenutnom sukobu izmedju Rusije i Ukrajine i NATO-a s druge strane, iz PRAGMATICKIH razloga sam na ruskoj strani.
Prakticki sve sto dovodi u pitanje ovu neupitnu dominaciju SAD-a i "globohomo" strana je pozitivno. Barem sada.
I bolan znam ja da je Rusija prijestolnica abortusa i narkomanije skoro u istoj mjeri ko SAD, ali ne mozes me uvjeravati da je ovakav SAD manje zlo od Rusije sada.

S druge strane, mozda mogu iz pragmatickih razloga reci da bi bilo bolje da Rusija nije 2022. usla u Ukrajinu jer onda ne bi doslo do jacanja americkog stiska nad Europom, koji sada cijedi Europu kao spuzvu u nevidjenoj mjeri, niti bi doslo do demilitarizacije Europe i npr. unistavanja Nord Streama 2.

No vjerujem da bi do tog stiska svejedno doslo, a ovako ce makar jedna drzava manje (Ukrajina) zavrsiti kao vazal SAD-a.

Admiral Loso je to sjajno formulirao - SAD u Ukrajini vodi rat protiv Rusije, a rat financira Europa (tj. SAD financira Kijev Europom).
I to je bit za mene. Moras gledat siru pricu, a ne sto Denis Seler i nacisti iz Lviva trabunjaju o "srbocetnicima" i poistovjecuju Vukovar i Mariupolj.
Simplifikacija donekle jest, ali tko god misli da je sve sto Loso prica budalastina i tko god kaze Rusi=Srbi i Ukr=Hrv, bojim se, ima smanjenu sposobnost kritickog misljenja i cita sve sto mediji kazu na face-value razini.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 22:06 

divizija je napisao/la:
Dutch01 je napisao/la:

Talijani su osnovali gradove u Istri, Nijemci i Mađari gradove u Transilvaniji, pa je li Istra talijanska ili Transilvanija njemačko-mađarska? Ukrajinska povijest i država ne počinje sa prvim svjetskim ratom. Ne znam odakle ti da su Rusi naselili Ukrajince u Ukrajini, pa oni su tu dulje od Rusa! I ne da su doseljavali nego su ih raseljavali po Sibiru, Centralnoj Aziji.

naravno da je Transilvanija Njemačko-Mađarska, Rumunji su se tamo navukli ko i Srbi u Vojvodinu, jel to uopće tema, zar o tome treba rasprava?

Talijani nisu naselili Hrvate u Istru, niti je ista bila dio Italije kad su se Hrvati tamo naselili. Rusi su naselili Ukrjince u Novorusiju, naselili su ih tamo jer su ij tada smatrali za Ruse (a i on isu se smatrali, nebitno). Čitav ovaj rat se vodi oko prostora Novorusije, ruskog protora kojeg su Rusi stekli u ratovima s Turcima i Tatarima, ruski carevi naseljavali ukrajinskim i ruskim kolonistima, a Lenjina ga poklonio Ukrajini.

Ukrajinska država SVAKAKO počinje s prvim svjetskim ratom, a nacija par desetljeća prije toga. Ostalo su njihve novkomponirane papazjanije na rangu bošnjačkih i makedonskih.
Kaj je s Baranjom (južnom Baranjom koja je sad u sastavu RH), prvi puta postaje dio Hrvatske 1945 pod komunistima, prije toga su Hrvati tamo bili manjina, ni do 1991 nisu uspjeli prebaciti 50%.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 22:10 

Jefferson Davis je napisao/la:

Dakle, u trenutnom sukobu izmedju Rusije i Ukrajine i NATO-a s druge strane, iz PRAGMATICKIH razloga sam na ruskoj strani.
Prakticki sve sto dovodi u pitanje ovu neupitnu dominaciju SAD-a i "globohomo" strana je pozitivno. Barem sada.
I bolan znam ja da je Rusija prijestolnica abortusa i narkomanije skoro u istoj mjeri ko SAD, ali ne mozes me uvjeravati da je ovakav SAD manje zlo od Rusije sada.

S druge strane, mozda mogu iz pragmatickih razloga reci da bi bilo bolje da Rusija nije 2022. usla u Ukrajinu jer onda ne bi doslo do jacanja americkog stiska nad Europom, koji sada cijedi Europu kao spuzvu u nevidjenoj mjeri, niti bi doslo do demilitarizacije Europe i npr. unistavanja Nord Streama 2.

No vjerujem da bi do tog stiska svejedno doslo, a ovako ce makar jedna drzava manje (Ukrajina) zavrsiti kao vazal SAD-a.

Admiral Loso je to sjajno formulirao - SAD u Ukrajini vodi rat protiv Rusije, a rat financira Europa (tj. SAD financira Kijev Europom).
I to je bit za mene. Moras gledat siru pricu, a ne sto Denis Seler i nacisti iz Lviva trabunjaju o "srbocetnicima" i poistovjecuju Vukovar i Mariupolj.
Simplifikacija donekle jest, ali tko god misli da je sve sto Loso prica budalastina i tko god kaze Rusi=Srbi i Ukr=Hrv, bojim se, ima smanjenu sposobnost kritickog misljenja i cita sve sto mediji kazu na face-value razini.

Po tvome onda su Amerikanci u Vijetnamu zapravo ratovali protiv Sovjeta, a Sovjeti u Afganistanu su zapravo ratovali protiv Amerikanaca.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 22:11 

Pa ako Madjari i Srbi imaju snage nek udare na Baranju, Hrvati ce se boriti.
Tako Rusi imaju snage pa su udarili na Ukrajinu radi Novorusije.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 22:13 

Lošo je psihički bolesnik, F-dijagnoza. Očekuje da treći svjetski rat počne 2030. u Rijeci.

Pozivanje na Lošu je ozbiljan indikator nečijeg psihičkog zdravlja.

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 22:15 

Znači li to da hipotetski i SAD/NATO ako ima snage ima pravo zagrabiti komad Rusije? Ili je to drugačije iz nekog razloga?

Vrh

PostPostano: 16 ožu 2023, 22:23 

Znači li to da hipotetski i SAD/NATO ako ima snage ima pravo zagrabiti komad Rusije? Ili je to drugačije iz nekog razloga?

Pa naravno, da Rusija ima 30mil stanovnika i da nema vojsku ni nuklearke, naravno da bi raskomadali Rusiju na prozapadne drzavice radi njenih resursa!!!!
Naravno da bi Johnu vise odgovaralo da ima jeftiniju naftu i plin.
Isto tako bi Arapi unistili Izrael da su jaci i da Izrael nema nuklearke.

Je li neki forumasi tek sad otkrivaju (geo)politiku? =))
Nema tu sta je "u redu" a sta nije "u redu" ( =)) ) i mir mir niko nije kriv.
Imas "pravo" udariti ako imas snage, onda s tom snagom kasnije pises udzbenike povijesti u svojoj drzavi da osiguras lojalno stanovnistvo.

Otvoren sam drugim interpretacijama, izlozite.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2023, 02:12 

Psihicki bolesnik je isplanirao Oluju, ali zato ekipa drka na mjerace visine kukuruza "branitelje bijele europe", sa izuzetkom hadezenjara koji drkaju na Plenkija i leftardsku druzinu koja se ekipi smije jer su glupi ko krasni...

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2023, 02:16 

Kakva si ti karikatura, većinu svojih stavova o rasi, klasi i povijesti preuzeo si od opskurnih britanskih youtubera, do te razine da kao primjere navodiš događaje iz britanske provincije (gdje je ono seoska gay parada, negdje u Somersetu ili Devonu), zbog takvih bizarnosti pojavila se i teorija da si AI bot treniran na krivim sadržajima.

Uvik isto i jedino sta znas. Kombinirat ad hominem, slamnatog i offtopic.

I da, kad horobatos rece da woke je ogranicen na mikro udio populacije, uglavnom visoko obrazovane urbane profile, ja cu mu pokazati da je woke prisutan i na malim otocicima i selima, da ruralni bake i djedovi sa unucima masu zastavicama sa trans i duginim simbolima.

Zbog tog je dobro podrzati neprijatelje zapada i bit sumnjiv prema bas svemu sta zapad podrzi.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2023, 02:27 

crni_bombarder je napisao/la:
Zato sto su u Moskvi na dugogodisnje kazne osudjeni pokojni Praljak i sestorka, i proglasen UZP, a i Gotovina + Markac za malo najebali.

Takodje iz Moskve nam dolazi bolesna lgbt ideologija, Plenkovic je tamo skolovan za hadezeovog vodju, takodje su nam instalirali Mesica i financiraju index i NVO udruge.

To Ti Je YoUt0Be ReKaO

nE CeMo BiTi Ka0 SrBiJa

Vi StE p0ToMc1 KoMuNiStA

k0 sE BaVi PeD3RiMa Je SkRiVeNi PeD3r

RuSiJa Je DaLa ZeMuN SrBiMa

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2023, 02:42 

Lošo je psihički bolesnik, F-dijagnoza. Očekuje da treći svjetski rat počne 2030. u Rijeci.

Pozivanje na Lošu je ozbiljan indikator nečijeg psihičkog zdravlja.

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2023, 02:50 

Dutch01 je napisao/la:

Po tvome onda su Amerikanci u Vijetnamu zapravo ratovali protiv Sovjeta, a Sovjeti u Afganistanu su zapravo ratovali protiv Amerikanaca.

Tako je.

Isto ka sta je i SAD postao neovisan od UK samo zbog tog sta je Francuska digla dug da ih izfinancira. Zbog tog istog duga je kralj morao podignuti poreze pa je burzoazija napravila Francusku revoluciju.

Isto ka sta je Franco dobia gradanski rat jer ga je Njemacka transportirala u rekordnom roku iz Maroka zajedno sa elitnim trupama u Spanjolsku i onda ga zajedno sa Italijom masivno financirala, naoruzavala a onda i poslala svoje vojnike i pilote.

Sve su to geopoliticke igre velikih sila. Eno je u Kazahstanu izbila revolucija al onda je Putin intervenira i sad to vec je palo u zaborav, no svakako, da je izbia rat, bilo bi posteno rec da je ova jedna strana 'proruska' ili da su 'ruski igraci'.

To je i Lukasenko svatia. Tia je bit neutralan sve ove godine a kad ga je zapad totalno izolira nije ni moga nego okrenit se jedinom cemu moze, a to je Rusija.

Ne bi se ni francuskog kolonijalizma oslobodile sve te zemlje da nije bilo Moskve. Neovisno da li govorimo o 60im ili danas Wagneru.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2023, 07:56 

lider30 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Nismo slavenofili, nama to što su Rusi Slaveni znači malo ili nimalo. Rusi su pravoslavni, percipiramo ih kao bliže Srbima. Rusi su daleko, s Rusijom je uvijek osjećaj da su negdje izvan Europe ili onakraj Europe. Plus jako loš imidž zbog komunizma i SSSRa, a ni u ova moderna vremena s Rusijom nemaš nikakve pozitivne konotacije, sve se svodi na Putina, naftna i plinska bogatstva i jaku vojsku.

Austrijanci, Nijemci, Talijani su ljudi s kojima živimo, viđamo ih praktički svaki dan, naravno da su nam bliži, ne znam u kojem smislu bi Rus bio bliži Hrvatu, to je nama dalek svijet i stran.

Totalno drukcije iskustvo. Znam sad likove iz Krasnojarska, Omska - do jaja mentalitet slican nama. Puno slicniji nego njemacki, austrijski ili engleski. Zacudis se 10.000-12-000 kilometara od tebe i imaju ime kao ti, mentalitet slican, cak i neke izraze. Definitivno puno slicniji nego jedan Svabo ili Englez.
A da ne govorim koliko im je jezik blizi. Tako i Ukrajinci.

Uopce ne znam, koliko Rusa znas?

Rusi su jedan od najzatvorenijih naroda, više sliče Šveđanima nego nama.

Ako biram Ukrajince i Poljake vs Ruse, biram prve.

Poljaci su braća katolici i nacija koja je propatila

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 326 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: