HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2024, 20:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pojam "etnocentrizam" raspao se u paramparčad u Zambiji
PostPostano: 13 vel 2023, 13:54 

A gle, likovi švercaju s djecom, kak to itko može opravdati?

Da nisu ova čudovišta i da su šutili, možda bi i imao kakvog razumjevanja, iako za takvo ponašanje i je neka tamnica u džungli.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2023, 19:53 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Glupo je raspravljati kad stalno odvlačite zaključak u smjeru , to su hladnopivaši i tranvestiti. Kao da pripadnost nekom bendu u nekom periodu života nešto znači. Pa i Alen Vitasović je jučer izjavio da je Hrvatska talibanska i homofobna država a prije 20 godina je pjevao Lijepa li si na koncertu sa Thompsonom u Rijeci. Možda je i ovaj bubnjar pjevao Juru i Bobana 1990-ih.

Ovi su slučajno uhvaćeni a možda ih je 300 prošlo anonimno i od tih 300 je jedan tranvestit.

Jedan je i električar iz Varaždina koji radi u hidroelektrani pa smo mogli isto tako pisati električari i Hepovci podrivaju hrvatski nacionalni korpus. Jednako su električari koliko i hladnopivaši i tranvestiti.

to su ljudi koji su išli uvoziti crnu djecu iz Afrike u Hrvatsku. Što ja imam s njima osim što su slučajno rođeni tu gdjer i ja?

Velim ti, po tim kriterijima je i Frenki Simatović Hrvat. Mi etnos shvać
amo mnogo organskije.

Vrh

PostPostano: 13 vel 2023, 19:54 

Po čemu bi se oni razlikovali od bilo kojeg nogometnog klub iz 1. HNL koji dovodi Afrikance?

samo po tome što ovi najčešće produže dalje nakon karijere u tom klugu.

ali esencijalno, iz perspektive etnocentrizma, to je vrlo slično

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 08:29 

Nagovijestio sam ovo i ranije, sa hipotetskim scenarijem gdje Predsjednik Tomašević pokreće invaziju Mađarske kako bi tamo srušili "režim" koji ne dozvoljava djeci da si odrežu pimpek sa već 5 godina.

Pitanje je bi li uspio, ako bi npr Index/Jutarnji napalili desno-domoljubni sektor sa spikom da se tamo ide jer su Mađari izrazili pretenzije na RH.

Uglavnom, ovi neki trendovi na zapadu, i ekstremna odbojnost prema kreaturama iz Možemo i sestrinskih stranki, me sve više gura u situacije gdje mi je puno, ali puno draži neki Arapin/Arapkinja ili bh. Bošnjak/musliman. Nedavno su se zajedno digli i muslimani i kršćani u jednoj situaciji gdje je neki trans "komičar" uvrijedio Isusa.

Uglavnom, još jedan hipotetski, ali striktno hipotetski, pažljivo ispričan (inače je djelomično modificirana fora iz The Office).

Zarobe neki likovi mene, Karabaju, Amiđu i Tomicu Tomaševića (ili bilo koga iz "Možemo" - može biti i rođeni Hrvat iz BiH). Ja dobijem pištolj s tri metka i prijetnjom da će mi ubiti obitelj ako ne iskoristim sva tri. Moje rješenje bi bilo iskoristiti sva tri za Tomicu, pa onda s Karabajom i Amiđom lijepo na "Tuzlansko" nazdraviti našoj slobodi i novom rođendanu.

Rješenje zadovoljava sljedeće:

- Štiti žene i djecu
- Svodi štetu na najmanju moguću
- Poštuje intersekcionalnost, jer je bijeli muškarac musliman ispred bijelog muškarca ateista (sa kršćanskim backgroundom). Dakle, i sam Tomica bi podržao, ako doista vjeruje u ono što propovijeda.

Uglavnom, jeste malo ružan scenarij, ali zaista treba naglasiti da su ovi neki naši forumski Bošnjaci dobri momci, da ne nabrajam sve, može Karabaja, Amiđa, Lebowski, Rutinerr. I da, usprkos nekoj našoj "borbi do istrage", prema njima osjećam veću bliskost (no homo) nego sa otprilike 20-30% hrvatske političke scene. Naravski, ne očekujem da je ljubav obostrana, jer ovi naši iz BiH i dalje misle na neki način iskoristiti intersekcionalnost kako bi iskamčili nešto u BiH, mada mislim da je to naivno, jer su trandže debelo iznad nekakvih bijelih muslimana.

Ne znam jesam li se promijenio ja, ili su u zadnje vrijeme ovi u RH (kao loša kopija svojih zapadnih rođaka) postali baš neopisivo odvratni. Ovo mi je baš ono instinktivno, nipošto proračunato gađenje i odbojnost.

Uglavnom, zajebi više ta "plemenska" i "krvna" razmišljanja. To je bio slučaj i prije jer sam imao puno dobrih prijatelja različitih rasa i vjera, ali mislim da mi se baš u zadnjih nekoliko mjeseci intenzivirala ideologija iznad nekakve "plemenske" bliskosti. Ja se nisam mijenjao, što znači da su ovi Tranny pushers u međuvremenu postali toksičniji i sve više odbojniji (fizički, govorno itd).

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 09:05 

Ministry of Sound je napisao/la:

Uglavnom, ovi neki trendovi na zapadu, i ekstremna odbojnost prema kreaturama iz Možemo i sestrinskih stranki, me sve više gura u situacije gdje mi je puno, ali puno draži neki Arapin/Arapkinja ili bh. Bošnjak/musliman. Nedavno su se zajedno digli i muslimani i kršćani u jednoj situaciji gdje je neki trans "komičar" uvrijedio Isusa.

Ne znam jesam li se promijenio ja, ili su u zadnje vrijeme ovi u RH (kao loša kopija svojih zapadnih rođaka) postali baš neopisivo odvratni. Ovo mi je baš ono instinktivno, nipošto proračunato gađenje i odbojnost.

Uglavnom, zajebi više ta "plemenska" i "krvna" razmišljanja. To je bio slučaj i prije jer sam imao puno dobrih prijatelja različitih rasa i vjera, ali mislim da mi se baš u zadnjih nekoliko mjeseci intenzivirala ideologija iznad nekakve "plemenske" bliskosti. Ja se nisam mijenjao, što znači da su ovi Tranny pushers u međuvremenu postali toksičniji i sve više odbojniji (fizički, govorno itd).

Kao da čitam diskusije sa zapadnih foruma iz 2015, kad je izbila migrantska kriza i kad su se tamošnji bijeli ljevičari libtardizirali
I već je sve rečeno o ovome. Svima su draži stranci s relativno normalnim političkim stavovima nego ovakvi bijelci, ali džaba ti to kad politika funkcionira kolektivno i tribalistički. Imaš one muslimane u Britaniji koji se svako malo bune jer im djeca uče o LGBT-u u školama, ali na kraju dana uvijek glasaju za lijeve stranke jer se one više zalažu za migrante

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 09:08 

Šarabara je napisao/la:

Kao da čitam diskusije sa zapadnih foruma iz 2015, kad je izbila migrantska kriza i kad su se tamošnji bijeli ljevičari libtardizirali
I već je sve rečeno o ovome. Svima su draži stranci s relativno normalnim političkim stavovima nego ovakvi bijelci, ali džaba ti to kad politika funkcionira kolektivno i tribalistički. Imaš one muslimane u Britaniji koji se svako malo bune jer im djeca uče o LGBT-u u školama, ali na kraju dana uvijek glasaju za lijeve stranke jer se one više zalažu za migrante

Stvari su se dosta promijenile od 2015. Iako ne ide toliko brzo, mijenja se i svijest u ovim zajednicama o opasnosti, polako im dolazi u glavu da je to i njima egzistencijalno pitanje, i da je upitna njihova strategija širenja kroz imigraciju rođaka i suplemenika. Čemu sve to ako će im djeci trandže ispirati mozak.

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 09:29 

polako im dolazi u glavu da je to i njima egzistencijalno pitanje, i da je upitna njihova strategija širenja kroz imigraciju rođaka i suplemenika. Čemu sve to ako će im djeci trandže ispirati mozak.

Ne "dolazi im to u glavu" jer još uvijek masovno migriraju u zapadne zemlje. Zaboli ih za menadžersku elitu tih novinara i političara koji su najčešće sredovječne bijele žene bez djece, nije to tolika prijetnja da se odreknu višeg životnog standarda. Ionako su te zapadne zemlje njihove za par generacija

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 09:37 

Šarabara je napisao/la:

polako im dolazi u glavu da je to i njima egzistencijalno pitanje, i da je upitna njihova strategija širenja kroz imigraciju rođaka i suplemenika. Čemu sve to ako će im djeci trandže ispirati mozak.

Ne "dolazi im to u glavu" jer još uvijek masovno migriraju u zapadne zemlje. Zaboli ih za menadžersku elitu tih novinara i političara koji su najčešće sredovječne bijele žene bez djece, nije to tolika prijetnja da se odreknu višeg životnog standarda. Ionako su te zapadne zemlje njihove za par generacija

Ne govorim o neograničenom potencijalu za imigraciju, nego političkim preferencijama muslimana koji su već tu. Daleko od toga da očekujem tektonske promjene, ali vide se neki pomaci, jer su tranny ideolozi može precijenili svoju snagu i prerano krenuli na djecu.

samirasphobia #samirasphobia

freddynagz99 #freddynagz99

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 09:38 

Ona izreka "krv nije voda" je jedna od žešće glupih izreka.

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 11:07 

Naša Kvačica je napisao/la:

brineš li ti o tuđoj djeci kao o svojoj? jel ti svaki čovjek isto kao i brat?

krv nije voda, makar nije jedino bitno.

kain i abel su bili braća

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 11:18 

divizija je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

brineš li ti o tuđoj djeci kao o svojoj? jel ti svaki čovjek isto kao i brat?

krv nije voda, makar nije jedino bitno.

kain i abel su bili braća

Kain, da, odličan primjer. :zubati

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 22:16 

Imali smo tu na forumu ljude koji trube o etnocentrizmu kao nečem prirodnom i urođenom, da ti je pripadnik tvog naroda bliži od drugog naroda bez obzira na karakterne osobine.

Sad bi da je taj pojam stvaran i istinit svi Hrvati bili ujedinjeni da se spase sunarodnjaci u Zambiji jer važniji su bilo kakvi Hrvati nego tamo neki crnci. Isto kao kad je član obitelji optužen pa obitelj radi sve da mu pomogne bez obzira da li je kriv ili nije.

Umjesto toga događa se potpuno suprotno, razjarena svjetina želi da se Hrvati u Zambiji bace lavovima.

Ovaj slučaj je čisti dokaz da etnocentrizam ne postoji, nego samo u glavama kvaziznanstvenika i onih koji ih čitaju.

Nzenam baš dali su onaj rijecanin i par zagrebackih yugoslovena hrvati :(

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 22:17 

Bobovac je napisao/la:
Imali smo tu na forumu ljude koji trube o etnocentrizmu kao nečem prirodnom i urođenom, da ti je pripadnik tvog naroda bliži od drugog naroda bez obzira na karakterne osobine.

Sad bi da je taj pojam stvaran i istinit svi Hrvati bili ujedinjeni da se spase sunarodnjaci u Zambiji jer važniji su bilo kakvi Hrvati nego tamo neki crnci. Isto kao kad je član obitelji optužen pa obitelj radi sve da mu pomogne bez obzira da li je kriv ili nije.

Umjesto toga događa se potpuno suprotno, razjarena svjetina želi da se Hrvati u Zambiji bace lavovima.

Ovaj slučaj je čisti dokaz da etnocentrizam ne postoji, nego samo u glavama kvaziznanstvenika i onih koji ih čitaju.

Da, ali riječ je o kategoriji ljudi (tzv pedofilska osmorka), koja prezire i naciju i vjeru i sve tradicionalne nacionalne, kulturne i obiteljske vrjednote hrvatskog naroda.
Otvoreno i jasno su istupili iz hrvatskog nacionalnog korpusa i izgubili svaku poveznicu sa istim. I koji čak čine sve da taj narod iz kojega su ponikli oslabe i unište, bilo putem korupcije i kriminala bilo putem afričke imigracije koju aktivno vrše.
Stoga je besmisleno očekivati ikoakovu vrstu solidarnosti kada nikakova poveznica između Hrvata i te tzv pedofilske osmorke ne postoji.

Stoga si, kao u obično, potpuno u krivu.

covjek ti je napisao etnocentrizan a ne nacionalizam.
Znaci da smo ko šiptari mi bi ih izvlacili iz zambije što imaju hrvatsku krv a to što su jugoslaveni nebi ih diskvalificiralo jer su još uvjek za nas bolji nego zambijci!

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 22:24 

Više je Hrvat crnac katolik koji savlada hrvatski nego oni.

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 22:32 

Nagovijestio sam ovo i ranije, sa hipotetskim scenarijem gdje Predsjednik Tomašević pokreće invaziju Mađarske kako bi tamo srušili "režim" koji ne dozvoljava djeci da si odrežu pimpek sa već 5 godina.

Pitanje je bi li uspio, ako bi npr Index/Jutarnji napalili desno-domoljubni sektor sa spikom da se tamo ide jer su Mađari izrazili pretenzije na RH.

Uglavnom, još jedan hipotetski, ali striktno hipotetski, pažljivo ispričan (inače je djelomično modificirana fora iz The Office).

Zarobe neki likovi mene, Karabaju, Amiđu i Tomicu Tomaševića (ili bilo koga iz "Možemo" - može biti i rođeni Hrvat iz BiH). Ja dobijem pištolj s tri metka i prijetnjom da će mi ubiti obitelj ako ne iskoristim sva tri. Moje rješenje bi bilo iskoristiti sva tri za Tomicu, pa onda s Karabajom i Amiđom lijepo na "Tuzlansko" nazdraviti našoj slobodi i novom rođendanu.

Rješenje zadovoljava sljedeće:

- Štiti žene i djecu
- Svodi štetu na najmanju moguću
- Poštuje intersekcionalnost, jer je bijeli muškarac musliman ispred bijelog muškarca ateista (sa kršćanskim backgroundom). Dakle, i sam Tomica bi podržao, ako doista vjeruje u ono što propovijeda.

Uglavnom, jeste malo ružan scenarij, ali zaista treba naglasiti da su ovi neki naši forumski Bošnjaci dobri momci, da ne nabrajam sve, može Karabaja, Amiđa, Lebowski, Rutinerr. I da, usprkos nekoj našoj "borbi do istrage", prema njima osjećam veću bliskost (no homo) nego sa otprilike 20-30% hrvatske političke scene. Naravski, ne očekujem da je ljubav obostrana, jer ovi naši iz BiH i dalje misle na neki način iskoristiti intersekcionalnost kako bi iskamčili nešto u BiH, mada mislim da je to naivno, jer su trandže debelo iznad nekakvih bijelih muslimana.

Svaki mi je hrvat blizi nego ijedan bošnjo ili svabo.
Mislim da je do tebe odnosno do vas u herzegovini ako svi ovako gledate.
Meni ste vi ovako puno nekako plemenski nastrojeni,iznenadi me hercegovacko navijanje od strane mladih ljudi za neke banalne RH stvari kao kupovanje haubica ili slicno.Bas ono podsjeca na albance.

Kako god,i najstaromodniji ero mi je blizi i imam sa njim vise stvari o kojima mogu pricat nego najurbaniji sarajlija.
Oni su meni svi cudni kao i srbi.Njemci su mi hladni i opet cudni za povezat se s njima. S njemcima se isto lako skompat iako su oni hladniji i sve je to povrsnije(odnosi),cak mi je dojam da oni trce za prijateljima i druzenjem sa nama jer u tom smislu djeluju manjkavo,bar ove mladje generacije.

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 22:32 

Jiv je napisao/la:

Da skratimo, nisu Hrvati ni on ni oni.

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2023, 23:06 

Bobovac je napisao/la:
Jiv je napisao/la:

Tako nekako. Tko nije katolik taj je u najboljem slučaju polu-Hrvat. Fali mu jedno bitno obilježje.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2023, 20:39 

Jiv je napisao/la:
Tako nekako. Tko nije katolik taj je u najboljem slučaju polu-Hrvat. Fali mu jedno bitno obilježje.

ti si meritoran za to ko Mujo za geofiziku.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2023, 20:43 

Eminencija je napisao/la:
Svaki mi je hrvat blizi nego ijedan bošnjo ili svabo.
.

stvar je u tome da ni jedan leftard nije Hrvat. defincija leftardizma je antinacionalnost.

oni su kozmopoliti, europejci, građani svijeta, nadnacionalni, etnomazohisti, štajaznam, ali Hrvati nisu.

Genetski, on ii Bošnje su isto. bivši Hrvati zavedeni odvratnim svjetonazorom. Samo je kod Bošnjaka malo manje odvratna.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2023, 20:47 

Nzenam baš dali su onaj rijecanin i par zagr
ebackih yugoslovena hrvati :(

Nisu.
Imaju srpska i muslimanska imena i prezimena.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2023, 21:30 

Nisan vidia ovu temu. Ka lik koji je dovea etnocentizam ka pojam na ovi forum, moram komentirat da je prvi post preglup i povrsan.

Etnocentrizam nije toliko ogranicen da ne prepoznaje izdajice pa kao mi etnocentricni moramo podrzavati izdajice u njihovoj izdaji.

Sta se mene tice, oni su krivi. Ne jer su se ogrisili o neki propis Konga nego jer nisu etnocentricni.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2023, 21:33 

Jiv je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Crnac nije, ne moze i nikad nece biti Hrvat. Hrvati su nacija a ne vjerska sekta.

Hrvati su postojali i daleko prije nego su bili katolici ili krscani uopce. Stovise, dosli su vamo i pobili katolike Ilire. Da nisu pobili katolike Ilire ne bi nas danas bilo. Rim i rimokatolicanstvo se povuklo u Dalmaciju nakon gotskog osvajanja grada Rima. Toma arhidakon lipo dokumentira da su Slaveni tj Hrvati unistili sjediste katolicanstva Salonu. Nisu to bili nikakvi Avari jer Avari su bili stepski ratnici i nisu isli po ovin planincugama, a znamo i po toponimima, kako su stara ilirsko latinska imena preimenovana na Perun, Svantevid, Veles isl. To je dolazak Hrvata. Nauci se. U 7. st ako si Hrvat, navijas za poraz katolika na istocnom Jadranu.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2023, 21:55 

Za ljude koji se nadaju 'baziranom' savezu sa Srbima, Muslimanima itd... to je u teoriji moguce i cini se ka dobra ideja no u praksi sve manjine su dislojalne i redovno sudjeluju u subverziji vitalnosti vecine.

Primjer je kako su Talijani, Slovaci, Madari i Srbi glasali na referendumu o braku.

Zelite mi reci da su isti ti stariji ruralni Srbi, pravoslavci 'iskreno' za gay brakove?

Zelite mi reci da su isti ti stariji ruralni Talijani, katolici TOCNO DO 80% ekstremno desne Veneto regije, 'iskreno' za gay brakove?

Zasto su oko Daruvara i uz Madarsku granicu sela gdje su Slovaci i Madari vecina, pluralitet ili znacajan dio isto tako naklonjeni za gay brakove?

Nemojte padat u san u velikom interetnickom interreligijskom savezu protiv wokea.

U teoriji je to super, americki Conservatives pokusava zivit taj san... NE DJELUJE.

Ne radi. Ima iznimaka, narocito kad je neka temeljna populacija vec pred neizbjeznim kolapsom pa se manjine osjecaju vec kao gazde ali u praksi ne.

Isti Turci koji glasaju za Erdogana ili Sive vukove glasaju za zelene i socijaldemokrate u Njemackoj.

Jer spiteful behavior manjine je pravilo. Dokazite mi da sam u krivu. Dajte mi podatke. Rado cu ja rec 'bravo, super, divno'.

Sta se Hrvatske tice, problem nije Mozemo nego HDZ. Ne provodi Mozemo nista, nego iskljucivo HDZ. HDZ je osjetio kamo vitar puse i da woke antinacionalizam postaje de facto ideologija Atlantskog saveza i odlucili su da njihovi kadrovi su korak ispred. I zbilja jesu. Korak su ispred Mozemasa i osigurat ce da kadar koji provodi to ce bit njihovi krkani a ne neki urbani liliputanci sa filozofskog.

To je totalno amoralno i makijavelisticki, ali to je zapravo lukava strategija. Neki reci da ako je 100% sigurna dominacija zapada i od tog nema van, onda je woke sa smradom HDZa manje los od woke sa smradom Mozemo, ne znam da li se slazem. Uskoro cemo imat novosti o posebnoj 'hrvatskoj tehnici promjene spola' na koju dolaze austrijski i slovenski transici i intervjui sa ponosnim kirurzima.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2023, 21:58 

kiler je napisao/la:
Nzenam baš dali su onaj rijecanin i par zagr
ebackih yugoslovena hrvati :(

Nisu.

pa onda nisu test za etnocentruizam

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2023, 22:01 

kiler je napisao/la:

Nisu.

pa onda nisu test za etnocentruizam

Ljudi koji idu na drugi kraj svita da uvoze Crnce su izdajice etnocentrizma.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: