|
|
Stranica: 8/9.
|
[ 201 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Planina
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 15:26 |
|
|
Iako i tu ima puno lažova, kaže domaće trešnje a šprica ih gore nego Monsanto jer eto pojist će bumbari. Kupiš med u njemu svega osim meda. Lažovi na sve strane.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 15:28 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 15:29 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne znam što je nejasno ovdje. Plot twist, ustvari su lovili ove kolače
_________________ ex Skeletor
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 15:31 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ajde realno tko je ikad na zidu pećine vidio nacrtan kruh.
Uvijek je tu krava ili srna, i iza nje trči mesožder s kopljem. De bolan star si ti da vjeruješ u pećinske ljude
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 15:40 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ajde realno tko je ikad na zidu pećine vidio nacrtan kruh.
Uvijek je tu krava ili srna, i iza nje trči mesožder s kopljem. De bolan star si ti da vjeruješ u pećinske ljude Ne znam sjećaš li se, ali imali smo prije već ovakve rasprave sa Zlatnim Ljiljanom. Tada sam moram priznati zagovarao teze Colina Cambella iz China Study i praktično sve knjige Normana Walkera. Kasnije sam mišljenja da nisu potpuno u pravu, tj neke stvari su previdjeli. Nije manje mesa jedina kineska karakteristika, nego također i manje hibrida pšenice. Također Kinezi ne biraju toliko što jedu, također jedu meso i u stanju su pojesti sve što se miče. Sad mislim da je velika šansa da je osim naravno raznih E-ova, jedan od krivaca i gluten.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 15:46 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: De bolan star si ti da vjeruješ u pećinske ljude Ne znam sjećaš li se, ali imali smo prije već ovakve rasprave sa Zlatnim Ljiljanom. Tada sam moram priznati zagovarao teze Colina Cambella iz China Study i praktično sve knjige Normana Walkera. Kasnije sam mišljenja da nisu potpuno u pravu, tj neke stvari su previdjeli. Nije manje mesa jedina kineska karakteristika, nego također i manje hibrida pšenice. Također Kinezi ne biraju toliko što jedu, također jedu meso i u stanju su pojesti sve što se miče. Sad mislim da je velika šansa da je osim naravno raznih E-ova, jedan od krivaca i gluten. Ljudi vole da čuju dobre stvari o svojim lošim navikama. To ti se zove nutricionistička svjesnost. Sad je fora pričati kontra glutena, žitarica, ua, to su hindu budalaštine koje su se raširile po svijetu, pa one dr etkins i south beach dijete itd.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 15:51 |
|
|
Puno je lakše održavati vitku liniju bez kruha i šećera.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 15:53 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Puno je lakše održavati vitku liniju bez kruha i šećera. To je istina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 15:56 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Puno je lakše održavati vitku liniju bez kruha i šećera. Šećer bijeli slažem se. Generalno je štetan. Kruh domaći gnjetem skoro svaki dan. Nikakvih problema sa linijom.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 15:59 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne znam sjećaš li se, ali imali smo prije već ovakve rasprave sa Zlatnim Ljiljanom. Tada sam moram priznati zagovarao teze Colina Cambella iz China Study i praktično sve knjige Normana Walkera. Kasnije sam mišljenja da nisu potpuno u pravu, tj neke stvari su previdjeli. Nije manje mesa jedina kineska karakteristika, nego također i manje hibrida pšenice. Također Kinezi ne biraju toliko što jedu, također jedu meso i u stanju su pojesti sve što se miče. Sad mislim da je velika šansa da je osim naravno raznih E-ova, jedan od krivaca i gluten. Ljudi vole da čuju dobre stvari o svojim lošim navikama. To ti se zove nutricionistička svjesnost. Sad je fora pričati kontra glutena, žitarica, ua, to su hindu budalaštine koje su se raširile po svijetu, pa one dr etkins i south beach dijete itd. Jedino što priznam je mediteran dijeta, a koju sam zbog povišenih triglicerida (čitaj: puno fast fooda) primjenjivao mjesec dana. Nema gladovanja niti nekakvih gluposti, a jede se uglavnom zdrava klopa.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 16:23 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Puno je lakše održavati vitku liniju bez kruha i šećera. Šećer bijeli slažem se. Generalno je štetan. Kruh domaći gnjetem skoro svaki dan. Nikakvih problema sa linijom. Jer si aktivan, ovi stuku štrucu kruva izvale se i onda im kruv kriv.
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 17:19 |
|
|
Interesantno je što su svi ovdje u pravu. UH treba onoliko koliko se troši energije jer su UH kako je rečeno pogonsko gorivo. Kako danas mnogi ne rade apsolutno ništa njima zaista i ne treba puno UH i kruh im je višak.
Dodatni problem kod bijelog kruha je što valjda zbog aditiva potiče apetit i s njime u kombinaciji se pojede puno više. Zato je i pravi kruh neopravdano došao na zao glas.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 17:22 |
|
|
Zato se i tema zove "ovisnost" o kruhu.
1020 of 2558 - 39.87%
|
|
Vrh |
|
|
Sibinjanin Janko
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 05 tra 2023, 17:59 |
|
|
Cuj zavisnost o hlebu... kao da ima msg u sebi... hleb je obicno djubre u nutritivnom smislu, pa cak i od razanog brasna...
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 06 tra 2023, 08:39 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Nema nista bolje od vruce domace pogace pa vi kako hocete Ima bolje. Moguce da ima. Meni osobno nema. Valjda onaj osjecaj iz djetinjstva kad bi mati samo za blagdane pravi pogacu pa bi je mi stukli prije nego se ohladi. I jos bi cekaj one komadice kad se "otuca"
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 06 tra 2023, 09:11 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ima bolje. Moguce da ima. Meni osobno nema. Valjda onaj osjecaj iz djetinjstva kad bi mati samo za blagdane pravi pogacu pa bi je mi stukli prije nego se ohladi. I jos bi cekaj one komadice kad se "otuca" Napisao sam, dvije pogače su bolje od jedne.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 06 tra 2023, 09:21 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Moguce da ima. Meni osobno nema. Valjda onaj osjecaj iz djetinjstva kad bi mati samo za blagdane pravi pogacu pa bi je mi stukli prije nego se ohladi. I jos bi cekaj one komadice kad se "otuca"
Napisao sam, dvije pogače su bolje od jedne. Aha nisam to vidio
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 06 tra 2023, 09:27 |
|
|
Lajkam pogaču Rekao bih i vruć somun, onaj miris...al to je već domen grijeha
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 06 tra 2023, 09:29 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Lajkam pogaču Rekao bih i vruć somun, onaj miris...al to je već domen grijeha Sinoć sam lajkao dvije ramazanije. Prednost multikulti društva
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 06 tra 2023, 09:56 |
|
|
Zanimljiva je svakako i kulturoloska slika kruha.
Kod nas se recimo kruh uvjek poistovjecuje sa blagostanjem i pozitivnim. Pa se kaze "dobar ko kruh", dok recimo svabe imaju samo negativnosti o kruhu pa kazu "Dumm wie Brot" sto ce reci "glup ko kruh" Iako kruh zapravo vole i imaju milijun vrsta kruha. Doduse jedu ga vecinom za dorucak
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 06 tra 2023, 10:06 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Lajkam pogaču Rekao bih i vruć somun, onaj miris...al to je već domen grijeha Sinoć sam lajkao dvije ramazanije. Prednost multikulti društva Vruć somun i pekmez s pavlakom/kajmakom, ide ko djeca u školu. Može naravno i neka suhovina, ma ide sve.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 06 tra 2023, 10:55 |
|
|
Posebno muslimani imaju lošu prehranu, taj somun je posebno bezvrijedna namirnica. Ne mogu se iščudit ljudima koji u 21.stoljecu se hrane ko da su gladne godine.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 06 tra 2023, 10:59 |
|
|
Imota je napisao/la: Posebno muslimani imaju lošu prehranu, taj somun je posebno bezvrijedna namirnica. Ne mogu se iščudit ljudima koji u 21.stoljecu se hrane ko da su gladne godine. Pa ne jede se kilo somuna uz ručak. I ne jedu ga samo muslimani. Uostalom, sarajevski ćevapi dolaze uz somun. Da, ćevapi idu pod fast food, ali pojesti ih jednom ili dva puta mjesečno neće nikom naškoditi. Šta ti preferiraš? Prehranu uopće bez hljeba, s malo hljeba, možda recimo kriška bavarskog? Na šta se više fokusirati? Tjestenina, riža, riba, bijelo meso?
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 06 tra 2023, 11:03 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Imota je napisao/la: Posebno muslimani imaju lošu prehranu, taj somun je posebno bezvrijedna namirnica. Ne mogu se iščudit ljudima koji u 21.stoljecu se hrane ko da su gladne godine. Pa ne jede se kilo somuna uz ručak. I ne jedu ga samo muslimani. Uostalom, sarajevski ćevapi dolaze uz somun. Da, ćevapi idu pod fast food, ali pojesti ih jednom ili dva puta mjesečno neće nikom naškoditi. Šta ti preferiraš? Prehranu uopće bez hljeba, s malo hljeba, možda recimo kriška bavarskog? Na šta se više fokusirati? Tjestenina, riža, riba, bijelo meso? Ćevapi i mljeveno meso općenito su smeće od hrane. Pojest 2-3 puta misečno neće nikom štetit jasno, pričamo o redovitoj prehrani. Mediteranska prehrana je najbolji temelj. Općenito bjelančevine su uvik dobre. Riža al ona punozrnata ovo sta ljudi masovno kupuju pod rižu je isto smeće. Meso posebno kvalitetno je odlicno najbolje, samo sta se stvprila medijska histerija oko mesa, to guraju i vegetarijanci. Kruh nema smisla on treba ko fast food 2-3 puta misecno.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Ovisnost o kruhu Postano: 06 tra 2023, 11:08 |
|
|
Imota je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pa ne jede se kilo somuna uz ručak.
I ne jedu ga samo muslimani.
Uostalom, sarajevski ćevapi dolaze uz somun.
Da, ćevapi idu pod fast food, ali pojesti ih jednom ili dva puta mjesečno neće nikom naškoditi.
Šta ti preferiraš? Prehranu uopće bez hljeba, s malo hljeba, možda recimo kriška bavarskog?
Na šta se više fokusirati? Tjestenina, riža, riba, bijelo meso?
Ćevapi i mljeveno meso općenito su smeće od hrane. Pojest 2-3 puta misečno neće nikom štetit jasno, pričamo o redovitoj prehrani. Mediteranska prehrana je najbolji temelj. Općenito bjelančevine su uvik dobre. Riža al ona punozrnata ovo sta ljudi masovno kupuju pod rižu je isto smeće. Meso posebno kvalitetno je odlicno najbolje, samo sta se stvprila medijska histerija oko mesa, to guraju i vegetarijanci. Kruh nema smisla on treba ko fast food 2-3 puta misecno. Slažem se Ja sam tu za svakodnevnu upotrebu našao riješenje u bavarskom hljebu. Pojedem ga uglavnom jednu rezanu krišku i to je to. Svakako je zdraviji od bijelog. Meso ovisi i o pripremi. Onaj ko jede često pečenje ili prženo meso, stvoriće sebi problem.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|