|
|
Stranica: 1354/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Megatron
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 18:01 |
|
|
Britanski ministar spoljnih poslova Kleverli sa ukrajinskim kolegom. Slika sve govori o njihovom odnosu, kao majka kad šalje dete u školu.
_________________ ex Skeletor
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 18:09 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
neman je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Sad je Jihadi postao ruski trol? Čovjek navija za Ukrajinu, ali saopštava i kad gube. Volio bih kad bih imali makar jednog na forumu takvog.
Ne drugar, niko kome je stalo do informacija ne prati War monitora, homoseksualca Dmitrija, Noela i ostale CIA botove.
još jedan prorus koji nezna sa razumijevanjem čitati pročitaj još 1x put što sam napisao pa komentiraj ja sam jihadija još prošlog svibnja prestao pratiti A ti ne znaš osnove gramatike, ne se ne piše sa glagolom, a nekad bi trebao i veliko slovo upotrijebiti. Dakle, prestao si da pratiš trunak razuma na zapadnoj strani, jer se ne osjećaš ugodno. Pa si zato ispao tako neupućen, ljudi ti se smijali zašto si sretan, a pao Lisičansk. Julian je jedan od rijetkih koji se drzne prikazati neugodne stvari za Ukrajinu.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
Vrh |
|
|
buli6
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 18:15 |
|
|
https://en.wikipedia.org/wiki/Milgram_experimentNe znam jel treba objasniti što sam ovime htio reći
_________________ Može se očekivati da će takva odluka rasplamsati nacionalističke, protuzapadne i militarističke tendencije u ruskom mišljenju..." https://www.nytimes.com/1997/02/05/opinion/a-fateful-error.html
|
|
Vrh |
|
|
listerstorm
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 18:19 |
|
|
Bobovac je napisao/la: listerstorm je napisao/la: Netko tko navija za okupatore koji su napali drugu državu i koji ubijaju civile, kada izjavim da su poginuli okupatori dobili što su su zaslužili mene naziva krvoločnim i još se pokušava našalit na tu temu.
Ma nije bolan, Rusi oslobađaju Ukrajinu. Sve si to ti pomiješao u svojoj sadističkoj glavici. Nije bolest sve što boli. Bobovac je napisao/la: listerstorm je napisao/la: Meanwhile...NATO stigao na granice rusije...
Ti nisi znao da je NATO od svog osnutka bio na granicama Rusije? Citat: Danas je dan za slavlje... Eno u Bakhmutu se već slavi. Bio je, a sad su malo utvrdili gradivo i fino poduplali i zaokružili priču. Znam da je rusofilima ovo teško za procesirati, no činjenica je da 2. vojna sila svijeta u 8 mjeseci nije uspjela zauzeti gradić poput Bakhmuta, a strašna proljetna ofenziva rusije neslavno je propala.
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 19:15 |
|
|
listerstorm je napisao/la: Znam da je rusofilima ovo teško za procesirati, no činjenica je da 2. vojna sila svijeta u 8 mjeseci nije uspjela zauzeti gradić poput Bakhmuta, a strašna proljetna ofenziva rusije neslavno je propala. Najveći i najmoćniji vojni i ekonomski savez u istoriji svemira se svim silama okomio na zemlju koja ima manji GDP od Italije, i godinu dana kasnije jedino što su postigli je mnogo veća inflacija kod sebe i lagana propast svog bankarskog sistema.
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 19:25 |
|
|
Napredovanje u Artjomovsku se nastavlja.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 19:29 |
|
|
Sustinski, Rusi su navukli elitne ukropske postrojbe u "obranu Bahmuta" i sad ih tamo melju.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 19:57 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 20:09 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
Zapravo ruska priča je slična i sa ovom njemačkom pričom Citat: The rivers of blood which are being shed by the Red Army fighters do not make any difference to American capitalists. They are perfectly ready to “fight” to the last drop of blood of the last Red Army man (sarcasm)…The terrible losses, do not stop the Soviet command, being faithful to their bosses, that is, the English and American capitalists, they will fight to the last Red Army man. Zamijenite "Red Army" i "Soviet" sa "Ukranian", ništa više
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 20:24 |
|
|
Legionnaire je napisao/la: Zapravo ruska priča je slična i sa ovom njemačkom pričom Citat: The rivers of blood which are being shed by the Red Army fighters do not make any difference to American capitalists. They are perfectly ready to “fight” to the last drop of blood of the last Red Army man (sarcasm)…The terrible losses, do not stop the Soviet command, being faithful to their bosses, that is, the English and American capitalists, they will fight to the last Red Army man. Zamijenite "Red Army" i "Soviet" sa "Ukranian", ništa više Prvo, to nije smešno mamlaze jedan, Sovjetski Savez je izgubio 26 miliona ljudi u ratu, od toga 20 miliona Slovena, hrišćana. Mene bi bilo sramota da mi je to smešno, to je najveća tragedija u 20. veku. Drugo, u velikoj meri je i tačno, zbog loše taktike i guranja nespremnih ljudi u borbu, prolivene su reke krvi, a tragedija je što je bilo uzalud. Komunisti su štetočine bili uvek i svuda. Međutim, tvoja insinuacija da su ruski gubici veliki je potpuno nepotkrepljena činjenicama. Gde su snimci ogromnih grobalja po Rusiji kao što redovno viđamo iz Ukrajine? Da to postoji vrtelo bi se 24 sata po svim zapadnim medijima, ali ne postoji. Po neki grob tu i tamo, Wagnerovo groblje u Krasnodarskoj oblasti i to je to. BBC i CIA organizacija Mediazona do kraja marta izbrojali manje od 19 hiljada potvrđenih mrtvih sa ruske strane, sve zajedno uključujući regularnu vojsku, Wagner, Čečene, DNR i LNR, dobrovoljce. Neka ih je i duplo više, to je neuporedivo sa gubicima druge strane, a svakako je tragično jer sa druge strane isto Rusi ginu. Nije mi žao *** hameričkih, neka svi izginu boli me ***, ali žao mi je svakog mobilisanog čoveka iz Ukrajine koga režim zelenskog pošalje u rat da pogine ni krivog ni dužnog.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 20:30 |
|
|
Megatron je napisao/la: Legionnaire je napisao/la: Zapravo ruska priča je slična i sa ovom njemačkom pričom Zamijenite "Red Army" i "Soviet" sa "Ukranian", ništa više Prvo, to nije smešno mamlaze jedan, Sovjetski Savez je izgubio 26 miliona ljudi u ratu, od toga 20 miliona Slovena, hrišćana. Mene bi bilo sramota da mi je to smešno, to je najveća tragedija u 20. veku. Drugo, u velikoj meri je i tačno, zbog loše taktike i guranja nespremnih ljudi u borbu, prolivene su reke krvi, a tragedija je što je bilo uzalud. Komunisti su štetočine bili uvek i svuda. Međutim, tvoja insinuacija da su ruski gubici veliki je potpuno nepotkrepljena činjenicama. Gde su snimci ogromnih grobalja po Rusiji kao što redovno viđamo iz Ukrajine? Da to postoji vrtelo bi se 24 sata po svim zapadnim medijima, ali ne postoji. Po neki grob tu i tamo, Wagnerovo groblje u Krasnodarskoj oblasti i to je to. BBC i CIA organizacija Mediazona do kraja marta izbrojali manje od 19 hiljada potvrđenih mrtvih sa ruske strane, sve zajedno uključujući regularnu vojsku, Wagner, Čečene, DNR i LNR, dobrovoljce. Neka ih je i duplo više, to je neuporedivo sa gubicima druge strane, a svakako je tragično jer sa druge strane isto Rusi ginu. Nije mi žao *** hameričkih, neka svi izginu boli me ***, ali žao mi je svakog mobilisanog čoveka iz Ukrajine koga režim zelenskog pošalje u rat da pogine ni krivog ni dužnog. Kretenčino ona glupa, ne smijem se žrtvama ni ruskim ni ukrajinskim, ni onim iz WW2. Meni su pradjeda zaklale ustaše u WW2. Stvarno si smrdljivi šupčić sa takvim komentarom. Očekujem izvinjenje, inače se nosi u ***. Već govorim kako funkcioniše propaganda, kako se pravdaju neuspjesi, jel. Nisam govorio o velikim ruskim gubicima u ovom ratu, već da lažu kako im je cilj mljevenje mesa.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 20:59 |
|
|
Pa ukljuci mozak, sta da Rusi sutra recimo izadju na granice Donjecke oblasti, ako je po tebi poanta u teritoriju, Kijev ce se predati? NATO nece slati pomoc, milijarde, oruzje? Kijev priznaje poraz i nema vise rata?
Kako ne kuzis sta je poanta rata, i sta je strateski cilj. I jednih i drugih. U ovom ratu je teritorij u drugom planu, ovo nije rat za teritorij.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 21:04 |
|
|
Uostalom ruski ciljevi nikada niti nisu iznijeti javno, sve sto o tome "znamo" jesu blebetanja engleskih ministarstava i balkanskih poltronskih medija.
Oni znaju sto je cilj Moskve, mozes misliti.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 21:12 |
|
|
Ako izađu na granice Donjecke oblasti, i ako ovi neće da se predaju onda Rusi mogu da nastave, pa ugroze Harkov, pa Dnjepropetrvosk, itd.. Ta priča o namjernom mljevenju mesa ne drži vodu. Nađite mi nekoliko primjera iz istorije da mi pokažete kako je to uobičajena taktika. Meni više djeluje standarna priča, protivnici strašno puno ginu, itd.
Za teritorije sam objasnio prije dvije stranice. Rusima je bio cilj efektivna kontrola ukrajinskog teritorija, ne pod njihovom zastavom, već onako iz perioda 1991-2014. Pošto ovi to ne daju, onda Rusi idu da ih stave pod svoju zastavu. Ta priča da neće NATO pakt u Ukrajini, da, zato što hoće da efektivno kontrolišu teritorij. Sa sigurnosne tačke gledišta, ni po čemu NATO u Ukrajini nije manje opasan od NATOa u Finskoj koja je 100 km od drugog najvećeg grada. SVO je ispao ogroman failure ako smatrate da im je to bio cilj, ja ne smatram tako.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 21:22 |
|
|
Kako smrdljiva *** sa Zapada pričaju o hapšenju teroristkinje.
"Uhapšena protiv-ratna aktivistkinja", "Putin tvrdi da je ova djevojka terorista. " "Rusija optužuje disidente za ubistva "
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 21:24 |
|
|
Pa ne možeš tek tako bacati taktičke nuklearne po Rusiji jel.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 21:44 |
|
|
Ama covjece, sta Rusi govore, gdje si ti ikada procitao neku izjavu visokih ruskih duznosnika o ciljevima rata. To ne postoji, oni ne govore o tome.
Mani se tviter i telegram strucnjaka i mrsimudana, oni mogu pisati sta hoce.
I kako mislis nuklearka nikada nije koristena, a sta je Hirosima i Nagasaki, nije se dogodilo?
Rekoh, proguglajte sto su to takticke nuklearke. Nije to isto sto i stratesko nuklearno oruzje. Takticke nuklearke su koristene u Jemenu, recimo o tome vjerojatno malo vas zna, ali Saudijci su ih bacali na Hutije. Postoje cak i video snimci, kasnije su saudijci i Ameri tvrdili da nije tocno i da je to "eksplozija skladista naoruzanja". Je, Hutisti imaju tolika skladista naoruzanja a borci im nose pelengace i karirane sakoe.
Takticka nuklearka pobije grad velicine Bahmuta i to je to, ona ne izaziva vece razaranje. Takticko nuklearno oruzje je i napravljeno sa tim ciljem, uporaba na bojisnici. Rusija to moze kad hoce uporabiti, cega ih moze biti strah, NATO pakta?
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 22:00 |
|
|
Pratimo istoriju odnosa. Do 2014te Rusija ništa ne traži, jer im je vlast povoljna. Krim je u Ukrajini.
Zapad izvrši državni udar. Rusija uzima Krim, traži autonomiju za Donbas i odustajanje od NATOa.
Zapad je protiv. 21.02. 2022. Rusija priznaje Donjeck i Lugansk, od tada je i to crvena linija.
24.02. napada. Da je došlo do udara u Kijevu i Putin dobio vlast koja odustaje od NATOa, Ukrajina bi ostala bez tri ukupno tri oblasti (Donjeck, Lugansk, Krim).
Nije uspio prevrat, Rusija osvaja još teritorije koje sada stavlja pod svoje. Vlast u Kijevu ima još ponudu da odustane, tada bi Ukrajina postojala bez 5 oblasti. Ali niko normalan sada ne vjeruje da se to može desiti.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 22:12 |
|
|
Amerikanci su rat u Vijetnamu izgubili onog trena kad je broj poginulih americkih vojnika narastao previse za ukus vecine javnosti u USA.
Slicna prica za Sovjete u Afganistanu.
To su strateski ciljevi rata, vijetnamci su svoje ciljeve izgurali, nisu mogli drukcije nego uz ogromne zrtve. Rusi svoje guraju sa pozicije jaceg, mesare ukrajince i dizu broj mrtvih. U nekom momentu i ukrajinska javnost ce se umoriti, ratovi inace umaraju javnost u prosjeku nakon 4 do 5 godina. To je neki prosjek, ne znam je li tocno. Cijenim da je glavno ocekivanje od ove strategije da se zapad umori, jer ukrajinci se nista ne pitaju, ali nije zgoreg smanjiti i potencijal topovskog mesa. Ukrajinci nece jos dugo moci ginuti u ovim brojkama, postoji granica.
Uostalom i Rusi se plase velikog broja zrtava, zato i stede ljude koliko god mogu, ne srljaju jer ne smiju si dopustiti stotine tisuca mrtvih. Nakon toga gubi se podrska svoje javnosti. Za poginule Wagnerovce malo kome ce suza na oci.
|
|
Vrh |
|
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 22:16 |
|
|
Zapad je ismislio priču kako je Putin imperijalista koji se krenuo igrati osvajanja teritorija. Pa će da proguta Ukrajinu, a nakon Ukrajine, Estoniju, Litvaniju, Poljsku itd. Tako motiviše mase da podržavaju rat.
U suštini 24.02.2022 teritorijalni zahtjevi Putina su Krim, Lugansk i Donjeck, te vlast koja ne provodi anti-rusku politiku sa primarnim ciljem da se odustane od NATOa. Pošto udar nije uspio oni sada imaju veće teritorijane zahtjeve. Sada se, nažalost, više skoro i ne možemo nadati da će doći do promjene režima u Kijevu i kraja rata.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 22:52 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Ruski pop koji je izbacio ukrajinskog branitelja iz crkve izbačen iz zemlje.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 23:22 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
BBC je napisao/la: Danas u terorističkom napadu ubili još jednu civilnu osobu, šefa gradske administracije. Putin je previše blag. Morat će Ukrajinu izglasti u Duma da su teroristička država i ganjati njiihove lidere sa raketama po Kijevu. Zna sve to i ruska tajna služba isto raditi, 100x kvalitetnije. Ali Putin je mirotvorac ćoek, suzdržava se. Prc Milojko, toliko su vam oči zakrvarile da je nadrealno čitati vaše zaključke. Citat: Medvedev: Članovi oporbe uključeni su u terorizam. Teroristi će biti istrijebljeni Kao što sam na silne komentare napisao "nekome u Moskvi odgovaraju teroristički napadi". Slijedi obračun sa oporbom! Citat: "Oporba vodi rad protiv vlastitog naroda. To su ljudi koje Zapad smatra najboljima u Rusiji, protivnicima 'autoritarnog režima'... Smatraju ih neustrašivim vitezovima pravde i borbe protiv korupcije, a bave se terorizmom. To je creme de la creme naše oporbe koja se bavi ubojstvima i eksplozijama", napisao je Medvedev na Telegramu, prenosi ruska prorežimska novinska agencija TASS.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 04 tra 2023, 23:56 |
|
|
Mađar nešto broji po Donjecku...koga taj (pre)broji, luka proljetnog omirisat neće..
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 05 tra 2023, 00:39 |
|
|
Kakve gluposti, doslovno si opisao rusku strategiju. Nabacuje onaj koji napada, a ne koji se brani.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 05 tra 2023, 01:13 |
|
|
Svarog je napisao/la: Hm...sve se danas brže dešava . Naprimjer , prije WW1 britanska funta je bila ono što je danas dolar, a poslije WW1 , znači par godina poslije , prestala je to da bude . Prije WW2 GB je bila vlasnik pola planete , nekoliko godina poslije je prestala to da bude. Ko je mogao to tada da pretpostavi ? Takve promjene . A dešavalo se na početku i u prvoj polovini prošlog vijeka , kada je sve bilo ''sporije'' . Evo nas u WW3 , misliš da je slučajan ? A svima su se svojom gramzivošću na qurac popeli .
Gdje li spomenuh ''okultnu oligarhiju'' ? Mozda bude brze, ali trenutno mi izgleda da ce se mister dolar drzati jos par desetljeca. Padala su i veca carstva od onog engleskog, iako ono jos formalno postoji. Rimsko Carstvo, Osmansko, Persijsko itd itd, na kraju su nestali. Past ce i ovo sotonsko nekada, a kultna oligarhija mi je zgodan naziv koji je konstruirao Domazet Loso, ili ga koristi, ne znam tko je tocno tvorac. Problem u cijeloj prici je tendencija, a ona govori da planeta propada rapidno, da sotonisti jacaju, sve su jaci i jaci. Dakle, bas i ne govori u prilog nekakvom brzom padu tog zla. Prije svega ljudi su problem, konformisti, koji nemaju nikakav problem sa sotonizmom i cesto lazu sami sebe kako je to dobro i u sustini treba mu sluziti.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|