|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 80 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Brane
|
Naslov: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 13:50 |
|
|
Privitak/ci: |
Bozanić odlazi odmah objavio zašto se iznenada povlači! Evo kada Kutleša postaje novi nadbiskup.png [ 32.26 KiB | Pogledano 2481 put/a. ]
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 15:30 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Ere SVE PREUZELE, od mlitavo metiljavih purgera. Jače pozicionirani danas, no CG 1945 u Bgd. Čestitke za uspješne i poduzetne turbo dominatore.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Hercegoac
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 15:51 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2023, 15:28 Postovi: 589 Lokacija: Zapadna Hercegovina
|
Dominantan gen
_________________ Za gradžansku!
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 17:34 |
|
|
..naravno na liniji svetog oca Franje pa nisam siguran da su Hercegovci oduševljeni barem ne ovo desno krilo..
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 18:08 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Bitno je ako je na liniji katoličkog nauka a ne pape Franje.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 18:10 |
|
|
..liberalni biskup po mom ukusu na liniji hr politike ..Uzinić..Kutleša..bravo sveti oče…
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 18:12 |
|
|
Prolazio sam mu pored kuće u Duvnu neki dan
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 18:14 |
|
|
..veliki teoretičar nema ko ga moze preveslat kako sam sazna od mog svećenika…pomalo mi za sto je otisa kratko se zadrza al naravno to je korak naprid..
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 18:18 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Ja sam od svog svećenika čuo da je veliki karijerist i da niti jednu poziciju nije odbio.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 18:23 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Ja sam od svog svećenika čuo da je veliki karijerist i da niti jednu poziciju nije odbio. ..uglavnom nije iz špijunskoudbaske obitelji…Bog ga blagosovio..
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 18:28 |
|
|
laganini je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Ja sam od svog svećenika čuo da je veliki karijerist i da niti jednu poziciju nije odbio. ..uglavnom nije iz špijunskoudbaske obitelji…Bog ga blagosovio.. Nema veze što si iz takve obitelji bitno je da si se obratio i vjeruješ Evanđelju, iako si i dalje loš čovjek.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 18:30 |
|
|
..ja sam opce priznat ko dobar covik a nečija genetika se prenosi i na forum..ono špijun a jabuka ne pada ispod kruške..zar ne..ima valjda nekakve strasti u špijuniranju i prijavljivanju ne moze to covik sakrit…caca je ponosan..
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 18:46 |
|
|
laganini je napisao/la: ..ja sam opce priznat ko dobar covik a nečija genetika se prenosi i na forum..ono špijun a jabuka ne pada ispod kruške..zar ne..ima valjda nekakve strasti u špijuniranju i prijavljivanju ne moze to covik sakrit…caca je ponosan.. Da, zato imaš potrebu to govorit sam za sebe. Moj ćaća je uvijek bio pošten čovjek za razliku od tvog oca, nacističkog šljama.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 18:48 |
|
|
HHerceg je napisao/la: laganini je napisao/la: ..ja sam opce priznat ko dobar covik a nečija genetika se prenosi i na forum..ono špijun a jabuka ne pada ispod kruške..zar ne..ima valjda nekakve strasti u špijuniranju i prijavljivanju ne moze to covik sakrit…caca je ponosan.. Da, zato imaš potrebu to govorit sam za sebe. Moj ćaća je uvijek bio pošten čovjek za razliku od tvog oca, nacističkog šljama. …trolas temu komunisti nek izbjegavaju ovu temu…
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 18:54 |
|
|
Pa onda izbjegavaj. Ipak si ti obrazovani ljevičar za razliku od mene tupavog desničara.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 18:56 |
|
|
… Nije iznenađenje ni izbor Dražena Kutleše. Slovi kao vatikanski čovjek, blizak papi Franji, pogotovo njegovu reformskom putu. Nekoliko je puta papa Franjo neizravno pokazao da je Kutleša njegov favorit, bez obzira na ono staro vatikansko pravilo da svećenici koji se najčešće spominju kao kandidati za visoke dužnosti na kraju ne budu izabrani. Ili “onaj koji uđe na konklavu kao papa, izlazi kao kardinal”. Kada su mediji nagađali da će Kutleša zamijeniti Bozanića, još dok je bio u Porečkoj i Pulskoj biskupiji, on je odgovarao: “Treba prvo prijeći Učku”. Sada nije prešao Učku jer je u međuvremenu vodio Splitsko-makarsku nadbiskupiju i u Zagreb će doći iz Splita. Slijede sigurno velike, a možda i tektonske promjene na Kaptolu, u svim nadbiskupijama i biskupijama. Kutleša sjajno poznaje prilike u Crkvi, zna kako “dišu” svi biskupi. I novi i stari. Neće te promjene ići preko noći, neće se stvarati dojam početka “revolucionarne” nove ere, ali tako će biti.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 19:24 |
|
|
Jefferson Davis je napisao/la: Prolazio sam mu pored kuće u Duvnu neki dan DuduLE mu bio mistrant, mladi pjevač, orguljaš Bogorodičine crkve. Ali ne tko Kvazimodo, već tko Don Huan...ljep je Dule, ljubio ga svećenik prater. Sada će ga visoko ubaciti u jezuite, Opus dei i biće netki ravnatelj u agenciji "Za istraživanje ruda i gubljenja vrijemena". Javi se DuduLESKU i okači svoje preferencije.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 19:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76095 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zna li netko listu konzervativnih vs liberalnih/reformiranih biskupa, u RH ?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 19:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zna li netko listu konzervativnih vs liberalnih/reformiranih biskupa, u RH ? ..najace kotiraju ko liberalni kutlesa budući kardinal i Mate Uzinić ima sam čast da se družim na osobnoj razini a konzervativni su oni fosili..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 19:32 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zna li netko listu konzervativnih vs liberalnih/reformiranih biskupa, u RH ? .. Od 21 aktivnog biskupa, nadbiskupa i pomoćnog biskupa, koji čine HBK, u liberalno progresivno krilo poznavatelji katoličkoga klera u Hrvatskoj svrstavaju tek jednog, u najboljem slučaju dvojicu biskupa. Najliberalniji član po općoj je ocjeni nadbiskup i metropolit riječki Ivan Devčić. Devčića smatraju biskupom dijaloga, spremnog saslušati drugačije stavove i liberalnoga prema vlastitim svećenicima. Devčić je jedini hrvatski nadbiskup i metropolit iz čije su nadbiskupije svećenici odlazili na edukaciju u Yad Vashem u Izraelu, a u njegovim propovijedima teško je pronaći nacionalističku izjavu. O njegovoj otvorenosti govori i činjenica da je jedini član HBK koji je oporbenoga gradonačelnika Rijeke i usmeno obavijestio o pozivu na susret s Papom u HNK. Omiljen među mladima Iako je na dužnost biskupa dubrovačkoga imenovan tek početkom godine, najmlađeg člana HBK Matu Uzinića (44), prema prvim potezima na biskupskoj dužnosti, poznavatelji prilika svrstavaju među progresivnije članove HBK. Od hrvatskih biskupa najotvoreniji je prema vjernicima i jedini je član HBK koji ima profil na Facebooku. Nastoji izgraditi intenzivnu komunikaciju s mladima i prilično je omiljen među njima. Važnim znakom približavanja vjernicima smatra se i njegova odluka da biskupski dvor s Boninova preseli u grad. “Taj bi nas čovjek”, tvrdi publicist i teolog Drago Pilsel, “mogao ugodno iznenaditi”. Ostalih 19 aktivnih članova HBK spadaju u konzervativne biskupe, no među njima se mogu razlikovati dvije glavne skupine: umjereni konzervativci te desno krilo HBK.
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 19:48 |
|
|
laganini je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Zna li netko listu konzervativnih vs liberalnih/reformiranih biskupa, u RH ? ..najace kotiraju ko liberalni kutlesa budući kardinal i Mate Uzinić ima sam čast da se družim na osobnoj razini a konzervativni su oni fosili.. Novi fosili....ti si im bre ispisnik, matorcima, a glumiš mangupa i vređaš pametni podmladak.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 20:03 |
|
|
K..M je napisao/la: laganini je napisao/la: ..najace kotiraju ko liberalni kutlesa budući kardinal i Mate Uzinić ima sam čast da se družim na osobnoj razini
a konzervativni su
oni fosili.. Novi fosili....ti si im bre ispisnik, matorcima, a glumiš mangupa i vređaš pametni podmladak. ..sto otpadnik katoličke vire ima ovdje komentirat…dosta i da špijun Herceg..
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 21:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76095 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
laganini je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Zna li netko listu konzervativnih vs liberalnih/reformiranih biskupa, u RH ? .. Od 21 aktivnog biskupa, nadbiskupa i pomoćnog biskupa, koji čine HBK, u liberalno progresivno krilo poznavatelji katoličkoga klera u Hrvatskoj svrstavaju tek jednog, u najboljem slučaju dvojicu biskupa. Najliberalniji član po općoj je ocjeni nadbiskup i metropolit riječki Ivan Devčić. Devčića smatraju biskupom dijaloga, spremnog saslušati drugačije stavove i liberalnoga prema vlastitim svećenicima. Devčić je jedini hrvatski nadbiskup i metropolit iz čije su nadbiskupije svećenici odlazili na edukaciju u Yad Vashem u Izraelu, a u njegovim propovijedima teško je pronaći nacionalističku izjavu. O njegovoj otvorenosti govori i činjenica da je jedini član HBK koji je oporbenoga gradonačelnika Rijeke i usmeno obavijestio o pozivu na susret s Papom u HNK. Omiljen među mladima Iako je na dužnost biskupa dubrovačkoga imenovan tek početkom godine, najmlađeg člana HBK Matu Uzinića (44), prema prvim potezima na biskupskoj dužnosti, poznavatelji prilika svrstavaju među progresivnije članove HBK. Od hrvatskih biskupa najotvoreniji je prema vjernicima i jedini je član HBK koji ima profil na Facebooku. Nastoji izgraditi intenzivnu komunikaciju s mladima i prilično je omiljen među njima. Važnim znakom približavanja vjernicima smatra se i njegova odluka da biskupski dvor s Boninova preseli u grad. “Taj bi nas čovjek”, tvrdi publicist i teolog Drago Pilsel, “mogao ugodno iznenaditi”. Ostalih 19 aktivnih članova HBK spadaju u konzervativne biskupe, no među njima se mogu razlikovati dvije glavne skupine: umjereni konzervativci te desno krilo HBK. Zašto se ne spominje Kutleša ? Zar nisi reko da je i on liberalna struja.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 21:08 |
|
|
..kutlesa je dosa kasnije Devčić i Uzinić prije…
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hercegovac Kutleša nadbiskup Zagreba Postano: 15 tra 2023, 21:08 |
|
|
K..M je napisao/la: Ere SVE PREUZELE, od mlitavo metiljavih purgera. Jače pozicionirani danas, no CG 1945 u Bgd. Čestitke za uspješne i poduzetne turbo dominatore. Usmeno upozorenje, zbog širenje teorija zavjere i promoviranja regionalnih podjela među Hrvatima.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|